Sirija vol. 2

Locked
RepublikanskaGarda

#14001 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

Kikibombona wrote:
RepublikanskaGarda wrote:Ja mislim da YPG/ Asayish izda priopcenje da je zemlja ravna da bi zemlja i bila ravna. :-)
Da krscani kazu da je je Bagdadi u stvari Salih Muslim vi bi povjerovali, samo zato sto su jadni i fini krscani?

Ljudi iznesose tvrdnju da Kurdi saradjuju sa 'najvecim monstrumom danasnjice' koji na njih ima najveci pik i to se onako fino prihvati kod pojedinih?

Cuj etiketiranja , krscani, da li si ti neki sektaš? :D Uglavnom poanta je da sve što Asayish/Ypg kaže ne znači da je automtski istina, jucer si rekao da je isil preuzeo odgovornost a sad prenosiš da je asayish izjavio da je režim kriv :D ne držim ja assircima stranu nego prenosim neke informacije i razmisljanja sa druge strane, a sad šta je istina nemam pojma... :-D
Kikibombona

#14002 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

RepublikanskaGarda wrote:
Cuj etiketiranja , krscani, da li si ti neki sektaš? :D Uglavnom poanta je da sve što Asayish/Ypg kaže ne znači da je automtski istina, jucer si rekao da je isil preuzeo odgovornost a sad prenosiš da je asayish izjavio da je režim kriv :D ne držim ja assircima stranu nego prenosim neke informacije i razmisljanja sa druge strane, a sad šta je istina nemam pojma... :-D
Isto tako sam rekao kako smatram da rezim nije kriv vec da Asayish na bezobrazluk uzvraca istom mjerom. Suludo je pravdati se na takve optuzbe.
insomnia78

#14003 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Fantassin wrote:
ZHUKOV wrote:
Fantassin wrote:Pozdrav :) Juce se vratih iz Kobane a, brana jugoistocno je uzeta od daesha.Spomenuti nisu pruzili skoro nikakav otpor.Na brani iz moje jedinice smo izgubili 2 druga.Mislim da je YPG imao ukupno oko 30ak poginulih.Pravi sukob je poceo nakon prelaska brane 4 km sjeverno.Takodje Daesh je pokusao kontranapad sa juga u pokusaju da presjece nas prodor ali di brzo zaustvljeni.
Pocelo je granatiranje predgradja ar Raqqe.Cijela ofanziva je bila veoma laka.Vidjet cemo na proljece ocemo li na Raqqu.
Smijesna scena :mrgreen: 7 daesa je zateceno na spavanju na jednom brdu,naravno svi su eliminirani osim jednog koji je pobjegao , Igrom slucaja isti je jedini imao samoubilacki prsluk ....a pobjegao :mrgreen: posle nekih 800 metara metak ga je stigao I to u petu :D a drugi posle u glavu .Slab neki samoubica :D
momak izvini ne znam koji su ti motivi za borbu, al' nisi dobar :lol:
Borba dobra protiv zla ukratko ;-)
Jedan je zivot,mozes ga ziviti kao nijemi posmatrac ili nesto uraditi.Da sam nadareni arhitekt vjerovatno bi pokusao nesto lijepo napraviti,ali od 19 godine sam vojnik tako da gradjenje odpada :D
Kurdi su predivan narod .. Ratnici I pravi drugovi ,cast mi je biti pored njih u borbi.
Posteno
Sa srecom
Maystor

#14004 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Fadel piše o konvoju tenkova T-90 koji su navodno stigli u Alep. Na slici zaista jesu T-90ke, a gdje je uslikano - ne znam (autor slike je navijač Liverpula, očito)

Image

U svakom slučaju, oluja se sprema

http://www.almasdarnews.com/article/som ... ts-arrive/
Mlohavi

#14005 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Maystor wrote:Fadel piše o konvoju tenkova T-90 koji su navodno stigli u Alep. Na slici zaista jesu T-90ke, a gdje je uslikano - ne znam (autor slike je navijač Liverpula, očito)

http://media.almasdarnews.com/wp-conten ... AETdZB.jpg

Ako je rijec o ovoj fotografiji, na njoj nijedan t90.

Teroristicki napadi u Homsu, 20tak ljudi poginulo.
sarajevoxxxx

#14006 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Broj poginulih u kvartu Al Zahra u Homsu u dijelu koji je pod kontrolom režima povećao se na 24. oko 50 ranjenih. Bombaš je prvo aktivirao automobil sa eksplozivom, a nakon toga se sam raznio u skupini.

Radio Al-Kul

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0717975883
KAMI666

#14007 Re: Sirija vol. 2

Post by KAMI666 »

sarajevoxxxx wrote:Broj poginulih u kvartu Al Zahra u Homsu u dijelu koji je pod kontrolom režima povećao se na 24. oko 50 ranjenih. Bombaš je prvo aktivirao automobil sa eksplozivom, a nakon toga se sam raznio u skupini.

Radio Al-Kul

I onda ce reci da je poginiuo za Allaha, vjeru ISlam, ovo ono.

Ovo nema veze sa Islamom, najstrozije je zabranjeno da sam sebi uzmes zivot, a kamoli neduznim ciilima koji nemaju veze sa ratom.
I onda gledas ona videa sto tekbiraju, te folove. MEne sramota i bjes obuzme istovremeno.
A znamo da ove bombase samoubice "umjereni" i ISIS produciraju. Bruka is ramota za nekog ko sebe naziva muslimanom a njih podrzava, a kako vidim, ima ih dosta na ovoj temi, koji nam "vaze" iz dana u dan. :(
sarajevoxxxx

#14008 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

#إدلب ضمن صفقة تبادل للأسرى. وصول ٣٥ معتقلاً و جثامين سبعة شهداء إلى #قلعة_المضيق في ريف حماة كانو محتجزين لدى قوات الأسد في بلدة #الفوعة. بالمقابل قام جيش الفتح بتسليم ٢٨ عنصراً من قوات الأسد وميليشياته من بلدة الفوعة كان تم أسرهم عند تحرير مدينة إدلب.

#Idlib In an exchange agreement, 35 detainees and 7 dead bodies arrived to #Madeeq_Castle in the countryside of Hama. Those were detained by Assad's forces at #Foaa town. On the other hand, Fath Army delivered 28 members of Assad's forces from Foaa town who were detained following the liberation of Idlib city
sarajevoxxxx

#14009 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

-Od jutros 8 zračnih udara na grad Eš-Šejh Miskin. Režim je jučer napredovao na tom dijelu sirijskog ratišta na kojem su i danas nastavljene borbe.

- Uništeno jedno vozilo sa municijom u Latakiji u Turkmenskim brdima.
sarajevoxxxx

#14010 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Guverner Homsa: Među poginulima u jutrošnjem napadu na kontrolni punkt u kvartu Al Zahra su pripadnici snaga sigurnosti kao i civili koji su se nalazili u blizini.

Do sada više od 122 poginulih i ranjenih. Isil preuzeo odgovornost.

https://www.zamanalwsl.net/news/68185.h ... 4.facebook
Grean

#14011 Re: Sirija vol. 2

Post by Grean »

...
Last edited by Grean on 26/01/2016 11:30, edited 1 time in total.
Grean

#14012 Re: Sirija vol. 2

Post by Grean »

ZHUKOV wrote:
Grean wrote:
ZHUKOV wrote:
treba Palmira da padne za koji dan, dače Allah :lol:
Popusti ti malo sa hidzretskom, Allahom itd, nije to za prica za kmetovskih usta.

Ti sitni ujedi su prilicno providni. Drzi se svog, velicaj novog srpskog vozda i spasitelja Putina, niko ti ne brani ali za neke stvari ima granica.
:lol:

Nikakvi stereotipi. Samo kazem da narod iz kojeg poticu ljudi poput Ratka Mladica nema pravo upirati prstom u sunite, Arape, i da ne nabrajam sta sve ti pokusavas omalovazavati kroz tvoje postove.

Ponekom poltronu ovdje mozes prodavati svoju pricu a meni su bar tvoji motivi i motivi tebi slicnih sasvim jasni, od silne ljubavi prema Rusima do averzije prema onom sto sam vec ranije pominjao. Nije da osjecam potrebu da bilo koga branim niti se usjecam uvrijedjeno, da je bilo ko drugi komentarisao. Za vas se zna ko ste i sta ste.
Grean

#14013 Re: Sirija vol. 2

Post by Grean »

...
dječak sa šibicama

#14014 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Maystor wrote:Fadel piše o konvoju tenkova T-90 koji su navodno stigli u Alep. Na slici zaista jesu T-90ke, a gdje je uslikano - ne znam (autor slike je navijač Liverpula, očito)

Image

http://www.almasdarnews.com/article/som ... ts-arrive/
Na slici je T-55

a da 90-ki ima u Aleppu, ima

Image

Image

Image
Last edited by dječak sa šibicama on 26/01/2016 12:01, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#14015 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Dr. Burhan Galijun: Izbor opozicije je priznanje herojstva narodu i ispunjavanje prava te odbijanje predaje

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0076805908
insomnia78

#14016 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

KAMI666 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Broj poginulih u kvartu Al Zahra u Homsu u dijelu koji je pod kontrolom režima povećao se na 24. oko 50 ranjenih. Bombaš je prvo aktivirao automobil sa eksplozivom, a nakon toga se sam raznio u skupini.

Radio Al-Kul

Ovo nema veze sa Islamom, najstrozije je zabranjeno da sam sebi uzmes zivot, a kamoli neduznim ciilima koji nemaju veze sa ratom.
I onda gledas ona videa sto tekbiraju, te folove. MEne sramota i bjes obuzme istovremeno.
A znamo da ove bombase samoubice "umjereni" i ISIS produciraju. Bruka is ramota za nekog ko sebe naziva muslimanom a njih podrzava, a kako vidim, ima ih dosta na ovoj temi, koji nam "vaze" iz dana u dan. :(
Zar ulema nije Palestincima vec dozvolila samoubilacke napade kao i ubistva izraelskih civila?
sunceKOtepsija

#14017 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

sarajevoxxxx wrote:-Od jutros 8 zračnih udara na grad Eš-Šejh Miskin. Režim je jučer napredovao na tom dijelu sirijskog ratišta na kojem su i danas nastavljene borbe.
pomjerili se koji metar
Kareem Abdul

#14018 Re: Sirija vol. 2

Post by Kareem Abdul »

KAMI666 wrote:

Radio Al-Kul

Notorna laž. Šejh Jusuf Kardavi i Svjetska Unija Muslimanskih Učenjaka koja je najjutjecajnija muslimanska organizacija u čitavome svijetu su izdali fetvu kojima su samoubilački napadi dopušteni protiv Izraela.

Muslimani Sirije i Iraka su fetvu samo malo proširili.

Glavni Sirijski muftija je zaprijetio samoubilačkim napadima zapadu, u Iranu se skupljali dobrovoljci po fakultetima spremni na samoubilačke napade kada su Izraelci ravnali Gazu, i još stotine drugih primjera koji mi se ne daju nabrajati a vezani su za samoubilačko mučeništvo na Allahovom putu. Imaju i naziv za to: istishhad.

Ako si ti veći autoritet od Kardavija, i ostalih muslimanskih vođa na bliskom istoku stavi nam ovdje svoju biografiju i reference pa dokaži da si veći autoritet.
Last edited by Kareem Abdul on 26/01/2016 12:20, edited 1 time in total.
Kareem Abdul

#14019 Re: Sirija vol. 2

Post by Kareem Abdul »

dupli
asurbanipal

#14020 Re: Sirija vol. 2

Post by asurbanipal »

Challenger__ wrote:
sunceKOtepsija wrote:
Režim se jednog metra nije pomaknuo

'nači oplakah... :lol: :lol: :lol:
asurbanipal

#14021 Re: Sirija vol. 2

Post by asurbanipal »

Kikibombona wrote:Ne zna se ko mi je gadljiviji, ovi sto lizu ruski ili ovi sto lizu turski usrani paksu...

Jbg @Kiki.

Lizali su ga i Kurdi turski prije cca 100 godina. I dan danas ga ližu. Jučer Turci, danas Ameri, sutra neko treći...
bogoljub

#14022 Re: Sirija vol. 2

Post by bogoljub »

. :arrow:
BEZ OBZIRA ŠTO JE OVO POLITIČKA TEMA, OVAJ VJERSKI UČENJAK DAJE JASNE ODGOVORE ŠTA JE PROBLEM!!!

https://www.youtube.com/results?search_ ... f.+karalic
. :idea:
. :?:
. :idea:
Kombat

#14023 Re: Sirija vol. 2

Post by Kombat »

Fantassin wrote:
ZHUKOV wrote:
Fantassin wrote:Pozdrav :) Juce se vratih iz Kobane a, brana jugoistocno je uzeta od daesha.Spomenuti nisu pruzili skoro nikakav otpor.Na brani iz moje jedinice smo izgubili 2 druga.Mislim da je YPG imao ukupno oko 30ak poginulih.Pravi sukob je poceo nakon prelaska brane 4 km sjeverno.Takodje Daesh je pokusao kontranapad sa juga u pokusaju da presjece nas prodor ali di brzo zaustvljeni.
Pocelo je granatiranje predgradja ar Raqqe.Cijela ofanziva je bila veoma laka.Vidjet cemo na proljece ocemo li na Raqqu.
Smijesna scena :mrgreen: 7 daesa je zateceno na spavanju na jednom brdu,naravno svi su eliminirani osim jednog koji je pobjegao , Igrom slucaja isti je jedini imao samoubilacki prsluk ....a pobjegao :mrgreen: posle nekih 800 metara metak ga je stigao I to u petu :D a drugi posle u glavu .Slab neki samoubica :D
momak izvini ne znam koji su ti motivi za borbu, al' nisi dobar :lol:
Borba dobra protiv zla ukratko ;-)
Jedan je zivot,mozes ga ziviti kao nijemi posmatrac ili nesto uraditi.Da sam nadareni arhitekt vjerovatno bi pokusao nesto lijepo napraviti,ali od 19 godine sam vojnik tako da gradjenje odpada :D
Kurdi su predivan narod .. Ratnici I pravi drugovi ,cast mi je biti pored njih u borbi.
Poštujem tvoju profesiju i tvoj izbor...ali da odrasla osoba vjeruje u borbu dobra i zla...to mi je malo... :run:
KAMI666

#14024 Re: Sirija vol. 2

Post by KAMI666 »

Kareem Abdul wrote:
Notorna laž. Šejh Jusuf Kardavi i Svjetska Unija Muslimanskih Učenjaka koja je najjutjecajnija muslimanska organizacija u čitavome svijetu su izdali fetvu kojima su samoubilački napadi dopušteni protiv Izraela.

Muslimani Sirije i Iraka su fetvu samo malo proširili.

Glavni Sirijski muftija je zaprijetio samoubilačkim napadima zapadu, u Iranu se skupljali dobrovoljci po fakultetima spremni na samoubilačke napade kada su Izraelci ravnali Gazu, i još stotine drugih primjera koji mi se ne daju nabrajati a vezani su za samoubilačko mučeništvo na Allahovom putu. Imaju i naziv za to: istishhad.

Ako si ti veći autoritet od Kardavija, i ostalih muslimanskih vođa na bliskom istoku stavi nam ovdje svoju biografiju i reference pa dokaži da si veći autoritet.
Meni nema veceg autoriteta od Boga, koji to striktno zabranjuje.
Glupo mi je porediti neke tamo smrtnike sa onim sto je On rekao kao i sto je rekao njegov zadnji Poslanik.

Puca mi pendrek za nekakvom tamo ulemom, koji bi i mater svoju prodali da bi ostvarili ciljeve svojih glavesina i kada to njima ide u korist. Ja sam rodjen sa razumom i sam da razmisljam a ne da razmisjaju drugi mojim zivotom, mojom glavom i mojim shvacanjem vjere.
Ovu "ovcu" necete shishati kako vi zelite. Prc.
Maystor

#14025 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

dječak sa šibicama wrote: Na slici je T-55

a da 90-ki ima u Aleppu, ima
Da, ovo su T-55. Fadel prolupo ovih dana, a ja nisam provjerio.
Locked