Pravda za Spaniju!

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Njih sam i ja gotivio, ali gotivio sam i Beckera i Samprasa, kao i onog "uspavanog mačka" Mečira kojeg si jednom pomenuo, jednog od najtalentovanijih svih vremena, ali nepotvrđenog talenta osvajanjem nećega većeg. I Edberg, jer uvijek sam favorizovao ofanzivce.radostan dan wrote:
Zbog tih emocija u igri, na isti način su mi posebno dragi bili Mekinro, Noa, Ivanišević i ostali( nek neko ko zna postavi snimke Merkinroa kada nezadovoljan odlukom u vezi toga da li je loptica u autu ili ne, obrće teniski reket pretvarajući ga u štap, zabacuje glavu u vis, i nabada sa njim po liniji poput slijepca,aludirajući na sudiju, Ivaniševića koji prekida meč i uči sudiju da pravilno izgovara njegovo prezime, i tako dalje i tako dalje).
Ne znam zašto, Kukoč me je podsjećao na Mečira, ono...usporeno, i odjednom - fast remote.erik2 wrote:Njih sam i ja gotivio, ali gotivio sam i Beckera i Samprasa, kao i onog "uspavanog mačka" Mečira kojeg si jednom pomenuo, jednog od najtalentovanijih svih vremena, ali nepotvrđenog talenta osvajanjem nećega većeg. I Edberg, jer uvijek sam favorizovao ofanzivce.radostan dan wrote:
Zbog tih emocija u igri, na isti način su mi posebno dragi bili Mekinro, Noa, Ivanišević i ostali( nek neko ko zna postavi snimke Merkinroa kada nezadovoljan odlukom u vezi toga da li je loptica u autu ili ne, obrće teniski reket pretvarajući ga u štap, zabacuje glavu u vis, i nabada sa njim po liniji poput slijepca,aludirajući na sudiju, Ivaniševića koji prekida meč i uči sudiju da pravilno izgovara njegovo prezime, i tako dalje i tako dalje).
U vrijeme kad je Ivanišević igrao teniseri za koje sam navijao su bili Andre Agassi i Patrick Rafter! Jedno od najboljih finala Wimbledona je ono između Raftera i Ivaniševića! Rafter nakon poraza od Samprasa sezonu prije, izgubio i od Ivaniševića i tako ostao bez trofeja na Wimbledonu i bilo mi ga je pravo žao. Kad je već osvojio Ivanišević, drago mi je što je tu titulu posvetio najvećem košarkašu s ovih prosotra pokojnom Draženu Petroviću! Samo sve njih je redovno mlatio Sampras i bila je premija kad neko od njih dobije Samprasa.debeljko20 wrote:rođen u jugoslaviji.Better Man wrote:Bez obzira što imaš dvojno državljanstvo zna se gdje si rođen i u kojoj zemlji živiš! Nadal je potvrdio da je kralj šljake i da ga jedino povreda može spriječiti u osvajanju RG-a. Nadal ima priliku da stigne, pa i prestigne Federera po broju GS-a! Novak kao Novak je okej, ali otac mu je pogan od čovjeka, a to se vidi iz njegovog ponašanja i izjava.debeljko20 wrote:baš je to čudno da španci navijaju za nadala, švajcarci za federera, hrvati za ivaniševića... sram ih bilo sve go nacional-šovinista.preči mi je narod od države gdje živim, naroda bez države ima a države bez naroda nema, zna se šta je starije.
i ti si sigurno navijao za ivaniševića prema tome nemoj mi držati lekcije o tome.
za novakovog oca se slažem da je prznica ali da nije takav pitanje je da li bi novak uspio. on je najviše vjerovao u noleta i meni je logično što tako reaguje. da li je to dobro ili nije po novaka veliko je pitanje.
Jesi stvarno debeljko ili ih samo zezas?debeljko20 wrote:
Kemal Malovčić wrote:to rafa balijO!
radostan dan wrote:Pošto će tema očito brzo pod ključ, želio bih još koje slovo napisati onima sa kojima sam pratio ovaj turnir, a i kažu ljudi, kad se ispričaš bude lakše![]()
Već sam to pomenuo, prije finala, nemam problem sa tim da kada je neko bolji, a moj favorit loš ili ne na nivou na kom sam ga navikao gledati, da izgubi sa 3-0 ili 3-1.
Problem se javlja kada se namjesti, kao što se Novaku namjestilo, da se digne iz mrtvih i da stvori sebi priliku da dobije protivnika.
Ne znam kako bi se završio meč, da je juče okončan. Ono što znam i što sam vidio je da bi išao u peti set.
Da, Nadal je bio grogi, i pečen za peti set. Kažem, ne mislim da bi Novak dobio meč, iz dva razloga -
1. prekoputa je Nadal, koji ne može biti toliko raspadnut da ga lomiš 3 seta bez prekida
2. Novak nije sa Kriptona, i on je čovjek od krvi i mesa.
Vjerovatno bi se ponovilo finale iz AO 2012, kada su se besomučno šamarali, i kada je jedina taktika bila, iz poena u poen - deri, pa ko padne u nesvijest, padne...
Ili na primjer Madrid, 2009. čini mi se.
Toga sam ostao uskraćen u ovom dvoboju, i zato mi je posebno krivo. I golema je tuga da se jedan ovakav istorijski meč (sedma titula ili 4 GS u nizu) secira kao neka trećerazredna serija.
Mislim da je zbog tenisa uopšte i renomea ovog turnira, organizatorima daleko bolje bilo da su finale prebacili u utorak.
E sad o Novaku malo...jako ga cijenim i poštujem, zbog svega što je postigao, obzirom na uslove u kojima je počinjao. Jako volim taj balkanski gen u njemu, mimiku, ljutnju, neposrednost, sve.
Izrastao je u pravog šampiona.
On nikad neće biti kiborg kao što je Federer, neće biti ljuta mašina kao što je Nadal. Tipično naški - imam cilj, do cilja sam stigao, sad mi se malo igra, malo mi se ne igra, nemoj me ljutiti mogao bi se zainatiti i sl... I cijenim to.
Zaslužio je, svakom kapljicom znoja prosutom po kampovima i turnirima.
Volim tu neposrednu i ljudsku crtu u njemu koja mi omogućava da se identifikujem sa njim, da se sretnem sa njim, da mu bez ustručavanja i idolopoklonstva priđem.
Ovim finalom je imao priliku da preskoči Nadala i svrsta se odmah iza Federea. To nije moja konstatacija, već Vilanderova i Mekinroova, koji kažu da tenis nije samo statistika, već i djela. Sa četvrtim GS u nizu, definitivno bi se svrstao u red najvećih šampiona ovog sporta.
Nije uspio. Djelimično je on kriv, djelimično - viša sila.
Ostaje mu da kao koka kljuca po koji turnir, pokušavajući da se približi koliko toliko onima sa kojim i po kojima se mjeri, a to su Federer kao prvi i Nadal kao drugi. Jer se ovakva prilika više neće ponoviti.
Takođe bih korigovao svoje mišljenje i priznao Nećku da je bio u pravu po pitanju taktike u finalu.
Izgleda da on sam nije imao povjerenje u sebe, na početku meča.
Kada je shvatio da Nadal uopšte nije podigao nivo igre, da i dalje igra taj jednodimenzionalni tenis, i da je u stvari on sam (Novak) problem, počeo je da ga dobija. Na žalost, kiša je bila brža, a sutradan Nadal bolji.
Neskromno sa moje strane, ali mislim da sam ispao u pravu kada sam pisao da mu finala u MK i Rimu uopšte nisu potrebna, i da je putem njih samo bildovao Nadalov ego i sigurnost. A imao je razloga da ih preskoči (od porodičnih, do taktičkih).
Šta mi je još upalo u oči...džentlmenstvo koje je ispoljio u finalu, kao i činjenjica da je veći dio publike navijao za njega. Lijep napredak u odnosu na prethodnu godinu.
Eto, to bi bilo to.
Nije mi lakše![]()
![]()
kako kuda.Nivri wrote:Jesi stvarno debeljko ili ih samo zezas?debeljko20 wrote:
![]()
:@Radosni
Sta si se ti to raspisao... Ne valja ti avatar kurcu.
Ne znam ni ja, uhvati me ponekad, pa valjam gluposti...Nivri wrote:
radostan dan wrote:Novak povećao prednost.Sarajevo_Grad wrote:Kako sad izgleda lista, ko je prvi ?
Muzikanti velis... Probaj sa nekim americkim folk muzicarimaradostan dan wrote:Ne znam ni ja, uhvati me ponekad, pa valjam gluposti...Nivri wrote:
(avatar - nestO Koker ničim izazvan, Mik sam naletio. Ferry previše feminiziran...odavno tragam za novim)
![]()
Bio bi Novak, da nije Roberta. A dragi mi obojica, je.li mater svo-ju. Ne mogu da im se zamjeramNivri wrote:
Muzikanti velis... Probaj sa nekim americkim folk muzicarima![]()
Ma stavis Novaka i mirna Bosna
Ma Novak prvi, jedino ga Roger moze ugroziti do US OpenaL00d wrote:radostan dan wrote:Novak povećao prednost.Sarajevo_Grad wrote:Kako sad izgleda lista, ko je prvi ?
http://www.dnevniavaz.ba/sport/ostali-s ... op-10.html
Prosle godine polufinale, a ove finale. Nadalu isto.L00d wrote:PA jes prvi, ali nije povecao prednost .
Ti navijas za Federera?Leopold_IV wrote:Radosni, veliki lajk i respect za onaj post emotivnog praznjenja
Koji Robert, De Niro, Plant ? Mugabe ?radostan dan wrote:Bio bi Novak, da nije Roberta. A dragi mi obojica, je.li mater svo-ju. Ne mogu da im se zamjeramNivri wrote:
Muzikanti velis... Probaj sa nekim americkim folk muzicarima![]()
Ma stavis Novaka i mirna Bosna.