Snijeg sirom BiH
- smurf
#1401 Re: Snijeg sirom BiH
- zonna
#1402 Re: Snijeg sirom BiH
zna li neko da li parking na vrbanji ociscen?
-
VjecitiStudent
#1403 Re: Snijeg sirom BiH
A_I_ wrote:A hajte vi pametnjakovici koji pricate o snijegu fino objasnite FENOMEN rekordno niskog nivoa recimo Jablanickog jezera, da ne spominjem Neretvu u globaluopa22 wrote:Ovi iz vodovoda opet zavrcu voduprvo bio problem sto nema padalina nije bilo snijega ni kise, a sada kad imamo obilje snijega opet ccc
![]()
Eto vidis bilo padavina, kako kazete "obilje snijega", "deset dana padalo" bla bla...
Jel iko od vas ikad bio zimi na planini? Znate li koje su gore temperature? Ma ne morate ni otici, imate Hidrometeoroloski zavod i njihov info o temperaturama gore. Kako ce se toliki snijeg otapati na ispod -10C![]()
Znate li uopste odakle dolazi voda?
Mora da se ViK s EPBiH hidroelektranama urotio, skovali zavjeru, da drze Jablanicko na rekordno niskom nivou jedva dovoljnom za rad hidroelekrana![]()
Slijepoj djeci asfalta svaka promjena je odmah zavjera![]()
Tuzno i jadno; uopste me ne cudi sto je vecina od ovih SEDAM milijardi unistavajucih marvi totalno gluha i slijepa na klimatske promjene i uzrocno posljedicnu vezu. Visa matematika za vecinu.
- roki
#1404 Re: Snijeg sirom BiH
Direktna informacija iz vodovoda koju imam potvrđuje post koji je napisao A_I_
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#1405 Re: Snijeg sirom BiH
Imam informaciju da je ekipa željezničara koji čiste prugu, ostala zarobljena na relaciji između Jablanice i Drežnice i da traže pomoć od službe za spašavanje.
-
VjecitiStudent
#1406 Re: Snijeg sirom BiH
Nek' cekaju, CZ je zauzeta spasavanjem premijera.stetoskop wrote:Imam informaciju da je ekipa željezničara koji čiste prugu, ostala zarobljena na relaciji između Jablanice i Drežnice i da traže pomoć od službe za spašavanje.
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/7 ... irati.html
-
fapmasina
#1407 Re: Snijeg sirom BiH
Ja sam očistio ulicu, balkone, ulaz, terasu....ali krov ne mogu (imam previše kila). Da li neko ima informaciju postoji li neka služba koja vrši čišćenje snijega sa krova?
- madner
#1408 Re: Snijeg sirom BiH
Sluzba se zove: moras nekome platiti ko smije.
Ako je privatna kuca onda je tvoja odgovornost, ako je zgrada onda bi to morao upravitelj regulisati. S tim da ako zivis u podkrovlju vjerovatno imas veci motiv od njega.
Ako je privatna kuca onda je tvoja odgovornost, ako je zgrada onda bi to morao upravitelj regulisati. S tim da ako zivis u podkrovlju vjerovatno imas veci motiv od njega.
Last edited by madner on 07/02/2012 09:37, edited 1 time in total.
- Irm@
#1409 Re: Snijeg sirom BiH
sad sam procitala odlican status na fb:
Nova igra Lutrije BiH: "Ostruži snijeg i pronađi auto"

Nova igra Lutrije BiH: "Ostruži snijeg i pronađi auto"
- A_I_
#1410 Re: Snijeg sirom BiH
Ma nije BAroki wrote:Direktna informacija iz vodovoda koju imam potvrđuje post koji je napisao A_I_
Aj ti njih uvjeri
Ljudi otkinuti od stvarnosti
- 6.april
#1411 Re: Snijeg sirom BiH
I mene zanima isto.fapmasina wrote:Ja sam očistio ulicu, balkone, ulaz, terasu....ali krov ne mogu (imam previše kila). Da li neko ima informaciju postoji li neka služba koja vrši čišćenje snijega sa krova?
- Opetja033
#1412 Re: Snijeg sirom BiH
A_I_ wrote:A hajte vi pametnjakovici koji pricate o snijegu fino objasnite FENOMEN rekordno niskog nivoa recimo Jablanickog jezera, da ne spominjem Neretvu u globaluopa22 wrote:Ovi iz vodovoda opet zavrcu voduprvo bio problem sto nema padalina nije bilo snijega ni kise, a sada kad imamo obilje snijega opet ccc
![]()
Eto vidis bilo padavina, kako kazete "obilje snijega", "deset dana padalo" bla bla...
Jel iko od vas ikad bio zimi na planini? Znate li koje su gore temperature? Ma ne morate ni otici, imate Hidrometeoroloski zavod i njihov info o temperaturama gore. Kako ce se toliki snijeg otapati na ispod -10C![]()
Znate li uopste odakle dolazi voda?
Mora da se ViK s EPBiH hidroelektranama urotio, skovali zavjeru, da drze Jablanicko na rekordno niskom nivou jedva dovoljnom za rad hidroelekrana![]()
Slijepoj djeci asfalta svaka promjena je odmah zavjera![]()
Tuzno i jadno; uopste me ne cudi sto je vecina od ovih SEDAM milijardi unistavajucih marvi totalno gluha i slijepa na klimatske promjene i uzrocno posljedicnu vezu. Visa matematika za vecinu.
Ovo je bio sah mat! Kako im samo zacepi usta
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1413 Re: Snijeg sirom BiH
VjecitiStudent wrote:Nek' cekaju, CZ je zauzeta spasavanjem premijera.stetoskop wrote:Imam informaciju da je ekipa željezničara koji čiste prugu, ostala zarobljena na relaciji između Jablanice i Drežnice i da traže pomoć od službe za spašavanje.
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/7 ... irati.html

- mO k3
#1414 Re: Snijeg sirom BiH
Lavording :=)
- Bosnolog
- Mis mekinjas
#1416 Re: Snijeg sirom BiH

evo kako je u Splitu, gdje narod nije navikao na snijeg.....
Mi ostali bar znamo kako se ponašati.
- suncica24
#1417 Re: Snijeg sirom BiH
Elvedin, znaci, Grabovica, znaci, direktor Elektroprivrede BiH, znaci, je rekao, znaci, da bi 90% FBiH moglo, znaci, ostati bez struje, znaci, usljed nemogucnosti, znaci, dopremanja uglja, znaci, telmoelektranama, znaci.
Bez struje bi moglo ostati 90% Federacije
UTORAK, 07 VELJAČA 2012 06:29
ELVEDIN GRABOVICA
Obistine li se prognoze o novim snježnim nametima, ozbiljno bi moglo biti dovedeno u pitanje dopremanje uglja termoelektranama Kakanj i Tuzla, a samim time i snabdijevanje električnom energijom više od 90 posto Federacije BiH.
Kako je kazao generalni direktor "Elektroprivrede BiH" Elvedin Grabovica, situacija je zbog konstantnog nestajanja zaliha uglja zabrinjavajuća. No, on je naglasio da se još proizvode potrebne količine struje.
- Željeznice ne rade i putevi do termoelektrana prilično su neprohodni. U Tuzlanskom kantonu izašli su nam ususret tako što su nam osigurali transport uglja kamionima. Trenutno imamo probleme s dopremom uglja iz Breze u Kakanj - kazao je je Grabovica za Dnevni Avaz.
On je naglasio da hidroelektrane u FBiH trenutno uopće ne proizvode električnu energiju, što situaciju čini dodatno složenijom. Nije mogao prognozirati kada će EPBiH moći računati na hidropotencijale, ali da EPBiH poduzima sve da ih osposobi.
Last edited by suncica24 on 07/02/2012 09:52, edited 1 time in total.
- plain vanilla
#1418 Re: Snijeg sirom BiH
dijelovi mostara su bez struje
-
VjecitiStudent
#1419 Re: Snijeg sirom BiH
Sta li mu znaci ovo "poduzima sve da ih osposobi", poslali radnike sa let lampama da tope snijeg ili ...?On je naglasio da hidroelektrane u FBiH trenutno uopće ne proizvode električnu energiju, što situaciju čini dodatno složenijom. Nije mogao prognozirati kada će EPBiH moći računati na hidropotencijale, ali da EPBiH poduzima sve da ih osposobi.
- Janjicar
#1420 Re: Snijeg sirom BiH
Mozda zbog togA i nije moguce nekog dobiti na Eronet broj ko se nalazi u mostaru ?plain vanilla wrote:dijelovi mostara su bez struje
- plain vanilla
- Cvjetka
#1422 Re: Snijeg sirom BiH
E po ovome, su se bas dokazali 100% da su bosanci!plain vanilla wrote:
- bpsang
#1423 Re: Snijeg sirom BiH
dje mu je KORMILAR zalutat česheilak wrote:za ove što kažu da se nemaju gdje istuširati
(by muha)
- Irm@
#1424 Re: Snijeg sirom BiH
on se ne sekira on ce sebi obezbijediti da bude u ovih 10% sto nece ostati bez struje...fujsuncica24 wrote:Elvedin, znaci, Grabovica, znaci, direktor Elektroprivrede BiH, znaci, je rekao, znaci, da bi 90% FBiH moglo, znaci, ostati bez struje, znaci, usljed nemogucnosti, znaci, dopremanja uglja, znaci, telmoelektranama, znaci.
Bez struje bi moglo ostati 90% Federacije
UTORAK, 07 VELJAČA 2012 06:29
ELVEDIN GRABOVICA
Obistine li se prognoze o novim snježnim nametima, ozbiljno bi moglo biti dovedeno u pitanje dopremanje uglja termoelektranama Kakanj i Tuzla, a samim time i snabdijevanje električnom energijom više od 90 posto Federacije BiH.
Kako je kazao generalni direktor "Elektroprivrede BiH" Elvedin Grabovica, situacija je zbog konstantnog nestajanja zaliha uglja zabrinjavajuća. No, on je naglasio da se još proizvode potrebne količine struje.
- Željeznice ne rade i putevi do termoelektrana prilično su neprohodni. U Tuzlanskom kantonu izašli su nam ususret tako što su nam osigurali transport uglja kamionima. Trenutno imamo probleme s dopremom uglja iz Breze u Kakanj - kazao je je Grabovica za Dnevni Avaz.
On je naglasio da hidroelektrane u FBiH trenutno uopće ne proizvode električnu energiju, što situaciju čini dodatno složenijom. Nije mogao prognozirati kada će EPBiH moći računati na hidropotencijale, ali da EPBiH poduzima sve da ih osposobi.
- plain vanilla