FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1401 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by KatarinaKosaca »

BHF_Manijak wrote:A sto ti Katarina prekide novinarsku karijeru? :mrgreen: Nisam ironican nego fakat pitam majkemi! :mrgreen:
Podsjetio si me na jednu djevojčicu koja kad je znala da radim u medijima pitala me kad će me vidjeti na ekranu. Dakle, nisam novinar po profesiji :D
U medijima rade i čistačice i ekonomisti financije i ekonomisti marketing i pravnici i lektori i tehničko osoblje, pa u nekim medijima čak i lječnici :wink: U nekim i kuhari i kafe kuharice...
BHF_Manijak

#1402 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by BHF_Manijak »

Pa dobro, koji si ti sektor, kad vec hoces direktno pitanje. Nisam bas nepismen da nisam znao taj podatak, jer takodjer radim u mediju. :mrgreen:
Erzsebet

#1403 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Erzsebet »

KatarinaKosaca wrote:
Erzsebet wrote:Hoćete li i sad reći "niko te ne tjera da volontiraš". Čekaš na ugovor mjesec - dva, onda oni u međuvremenu nađu drugu budalu.
Ili nisi bio dovoljno dobar, pa nađu boljeg? :roll:
Pa dobro, možemo se uvijek praviti budale. Konkretno, u mom slučaju, ja sam otišao, i to usred toga što su mi pričali bajke. Ostali su oni koji su htjeli raditi džaba.
milojicabrzi

#1404 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by milojicabrzi »

[/quote]
Podsjetio si me na jednu djevojčicu koja kad je znala da radim u medijima pitala me kad će me vidjeti na ekranu. Dakle, nisam novinar po profesiji :D
U medijima rade i čistačice i ekonomisti financije i ekonomisti marketing i pravnici i lektori i tehničko osoblje, pa u nekim medijima čak i lječnici :wink: U nekim i kuhari i kafe kuharice...[/quote]

...rade, rade...od 08-16 h, uz slobodne vikende, svaki dan znaju otprilike sta ce im biti na stolu i sta ce raditi, imaju lufta da izadju za vrijeme radnog vremena do banke i zavrse i pokoju privatnu obavezu...dakle, sve ono sto novinar informativac nema :sad:

Druga je stvar, kad se sa kamenom u zelucu ide na redakcijski i razmislja, sta ce ti taj dan urednik izmisliti da radis i da doneses gotovu i apsolviranu pricu, sa 3-4 sugovornika, a sve to zavrsis od 9 do 14 h, jer moras u montazu, iz koje ces izaci u 18 h, kada vecina ovih iz racunovodstva i kafe-kuharice, vec uveliko sjede kuci i drijemaju nakon obilnog rucka.

Sutradan, novi urednik, nova prica koja nema veze sa jucerasnjom i tako do kraja sedmice, ako si sretnik pa imas slobodan vikend.

Kad je Nova godina ili 1. maj, samo ti i semafori u gradu radite, ostalom svijetu je pobogu, praznik :x i sve to za 500 KM, koliko je placena i kasirka u npr. Merkatoru.... NEPROCJENJIVO

Uvijek mi je smetalo sto se na novinarstvo ne gleda kao na svaki posao po sistemu- uradjen posao=plata.

Hajde realno, svako od nas, kad trazi uslugu bilo kakvog zanatlije (elektricara, auto-mehanicara i sl.), odmah nakon zavrsene usluge se hvata za dzep i kaze sta sam duzan... Nikome ne pada na pamet da smatra da se taj neko uci, obucava, volontira i sl. Cak i oni momci koji su na praksi kod majstora, od musterije dobiju 5 KM na kafu kad balansiraju gumu na autu, sto je sasvim ok i ispravno razmisljanje.

U novinarstvu (i jos nekim bransama), uvijek postoji ta neka prica "da ti damo sansu", "da ucis posao", " da stices iskustvo".

Po logici nekih forumasa, ja bih tako mogao primiti neku zgodnu djevojku, da kod mene volontira i obucava se za bracne obaveze :):)

U svojoj profesionalnoj karijeri. imam preko 10 godina staza na raznim poslovima i nisam volontirao niti jedan dan, takodjer, nikome to ni ne zelim. Za sve koji ne znaju, socijalizam je zavrsio negdje 1992. godine.

Katarinakosaca, spominjes ratno stanje i te okolnosti...to je nesto drugo, vanredno stanje u svakom smislu te rijeci. Znam mnoge kojima je televizija bila izvlakusa, da ne idu na liniju.

Ono sto tvrdim je da je novinarstvo zahtjevan i strucan posao, i nadasve odgovoran, pa mi je zao ljudi, koji ulazu i krv i znoj i rade za karamele...

Ne kunem te, boze sacuvaj, ono je bilo vise kao anegdota :):)
KatarinaKosaca

#1405 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by KatarinaKosaca »

milojicabrzi wrote:...rade, rade...od 08-16 h, uz slobodne vikende, svaki dan znaju otprilike sta ce im biti na stolu i sta ce raditi, imaju lufta da izadju za vrijeme radnog vremena do banke i zavrse i pokoju privatnu obavezu...dakle, sve ono sto novinar informativac nema :sad:
I tehnika i Pep i lektori koji vam lektorišu na desku? :-) :-) :-) Počnete sa pričom "pojma vi nemate šta je tv", a završite pokazujući osnovno neznanje kako funkcionira Tv kao sistem.
milojicabrzi wrote:Druga je stvar, kad se sa kamenom u zelucu ide na redakcijski i razmislja, sta ce ti taj dan urednik izmisliti da radis i da doneses gotovu i apsolviranu pricu, sa 3-4 sugovornika, a sve to zavrsis od 9 do 14 h, jer moras u montazu, iz koje ces izaci u 18 h, kada vecina ovih iz racunovodstva i kafe-kuharice, vec uveliko sjede kuci i drijemaju nakon obilnog rucka.
Ovo svaka profesija može reći. Tajnica može reći, ja dođem kao cuko sam vezana uz telefon, a novinar bar izađe i ne mora biti u 8.00 u redakciji, gledam jel mi šef namrgođen, moram otipkati puno stranica teksta i puno slagati na telefon. Policajac bi mogao reći.. ja u smjenama na zimi, na minusima... itd, itd. Svaka profesija...Onaj što radi u marketingu i donosi vam reklame, mogao bih reći ja se sa strahom vraćam šefu (kamenom u želucu, kako kažeš :D ) hoće li biti dovoljno što sam dogovorio, u koje mi og doba klijent kaže moram ga vidjeti, kad ne plati kao da ja nisam platio itd, itd... SVAKA PROFESIJA.
milojicabrzi wrote:Sutradan, novi urednik, nova prica koja nema veze sa jucerasnjom i tako do kraja sedmice, ako si sretnik pa imas slobodan vikend.

Kad je Nova godina ili 1. maj, samo ti i semafori u gradu radite, ostalom svijetu je pobogu, praznik :x i sve to za 500 KM, koliko je placena i kasirka u npr. Merkatoru.... NEPROCJENJIVO
Ima profesija koje rade vikendima i bolje to rade n ego novinari. Opet kažem, kako ovo predstavljate mi živimo u državi sa super extra giga profesionalnim novinarima, a kad otvoriš Tv zamuckuju u mikrofon :-) :-) :-)
milojicabrzi wrote:Uvijek mi je smetalo sto se na novinarstvo ne gleda kao na svaki posao po sistemu- uradjen posao=plata.
U pisanom novinarstvu je često tako... I ako si dobar obavezno je tako... Šta misliš da Miljenku Jergoviću netko duguje za članak? :D
milojicabrzi wrote:Hajde realno, svako od nas, kad trazi uslugu bilo kakvog zanatlije (elektricara, auto-mehanicara i sl.), odmah nakon zavrsene usluge se hvata za dzep i kaze sta sam duzan... Nikome ne pada na pamet da smatra da se taj neko uci, obucava, volontira i sl. Cak i oni momci koji su na praksi kod majstora, od musterije dobiju 5 KM na kafu kad balansiraju gumu na autu, sto je sasvim ok i ispravno razmisljanje.
Pa napisah ti maloprije da treba minimalno godinu da se nauči kako funkcionira tv kao sistem. Za balansiranje gume je puno kraće i jednostavnije.
milojicabrzi wrote:U novinarstvu (i jos nekim bransama), uvijek postoji ta neka prica "da ti damo sansu", "da ucis posao", " da stices iskustvo".

Po logici nekih forumasa, ja bih tako mogao primiti neku zgodnu djevojku, da kod mene volontira i obucava se za bracne obaveze :):)
Ako ona na to pristane, a ti to smatraš poželjnim i nije isključeno. Bitno je da nema prisile, ako se slože dvije strane..
milojicabrzi wrote:U svojoj profesionalnoj karijeri. imam preko 10 godina staza na raznim poslovima i nisam volontirao niti jedan dan, takodjer, nikome to ni ne zelim. Za sve koji ne znaju, socijalizam je zavrsio negdje 1992. godine.

Katarinakosaca, spominjes ratno stanje i te okolnosti...to je nesto drugo, vanredno stanje u svakom smislu te rijeci. Znam mnoge kojima je televizija bila izvlakusa, da ne idu na liniju.
radili smo 24h, radili smo koliko vi niste nikada u svim tim mirnodobskim uvjetima. Radili smo sa novinarskim facama tipa Kristijan Amanpur, Martin Bel, svi dopisnici RTL. ABC.. svi fri lenseri... neprocjenljivo iskustvo. Ali , vidiš, nismo im solili pamet da mi sve najbolje znamo.. I to sve za tanjur graha slabo kuhanog. I to sve da se izbjegne linija . To sa izbjegavanjem linije , mogli su samo oni koji su usko stručni, a takvih kadrova ima radio i tv, nikako nije mogao muški knjigovođa na primjer... Tako da sa tom prepotentnom pričom u skokovima :run:
milojicabrzi wrote:Ono sto tvrdim je da je novinarstvo zahtjevan i strucan posao, i nadasve odgovoran, pa mi je zao ljudi, koji ulazu i krv i znoj i rade za karamele..
Sem neko9liko sportskih novinara i nekolik pisanih, sveli ste novinarstvo nanepismeno i neusmeno škrabanje i trabunjanje nudeći se političkim opcijama kao prostitutke na auto putu, a Rak kao nedodirljivog makroa.

Mada, kao da gledam Senada petkom u 19h kako bi pitao... Pa što sve ovo na mojoj temi :lol: :lol:
milojicabrzi

#1406 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by milojicabrzi »

Nemam namjeru ulaziti u neke velike rasprave... Radio sam puno poslova, stresnih, dinamicnih, freelance, u stalnom radnom odnosu, po ugovoru...

Nista se ne moze porediti sa stresom rada u jednoj informativnoj redakciji.
Opseg poslova koji se mora zavrsiti za jedan radni dan, cesto je takav da bi po nekoj normi, realno trebalo 2-3 dana da se zavrsi.

Realno tvrdim da trenutno nema stresnijeg i odgovornijeg, a manje placenog posla u BiH (demineri svoj strah, stres i strepnje barem naplate)

U radu ovisis o masi drugih radnika (dovoljno je da samo vozac ne dodje, da propadne posao), koji se u sustini puno ne sekiraju, jer rade tehnicki dio posla (kao PEP i lektori koje si spomenula maloprije).

Uglavnom, ti znas svoje, ja svoje...

Svako dobro :)

A zasto sve na ovoj temi- zato sto me zacudilo da Senad, koji zna kakav je to posao, ocekuje da mu ljudi dzaba ili skoro dzaba rade....
luckylaka

#1407 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by luckylaka »

milojicabrzi wrote:Nemam namjeru ulaziti u neke velike rasprave... Radio sam puno poslova, stresnih, dinamicnih, freelance, u stalnom radnom odnosu, po ugovoru...

Nista se ne moze porediti sa stresom rada u jednoj informativnoj redakciji.
Opseg poslova koji se mora zavrsiti za jedan radni dan, cesto je takav da bi po nekoj normi, realno trebalo 2-3 dana da se zavrsi.

Realno tvrdim da trenutno nema stresnijeg i odgovornijeg, a manje placenog posla u BiH (demineri svoj strah, stres i strepnje barem naplate)

U radu ovisis o masi drugih radnika (dovoljno je da samo vozac ne dodje, da propadne posao), koji se u sustini puno ne sekiraju, jer rade tehnicki dio posla (kao PEP i lektori koje si spomenula maloprije).

Uglavnom, ti znas svoje, ja svoje...

Svako dobro :)

A zasto sve na ovoj temi- zato sto me zacudilo da Senad, koji zna kakav je to posao, ocekuje da mu ljudi dzaba ili skoro dzaba rade....
,,Mili,,izvini ali ne kaki,usporedjivati poslove recimo jednog rudara ili jednog deminera sa poslovima polupismenih novinara(kakvih je vecina u BiH)je uvreda za one koji idu i neznaju hoce li se vratiti.Mislim pises smijesne stvari kao,,(dovoljno je da samo vozac ne dodje, da propadne posao),,mozes misliti,,dovoljno da niko ne pogrijesi a metan se pojavi i cijela smjena ode...Ali nejse imas svoje misljenje
milojicabrzi

#1408 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by milojicabrzi »

...niko ne poredi izravno ta zanimanja, svako ima svoje specificnosti.
Novinarstvo je prema mnogim istrazivanjima, u vrhu najstresnijih poslova i profesija u kojima ljudi imaju jako kratak zivotni vijek :sad:

Radio sam dosta poslova, izmedju ostalog i taj, pa znam zbog cega je to tako.

Vjeruj, znam dosta ekonomista, pravnika, komercijalista koji su dozivjeli penziju i sa srecom je uzivaju. Isto tako znam ti ovde sad navesti koliko hoces primjera, bh novinara koji su otisli sa ovog svijeta u svojim 50-im ili cak i mladji...da ne navodimo imena.

Ono sto mi smeta je sto se stvari karikiraju i banalizuju pricama tipa "dodju sa fakulteta i odmah hoce crveni tepih, hoce u CNN, hoce svoju emisiju...".

Ma nece i nisu zahtjevni, samo zele biti u radnom odnosu kao i svi drugi ljudi koji zive od svog posla, imati platu za ono sto urade i to je sve. Zar je u novinarstvu grehota traziti koliko toliko normalne uvjete.

Onaj ko dodje sa fakulteta, treba mu prakse, za pola godine-godinu, savlada solidno tehnicke i zanatske stvari i to je to. Price o nekim visegodisnjim volontiranjima i "stvaranjima imena", su price kojima razni urednicki mesetari, najcesce loze mlade novinarske,koje su zeljne da se pojave na ekranu, da vode bar vremensku prognozu, pa makar one placale da rade :) Takve u ovu pricu ne ubrajam.

U svakoj struci (pravnici, ekonomisti), postoji institut pripravnika-dakle nekoga ko je dosao u firmu da se priprema i obucava za samostalni profesionalni angazman. To traje najcesce godinu dana, tim osobama se po zakonu zna status, i placeni su (sic*), otprilike 60-70 prosjecne place u toj firmi gdje rade.

Znaci, volonterske price, ostavite za neko proslo vrijeme, prugu Brcko-Banovici i besplatno skolstvo, zdravstvo i drustvene dodijeljene stanove :) Ovo danas je surovi kapitalizam.

Odoh sa teme...
Erzsebet

#1409 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Erzsebet »

Дупли пост.
Last edited by Erzsebet on 08/11/2012 16:32, edited 1 time in total.
Erzsebet

#1410 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Erzsebet »

Onaj ko dodje sa fakulteta, treba mu prakse, za pola godine-godinu, savlada solidno tehnicke i zanatske stvari i to je to. Price o nekim visegodisnjim volontiranjima i "stvaranjima imena", su price kojima razni urednicki mesetari, najcesce loze mlade novinarske,koje su zeljne da se pojave na ekranu, da vode bar vremensku prognozu, pa makar one placale da rade :) Takve u ovu pricu ne ubrajam.
U ovom jednom pasusu je rečenos sve i ovu raspravu treba ovdje završiti. Ko želi da volontira, neka volontira, ali ko ne želi, nema pravo biti prevaren da će biti plaćen, a ustvari neće. Priče o ugovorima, tužakanjima po sudu i sličnim glupostima su priče za malu djecu, jer u ovoj državi ništa ne funkcioniše, i sudove se živo jebe što je neki mladi novinar prevaren, pa će tu priču možda obraditi za 15 godina. Za tih 15 godina tom mladom čovjeku se valja boriti, živjeti, imati porodicu.[/quote]
KatarinaKosaca

#1411 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by KatarinaKosaca »

Senadov dnevnik večeras i svakog petka i subote :thumbup:
Poslije AJ, najboljji
Erzsebet

#1412 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Erzsebet »

KatarinaKosaca wrote:Senadov dnevnik večeras i svakog petka i subote :thumbup:
Poslije AJ, najboljji
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :sax:
BAN___KAI

#1413 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by BAN___KAI »

Od silnog prikazivanje one reklame za jutarnji program UZbudjenje dodje mi da izbrisem taj citav kanal .

I stvarno koji je ono kurac da nakon svakog priloga dole pise PRIPREMILI: Damir Bla bla bla itd..

Pa sta je ovo , jel ovo mozda Osnovna skola pa moraju ucenici napisati koje to pripremio za uciteljicu ?
Stvarno tv je propalitet, koga boli briga ko je to pripremio kad to samo direktor treba znati.

A i ono Dvije Skole pod jednim krovom, "Emisija koja je izazvala kotraverze sirom BIH " To im je jedino sto prikazuju po citav dan
luckylaka

#1414 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by luckylaka »

Erzsebet wrote:
Poslije AJ, najboljji
Ovako se covjek ponasa kada nema bas ni jednog argumenta :-)
Erzsebet

#1415 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Erzsebet »

luckylaka wrote:
Erzsebet wrote:
Poslije AJ, najboljji
Ovako se covjek ponasa kada nema bas ni jednog argumenta :-)
Pa već smo pričali o ovome 40 puta, ne bih da se ponavljam. Uživajte u Senadovom dnevniku, zato i jeste polupismeni.
Sabirni centar

#1416 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Sabirni centar »

Ostaj u miru tako pismen, i ne soli nam pamet, matere ti . :zzzz:
StupskaBitanga

#1417 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by StupskaBitanga »

ali Lavić bože cccccc
karanana

#1418 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

Dobar dnevnik. Dobri onizi gosti u senada. Selam za pismene u nas. Ne znam sta bi mi bez njiha.
StupskaBitanga

#1419 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by StupskaBitanga »

kada nam je Lavić uvaženi prof kud ćemo dalje
luckylaka

#1420 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by luckylaka »

StupskaBitanga wrote:kada nam je Lavić uvaženi prof kud ćemo dalje
sve se ne gleda :-)
Cracked

#1421 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Cracked »

milojicabrzi wrote:...niko ne poredi izravno ta zanimanja, svako ima svoje specificnosti.
Novinarstvo je prema mnogim istrazivanjima, u vrhu najstresnijih poslova i profesija u kojima ljudi imaju jako kratak zivotni vijek :sad:

Radio sam dosta poslova, izmedju ostalog i taj, pa znam zbog cega je to tako.

Vjeruj, znam dosta ekonomista, pravnika, komercijalista koji su dozivjeli penziju i sa srecom je uzivaju. Isto tako znam ti ovde sad navesti koliko hoces primjera, bh novinara koji su otisli sa ovog svijeta u svojim 50-im ili cak i mladji...da ne navodimo imena.

Ono sto mi smeta je sto se stvari karikiraju i banalizuju pricama tipa "dodju sa fakulteta i odmah hoce crveni tepih, hoce u CNN, hoce svoju emisiju...".

Ma nece i nisu zahtjevni, samo zele biti u radnom odnosu kao i svi drugi ljudi koji zive od svog posla, imati platu za ono sto urade i to je sve. Zar je u novinarstvu grehota traziti koliko toliko normalne uvjete.

U svakoj struci (pravnici, ekonomisti), postoji institut pripravnika-dakle nekoga ko je dosao u firmu da se priprema i obucava za samostalni profesionalni angazman. To traje najcesce godinu dana, tim osobama se po zakonu zna status, i placeni su (sic*), otprilike 60-70 prosjecne place u toj firmi gdje rade.

Znaci, volonterske price, ostavite za neko proslo vrijeme, prugu Brcko-Banovici i besplatno skolstvo, zdravstvo i drustvene dodijeljene stanove :) Ovo danas je surovi kapitalizam.

Odoh sa teme...

to ti je tako stvorena atmosfera u BiH ako trazis posao i nedobog zelis biti bar prosjecno placen, odmah te proglase da zelis crveni tepih. A da slucajno ne spomenes da zelis pored redovne prosjecne plate mozda raditi u svojoj profesiji, e tad si vec snob. Ne drug prvo ga moras primati par godina momacki pa onda mozda i to vidis. Ovo naravno vazi ako nemas stelu, ako imas onda si odmaj svoj na svome i solis pamet po forumima kako drugi hoce previse

Nisam u medijskim vodama ali imam par prijatelja koji jesu i moram reci da je kriticno.
KatarinaKosaca

#1422 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by KatarinaKosaca »

to ti je tako stvorena atmosfera u BiH ako trazis posao i nedobog zelis biti bar prosjecno placen, odmah te proglase da zelis crveni tepih. A da slucajno ne spomenes da zelis pored redovne prosjecne plate mozda raditi u svojoj profesiji, e tad si vec snob. Ne drug prvo ga moras primati par godina momacki pa onda mozda i to vidis. Ovo naravno vazi ako nemas stelu, ako imas onda si odmaj svoj na svome i solis pamet po forumima kako drugi hoce previse

Nisam u medijskim vodama ali imam par prijatelja koji jesu i moram reci da je kriticno.
Pogrešno. U BIh je stvorena atmosfera da su novinari prostituke koji se nude onome koji da cenera, u BIH je stvorena atmosfera da se ne zna šta je etika u toj profesiji, u BIH je stvorena atmosfera da diletanti vode emisije potpuno nepripremljeni, u BIH je stvorena atmsfera da je novinarska profesija najviše degradirana i da najmanje profesionalaca radi u njoj, Rak postoji sebe radi, a propali novinari i neuspjeli pretendenti nam sole pamet. Njih se ne može ni kontrolirati ni pitati, jer pobogu to je mješanje u uređivačku politiku, a oni mogu svakodnevno puniti stubce nepismenim i neartikuliranim mislima naručenih tektova jeftine demagogije i demoniziranja ljudi po naredbi, a oni koji ni u tome ne uspiju, oni iz daljine sude o nepismenosti cijelog naroda. Takva ti je atmosfera stvorena u BIH, a od samih novinara kao aktera..
Canton

#1423 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Canton »

Poslije AJ, najboljji
meni su bolji ovi razgovori sa gostima i Face to Face, nego sam Dnevnik. Dobro to je njegov koncept ja bih bio zadovoljniji kad bi Dnevnik bio dnevnik ali da ga Senad vodi i uredjuje a da Face to Face i ostali razgovori budu posebna emisija.

AJ je neprkosnovena :)
Canton

#1424 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Canton »

BAN___KAI wrote:Od silnog prikazivanje one reklame za jutarnji program UZbudjenje dodje mi da izbrisem taj citav kanal .

I stvarno koji je ono kurac da nakon svakog priloga dole pise PRIPREMILI: Damir Bla bla bla itd..

Pa sta je ovo , jel ovo mozda Osnovna skola pa moraju ucenici napisati koje to pripremio za uciteljicu ?
Stvarno tv je propalitet, koga boli briga ko je to pripremio kad to samo direktor treba znati.

A i ono Dvije Skole pod jednim krovom, "Emisija koja je izazvala kotraverze sirom BIH " To im je jedino sto prikazuju po citav dan
Pa ti ne moras gledat tu TV, ne gledam je ni ja osim utakmica i Senadovog dnevnika. Nije lako ovdje napravit medij. Ustvari u ovoj drzavi nije nikakav biznis lako napravit.
Erzsebet

#1425 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Erzsebet »

KatarinaKosaca wrote:

Pogrešno. U BIh je stvorena atmosfera da su novinari prostituke koji se nude onome koji da cenera, u BIH je stvorena atmosfera da se ne zna šta je etika u toj profesiji, u BIH je stvorena atmosfera da diletanti vode emisije potpuno nepripremljeni, u BIH je stvorena atmsfera da je novinarska profesija najviše degradirana i da najmanje profesionalaca radi u njoj, Rak postoji sebe radi, a propali novinari i neuspjeli pretendenti nam sole pamet. Njih se ne može ni kontrolirati ni pitati, jer pobogu to je mješanje u uređivačku politiku, a oni mogu svakodnevno puniti stubce nepismenim i neartikuliranim mislima naručenih tektova jeftine demagogije i demoniziranja ljudi po naredbi, a oni koji ni u tome ne uspiju, oni iz daljine sude o nepismenosti cijelog naroda. Takva ti je atmosfera stvorena u BIH, a od samih novinara kao aktera..
Jel' postoji tema o kojoj ti ne znaš ništa? Ili ipak znaš sve o svemu?

To što pričaš su gluposti. U novinarstvu ima diletanata isto koliko u svim drugim profesijama, koliko samo kloceva sjede po državnim upravama i nabijaju postove po sa-x forumu i fejsbukaju po cijeli dan, a kao studenti su bili najjadniji jadovi? Pa barem 50% je takvih. Pa opet svi ti klocevi imaju plate, godišnje odmore, itd. Pogledaj samo indeks najstresnijih poslova na svijetu, pa ćeš i sama vidjeti, a nazivati između redova novinare razmaženim, kilavim i sl. je degutantno, jer sama daješ primjer sa svojih sto hiljada postova, da ustvari ne radiš ništa korisno, jer inače ne bi imala ni trunke vremena.

Kad već prozivaš ove koji "ne uspiju, pa onda iz tuđine seru", samo ću te pitati šta se to ima tu uspjeti? Jel' to toliko teško uvući se u guzicu jednom Senadu Hadžifejzoviću, Duški Jurišić, pizdi materinoj, pušiti im godinama i onda dobiti platu od 1.000 KM? Možda "mi koji seremo iz tuđine" imamo bolje mogućnosti, recimo studirati vani, pa uzeti platu od 4-5 hiljada eura? Nije ti to palo na pamet? Svako ko ima imalo mozga može uspjeti u novinarstvu, ali ono što nas nekoliko ovdje pokušava reći, je da se to jednostavno ne isplati. Kad sabereš parametre rizika, stresa, urađenog posla i koristi koju dobiješ, to izgleda smiješno. Uostalom, pokušaj to raditi, pa nešto pričaj, lako je tuđim kurcem gloginje mlatiti.
Locked