SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
HAVANA

#1401 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by HAVANA »

StupskaBitanga wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Ja ipak mislim da će najebati ovi iz obezbjeđenja, a Durak&co (koji prošle godine opljačkaše čovjeka i zamalo ga ne ubiše sa 2 metka) će i dalje da rade ono što jedino znaju. A tužilaštvo? :roll: :x
Neće vjeruj :thumbup:

Oplakace oni Aganove rane...vremenom...
Cholina_Lokica

#1402 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Cholina_Lokica »

crnoplavo wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /120215009#

pa dokle vise da se kriju imena ove bagre, nit imena nit iceg...majk... im balavu
Prolazila sam sinoc kad se ovo desilo, vjerovatno je golf skretao prema b fazi od glave ceste a audi isao pravo, a kad se skrece tuda kuda je golf skretao, apsolutno se ne vidi od brda snijega ide li ti neko u susret :-) I ide se bukvalno na srecu
cappy_tempo

#1403 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cappy_tempo »

vjesticanametli wrote:sta je bilo jutros u brijescu :? sve je bilo zacepljeno :-) kazu udes bus i auto
1h od brijesca do rajlovca u autu :mrgreen: . sudarili se kamion i grasov bus,a neki delegat sa sleperom da bude lud krene kroz imzit pumpu i zaglavio se i onda jos veci belaj :mrgreen:
vjesticanametli

#1404 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by vjesticanametli »

bjez ba zaglavila na stupu pa ondaK u kasindolskoj haj u rikverc od pola pa kroz vojkovice u rajlovac :lol: 2 sata QQ al volim posao svoj :D
Baudelaire

#1405 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Baudelaire »

Baš da vidimo dokle će Jeleč i ovaj drugi biti u pritvoru. Jeleč mi je poznat, druži se gore sa onom bagrom iz Starog Grada. Ne znam kako niko ništa ne uradi po pitanju tih klošara, provode teror nad djecom i starijim osobama već godinama. Sve radi šprice. Inače, Vrbanjuša je postala leglo narkomana, ta mahala se više ne može prepoznati.
muha_sa

#1406 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by muha_sa »

vjesticanametli wrote:bjez ba zaglavila na stupu pa ondaK u kasindolskoj haj u rikverc od pola pa kroz vojkovice u rajlovac :lol: 2 sata QQ al volim posao svoj :D
ne znam za tu maršrutu :-) deder napiši da znam ubuduce :)
vjesticanametli

#1407 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

:lol: u vojkovicima desno i opet kod crkve desno i do famosa pa kroz hrasnicu do iliĐŽe i onda na kruznom toku ne ides desno na ono prikljucenje sa autoputem vec ides pravo za doglode pa onda okolo okolo do mostica u rajlovcu pa preko njega pa pored robota i onda ĐŽe voliš :-) :D
vratnik

#1408 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by vratnik »

respo wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Pretpostavljam da će zaštitari da najebu i završe na robiji zato što su ovog pitomog lika nevinog izgleda i tankog dosijea nalemali?
Onako slučajno popio mare?
Je li ovo još jedan slučaj uzimanja pravde u svoje ruke tamo gdje je tužilaštvo zakazalo?
Rasim&co su ranili čovjeka sa 2 metka, ukrali mu 100k deviza i reguilarno su na slobodi, još uvijek operišu u svom rejonu, strašno.

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... -foto.html

Rasim Durak napadnut na Alipašinom Polju: Četvorica zaštitara su me tukla palicama
U Kliničkom centru Duraku utvrđene povrede glave, lijeve natkoljenice te lomovi šaka

Durak: Ne znam zašto su me napali
Rasim Durak (21) iz Sarajeva u petak je policiji prijavio da je oko 18.50 sati brutalno pretučen na Alipašinom Polju u Sarajevu. Duraku su polomljene šake, a za napad je osumnjičio četvoricu njemu nepoznatih zaštitara tržnog centra "Mercator" na Trgu solidarnosti.

Durak je u policiji izjavio da je u vrijeme napada zajedno s njim bio njegov prijatelj Renato Mikac i da su se kretali Prvomajskom ulicom.

Mikac pobjegao

- Prišli su nam s leđa i jedan je kazao "stanite, momci". Vidio sam da su u uniformama "Security". Na poziv sam se okrenuo i jedan od njih me je odmah udario po glavi metalnom palicom na razvlačenje. Pao sam. Mikac je pobjegao, a na mene su navalila sva četvorica, udarajući me metalnim palicama. Onesvijestio sam se i ne znam kad su me prestali tući. Sav krvav, doteturao sam se do kafića u blizini, gdje su mi pomogli i pozvali Hitnu pomoć - kaže Durak, napomenuvši da su mu napadači polomili mobitel.

On je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje su mu utvrđene teške povrede glave, lijeve natkoljenice i šaka, zbog čega su mu stavljene longete na obje ruke. U nalazu ljekara od 10. februara navedeno je da su povrede nastale u tuči. U nalazu je navedeno da je u krvi evidentirano prisustvo narkotičkih sredstava i lijekova.

- Pušim travu jer me smiruje
. Ranije sam se liječio pa imam prepisane lijekove koje upotrebljavam. Ponovo idem ljekaru, jer su mi se rane zagnojile, gubim sliku u očima. Ne znam zašto su me napali - kazao nam je Durak, napominjući da su on i njegov prijatelj Mikac pozvani danas da dođu u policiju radi prepoznavanja osoba koje su ih napale.

Pozvan u policiju

Durak je odranije poznat policiji. On je s još trojicom momaka bio uhapšen u julu prošle godine zbog ranjavanja švercera devizama na Alipašinom Polju kojom prilikom su mu oteli 100.000 KM.

U biltenu MUP-a Kantona Sarajevo nije bilo zvanične informacije o napadu na Duraka. U Policijskoj upravi Novi Grad preporučili su nam da se obratimo Informativnoj službi MUP-a KS koji su jedini nadležni za davanje informacija.
Image

Uploaded with ImageShack.us
a ne prica sta je radio u tom istom merkatoru
ja po pricama cujem da su terorisali i radnice i musteriju

Meni se ucinilo da sam vidio kad su ovog momka istukli, ali siguran sam da nisu bili u uniformi. Bile su neke dvije djevojke i tri momka. Po boji kose mislim da su bili danci.
Baudelaire

#1409 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Baudelaire »

Nemojte na Rasima, dobar je momak, puši travu jer ga smiruje :lol: Novinara koji je ovaj tekst napisao bih objesio za muda, zajedno s ovim đubretom.
Comrad

#1410 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Comrad »

Inace, u nasem gradu je opcepoznato je da zastitari hodaju i tuku okolo bez razloga. :roll:

Jbt, ako se ne varam ovo je prvi put da vidim da su zastitari nekoga prebili, obicno su oni ti koji dobiju batine ili budu ranjeni, jer ne smiju uzvratiti.
muha_sa

#1411 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by muha_sa »

vjesticanametli wrote::lol: u vojkovicima desno i opet kod crkve desno i do famosa pa kroz hrasnicu do iliĐŽe i onda na kruznom toku ne ides desno na ono prikljucenje sa autoputem vec ides pravo za doglode pa onda okolo okolo do mostica u rajlovcu pa preko njega pa pored robota i onda ĐŽe voliš :-) :D
:lol: :lol:
to isto kad bih sad ja s C. Vile kreno na čaršiju pa zapucam na Dobrinju-pa onda na aerodromsku te na Stup-pa smotam desno ka Buljakovu pa pravo pored Fabrike duhana :lol: pa preko mosta Bratstva jedinsta na Vraca pa smotam lijevo tranzitom do Bistrika al necu niz Bistrik vec na Kozju pa bembašom na čaršiju :lol:
bjež ba vještice :lol: :lol: :lol:
vjesticanametli

#1412 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

:D nije moglo drugacije jer je stvarno nastao haos :-)
muha_sa

#1413 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by muha_sa »

vjesticanametli wrote::D nije moglo drugacije jer je stvarno nastao haos :-)
zar nisi mogla drito ispod nadvožnjaka na Stupu pa pored Delminijuma i eto te u Rajlovcu.
respo

#1414 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by respo »

ovo za rasima velicanstvenog je cini mi se vezano kad su on i jos dvojica u lutriji u a fazi porazbijali aparate a zastitari tu bili
pa je vjerovatno to a i vezano za mercator vjerovatno se sabralo
pa je imao sabrana djela securitas sluzbe
vjesticanametli

#1415 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

muha_sa wrote:
vjesticanametli wrote::D nije moglo drugacije jer je stvarno nastao haos :-)
zar nisi mogla drito ispod nadvožnjaka na Stupu pa pored Delminijuma i eto te u Rajlovcu.
jes da bilo doci do stupa .................cep kod interexa bio
Comrad

#1416 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Comrad »

Prije 10 minuta curici pade ledenica na glavu kod Robota u Hrasnom. I to sve cisto jedna ledenica bila na onoj zgradici preko puta Robota. Pofino je raskrvarila, ali mislim da je ok. Mislim da je puka sreca bila da je ledenica prvo udarila od nesto, pa je tek onda na njenu glavu pala...inace da je direktno udarila. :roll:

Dobro gledajte kuda hodate.
StupskaBitanga

#1417 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by StupskaBitanga »

Baudelaire wrote:Nemojte na Rasima, dobar je momak, puši travu jer ga smiruje :lol: Novinara koji je ovaj tekst napisao bih objesio za muda, zajedno s ovim đubretom.
:thumbup:
cappy_tempo

#1418 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cappy_tempo »

inace do rajlovca ili do reljeva dokle ja idem je umjetnost doci pogotov kad je guzva :mrgreen:
chuchumbamayumbe

#1419 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by chuchumbamayumbe »

Toliko o Av-Mau i napuštenim životinjama.
Mamlazi će da puste pit bulla na ulicu.
Ne kažem da treba da ga zadrže za stalno, ali ga ne smiju puštati na ulicu!

Nakon haosa u "Bingu" pitbul smješten kod privremenog udomitelja
Ukoliko se ne nađe stalni udomitelj, bit će vraćen na ulicu

Autor Am. K. | Objavljeno 15.02.2012. u 02:57

U "Bingu" mijenjaju uništenu sećiju
Pitbul lutalica koji je prekjučer oko 17.00 sati upao u kafić tržnog centra "Bingo", koji se nalazi na Merhemića trgu u Sarajevu, te izazvao paniku među gostima, kupcima i radnicima smješten je kod privremenih udomitelja.

- Pitbula smo smjestili kod osobe koju odranije poznajemo, ali samo na dan-dva. Nakon toga, ako mu ne nađemo udomitelja, morat ćemo ga vratiti na ulicu. O vraćanju ćemo obavijestiti Inspektorat za veterinarstvo jer to je u njihovoj nadležnosti i oni treba da riješe ovu situaciju - kazao je Semir Bećirović iz Udruženja za zaštitu životinja "Av-Mau", koji je jedini prekjučer prišao pitbulu i izveo ga iz "Binga.

Alma Belkić, šefica u tržnom centru "Bingo", kazala nam je da su jučer zvali majstore da promijene uništenu sećiju te da se nada da s pitbulom neće imati više susreta.

Pitbul lutalica je ranije viđan u naselju Gorica. U "Bingo" je ulazio i u subotu, ali su ga radnici tada uspjeli izvesti. U ponedjeljak, pak, počeo je trgati sećiju te izazvao paniku među gostima, radnicima i kupcima. Bilo je i onih kojima je bilo interesantno šta pas radi pa su ga snimali mobitelima.
vratnik

#1420 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by vratnik »

chuchumbamayumbe wrote:Toliko o Av-Mau i napuštenim životinjama.
Mamlazi će da puste pit bulla na ulicu.
Ne kažem da treba da ga zadrže za stalno, ali ga ne smiju puštati na ulicu!

Nakon haosa u "Bingu" pitbul smješten kod privremenog udomitelja
Ukoliko se ne nađe stalni udomitelj, bit će vraćen na ulicu

Autor Am. K. | Objavljeno 15.02.2012. u 02:57

U "Bingu" mijenjaju uništenu sećiju
Pitbul lutalica koji je prekjučer oko 17.00 sati upao u kafić tržnog centra "Bingo", koji se nalazi na Merhemića trgu u Sarajevu, te izazvao paniku među gostima, kupcima i radnicima smješten je kod privremenih udomitelja.

- Pitbula smo smjestili kod osobe koju odranije poznajemo, ali samo na dan-dva. Nakon toga, ako mu ne nađemo udomitelja, morat ćemo ga vratiti na ulicu. O vraćanju ćemo obavijestiti Inspektorat za veterinarstvo jer to je u njihovoj nadležnosti i oni treba da riješe ovu situaciju - kazao je Semir Bećirović iz Udruženja za zaštitu životinja "Av-Mau", koji je jedini prekjučer prišao pitbulu i izveo ga iz "Binga.

Alma Belkić, šefica u tržnom centru "Bingo", kazala nam je da su jučer zvali majstore da promijene uništenu sećiju te da se nada da s pitbulom neće imati više susreta.

Pitbul lutalica je ranije viđan u naselju Gorica. U "Bingo" je ulazio i u subotu, ali su ga radnici tada uspjeli izvesti. U ponedjeljak, pak, počeo je trgati sećiju te izazvao paniku među gostima, radnicima i kupcima. Bilo je i onih kojima je bilo interesantno šta pas radi pa su ga snimali mobitelima.
?
Jel' Semir Becirovic izveo psa iz straha da ga neko (ili sintori) ne roknu?
Jeste.
Da li treba traziti i njegovu odgovornost ako pas ponovo navali na seciju?
Treba.
Eto, ako vam navali na seciju, ili nogu. Ima covjek ime i prezime.
madner

#1421 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by madner »

Ne kontas ti to vratnik, Av Mau nema nikad nikakvu odgovornost. Av Mau samo uvijek ima duznost da pomogne zivotinjama protiv krvolocnih ljudi.
Prpa.ba

#1422 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Prpa.ba »

madner wrote:Ne kontas ti to vratnik, Av Mau nema nikad nikakvu odgovornost. Av Mau samo uvijek ima duznost da pomogne zivotinjama protiv krvolocnih ljudi.
Ispravak netacnog navoda: pomaze se samo onim zivotinjama koje se smatraju kao in i cool. Misevi, vrane, zohari.. na te jadnicke niko ne misli. :( :( :D
hypko_nurko

#1423 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by hypko_nurko »

madner wrote:Ne kontas ti to vratnik, Av Mau nema nikad nikakvu odgovornost. Av Mau samo uvijek ima duznost da pomogne zivotinjama protiv krvolocnih ljudi.
ili krvolocnih kauca 8-)
baja

#1424 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by baja »

black wrote:
Hendrix wrote:Ovi iz Av Mau Vau ili kako već su tipičan primjer razmažene dječurlije koje finansiraju roditelji i nemaju problema u životu kao obični svijet, pa svoje brige koncentrišu na cuke i mace.

Od svoje brige za životinje oni ne vide ljude kojima je potrebna pomoć pored sebe, to je van svake pameti.
upravo tako...
+1 :thumbup:
Better Man

#1425 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Better Man »

Zna se da je Pitbull pripada vrsti agresivnih, odnosno ratobornih pasa i rijetki su oni koji su potpuno mirni. Izjaviti da se pas samo igrao i sl. može samo neko ko nije pri sebi i koje ozbiljno poremečen.
Locked