japin_mutapi wrote:Popis zemalja po BDP-u
116 Gvatemala 4,155
117 Butan 3,921
118 Sirija 3,847
119 Nikaragva 3,636
120 Gruzija 3,586
Sirija
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1401 Re: Sirija
-
donja_crtica
#1402 Re: Sirija
I to je to.ramo_sa wrote:Ma kako god....ja sam s muslimanima![]()
-
Bodkin
#1403 Re: Sirija
idu da vode fabrike i firme jer domaci ne znaju. strajkuju jer im plata nie 3 milje eura ili n mogu vise od socijale kupiti audijaKlavikula wrote:pa u EU ljudi nemaju posla, idu u svoje bivse kolonije trbuhom za kruhom/hljebom, radnici strajkuju a ne u SirijiBodkin wrote:
![]()
![]()
![]()
jasta bolje u siriji nego u eu, jebiga eu zaduzena
- asurbanipal
#1404 Re: Sirija
To šije nisu muslimani ?donja_crtica wrote:I to je to.ramo_sa wrote:Ma kako god....ja sam s muslimanima![]()
Ako ćemo pravo, onda nisu ni suniti. Kur'an i Hadise u ruke...
-
mmaar
#1405 Re: Sirija
Ako ove podatke s Wikipedije, a ciji izvor je navodno jedna takva "ugledna" organizacija kao sto je MMF, mozemo uzeti kao objektivne, onda je zaista cudno da jedna Turska koja ima ogromnu imperijalnu proslost, ne bjezi bas puno od Sirije koja je desetljecima bila francuska kolonija, a prije toga stoljecima otomanska, i toliko vremena nakon proglasenja nezavisnosti od Francuza izlozena teskim sankcijama od strane zapadnih rezima, te ratu i permanentnoj prijetnji od strane cionistickog rezima s kojima su Turci davno sklopili najprisnije i neraskidivo saveznistvo. Nego, ima li nekih drugih parametara osim BDP-a izrazenog u dolarima, a po kojima mozemo cijeniti standard zivota, ekonomsku nezavisnost, stabilnost i moc jedne zemlje, s obzirom da je jako cudno da se npr. Kina kao jedna od najacih ekonomija svijeta, a u skoroj buducnosti vjerovatno i najjaca, nalazi na 87. mjestu, samo desetak mjesta ispred BiH, a toliko mnogo mjesta iza Barbadosa, Gvineje, Katara, Trinidad i Tobaga ili iza jedne Hrvatske cija ekonomija je smijesna, ukljucujuci i to da im je sve bitno u rukama stranaca, a koja se sada nalazi pred potpunim ekonomskim slomom, itd? Mozda ipak da razmotrimo ona pitanja o kojima sam gore govorio?
-
mmaar
#1406 Re: Sirija
I ja navijam za Zelju.ramo_sa wrote:Ma kako god....ja sam s muslimanimaNije me niko prepao sa šijama, dovoljno da pogledaš neki video gdje govori neki šijtski učenjak da shvatiš koliko je sati (upućivanje dove kamenju, dozivanje mrtvih i sl.). DOLE aSSAD!

- asurbanipal
#1407 Re: Sirija
Ovaj islam "a la Wehab", nema nikakve veze sa islamom kojeg su propagirali Muhammed s.a.v.s. i ashabi.
Za one koji se raduju u Arapskom svijetu, napadu na Iran, kada se desi napad vi ćete činiti isti grijeh podržavajući taj rat, kao i oni koji vode taj rat. Ako podržavate napad na Iran, podržavate nepravedni rat, i sami postajete dio nasilja (zuluma), a Allah neće uputiti one koji čine nasilje (zulum).
U svakom slučaju ideologiju Vehabizma koja je izvučena skupa s naftom od strane Britanaca i "vješto" upakovana kao Islam, a što naravno nema veze sa islamom, popušili su nažalost mnogi, pa čak i ovdje u BiH. Zato danas imamo Mevlide, Maoče, Porče, Imamoviće, Bin Ladene, Abu Hamze, Zarkavije i hiljade mladića bombaša-samoubica, kojima su šejhovi (obilato nagrađeni petrodolarlima od strane debeloguzih šeika iz Kurvajta, Saudijske Arabije, Katara, UAE) isprali mozgove, tjerajući ih da se raznose, jer kao čine "svetu stvar"...
Za one koji se raduju u Arapskom svijetu, napadu na Iran, kada se desi napad vi ćete činiti isti grijeh podržavajući taj rat, kao i oni koji vode taj rat. Ako podržavate napad na Iran, podržavate nepravedni rat, i sami postajete dio nasilja (zuluma), a Allah neće uputiti one koji čine nasilje (zulum).
U svakom slučaju ideologiju Vehabizma koja je izvučena skupa s naftom od strane Britanaca i "vješto" upakovana kao Islam, a što naravno nema veze sa islamom, popušili su nažalost mnogi, pa čak i ovdje u BiH. Zato danas imamo Mevlide, Maoče, Porče, Imamoviće, Bin Ladene, Abu Hamze, Zarkavije i hiljade mladića bombaša-samoubica, kojima su šejhovi (obilato nagrađeni petrodolarlima od strane debeloguzih šeika iz Kurvajta, Saudijske Arabije, Katara, UAE) isprali mozgove, tjerajući ih da se raznose, jer kao čine "svetu stvar"...
-
sarajevoxxxx
#1408 Re: Sirija
Pogotovo cudno sto ovdje ima i fanatika koji pravdaju imperijalisticku agresiju na Siriju, nekim visim, navodno islamskim ciljevima koji su skrojeni u Londonu, Washingtonu i Riyadu, a u cijoj je osnovi stara britanska kolonijalna doktrina koja je proizvela izmedju ostalog i vehabizam, a glasi "zavadi pa vladaj".
Sirija će ako Bog da uskoro prodisati i sasvim je nebitno kako se tumačila buduća, ako Bog da, pobjeda nad diktatorskim režimom (i Markale neko tumači zločinom, neko zavjerom, a u Srbrenici nije ni bilo genocida... imperijaistička zavjera, ili šta već)
Tako je i sa Sirijom. Taj narod decenijama nema pravo na slobodu, demokratske izbore, život bez straha i pritiska diktatroskog režima, prilika im se konačno ukazala, i najmanje što možemo uraditi (muslimani) jeste dova da Allah dragi pomogne hrabre sirijske revolucionare protiv Alevitske diktatorske bagre koja nije ni u snu mogla zamisliti ovo što im se danas dešava.
-
donja_crtica
#1409 Re: Sirija
Kako ovo? Pa imali su izbore. Mozes zaokruziti Assad - DA ili NE, i to pred svjedokomsarajevoxxxx wrote: demokratske izbore...
-
mmaar
#1410 Re: Sirija
Dovis li sta god i za pad marionetskog, i ako hoces vehabisjkog nevjernickog rezima klana Al Saud, kao i za uklanjanje sa Arapskog poluotoka na desetine vojnih baza okupatorskih zapadnih rezima koji su klan Al Saud instalirali i koji ih po svaku cijenu drze na vlasti' Prodovis li sta i za Palestince, te bacis li koju kletvu na regionane sluge cionistisckog rezima? A za preko milion muslimana u Mianmaru nad kojima se sada vrsi stravicni genocid?
I dalje jezik i od Markala i od Srebrenice! Pustite bar nase mrtve na miru!
-
sarajevoxxxx
#1411 Re: Sirija
Ruski ambasador u u Parizu je danas ponovio spremnost Al Asada da se povuće, ali da to bude na ''civilizovan'' način, po uzoru na jemenskog predsjednika.

U nedjelju 22.07.2012. Aleksandar Orlov ruski ambasador u Francuskoj je ponovio svoju tvrdnju od prije nekoliko dana, a koju je negiralo sirijsko ministarstvo, kako je odlazeći sirijski predsjednik spreman da dobrovoljno odstupi ali da to bude na civilizovan način. Ovaj saveznik sirijskog režima je svoju tvrdnju ponovoio netom nakon saopštenja koje je izdalo sirijsko ministarstvo informisanja u kojem je negiralo bilo kakvu dobrovoljnu predaju vlasti sirijskog diktatora.
Što se kaže, ako laže koza ne laže rog.

U nedjelju 22.07.2012. Aleksandar Orlov ruski ambasador u Francuskoj je ponovio svoju tvrdnju od prije nekoliko dana, a koju je negiralo sirijsko ministarstvo, kako je odlazeći sirijski predsjednik spreman da dobrovoljno odstupi ali da to bude na civilizovan način. Ovaj saveznik sirijskog režima je svoju tvrdnju ponovoio netom nakon saopštenja koje je izdalo sirijsko ministarstvo informisanja u kojem je negiralo bilo kakvu dobrovoljnu predaju vlasti sirijskog diktatora.
Što se kaže, ako laže koza ne laže rog.
-
mmaar
#1412 Re: Sirija
donja_crtica wrote:Kako ovo? Pa imali su izbore. Mozes zaokruziti Assad - DA ili NE, i to pred svjedokomsarajevoxxxx wrote: demokratske izbore...A u licnoj karti dobijes potvrdu da si glasao. Tako, ako ti sta treba od vlasti, a nemas potvrdu o glasanju - dovidjenja.
Kako su ti Sirijci nedemokratski i anti-slobodarski raspolozeni, to je cudo nevidjeno! Trebali su provesti demokratizaciju po uzoru na Saudi Arabiju i druge vehabijske bastione zapandnjacke slobode i demokratije ili pozvati direktno vojne trupe zapadnih rezima kao sto su to uradili pravedni i bogobojazni vladari iz familije Saud i te smijesne vehabijske banana "drzavice" kao sto je Katar u kojima desetljecima vlada po jedna familija za svaku od banana drzava (vladari se tamo smjenjuju tako sto sinovi vojnim pucevima svrgavaju svoje oceve), da svojim bazama uvedu, brane i cuvaju najvrjednije, a to je slobodu i demokratiju.
-
Smail Aga
#1413 Re: Sirija
Da li je baza u Butmiru ( kod Sarajeva ) okupatorska ?? Da li je americka baza u Dubravama kod Tuzle bila okupatorska ?? Da li je baza Bondsteel na Kosovu okupatorska ??mmaar wrote:Dovis li sta god i za pad marionetskog, i ako hoces vehabisjkog nevjernickog rezima klana Al Saud, kao i za uklanjanje sa Arapskog poluotoka na desetine vojnih baza okupatorskih zapadnih rezima koji su klan Al Saud instalirali i koji ih po svaku cijenu drze na vlasti' Prodovis li sta i za Palestince, te bacis li koju kletvu na regionane sluge cionistisckog rezima? A za preko milion muslimana u Mianmaru nad kojima se sada vrsi stravicni genocid?
-
mmaar
#1414 Re: Sirija
Ko ima i malo u glavi, samo ce mu se kazati.Smail Aga wrote: Da li je baza u Butmiru ( kod Sarajeva ) okupatorska ?? Da li je americka baza u Dubravama kod Tuzle bila okupatorska ?? Da li je baza Bondsteel na Kosovu okupatorska ??
-
donja_crtica
#1415 Re: Sirija
Trol fakat. Kad sam ja spomenuo KSA? I ako je u KSA tako, onda je i u Siriji u redu ovo sto sam naveo? S tobom decko vise ne raspravljam.mmaar wrote:donja_crtica wrote:Kako ovo? Pa imali su izbore. Mozes zaokruziti Assad - DA ili NE, i to pred svjedokomsarajevoxxxx wrote: demokratske izbore...A u licnoj karti dobijes potvrdu da si glasao. Tako, ako ti sta treba od vlasti, a nemas potvrdu o glasanju - dovidjenja.
Kako su ti Sirijci nedemokratski i anti-slobodarski raspolozeni, to je cudo nevidjeno! Trebali su provesti demokratizaciju po uzoru na Saudi Arabiju i druge vehabijske bastione zapandnjacke slobode i demokratije ili pozvati direktno vojne trupe zapadnih rezima kao sto su to uradili pravedni i bogobojazni vladari iz familije Saud i te smijesne vehabijske banana "drzavice" kao sto je Katar u kojima desetljecima vlada po jedna familija za svaku od banana drzava (vladari se tamo smjenjuju tako sto sinovi vojnim pucevima svrgavaju svoje oceve), da svojim bazama uvedu, brane i cuvaju najvrjednije, a to je slobodu i demokratiju.
-
sarajevoxxxx
#1416 Re: Sirija
mmaar wrote:Dovis li sta god i za pad marionetskog, i ako hoces vehabisjkog nevjernickog rezima klana Al Saud, kao i za uklanjanje sa Arapskog poluotoka na desetine vojnih baza okupatorskih zapadnih rezima koji su klan Al Saud instalirali i koji ih po svaku cijenu drze na vlasti' Prodovis li sta i za Palestince, te bacis li koju kletvu na regionane sluge cionistisckog rezima? A za preko milion muslimana u Mianmaru nad kojima se sada vrsi stravicni genocid?
Kakve veze ima vehabijski režim i Mijanmar sa Sirijom, ili recimo sa dvojicom dječaka sa istim imenom Hamza u Deri, koji su ubijeni na početku sirijske revolucije. Jedan je ubijen i mučen zbog grafita na zgradi, a drugi je stradao jer mu je u porodici bio neko ko nije uzdisao u nebesa sve što ima veze sa bešarom.
Markale i Srebrenica su primjer da će biti uvijek onih koji će imati svoju stranu priče, pa makar se radilo i o jasnom i nedvosmislenom zločinu.
-
mmaar
#1417 Re: Sirija
Vrlo prozirno i bijedno, ali drugo se nije moglo ni ocekivati. Rekao sam ti vec o pokusajima diskreditacije sugovornika jeftinim lijepljenju etiketa, a sve u nedostatku ozbiljnih i valjanih argumenata. Jos jednom za tvoju informaciju, ja nisam ni siija (mislim da si me i za ovo vec optuzio), a ni trol. Ako nisi sposoban voditi argumentovanu diskusiju i umjesto zapadanja u navijacki sevdah svoje misljenje izdici na bar malo apstraktniji nivo, onda ti i jeste bolje da se pustis foruma i dopustis drugima da diskutuju na argumentovan nacin.donja_crtica wrote: Trol fakat. Kad sam ja spomenuo KSA? I ako je u KSA tako, onda je i u Siriji u redu ovo sto sam naveo? S tobom decko vise ne raspravljam.
-
sarajevoxxxx
#1418 Re: Sirija
Čovječe pa medijski će ga sahraniti, prije nego revolucionari.Ruski ambasador u u Parizu je danas ponovio spremnost Al Asada da se povuće, ali da to bude na ''civilizovan'' način, po uzoru na jemenskog predsjednika.
Do sada najveća medijska pljuska u lice sirijskom režimu. Ruski ambasador, pa još u Francuskoj
Ovo Rusija priprema teren da što bezbolnije izađe iz još jedne blamaže.
-
mmaar
#1419 Re: Sirija
Nadam da ovo silno licemjerje ipak nije svjesno i promisljeno, vec da ipak nisi sam sposoban da uocis veze. Ako je ovo drugo u pitanju, za tebe jos uvijek ima nade.sarajevoxxxx wrote: Kakve veze ima vehabijski režim i Mijanmar sa Sirijom, ili recimo sa dvojicom dječaka sa istim imenom Hamza u Deri, koji su ubijeni na početku sirijske revolucije. Jedan je ubijen i mučen zbog grafita na zgradi, a drugi je stradao jer mu je u porodici bio neko ko nije uzdisao u nebesa sve što ima veze sa bešarom.
Markale i Srebrenica su primjer da će biti uvijek onih koji će imati svoju stranu priče, pa makar se radilo i o jasnom i nedvosmislenom zločinu.
-
Smail Aga
#1420 Re: Sirija
Ja sam upitao tebe,pa bih molio da mi odgovoris jasno i decidno. Ja imam svoje vidjenje tih baza u Bosni i Kosovu,to jeste da nisu okupatorske,kao i situacije u Siriji a lijepo te molim za tvoj odgovor/ misljenje.mmaar wrote:Ko ima i malo u glavi, samo ce mu se kazati.Smail Aga wrote: Da li je baza u Butmiru ( kod Sarajeva ) okupatorska ?? Da li je americka baza u Dubravama kod Tuzle bila okupatorska ?? Da li je baza Bondsteel na Kosovu okupatorska ??
-
sarajevoxxxx
#1421 Re: Sirija
mmaar wrote:Nadam da ovo silno licemjerje ipak nije svjesno i promisljeno, vec da ipak nisi sam sposoban da uocis veze. Ako je ovo drugo u pitanju, za tebe jos uvijek ima nade.sarajevoxxxx wrote: Kakve veze ima vehabijski režim i Mijanmar sa Sirijom, ili recimo sa dvojicom dječaka sa istim imenom Hamza u Deri, koji su ubijeni na početku sirijske revolucije. Jedan je ubijen i mučen zbog grafita na zgradi, a drugi je stradao jer mu je u porodici bio neko ko nije uzdisao u nebesa sve što ima veze sa bešarom.
Nije licemjerje, pitam zbog čega donositi sud o nečemu tako što posmatram ko skim i protiv koga ratuje.
Valjda je svaki zločin zločin, i ništa više.
Dakle, ponavljam pitanje kakve veze ima ubijeni dječak što je šarao po zidovima sa time ko kakvu politiku vodi u Saudiji.
- Klavikula
#1422 Re: Sirija
http://www.advance.hr/vijesti/sirijske- ... -i-aleppu/
sirijska vojska fino napreduje, Rusi i Kinezi sa vetom su im dali odrjesene ruke, sad je na njima da istjeraju teroriste
sirijska vojska fino napreduje, Rusi i Kinezi sa vetom su im dali odrjesene ruke, sad je na njima da istjeraju teroriste
-
parabellum_9mm
#1423 Re: Sirija
mmaar wrote:
Kako su ti Sirijci nedemokratski i anti-slobodarski raspolozeni, to je cudo nevidjeno! Trebali su provesti demokratizaciju po uzoru na Saudi Arabiju i druge vehabijske bastione
zašto misliš da neko ko kritikuje Bašarov režim u Sirij da se podrazumijeva da brani saudijski režim u KSA ?
evo recimo ja ih smatram istim, ista ili slična govna koja treba počistiti..
Bašarov režim je sekularistički, nevjernički, tiranski, despotski u kojem vlast imaju Bašar i njegova familija, ojačani alevitskim pristalicama i kršćanima, te druzima, tiranski i despotski vladaju sunitskom većinom već decenijama, a svakio pokušaj promjene uguši se u krvi kao onaj iz 1982 godine kada je Bašarov otaz Hafiz napravio pokolj u Hami gdje je pobijeno oko 20 000 ljudi !
sada se narod opet podigao protiv tog režima, na čijem čelu je Hafizov sin Bašar, koji je došao na vlast nakon ilegane izmjene zakona, i svih malverzacija i ljigavosti a samo kako bi sin despota i tiranina došao da suvereno vlada, a ti sad truniš o nekoj slobodi u Siriji !
Saudijski kraljevi i prinčevi su druga vrsta govana, koja pod maskom vjere čini najgore ljigavosti ! stoji uz najtiranskiju državu današnjice USA,no ja vjerujem da će i tom pokvarenom korumpiranom režimu u Arabiji doći kraj i da će se Arabija zvati samo Arabija, ili islamska republika Arabija a ne po nekom lokalnom plemenskom kabadahiji iz Nedžda...
čuj Saudijska Arabija...
- Klavikula
#1424 Re: Sirija
zasto pricate o zlocinima sirijske vojske kad sam UN nije niti jednom potvrdio slicne sumnje, a znamo na ciju stranu naginje, a cak i neki zapadni mediji su pisali od zlocinima ovih terorista...nemojte izvrtati cinjenice i koristiti ih kako vama odgovara..laz je grijeh kod Boga 
-
Bodkin
#1425 Re: Sirija
strasni argumentiparabellum_9mm wrote:mmaar wrote:
Kako su ti Sirijci nedemokratski i anti-slobodarski raspolozeni, to je cudo nevidjeno! Trebali su provesti demokratizaciju po uzoru na Saudi Arabiju i druge vehabijske bastione
zašto misliš da neko ko kritikuje Bašarov režim u Sirij da se podrazumijeva da brani saudijski režim u KSA ?![]()
evo recimo ja ih smatram istim, ista ili slična govna koja treba počistiti..
Bašarov režim je sekularistički, nevjernički, tiranski, despotski u kojem vlast imaju Bašar i njegova familija, ojačani alevitskim pristalicama i kršćanima, te druzima, tiranski i despotski vladaju sunitskom većinom već decenijama, a svakio pokušaj promjene uguši se u krvi kao onaj iz 1982 godine kada je Bašarov otaz Hafiz napravio pokolj u Hami gdje je pobijeno oko 20 000 ljudi !
sada se narod opet podigao protiv tog režima, na čijem čelu je Hafizov sin Bašar, koji je došao na vlast nakon ilegane izmjene zakona, i svih malverzacija i ljigavosti a samo kako bi sin despota i tiranina došao da suvereno vlada, a ti sad truniš o nekoj slobodi u Siriji !![]()
Saudijski kraljevi i prinčevi su druga vrsta govana, koja pod maskom vjere čini najgore ljigavosti ! stoji uz najtiranskiju državu današnjice USA,no ja vjerujem da će i tom pokvarenom korumpiranom režimu u Arabiji doći kraj i da će se Arabija zvati samo Arabija, ili islamska republika Arabija a ne po nekom lokalnom plemenskom kabadahiji iz Nedžda...
čuj Saudijska Arabija...