Forumasi zaposljavaju

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1401 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Truba »

ovih dana se otvorilo mjesto za čuvara noćnog svaku drugu noć se radi 500
obveze nikakve... imaš tv i ostalu tehniku
toplo dobra izolacija grijalica... dva lika rade... može se i prespavati pola večeri eto samo ako si peh da ti neko ukrade armaturu ili nešto s gradilišta...ono baš ako nikad ne proviriš vani i spavaš svaku noć
zovemo invalide, nezaposlene, one što stalno kukaju, neobrazovane, starije ljude koji u 45. nemaju ni godine uvezane staža...
ono sto su spavali po klupama i haustorima jer nisu imali gdje to veče ili razdoblje

uglavnom svakog onog za koga misliš da se pati i da zaista nema da mu treba pomoći

da vi vidite izvlakuša :D šupljiranja :D imaju neke druge planove ( od 1993. ista priča), onaj ne može, onaj čeka nešto drugo, onom ispod časti...

na kraju upo lik koji ima već jedan drugi poso... a drugi čuvar već ima dnevni posao :| :| :|

ne bih da trolam temu niti da širim razgovor ali eto... da podijelim info kako se izgleda više ja nerviram oko toga kako neko nema posao...i kako zaista živi u bijedi

drugi primjer... zaposlili lika u komericjalu teška sirotinja... drugi dan mazno 25 kila kafe :lol: pomozi sirotu na svoju sramotu
oprostite što kradem topik
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1402 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Truba »

izričito je bilo samo koga osobno znate...zato nisam ovdje kacio
Corak

#1403 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Corak »

Black swan wrote:izričito je bilo samo koga osobno znate...zato nisam ovdje kacio
Evo da se nadovezem. Sedmoclana porodica, samo otac radi na zeljeznici.
Sin 22 god. NEZAPOSLEN!
Kcerka 21 god. NEZAPOSLENA.
Kcerka 18 god. NEZAPOSLENA!
Supruga NEZAPOSLENA!
DEDO-NANA- MALA PENZIJA!
Sad je tu fazon. Lose situirani, neimastina, da ne jadam..Sin dobije na kladionici 11 milja. Odmah sutra audi 6 pred vratima. 3 dana vozao, sad mu stoji pred kucom nema goriva u njemu :-D Sto ti je Balija!
ljuspica

#1404 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by ljuspica »

Corak wrote:
Black swan wrote:izričito je bilo samo koga osobno znate...zato nisam ovdje kacio
Evo da se nadovezem. Sedmoclana porodica, samo otac radi na zeljeznici.
Sin 22 god. NEZAPOSLEN!
Kcerka 21 god. NEZAPOSLENA.
Kcerka 18 god. NEZAPOSLENA!
Supruga NEZAPOSLENA!
DEDO-NANA- MALA PENZIJA!
Sad je tu fazon. Lose situirani, neimastina, da ne jadam..Sin dobije na kladionici 11 milja. Odmah sutra audi 6 pred vratima. 3 dana vozao, sad mu stoji pred kucom nema goriva u njemu :-D Sto ti je Balija!
Dobro je da je nezaposleni sin pored tolike neimastine isao u kladionicu...
jahh

#1405 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by jahh »

joooj wrote:Trebao si ovdje objaviti da trazite nocnog cuvara. Vjerujem da bi se neko javio.

Svi mi vidimo da se krade s najveceg nivoa vlasti, pa zasto onda ne bi i oni kojima je potrebnije. Neko ukrade milion, neko 10.000, a neko 25 kila kafe. Zavisi samo koliko cemu imas pristup.
Da bi pokazali da ima i bolji nacin? Da sutra njihova djeca ne bi slijedili njihove stope? Da barem malo poprave stanje kod nas? Uglavnom kod nas 80% stanovnistva lopovi, samo neko ima sansu da krade milione, neko zeljezo iz fabrike.
[Emma]

#1406 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by [Emma] »

Premijernocom wrote:Regionalnom showbiz portalu sa sedištem u Austriji potrebno više Content Writer izvršilaca, iz BiH, Srbije, i Hrvatske.

Poželjno poznavanje rada u Wordpress-u , ili želja i volja za učenjem o radu na istom.

Radno vreme je od 09:00 do 17:00 (svaki dan).

Mesečna plata je 400 eura.

Isplata u eurima na devizni račun, u banci u kojoj izvršilac ima već otvoren devizni račun.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti isključivo preko email adrese:
posao (at) premijerno.com

Prijave bez dostavljenog CV-a i lične fotografije, neće se uzimati u obzir.
Je li se iko od vas javljao na ovaj oglas? Šta mislite koliko je ovo sigurno?
mali_balon

#1407 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by mali_balon »

Sarajevo1970 wrote:
Sarajevo1970 wrote:
developer10 wrote:Zna li neko ili radi mozda u firmi koja bi mogla ispostovati sljedece (upit poslan preko Poslovnog Adresara):

Sadržaj upita:

Potrebna isporuka 3.500 stepenica pozarnih. Nacrt spreman, možemo dostaviti na email adresu.

Potrebnio 450 garaznih vrata.
Potrebno 100.000 sobnih unutrasnjih vrata drvena sa METALNIM STOKOM. Posao na 7-10 godina.

Ukoliko ste zainteresovani, molim vas dostavite nam vasu email adresu.

Srdacan pozdrav!

===== KRAJ UPITA =====
Imam ja prijatelja sa firmom koji to moze odraditi, samo mi reci od
kojeg metala moraju biti te stepenice pozarne, garazna vrata i stokovi?
(ili mi posalji podatke u inbox pa cu ti ja odgovoriti u roku 2 radna dana)
Quotam sebe samo da bi vidjeli i drugi kakvu sam reakciju na ovo dobio..
developer10 wrote: U redu, ali uslov je sljedeći. Kao protivuslugu slanja cijelog upita sa brojem i emailom od pravog interesenta, koji moze dati sve detalje - mi kao firma trazimo zakup ovakve reklame:

http://www.poslovni-adresar.ba/?subjekt ... e-sarajevo

za cijenu od 100 KM a trajanje reklame je 12 mjeseci. Dakle, ne trazimo 100 KM nego trazimo zakup reklame i iskreno se nadamo da ce vas prijatelj napraviti dobar posao.
Fakat zalostno. :( Pa covjece nemoj nuditi poslove ako ti je namjera samo prodavati popisan reklamni prostor.. :roll:

Da si se samo vratio na prethodnu stranu vidio bi koji profil biZmismena je razvijac (developer) :D
Android Knego

#1408 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Android Knego »

Sarajevo1970 wrote:
Sarajevo1970 wrote:
developer10 wrote:Zna li neko ili radi mozda u firmi koja bi mogla ispostovati sljedece (upit poslan preko Poslovnog Adresara):

Sadržaj upita:

Potrebna isporuka 3.500 stepenica pozarnih. Nacrt spreman, možemo dostaviti na email adresu.

Potrebno 100.000 sobnih unutrasnjih vrata drvena sa METALNIM STOKOM. Posao na 7-10 godina.

Srdacan pozdrav!

===== KRAJ UPITA =====
Imam ja prijatelja sa firmom koji to moze odraditi, samo mi reci od
kojeg metala moraju biti te stepenice pozarne, garazna vrata i stokovi?
(ili mi posalji podatke u inbox pa cu ti ja odgovoriti u roku 2 radna dana)
Quotam sebe samo da bi vidjeli i drugi kakvu sam reakciju na ovo dobio..
developer10 wrote: U redu, ali uslov je sljedeći. Kao protivuslugu slanja cijelog upita sa brojem i emailom od pravog interesenta, koji moze dati sve detalje - mi kao firma trazimo zakup ovakve reklame:

http://www.poslovni-adresar.ba/?subjekt ... e-sarajevo

za cijenu od 100 KM a trajanje reklame je 12 mjeseci. Dakle, ne trazimo 100 KM nego trazimo zakup reklame i iskreno se nadamo da ce vas prijatelj napraviti dobar posao.
Fakat zalostno. :( Pa covjece nemoj nuditi poslove ako ti je namjera samo prodavati popisan reklamni prostor.. :roll:
zaista nekorektno...
ExNihilo

#1409 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by ExNihilo »

BizMismen ponovo napada :lol:
developer10

#1410 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by developer10 »

Znači puno je tražiti zakup reklame da bi neko dobio dobar posao?
developer10

#1411 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by developer10 »

Sarajevo1970 wrote:
developer10 wrote:Znači puno je tražiti zakup reklame da bi neko dobio dobar posao?
Ma bjezi tamo, kako se nije sramota jos to pitati.
Reci cu svim mojim poslovnim prijateljima da tebe
i trvoj "site" izbjegavaju. Fuj.
Očigledno jeste, znači daj ti meni a ja tebi ne dam ništa. Ako je to ta filozofija, onda sam pogriješio.

I da, šta ću sada jadan, mora da ću propasti zbog toga što ćeš me ti ocrniti pred poznanicima.. Samo prenesi onako kako je bilo - to će mi biti reklama a ne antireklama.
developer10

#1412 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by developer10 »

Sarajevo1970 wrote:
developer10 wrote:
Sarajevo1970 wrote: Ma bjezi tamo, kako se nije sramota jos to pitati.
Reci cu svim mojim poslovnim prijateljima da tebe
i trvoj "site" izbjegavaju. Fuj.
Očigledno jeste, znači daj ti meni a ja tebi ne dam ništa. Ako je to ta filozofija, onda sam pogriješio.

I da, šta ću sada jadan, mora da ću propasti zbog toga što ćeš me ti ocrniti pred poznanicima.. Samo prenesi onako kako je bilo - to će mi biti reklama a ne antireklama.
Ma mars u sto pm, to bi ti bilo kao da bi ti ja nudio posao ali da bi
ti ja dao kontakt telefon ti mi moras ga kupiti za 100KM. Fuj fuj fuj.
Sa tobom sam zavrsio.

Back on-topic.
Frajeru, pazi šta pričaš i kako se izražavaš. Diskusija da ali vrijeđanje ne. I ja sam završio s tobom. Vozdra
ovo_malo_duse

#1413 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by ovo_malo_duse »

Sadržaj upita:

Srdacan pozdrav!

===== KRAJ UPITA =====

Nebih ulazio u to kako radis i poslujes ali ovaj oglas je cisti Amaterizam.
Ovdje postavljas oglas bez da trazis ista zauzvrat i kad ti se neko javi postavljas uslove.

Da si napisao, imam posao za xy firmu:

Potrebna isporuka 3.500 stepenica pozarnih. Nacrt spreman.

Ovo je za pristojnu firmu od 5-10 radnika fin posao na 10 godina ..Halo 10 godina znas koji je tu obrt novca.

Nakon sklopljenog ugovora moje je 3% (lupam) . Svako ovdje bi ti skinuo kapu, ljudima nasao posao ti pri tome zaradio...

Ovako Amaterizam cisti..
developer10

#1414 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by developer10 »

ovo_malo_duse wrote:

Sadržaj upita:

Srdacan pozdrav!

===== KRAJ UPITA =====

Ovdje postavljas oglas bez da trazis ista zauzvrat i kad ti se neko javi postavljas uslove.

Ovo je za pristojnu firmu od 5-10 radnika fin posao na 10 godina ..Halo 10 godina znas koji je tu obrt novca.

Nakon sklopljenog ugovora moje je 3% (lupam) . Svako ovdje bi ti skinuo kapu, ljudima nasao posao ti pri tome zaradio...

Ovako Amaterizam cisti..

Konstruktivna kritika i sugestija a ne pljuvanje. Slažem se, u međuvremenu sam i sam zaključio da sam s par riječi trebao naglasiti da zelim neku protivuslugu.
made_in_sarajevo

#1415 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by made_in_sarajevo »

ovo_malo_duse wrote:

Sadržaj upita:

Srdacan pozdrav!

===== KRAJ UPITA =====

Ovako Amaterizam cisti..
sve je to fino ti nudis i sto ga ti savjetujes kako bi to trebalo ali ova kolicina posla se ne dijeli preko foruma i jos manje ne ide preko neke stranice da se posalje poruka. jest dobar posao, mogla bi i moja firma sigurno stepenice napraviti,garazna vrata ne znam bez crteza,a ova unutrasnja vrata to ne radimo uopste, ali ovo je pravo dobra cifra i ovo bez ponuda,papira,nekih osiguranja jos pogotovo jer ide izvoz onda nikako ne moze ici preko foruma jos bez naziva firme ko trazi, profila investitora ma nista. ovo je pokusaj iz fotelje klepiti kakvu sicu za posao i to je neozbiljno, da se ovo ozbiljno radi ne bi developer pisao preko foruma nego bi isao od firme do firme koja se bavi metalskom obradom i trazio ponude pa koja bude najpovoljnija sa njima dogovarao posao.
alkalna_baterija

#1416 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by alkalna_baterija »

Zbog vase prepirke ne mogu da nadjem jedan oglas koji me interesovao.
developer10

#1417 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by developer10 »

made_in_sarajevo wrote:
ovo_malo_duse wrote:

Sadržaj upita:

Srdacan pozdrav!

===== KRAJ UPITA =====

Ovako Amaterizam cisti..
sve je to fino ti nudis i sto ga ti savjetujes kako bi to trebalo ali ova kolicina posla se ne dijeli preko foruma i jos manje ne ide preko neke stranice da se posalje poruka. jest dobar posao, mogla bi i moja firma sigurno stepenice napraviti,garazna vrata ne znam bez crteza,a ova unutrasnja vrata to ne radimo uopste, ali ovo je pravo dobra cifra i ovo bez ponuda,papira,nekih osiguranja jos pogotovo jer ide izvoz onda nikako ne moze ici preko foruma jos bez naziva firme ko trazi, profila investitora ma nista. ovo je pokusaj iz fotelje klepiti kakvu sicu za posao i to je neozbiljno, da se ovo ozbiljno radi ne bi developer pisao preko foruma nego bi isao od firme do firme koja se bavi metalskom obradom i trazio ponude pa koja bude najpovoljnija sa njima dogovarao posao.
Upravo iz razloga što ne želim hodati po firmama, nudim ovakav aranžman - firma zakupi reklamu. Dogovori posao, dobro profitira. Ne dogovori posao, novac nije otišao u vjetar - ostaje reklama godinu dana.

Jasno mi je da bih mogao i dosta veći iznos uzeti na neki drugi način ali puno je komplikovanije i trebaju ugovori i slični dokumenti, pa sam smatrao da je ovo bolja varijanta za sve.
DanteX

#1418 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by DanteX »

A zaista, bilo bi lijepo da se prestanete prepirati na temi. Imate poruke pa tamo raspravljajte. Zbog vas će zaključati temu zbog nepotrebnog spamanja.
pinkman

#1419 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by pinkman »

developer10 wrote:Vodim Poslovni Adresar BiH i freelance sam web developer i programer. Buduci da nemam vremena da vodim redovnu i aktivniju komunikaciju s postojecim i potencijalnim klijentima Adresara, potrebna mi je osoba (vise njih, otprilike po jedna ili dvije za neku vecu regiju u BiH).

Neka mi se jave osobe koje nemaju problema s pozivanjem kontakt osoba iz bh firmi i razgovaranjem o nasoj ponudi i/ili produzenju zakupa postojece reklame. Pozeljno je da osoba ima MojaTV s VoiP telefonom zbog besplatnih poziva na fiksne brojeve. Takodje je pozeljno da osoba ima Viber zbog toga sto imam preko 1000 kontakata firmi koje takodje imaju Viber i apsolutno im odgovaraju takvi pozivi tako da je sansa za uspjeh veca ukoliko snizimo troskove.

Takodje bi pozeljno bilo da osoba ima i neko motorno prevozno sredstvo (auto, skuter...) ali nije uslov ukoliko dobro radi telefonski. Ovo navodim iz razloga sto ima firmi koje kazu: Ajd dodji sutra u 8h da ja to vidim, ili da platim gotovinom (uz priznanicu naravno), da napravis slike, itd.

Placanje. Mi pokrivamo troskove (ali kako vidite i trudimo se da ih snizimo sto je moguce vise) ali je uslov naravno da su rezultati tu (kada i gdje to nije uslov?)
Edit:
Reklamni aranžmani imaju određene cijene na godišnjem nivou. Stvar je dogovora u kom procentu će biti zarada od svakog prodanog aranžmana. Rastom prodaje raste i procenat (nešto kao bonus). Npr. ako se u toku sedmice/mjeseca prebaci neki prag u prodaji, procenat na svim prodanim aranžmanima se uvećava za x%.

Zatrazite moj broj preko privatne poruke pa cu vas dodavati u Viber grupnu konverzaciju kako bismo mogli svi zajedno porazgovarati. Nadam se da ce se na kraju profiltrirati nekoliko zaista motivisanih i komunikativnih osoba koje ce zaista imati mogucnost dobre zarade.
znimljiva ponuda :D :D jedino da skinem i gaće :D
developer10

#1420 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by developer10 »

pinkman wrote:
developer10 wrote:Vodim Poslovni Adresar BiH i freelance sam web developer i programer. Buduci da nemam vremena da vodim redovnu i aktivniju komunikaciju s postojecim i potencijalnim klijentima Adresara, potrebna mi je osoba (vise njih, otprilike po jedna ili dvije za neku vecu regiju u BiH).

Neka mi se jave osobe koje nemaju problema s pozivanjem kontakt osoba iz bh firmi i razgovaranjem o nasoj ponudi i/ili produzenju zakupa postojece reklame. Pozeljno je da osoba ima MojaTV s VoiP telefonom zbog besplatnih poziva na fiksne brojeve. Takodje je pozeljno da osoba ima Viber zbog toga sto imam preko 1000 kontakata firmi koje takodje imaju Viber i apsolutno im odgovaraju takvi pozivi tako da je sansa za uspjeh veca ukoliko snizimo troskove.

Takodje bi pozeljno bilo da osoba ima i neko motorno prevozno sredstvo (auto, skuter...) ali nije uslov ukoliko dobro radi telefonski. Ovo navodim iz razloga sto ima firmi koje kazu: Ajd dodji sutra u 8h da ja to vidim, ili da platim gotovinom (uz priznanicu naravno), da napravis slike, itd.

Placanje. Mi pokrivamo troskove (ali kako vidite i trudimo se da ih snizimo sto je moguce vise) ali je uslov naravno da su rezultati tu (kada i gdje to nije uslov?)
Edit:
Reklamni aranžmani imaju određene cijene na godišnjem nivou. Stvar je dogovora u kom procentu će biti zarada od svakog prodanog aranžmana. Rastom prodaje raste i procenat (nešto kao bonus). Npr. ako se u toku sedmice/mjeseca prebaci neki prag u prodaji, procenat na svim prodanim aranžmanima se uvećava za x%.

Zatrazite moj broj preko privatne poruke pa cu vas dodavati u Viber grupnu konverzaciju kako bismo mogli svi zajedno porazgovarati. Nadam se da ce se na kraju profiltrirati nekoliko zaista motivisanih i komunikativnih osoba koje ce zaista imati mogucnost dobre zarade.
znimljiva ponuda :D :D jedino da skinem i gaće :D
Nije potrebno. Nekako mi glupo da se pred potencijalnim klijntima pojavljuješ gologuz.
Bullet Tooth Tony

#1421 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Bullet Tooth Tony »

Samo da javim da ima hajra od ovog foruma (teme) ..... Momak pod nickom vaučer se javio na oglas koji sam postavio i odradio je je odlican posao !! Preporucujem momka za sve vidove saradnje u grafickom dizajnu :thumbup: :thumbup: :thumbup:
MeSko Hz

#1422 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by MeSko Hz »

:lol: :lol:
dobar osjecaj

#1423 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by dobar osjecaj »

Sarajevo1970 wrote:Za moguci novi projekat (cekamo jos samo potpis) ce mi trebati
(posle nove godine) radnici za data-entry koji znaju vrlo dobro
jedan (ili vise) od sledeci jezika:

*Francuski
*Grcki
*Holandski
*Slovenacki
*Slovenski

*Ruski
*Rumunski
*Madzarski
:D
bumbar zuzu

#1424 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by bumbar zuzu »

capslock wrote:
capslock wrote:Da li je iko saznao sta za ovaj konkurs http://fzzz.ba/oglasi/zdravstvo.html

Ja se prijavio (pravni fakultet) i dobio ponudu od ustanove za posao.

Međutim ima i ovo-" Član Udruženja može biti svaki državljanin Bosne i Hercegovine ili strano lice koje ima stalni ili privremeni boravak u Bosni i Hercegovini. Uključivanje u članstvo je dobrovoljno i nije besplatno čak i maloljetne osobe uz obavezno da pristupnicu potpiše roditelj. Cijena članstva na godisnjem nivou iznosi 25,-KM. Uplatom clanarine postajete dio tima Medico, tako sto popunite uplatnicu sa vasim imenom i prezimenom, navedenim iznosom, u svrhu doznake napisete clanarina Medico, primalac: Medico-kucna njega, datum uplate, i izvrsite uplatu na racun Unicredit Bank broj računa:... u nekoj od banaka. Prije uplate clanarine cemo Vam poslati emailom poslovnu saradnju i izjavu o etickim nacelima, koju cete potpisati i poslati natrag nama uz dokaz (skeniranu uplatnicu i poslanu emailom) o uplati clanarine, nakon cega cemo vam poslat primjerak poslovne saradnje i etickih nacela nazad s pecatom i potpisanu od strane Medico"

E sad bojim se da nije nešto tipa ljepljenje koverti kada su tražili za ovo za ono i na kraju puša.Našao sam odmah ovu firmu iz Bel & Holl s kojim su povezani i poslao im maloprije mail
Ako ko šta zna nek javi.
Jelko uplatio ovih 25 KM i zaposlio se?
Zatamnjena stakla

#1425 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Zatamnjena stakla »

Steta za njemacki ^^

Sa mooooog!
Post Reply