A ko je pametniji? Ovi što stalno moljakaju te daj im ovo..te daj im ono..ili ovi što onako lijeno zjevnu pa polupospano samo odmahnu rukom? E sad se ti zapitaj ko je pametan a ko glup..lafony wrote:opet vas neko laze,nista od te strategije nema poslusaj pametnijegVidjet ćemo..za sada strategija radi i nema nikakvih negativnih indikatora..
Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
-
hercegovac_pravi
#1401 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
-
lafony
#1402 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
musliman si u europi nikad ti neces dobit to sto prizeljkujes to ti je realnost da vas je 80 % pogotovo sto su nacionalne teritorije u bih zavrsene.zao mi je sto ti moram ovako direktno otvorit ocidaaaaaaaaaa bas nista. Dvotrecinsku vecinu za promjenu ustava ... ali eto mimo te sitnice nista vise![]()
- fortaleza
#1403 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Da, neće.hinterland00 wrote:Ne brinite se. Neće BIh ostati bez stanovnika. Doći će masa stranaca u godinama u destljećima koja dolaze i to puno različitiji od ova 3 konstitutivna naroda.
-
stokton
#1404 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Ma najbitnije je da je BiH država i da ćeš ti još do malo pri ulasku u lipu vašu morati pokazivat pasošlafony wrote:musliman si u europi nikad ti neces dobit to sto prizeljkujes to ti je realnost da vas je 80 % pogotovo sto su nacionalne teritorije u bih zavrsene.zao mi je sto ti moram ovako direktno otvorit ocidaaaaaaaaaa bas nista. Dvotrecinsku vecinu za promjenu ustava ... ali eto mimo te sitnice nista vise![]()
- heckler
#1405 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
lafony wrote:musliman si u europi nikad ti neces dobit to sto prizeljkujes to ti je realnost da vas je 80 % pogotovo sto su nacionalne teritorije u bih zavrsene.zao mi je sto ti moram ovako direktno otvorit ocidaaaaaaaaaa bas nista. Dvotrecinsku vecinu za promjenu ustava ... ali eto mimo te sitnice nista vise![]()
PA KAD CE VISE TAJ KRSTASKI RAT ZA SPAS UGROZENIH KRSCANA
Znam jedan narod koji je 1992 govorio "nece to svijet dozvoliti". Opametila ih 1001 masovna grobnica.
-
hercegovac_pravi
#1406 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Ti govoriš o procjeni za kompletnu BiH ! Tu statistiku kreira prvenstveno genocidni entitet koji ima negativan prirodni priraštaj posljednjih 15 godina i gdje mlađe generacije beztraga odlaze u Srbiju? Ili krajevi poput Livna i Duvna i zapadne Hercegovine gdje kompletne mlade generacije jednostavno odlaze. Sjećaš li se one panike prije 2 godine (ili možda 3 ne mogu sada tražiti), kada je kompletna maturantska generacija iz Posušja otišla u Hrvatsku??? Ili prije 1-2 godine kad je čini mi se 600 Hrvata iz Stoca odselilo u Hrvatsku?fortaleza wrote:Pa sadašnje stanje uvjetuje buduće, zato i postoji pojam fertilitet. Neka područja i tranzicijske države toliko loše stoje da im godine i godine dobrog priraštaja ne mogu tek tako promjeniti stanje. Kažem, zdravorazumski je bolje imati više rođenih na manje stanovnika, te stabilniju i mlađu populaciju. Zato se za BiH predviđa po sadašnjim procjenama najstarije europsko stanovništvo u idućih par desetljeća, upravo zbog nerealno velike procjene od 3,8 milijuna što je nebulozno. Također 60% Bošnjaka u idućih 10-15 godina je čista fikcija što bi značilo da u idućih 30-35 godina taj postotak narastao na 90%. Shvaćaš što želim reći? Previše smo "slični" u demografiji da bi jedni tek tako odskakutali na više.hercegovac_pravi wrote:O dugoročnom ćemo u dugom roku. Sada pričamo o sadašnjosti. Jer dugoročno gledano (npr 10-15 godina), prema svim indikatorima Bošnjaci će činiti preko 60% stanovništva Bosne i Hercegovine...pa kako god kome odgovaralo...volja dugoročno ili kratkoročno, zaključak je isti.
Kosovski Albanci su izuzetak i to izuzetak kojeg više nema.
Koliko netrepeljivosti na temi, uf.
Znači, neko jede kupus a neko šniclu. U prosijeku sarma..
- hinterland00
#1407 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Tako ti se čini ali mislim da će ipak masa njih doći.fortaleza wrote:Da, neće.hinterland00 wrote:Ne brinite se. Neće BIh ostati bez stanovnika. Doći će masa stranaca u godinama u destljećima koja dolaze i to puno različitiji od ova 3 konstitutivna naroda.BiH je iseljenička postdemografska rupa od države koja će biti samo usputna stanica Afganistancima i Turcima do krajnjeg cilja, zapadne Europe. Ne vidim nikakav način da privučemo stanovništvo.
-
lafony
#1408 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
jajce,busovaca,n.travnik,vitez,odzak,zepce , ne vidi se nikakav problem ,mnogo vas brate u sarajevu lazu jalijasi kojima je opseg kretanja od sebilja do vjecne vatre.da makar do konjica skoknu sem kad treba kifli kupit za na more![]()
![]()
Kao sto rekoh Brcko, Jajce, Busovaca, Novi Travnik, Srebrenica, Vukosavlje, Odzak, Vitez, Zepce ....
PA KAD CE VISE TAJ KRSTASKI RAT ZA SPAS UGROZENIH KRSCANA![]()
![]()
![]()
![]()
Hocel ta intervencija vise majku mu staru....
Znam jedan narod koji je 1992 govorio "nece to svijet dozvoliti". Opametila ih 1001 masovna grobnica.
- hinterland00
#1409 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Držite se topica. Tema je glavni hercegovački grad Mostar.
- heckler
#1410 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Pa i ja kazem da se ne vidi nikakav problem. Sve ide ko podmazano 
- heckler
#1411 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
hinterland00 wrote:Držite se topica. Tema je glavni hercegovački grad Mostar.
Sta ti znas o Mostaru matereti. Jesi ga bar turisticki posjetio?
- hinterland00
#1412 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Play the game, not the player.heckler wrote:hinterland00 wrote:Držite se topica. Tema je glavni hercegovački grad Mostar.
-
hercegovac_pravi
#1413 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Oklen Hercegovini glavni grad?hinterland00 wrote:Držite se topica. Tema je glavni hercegovački grad Mostar.
-
hercegovac_pravi
#1414 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
De nas bolan ti upoznaj sa istinom?lafony wrote:jajce,busovaca,n.travnik,vitez,odzak,zepce , ne vidi se nikakav problem ,mnogo vas brate u sarajevu lazu jalijasi kojima je opseg kretanja od sebilja do vjecne vatre.da makar do konjica skoknu sem kad treba kifli kupit za na more![]()
![]()
Kao sto rekoh Brcko, Jajce, Busovaca, Novi Travnik, Srebrenica, Vukosavlje, Odzak, Vitez, Zepce ....
PA KAD CE VISE TAJ KRSTASKI RAT ZA SPAS UGROZENIH KRSCANA![]()
![]()
![]()
![]()
Hocel ta intervencija vise majku mu staru....
- hinterland00
#1415 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Pa koji bi to bio glavni grad Hercegovine po svemu ako nije Mostar? I tu mislim i na cijelu Hercegovinu uključujući sve do crnogorske granice.
- hinterland00
#1416 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Mostar je uz Sarajevo i glavni grad FBIH.
-
hercegovac_pravi
#1417 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Pa bolan nisi bio...šta je Hercegovina da ima glavni grad? Koji je glavni grad Slavonije? Ili Gorskog Kotara?hinterland00 wrote:Pa koji bi to bio glavni grad Hercegovine po svemu ako nije Mostar? I tu mislim i na cijelu Hercegovinu uključujući sve do crnogorske granice.
- hinterland00
#1418 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Osijek i Delnice iako to nije do kraja institucionalizirano. Isto vrijedi za Mostar. Hercegovina je pokrajina isto kao i Bosna.hercegovac_pravi wrote:Pa bolan nisi bio...šta je Hercegovina da ima glavni grad? Koji je glavni grad Slavonije? Ili Gorskog Kotara?hinterland00 wrote:Pa koji bi to bio glavni grad Hercegovine po svemu ako nije Mostar? I tu mislim i na cijelu Hercegovinu uključujući sve do crnogorske granice.
- heckler
#1419 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
hinterland00 wrote:Play the game, not the player.heckler wrote:hinterland00 wrote:Držite se topica. Tema je glavni hercegovački grad Mostar.
Vidim ja ne znas ti nista ni o igranju igara.
Igra = strateska interakcija izmedju individua (igraca) u situacijama koje sadrze pravila i ishode.
Dakle, igrati igru bez poznavanja igraca je suludo
- hinterland00
#1420 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
E pa otovri temu o meni pa ćemo pisati o meni. Sve dok je tema Mostar piši ili se povuci.
- heckler
#1421 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
hinterland00 wrote:Mostar je uz Sarajevo i glavni grad FBIH.
- fortaleza
#1422 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Populistička priča koja se proteže po medijima i dosta ljudi još ima ovakvo mišljenje o demografiji. Livno i Tomislav su uvijek bili iseljenički krajevi ali ni blizu kao prije dok zapadna Hercegovina još dobro stoji, pozitivna.hercegovac_pravi wrote:Ti govoriš o procjeni za kompletnu BiH ! Tu statistiku kreira prvenstveno genocidni entitet koji ima negativan prirodni priraštaj posljednjih 15 godina i gdje mlađe generacije beztraga odlaze u Srbiju? Ili krajevi poput Livna i Duvna i zapadne Hercegovine gdje kompletne mlade generacije jednostavno odlaze. Sjećaš li se one panike prije 2 godine (ili možda 3 ne mogu sada tražiti), kada je kompletna maturantska generacija iz Posušja otišla u Hrvatsku??? Ili prije 1-2 godine kad je čini mi se 600 Hrvata iz Stoca odselilo u Hrvatsku?fortaleza wrote:Pa sadašnje stanje uvjetuje buduće, zato i postoji pojam fertilitet. Neka područja i tranzicijske države toliko loše stoje da im godine i godine dobrog priraštaja ne mogu tek tako promjeniti stanje. Kažem, zdravorazumski je bolje imati više rođenih na manje stanovnika, te stabilniju i mlađu populaciju. Zato se za BiH predviđa po sadašnjim procjenama najstarije europsko stanovništvo u idućih par desetljeća, upravo zbog nerealno velike procjene od 3,8 milijuna što je nebulozno. Također 60% Bošnjaka u idućih 10-15 godina je čista fikcija što bi značilo da u idućih 30-35 godina taj postotak narastao na 90%. Shvaćaš što želim reći? Previše smo "slični" u demografiji da bi jedni tek tako odskakutali na više.
Kosovski Albanci su izuzetak i to izuzetak kojeg više nema.
Koliko netrepeljivosti na temi, uf.
Znači, neko jede kupus a neko šniclu. U prosijeku sarma..
Maturantska generacija nije "samo otišla u Hrvatsku" nego odlučila otići na ekskurziju na par dana i polagati državnu maturu. Presubjektivan si.
Ajmo se sad vratiti na temu.
- heckler
#1423 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
hinterland00 wrote:Hercegovina je pokrajina isto kao i Bosna.
Jes te krenulo ko gladnod srati. Po kojem je to ustavu Hercegovina definisana kao regija "kao i Bosna"
Daj mi tacne granice tih regija po tom izvoru koji i je definisao.
Last edited by heckler on 08/02/2013 01:36, edited 1 time in total.
-
hercegovac_pravi
#1424 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Boga ti dragog šta ti nalupa...hinterland00 wrote:Osijek i Delnice iako to nije do kraja institucionalizirano. Isto vrijedi za Mostar. Hercegovina je pokrajina isto kao i Bosna.hercegovac_pravi wrote:Pa bolan nisi bio...šta je Hercegovina da ima glavni grad? Koji je glavni grad Slavonije? Ili Gorskog Kotara?hinterland00 wrote:Pa koji bi to bio glavni grad Hercegovine po svemu ako nije Mostar? I tu mislim i na cijelu Hercegovinu uključujući sve do crnogorske granice.
Kao prvo nit je Bosna pokrajina niti je Hercegovina pokrajina...a sada dalje..
Dakle, nije institucionalizirano ali si ti eto odredio da su to glavni gradovi gore navedenih geografskih oblasti..čovječe fakat valjaš koještarije...prijatno..i navrati na kaHvu na Stari. Neće ti niko ništa, samo nemoj šaharu nosit jer čim se promoli iz onih 30-tak % postoji opasnost od negativne reakcije
-
megaman4
#1425 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
ne lupetaj živ bio...Hercegovina, Krajina, Posavina itd...su historijska područja, nikao regije......ako hoćeš, onda bi se po prvilu naša država trebala zvati samo REPUBLIKA BOSNA, što i jest pravilno, a regije su panonska bosna, bh. visoki krš, planinsko-kotlinska bosna i mediteranska regija...heckler wrote:hinterland00 wrote:Hercegovina je pokrajina isto kao i Bosna.
Jes te krenulo ko glavnod srati. Po kojem je to ustavu Hercegovina definisana kao regija "kao i Bosna"![]()
Daj mi tacne granice tih regija po tom izvoru koji i je definisao.