Uploaded with ImageShack.us
Uslikano u septembru 1992. na Dobrinji. Na slici, s lijeva na desno sjede: Vasiljko Andrijević, Fuad Kapo, Mirsad Mandić, Miro Krznarić, Meša Keserović, Ferid Korić, Mihdat Manđijaš.

u redu. nisam bio siguran da su bili u kuli pa onda nestali/ubijeni.Nekako s proljeća wrote:madner wrote:
Hadzicani koji su na pocetku "zarobljeni" i drzani u KSIRCu su prebaceni na Kulu i onda im se gubi trag. Nesto ubijenih je ubijeno u pokusaju da predju preko Igmana. Jako mali broj istih je ubijen na licu mjesta kod svojih kuca.
Uploaded with ImageShack.us
По начину писања и неким детаљима (за шта сам ја експерт)Dozer wrote:Ne grijesis. A dodijalo mi, iskreno. I obrisem ga. A hvala na lijepom misljenju o tome.
A drugo pitanje bi bilo:
Ako nas je vec toliko normalno rezonujucih, na svim stranama (a ja znam da nas ima poprilicno), zasto onda, svi zajedno, dozvoljavamo da nas jebe ova ratno-profitersko-dezerterska nacionalisticka stoka?
Ovo me fakat zanima...
Da li je narod toliko mentalno ogranicen, zadojen nekakvim, nazovimo, nadrelanim budalastinama, pa da ne vidi sta mu se radi i skojim ciljem?
Žepi kapa dolje za ovo... Znam dosta ljudi iz ovih krajeva i Žepa je bilo jedno od rijetkih mjesta koje nije povjerovalo u dobre namjere "JNA". Što se na kraju pokazalo kao jako dobar potez...PM72 wrote:Nazivati ratni zločin to što su vas žepljaci sa balvanima i lovačkim puškama ponizili je stvarno smiješno,da ne kažem bijedno.Krenuti na Žepu (u kojoj srpskog uha nikad nije bilo) sa dva tenka,pragama,transporterima,dajčevima,110-kama i 150 -kama i sa 300 vojnika do zuba naoružanih protiv seljaka koji ni šarac nisu imali i pretrpiti vojnički poraz je za mene vrhunska bruka.Pravdati taj poraz šupljom pričom kako su se drugačije dogovorili sa Muslimanima (čuj dogovarali se sa nekim u junu 1992)oko prolaska na repetitor JNA je za mene glupa priča.Hrana vojnicima JNA (a JNA tad nije postojala) na repetitoru Zlovrh mogla se dostaviti i helikopterima ali je cilj bio da se Žepa opkoli i savlada kao i ostala mjesta u I.Bosni..
Паша мој солидниPM72 wrote:Trokadero,
Vidim da si korektan sagovornik ali me zanima kako ste vi tumačili činjenicu da MI na početku rata nismo imali NITI jedan jedini tenk ili top a vi imali tenkova k'o mi golfova? Mislim,kod vas se non stop provlači neka teza kao - da ste htjeli mogli ste sve ali napadati tenkovima nekoga ko nema ni gusjenicu istog pa tumačiti to kao vojni uspjeh je za mene idiotluk.Imali ste više PAM-ova nego mi vojničkih čizama a da ne pominjem minobacače i sve cijevi oko brda...otvorim onaj sokolački sajt kojeg si pominjao kad tamo neko "borac" tumači kako je Armija BiH imala 70 tenkova T55 i 8 T84 a VRS preko 250.To jeste tačno ali na kraju rata (kurvanjski izbjegava istinu) ali što ne kaže koliko je ko imao tenkova i topova kad je rat počeo,je li vas sramota priznati da ste imali više sanduka municije nego mi metaka?
Ja ti garantujem da bih sad (iako nisam vojni strateg niti oficir) u ovom momentu sa tri tenka ,pet minobacača i stotinu vojnika u blokadu stavio kompletne Pale sa okolinom a to je 20 000 ljudi.Ne bi mi mogli pera odbiti.Dakle,nije to nikakva vojna nauka ili pamet kad onaj preko puta nema čime da ti uzvrati.Nazivati ratni zločin to što su vas žepljaci sa balvanima i lovačkim puškama ponizili je stvarno smiješno,da ne kažem bijedno.Krenuti na Žepu (u kojoj srpskog uha nikad nije bilo) sa dva tenka,pragama,transporterima,dajčevima,110-kama i 150 -kama i sa 300 vojnika do zuba naoružanih protiv seljaka koji ni šarac nisu imali i pretrpiti vojnički poraz je za mene vrhunska bruka.Pravdati taj poraz šupljom pričom kako su se drugačije dogovorili sa Muslimanima (čuj dogovarali se sa nekim u junu 1992)oko prolaska na repetitor JNA je za mene glupa priča.Hrana vojnicima JNA (a JNA tad nije postojala) na repetitoru Zlovrh mogla se dostaviti i helikopterima ali je cilj bio da se Žepa opkoli i savlada kao i ostala mjesta u I.Bosni.
Kako pravdaš kukavičluk Srba kad su nas napali 21 aprila 1992 na Trgu Pere Kosorića i kad je nas 15 porazilo kompletnu Brnetovu ekipu a imali su sve,do transportera do sijača a mi tad nismo ni vidjeli sijač a imali smo po par okvirova municije, zolju i dva tromblona.Sad pričaju kako je bila dojava,kako smo ih ubijali snajperima (nijedan jedini nije bio)...Bio sam na licu mjesta...
felsh wrote:za TROKADERA,
Vase razmisljanje o broju, snazi, itd.. zelenih beretki u sarajevu danas daje njima pravo da se oni postavljaju kao iskljucivi branioci grada.Naravno uz postovanje istih nije bas tako bilo al oni jasu na krilima slave koju vasa strana najvise podupire,sad jel iz neznanja ili zelje da kaze da su se muslimani spremali i bili spremni,neznam.Ti si spomenuo rezervnu policiju ili policiju tek na kraju nabrajanja a ti ljudi policija je nepravedno izostavljenja danas u bilo kakvoj prici.Koliki su doprinos oni dali to znaju pripadnici iste, koja zaista nije bila ono sto VI mislite za zelene beretke, tj sinonim za jednonacionalnu extremnu vojnu formaciju.
To kad kazes:Nisu to neke borbe bile.Da znas koliku je radost izazivalo na nasoj strani zarobljavanje jedne puske, vjeruj promjenio bi misljenje.
To sto je brne ucinio i tu uletio to je vas problem,vas maloumnik.To je vama bezveze cin ali onaj ko je sa tandzarom docekao iste njemu je bila kosovska bitka.
Ne sporim tvoje razmisljanje i naravno ne ocekujem da sad placemo jedni drugima i hvalimo jedni drugima junacka djela al mislim da treba biti realan. I onaj sto je rekao : da su srbi znali koliko bosanci nemaju oruzija a bosanci da su znali koliko ih se srbi boje sasvim bi drugaciji ishod rata bio,mislim da je to jedna od najboljih definicija a vezana za relaciju ARBIH i VRS.
Spomenuo si zolje,pa eto od kud kao to,e jebi ga sad,pa sta je trebalo da i toga nemamo (a imali smo ih u p.m.)
Vidi, Gušića hala.Sarajmen wrote:...
...
Valjda M-60 (oklopni transporter).трокадеро wrote:...
Од оклопа тад само један расклимани Т-60 на којем није био ни уграђен пам
...