SDA-All about

Post Reply
Husejin

#1401 Re: SDA-All about

Post by Husejin »

It_is_a_Leclerc wrote:Može li neko od ovih koji podržavaju anti-bošnjačku, anti-bosansku nakupinu protuha i lopovčića sakrivenu iza tri slova - S, D i A, objasniti šta je trenutna strategija SDA ?! Ostati u vlasti iako ih tamo niko od partnera ne želi ?! Zadržati do kraja mandata vlast koja zbog unutrašnjih previranja neće uraditi apsolutno ništa ?!

Ja sam znao da su ti dželati bh. privreda i društvenog prosperiteta spremni prodati sve za fotelje, ali da su spremni tjerati ljude da ih vole, e to stvarno nisam očekivao.
Moja procjena je da će pustiti SDP -u da nastavi sam vući poteze.Ovi iz SDA nebi se sjetili toliko gluposti.Oni to rade toliko dobro da ih u septembu neće biti ni u jednoj Mjesnoj zajednici(bar prema anketama koje je sproveo SDP).
Nakon toga SDP kao demokratska stranaka sami će se povući iz politike jer će shvatiti poruku naroda.Obzirom da Željko Komšić nikada više neće biti član predsjedništva pronaći mu neko zaposlenje u Bošnjačkom Institutu.
palermo

#1402 Re: SDA-All about

Post by palermo »

It_is_a_Leclerc wrote:Može li neko od ovih koji podržavaju anti-bošnjačku, anti-bosansku nakupinu protuha i lopovčića sakrivenu iza tri slova - S, D i A, objasniti šta je trenutna strategija SDA ?! Ostati u vlasti iako ih tamo niko od partnera ne želi ?! Zadržati do kraja mandata vlast koja zbog unutrašnjih previranja neće uraditi apsolutno ništa ?!

Ja sam znao da su ti dželati bh. privreda i društvenog prosperiteta spremni prodati sve za fotelje, ali da su spremni tjerati ljude da ih vole, e to stvarno nisam očekivao.
Misliš SDP tjera da se voli SDA :D .

Uostalom, ako već pitaš za strategiju, nek prepišu od HDZ-a, vidiš da je pobjednička, a kod SDP-a garantovano prolazi.
It_is_a_Leclerc

#1403 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

Husejin wrote:

Moja procjena je da će pustiti SDP -u da nastavi sam vući poteze.Ovi iz SDA nebi se sjetili toliko gluposti.Oni to rade toliko dobro da ih u septembu neće biti ni u jednoj Mjesnoj zajednici(bar prema anketama koje je sproveo SDP).
Nakon toga SDP kao demokratska stranaka sami će se povući iz politike jer će shvatiti poruku naroda.Obzirom da Željko Komšić nikada više neće biti član predsjedništva pronaći mu neko zaposlenje u Bošnjačkom Institutu.
Nisi mi odgovorio na pitanje. Da li SDA hoće da ostane u vlasti, s kim hoće da ostane u vlasti, i zbog čega hoće da ostane u vlasti.
palermo wrote:

Misliš SDP tjera da se voli SDA :D .

Uostalom, ako već pitaš za strategiju, nek prepišu od HDZ-a, vidiš da je pobjednička, a kod SDP-a garantovano prolazi.
Meni se čini da SDA nastoji ostati u vlasti, pa taman i sa crnim đavolom.
žuta

#1404 Re: SDA-All about

Post by žuta »

A meni se čini da se nešto žestoko sprema i zato se Suljo ušutio ,u oktobru izbori i sve će biti jasnije :D
CaCO3

#1405 Re: SDA-All about

Post by CaCO3 »

žuta wrote:A meni se čini da se nešto žestoko sprema i zato se Suljo ušutio ,u oktobru izbori i sve će biti jasnije :D
kakve veze imaju lokalni izbori sa formiranjem vlasti na nivou drzave i federacije?
iPod

#1406 Re: SDA-All about

Post by iPod »

:lol: :lol:
It_is_a_Leclerc

#1407 Re: SDA-All about

Dakle, SDA je javno i bez imalo srama najavila da će blokirati formiranje državnih institucija zbog svojih fotelja. Time su još jedanput pokazali da su jedni od najvećih državnih neprijatelja i najvećih opasnosti po normalnu BiH.

Ovo je opasna praksa. Ako je sutra krenu primjenjivati poslanici iz RS-a, onda nek' poslijedice snosi Tihić i njegova nakupina polupismenih Kaplana, Šepića i ostatka gerile.
Doktor29

#1408 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

It_is_a_Leclerc wrote:Dakle, SDA je javno i bez imalo srama najavila da će blokirati formiranje državnih institucija zbog svojih fotelja. Time su još jedanput pokazali da su jedni od najvećih državnih neprijatelja i najvećih opasnosti po normalnu BiH.

Ovo je opasna praksa. Ako je sutra krenu primjenjivati poslanici iz RS-a, onda nek' poslijedice snosi Tihić i njegova nakupina polupismenih Kaplana, Šepića i ostatka gerile.
Daj prestani fantazirati vise, kriva je SDA a ne SDP kojiim je to omogucio I koji je krenuo u ovu avanturu bez bez potrebne vecine I obezbjedenog mehanizma da se stvar I rijese do kraja. Lakse se baviti formiranjem vlasti sto rade skoro svoje godine nego preuzeti odgovornost za povjerenje koje su dobili Ali ammo kriviti Budimira kao da Sam ga ja postavio na tu poziciju, ajmo kriviti SDA jer ne znamo sta sa njima kada nam vise je trebaju itd itd..Dosta vise
Husejin

#1409 Re: SDA-All about

Post by Husejin »

It_is_a_Leclerc wrote:Dakle, SDA je javno i bez imalo srama najavila da će blokirati formiranje državnih institucija zbog svojih fotelja. Time su još jedanput pokazali da su jedni od najvećih državnih neprijatelja i najvećih opasnosti po normalnu BiH.

Ama zašto je SDP krenuo u istjerivanje SDA ako je znao da to po zakonu nemože?
Fahro je otkrio da će to pokušati motkama.SDP je pokušao izvršiti anketu da vidi koliko bi ih ljudi podržalo i onda shvatili da ih narod ne podržaje,i da motka može imati dva kraja.Na kraju najbolje je napraviti zajedničke izbore pa nek jedni vladaju a drugi neka odu na smtljište istorije.
seln

#1410 Re: SDA-All about

Post by seln »

Doktor29 wrote: Lakse se baviti formiranjem vlasti sto rade skoro svoje godine nego preuzeti odgovornost za povjerenje koje su dobili
Molimo za malo uvidjavnosti...
SDA nije za 20 godina opravdala povjerenje, pa opet zivi i jo se ne zacrvene od stida. :wink:
Doktor29

#1411 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

seln wrote:
Doktor29 wrote: Lakse se baviti formiranjem vlasti sto rade skoro svoje godine nego preuzeti odgovornost za povjerenje koje su dobili
SDA nije za 20 godina opravdala povjerenje, pa opet zivi i jo se ne zacrvene od stida. :wink:
Ma jasno ali ne moze biti kriva za posljednje dvije godine nikako, ja samo to kazem
seln

#1412 Re: SDA-All about

Post by seln »

Doktor29 wrote:
seln wrote:
Ma jasno ali ne moze biti kriva za posljednje dvije godine nikako, ja samo to kazem
Nije bila u vlasti zadnje dvije godine?
žuta

#1413 Re: SDA-All about

Post by žuta »

Pa nije bila ni zadnjih 20 godina na vlasti jesmo li u ratu imali izbore -nismo ,samo su oni ostali da se bore za državu
i nisu bili slučajni prolaznici a ostali kadar sdp-a (sadašnji)bio u podrumima prema tome :D ne serite o tome 20 godina
šta je sa alijansom i još nikad za zadnjih 20 godina se nije desila ovaka anarhija ko u zadnje dvije
It_is_a_Leclerc

#1414 Re: SDA-All about

Husejin wrote:

Ama zašto je SDP krenuo u istjerivanje SDA ako je znao da to po zakonu nemože?
Fahro je otkrio da će to pokušati motkama.SDP je pokušao izvršiti anketu da vidi koliko bi ih ljudi podržalo i onda shvatili da ih narod ne podržaje,i da motka može imati dva kraja.Na kraju najbolje je napraviti zajedničke izbore pa nek jedni vladaju a drugi neka odu na smtljište istorije.
Po kojem zakonu ne može ? Dajte ljudi, čitajte malo... Ima Zakon o vijeću ministara koji jasno propisuje kako se i gdje uklanjaju ministri.

Oni nesretnici iz SDA poput destruisanog Šepića kažu maloprije na TV-u : "Mi nećemo doći na sjednicu Doma naroda". To je, nakon potpisivanja prudskog sporazuma, još jedan veliki korak boraca za BiH.

SDP me ne zanima. Tu su oni negdje sa SDA. Jedina razlika između te dvije stranke je što je SDA aktivno učestvovala u uništavanju svega dobrog što je ova zemlja imala u minulih 20 godina, a SDP je za to vrijeme sjedio u opoziciji i čekao pravo vrijeme da tim lopužama i drumskim razbojnicima potrči u zagrljaj.
žuta

#1415 Re: SDA-All about

Post by žuta »

dok su sjedili u foteljama u opoziciji i tad su uzimali lopatama a sad bi da se igraju političara
seln

#1416 Re: SDA-All about

Post by seln »

žuta wrote:dok su sjedili u foteljama u opoziciji i tad su uzimali lopatama
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Naravno, poznati je da u svakoj drzavi krade opozicija.

Polahko, ba, nece gubitak stolice biti kraj svijeta. Naci ces ti novi posao....prodavacica, frizerka, kelnerica...uvijek se nadje nesto.
Doktor29

#1417 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

Naravno da je bila Ali SDP vodi jos I danas pregovore oko vlasti, ne radi to SDA jer nije dobila povjerenje I dovoljno brow glasova, nije valjda da I ovo treba objasnjavati???
seln

#1418 Re: SDA-All about

Post by seln »

žuta wrote:Pa nije bila ni zadnjih 20 godina na vlasti jesmo li u ratu imali izbore -nismo ,samo su oni ostali da se bore za državu
Bas zato sto nije bilo izbora, niko ih nije mogao ni smijeniti. Dakle, bili su na vlasti.
i
nisu bili slučajni prolaznici a ostali kadar sdp-a (sadašnji)bio u podrumima prema tome :D ne serite o tome 20 godina
Ko je bio u podrumima, to znamo.
šta je sa alijansom i još nikad za zadnjih 20 godina se nije desila ovaka anarhija ko u zadnje dvije
Naravno da je bila anarhija, poslije divnog reda koje je uvela SDA. Znalo se ko krade, ko otima, a ko prodaje firme po marku...i onda dodju neki tipovi i hoce to da razjebu.
A ne znaju kuleuzeta proucit!
seln

#1419 Re: SDA-All about

Post by seln »

Doktor29 wrote:Naravno da je bila Ali SDP vodi jos I danas pregovore oko vlasti, ne radi to SDA jer nije dobila povjerenje I dovoljno brow glasova, nije valjda da I ovo treba objasnjavati???
Ok, zasto onda ne idu iz vlasti i puste one koji su dobili povjerenje da sastave novu vladu?
Zasto se brane rukama i nogama?
Doktor29

#1420 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

seln wrote:
Doktor29 wrote:Naravno da je bila Ali SDP vodi jos I danas pregovore oko vlasti, ne radi to SDA jer nije dobila povjerenje I dovoljno brow glasova, nije valjda da I ovo treba objasnjavati???
Ok, zasto onda ne idu iz vlasti i puste one koji su dobili povjerenje da sastave novu vladu?

To je vec pitanje za one koji su ih doveli tu ocito ireverzibilnim procesom , pitanje legitimiteta Budimira nije spominjeno kada je isti postavljen tu, sada ga treba maknuti a ne zna se kako a on ima mogucnost raspisivanja vandrednih izbora i stvaranja nove krize, da ne spominjem Radivojevica
seln

#1421 Re: SDA-All about

Post by seln »

Doktor29 wrote:
seln wrote:

To je vec pitanje za one koji su ih doveli tu ocito ireverzibilnim procesom , pitanje legitimiteta Budimira nije spominjeno kada je isti postavljen tu, sada ga treba maknuti a ne zna se kako a on ima mogucnost raspisivanja vandrednih izbora i stvaranja nove krize, da ne spominjem Radivojevica
Vrtis se u krug. Ili SDP ima povjerenje glasaca i pravo da formira novu vladu, ili ga nema, pa tim nema ni odgovornost.
Canton

#1422 Re: SDA-All about

Post by Canton »

Doktor29 wrote:
seln wrote:

Budimir je tada imao legitimitet u vidu parlaemntarne vecina koja ga je birala na tu poziciju.
Vecina u parlamentu vise ne podrzava Budimira i samim tim on nema legitimitet.
hzsa22

#1423 Re: SDA-All about

Post by hzsa22 »

Canton wrote: Budimir je tada imao legitimitet u vidu parlaemntarne vecina koja ga je birala na tu poziciju.
Vecina u parlamentu vise ne podrzava Budimira i samim tim on nema legitimitet.
Budimir i sada ima apsolutni legitimitet po Ustavu Federacije Bosne i Hercegovine. Tu sva prica zavrsava.
Canton

#1424 Re: SDA-All about

Post by Canton »

žuta wrote:Pa nije bila ni zadnjih 20 godina na vlasti jesmo li u ratu imali izbore -nismo ,samo su oni ostali da se bore za državu
i nisu bili slučajni prolaznici a ostali kadar sdp-a (sadašnji)bio u podrumima prema tome :D ne serite o tome 20 godina
Sa Alijansom je to 20 godina a bez 22 godine. Ovdje ocito neki ne znaju kad su bili prvi demokratski izbori u BiH.
Ali nema veze. U ratu nismo imali izbore dakle SDA je nastavila kontinuitet vladanja iz 1990 godine
uz nekoliko fikusa iz SDPa koji su borbi za Bosnu i Hercegovinu dali multietnicki karakter, koji je SDA kasnije izigrala sa mudzahedinima, selamima i tekbirima u vojnom formacijama.

Ovdje se bespotrebno servira prica o ratu i ratnim zaslugama zaboravljajuci cinjenicu da SDA oponasa SDS i njihovo opstruiranje rada parlamenta republike BiH pred rat, i ponasanje HDZa nakon zadnjih izbora.
Bosna i Hercegovina se ne brani blokiranjem njenih institucija.
Canton

#1425 Re: SDA-All about

Post by Canton »

hzsa22 wrote: Budimir i sada ima apsolutni legitimitet po Ustavu Federacije Bosne i Hercegovine. Tu sva prica zavrsava.
Budimir nema legitimitet jer ga ne podrzava vecina u parlamentu
Legalitet ima.
Post Reply