FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
todd_smith

#1402 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by todd_smith »

Sinoc nisam zaspao do 4-5 o utakmici razmisljao :lol: :lol:

Jesu li karte u prodaji sutra? Gdje ce se sve prodavati, "natjerao" sam najmanje petoricu da dodju u cetvrtak :lol:
Mračajski proto

#1403 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Mračajski proto »

Sad svi uz nas, mogu misliti ako bi ispali, to odmah provokacije kao i uvijek. :-)
Logovan

#1404 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Logovan »

Zadnji put ušao na forum u petak i gledaj kakva se priča razvila, koliko se stranica ispisalo, mali milion postova :-) i još nekakav Bugar došao srati. :roll:
Kinaski

#1405 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Kinaski »

Ko je poznanik , a ko fatih o cemu se radi
Mračajski proto

#1406 Re: FK Sarajevo - Europa League

Dabogda bilo 5 milja budala ukupno na Koševu, dabogda snijeg pao i samo ove budale došle. Dabogda nas nabušili 0:5 i izbacili nas, ali samo mi vi ne dolazite što ste tu samo zbog Srebrenice i svog ćejfa.
bordo_fan

#1407 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by bordo_fan »

north wrote:
bordo_fan wrote:U ovoj izjavi trenera Ilieva,gdje kaze da Sarajevo ima ubitacan napad,moze se zakljuciti da ce bugari
igrati nesto zatvorenije,oprezno
.Mislim da bi bili zadovoljni minimalnom pobjedom od 1-0,pa cak i 2-1.Mi moramo zatvoriti sve prilaze golu i vrebati sansu iz kontranapada ili iz prekida.
Ja sam ubjedjen da smo bolji od njih,samo sto to treba prikazati na terenu,mudro odigrati i mi smo u 3 pretkolu.

Sto se tice organizovanog odlaska Hordi: Svi za jednog,jedan za sve !!!
Uh,uh, volim optimiste, treba biti u životu takav, ali i realan, ali ovo tvrditi je ipak malo :roll:

Bog te čuo druže, ali nema šanse da oni na svom terenu protiv nas igraju zatvoreno ili da se zadovolje 2-1, ako je tako, predlažem da se prije tekme organizuje kakav sastanak čelnika klubova pa da i tako završi :D

Poraz od 2-1 bi bio pravo dobar, to bi značilo puno Koševo u revanšu i onda bi itekako imali šansi da aBd ponovimo Helsingborg....
...ovo tvrditi je ipak,sta?
Sada smo mi u situaciji (obzirom na rezultat) da "moramo" igrati nesto zatvorenije,sto bi rekli,na sigurno.
U ofanzivi smo za klasu bolji od njih,s tim da su nam odbrane tu negdje,pribliznog kvaliteta.
Mislim da ce putnika u trece pretkolo odluciti upravo postavka odbrane.
Ne sumnjam da cemo im uvaliti najmanje jedan gol,ali ako primimo gol ne smijemo sebi dozvoliti da padnemo
psihicki i tako se predamo.Dakle,do posljednjeg sudijskog zvizduka.
amoninan

#1408 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by amoninan »

Zlatković: Uz pune tribine, do prolaza

Fudbalere Sarajeva već u četvrtak očekuje revanš meč protiv Levskog na stadionu Koševo, a obzirom na sjajnu igru u Sofiji, ali ipak nesretan poraz od 1:0, nadanja igrača i navijača bordo tima su velika, da tim sa Koševa može nadoknaditi zaostatak i proći u narednu rundu takmičenja.

Nemanja Zlatković, jedan od igrača, koji je u Sarajevo stigao ovoga ljeta i brzo se nametnuo Stručnom štabu, ističe da je Sarajevo, u prvoj utakmici u Sofiji koštao trenutak nepažnje.

Trenutak nepažnje

"Bila je to prava evropska utakmica, u kojoj se i najmanje greške kažnjavaju i skupo plaćaju. Jedan trenutak nepažnje koštao nas je primljenog gola, dok mi nismo uspjeli da iskoristimo naše šanse" kaže za SCsport.ba Nemanja Zlatković, nekadašnji juniorski reprezentativac Srbije, koji je karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, gdje je slovio za jednog od najtalentovanijih mladih fudbalera.

Potom je otišao u Zemun, odakle je prešao u slovačku Zilinu, kratko je bio i na posudbi u grčkom Rhodosu, vatio se u Zilinu, a prethodnih pola godine je igrao za češki Zlin, odakle je i došao u Sarajevo. Ubrzo je dobio i povjerenje trenera Jovića, koji ga je, zanimljivo, koristio i na poziciji lijevog krila i na poziciji lijevog beka, gdje se odlično snašao.

Lijevo krilo ili lijevi bek

"Dobro se snalazim na obje pozicije i jednako mi odgovaraju. Na treneru je da odluči na kojoj poziciji sam najkorisniji i gdje najviše mogu pomoći ekipi i tu ću i igrati", ističe 23-godšinji Beograđanin.

Obzirom na aktivan, ali i dosta nezgodan rezultat iz Bugarske (0:1), Sarajevo će imati težak zadatak da nadoknadi rezultatski minus, ali očigledno je da i Levski ima nedostatke, koje tim sa Koševa može iskoristiti.

Hvala navijačima

"Poraz od 1:0 je aktivan, ali i nezgodan rezultat. Ne bih mnogo govorio o našim eventualnim prednostima i slabostima protivnika, jer sve što treba da se kaže, biće rečeno u revanšu na Koševu, pred, iskreno se nadam, punim tribinama", rekao je srbijanski internacionalac, dodavši:

"Vjerujem da imamo kvalitet i u četvrtak očekujem prolaz u 3. pretkolo. Ovom prilikom, zahvalio bih se našim navijačima na fantastičnoj pordršci, koju su nam pružili u Sofiji i pozivam ih da u što većem broju dođu u četvrtak na Koševo, da zajedno pokušamo obezbijediti prolaz dalje", rekao je Zlatković za SCsport.ba.
todd_smith

#1409 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by todd_smith »

Image
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#1410 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by F&N »

Uh ja evo jos od cetvrtka kontam i prebiram po glavi sta kako?

Napasti od pocetka hrabro mangupski, iskoristiti sigurno tih pocetnih 15 minuta kada ce biti pod nekom vrstom kocnice sto zbog atmosfere sto zbog pritiska utakmice, i pokusati im uvaliti gol. Ili Opet igrati strpljivo, polahko cekati 1 gol, i produzetke i penale koji su nam uvijek sretni bili. Mada i ova taktika i nije bash neshto, ako primis gol, onda ispade da si ga primio bez ispaljenog metka. Ja bih ipak u prvih 15 minuta navalio svim i svacim sto bi rekli u narodu "i drvljem i kamenjem" samo da se na tu neku "halabuku" uvali gol a kasnije razvlacit ih po terenu.

Kako god mislim da Jovic nece fuliti taktiku i da cemo aBd slaviti u cetvrtak oko 23h svi skupa :D

Image Image Image Image Image
Image Image Image Image
Muhamed Đakmić

#1411 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Muhamed Đakmić »

Joj, čitam ovdje da nam je ofanziva za klasu bolja od njihove. Standardno, počeli smo se precjenjivati. Daj Bože da nam se ne obije o glavu.
Kemal Malovčić

#1412 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Kemal Malovčić »

bez euforije, molim lijepo, samo hladne glave
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1413 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by -LIBERO- »

Mozda se povrede obnove do cetvrtka.. :D

Levski se sprema za revanš na Koševu. Bugari su sinoć odradili jak trening, a trenera Ilieva je zabrinula činjenica da nije mogao da računa na svoja dva ključna igrača. Naime, nakon prvog duela protiv Sarajeva u Sofiji (1:0), na povrede su se žalili Vladimir Gadzhev i Hristo Yovov.

Gadjev se žalio na bol u koljenu u lijevoj nozi, a medicinsko osoblje je uvjereno da će on biti spreman da igra revanš u Sarajevu koji je na programu u četvrtak. Također, pregled je pokazao da i Yovov neće biti pod upitnikom.
todd_smith

#1414 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by todd_smith »

ma 1-0 i bunker do penala igrati ako treba, neka oni nas napadaju i samo ih preko kontri napadati
Bugar-BiH

#1415 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Bugar-BiH »

Aj 4estitam, u kraju krajeva super se desilo, al ko je pobjednik? Vidit 6ta se sad de6ava kod na6ih medija
http://www.blitz.bg/sport/article/134088
Sad svi normalni bugari, koji su bili naklonjeti dobor prema Bosni imaju dobar razlog za navrede. Glupi ljudi sa obe strane stvorit ce problem, od kojih 100 poto 100 Bosna zagubit ce. Ajmo i neka bolji pobedi u 4etvrtak.
Mračajski proto

#1416 Re: FK Sarajevo - Europa League

Dosadan si. Ramazan Šerif Mubarek Olsun. :thumbup:
Sa_u_srcu

#1417 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Sa_u_srcu »

Bugar-BiH wrote:Aj 4estitam, u kraju krajeva super se desilo, al ko je pobjednik? Vidit 6ta se sad de6ava kod na6ih medija
Sad svi normalni bugari, koji su bili naklonjeti dobor prema Bosni imaju dobar razlog za navrede. Glupi ljudi sa obe strane stvorit ce problem, od kojih 100 poto 100 Bosna zagubit ce. Ajmo i neka bolji pobedi u 4etvrtak.

Welcome to Sarajevo.... 8-)

http://www.youtube.com/watch?v=Vu-unLre ... re=related
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1418 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by bordo gandalf »

Pitari-CHWIILA

#1419 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitari-CHWIILA »

Bugar-BiH wrote:Aj 4estitam, u kraju krajeva super se desilo, al ko je pobjednik? Vidit 6ta se sad de6ava kod na6ih medija

dobro sve si nam reko i fakat je vrijeme...da ides
Pitari-CHWIILA

#1420 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitari-CHWIILA »

Mislim da je bolje opaliti vec onaj standardni pritisak prvih 15-20 min. Ako zabijemo , extra ..a ako ne zabijemo onda strpljivo igrati i traziti njihovr greske . Vjerujem da cemo jedan uz Boziju Pomoc zabiti...
Btw..onaj Jovov ne moze da hoda u 65 min (bukvalno)..jbg 34 god ..a primjetio sam jos jednog (odbrana) koji je brz ko mevlud. Cini mi se da Marjan rece da mu je 33 god. Frajer je odigro citavu tekmu ali jedva. Takve stvari MORAMO iskoristiti.
Napomena : manje greski u dodavanju na sredini terena. Jovic mora obratiti paznju na ovo..!!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1421 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by PipiDugaDevetka »

Image
''Dobar'' je ovo plakat jer na sebi ima TOMAHAWK-u, a zna se ko je sve bio gađan TOMAHAWK-ama i zašto.

Još kada se uzme u obzir da je Bugarska, prva država u svijetu koja je priznala neovisnu državu Bosnu i Hercegovinu,...ili su neznalice, ili glupi ljudi. Mislim, autori ovog plakata.

Ako bi novinari bilo kojeg medija imali obzira prema ''gospodinu'' Karadžiću i ''gospodinu'' Mladiću, onda treba imati i ovo u vidu:
The ICJ presented its judgment on 26 February 2007, in which it confirmed the ICTY judgment that the Srebrenica massacre was genocide, stating:

The Court concludes that the acts committed at Srebrenica falling within Article II (a) and (b) of the Convention were committed with the specific intent to destroy in part the group of the Muslims of Bosnia and Herzegovina as such; and accordingly that these were acts of genocide, committed by members of the VRS in and around Srebrenica from about 13 July 1995.[1]
Znači, izvrše genocid pripadnici VRS, a njihovi komandanti i političke vođe ostaju gospoda....za profesionalne novine.

Sve dok sud ne presudi, pa evo, presudio je i imenovao izvršioce genocida u članu 386. Presude MSP iz 2007.g. BiH vs. SRJ.

Novinari bi ispali glupaci da ne mogu biti veći jer kao ne smiju imenovati zločincima ubice bez presedana od WWII, pa do danas. Bolje da oni budu genocidaši zločinački, nego narod (kolektivno) da budu zavedeni pod genocidne zločince.

Malo morgen nema kolektivne krivice...Pitati Japance i Nijemce za tu pojedinačnu/kolektivnu odogornost. Do juče su pogrdno nazivani, SVI, i vini, i nevini, kao Nazzi i Japs.

Jedino što bih mogao zamjeriti novinarima Klix.ba to što spominju pakao, a zaboravili su spomenuti, i pakao, i džehenem. Džehenemska vatra je nekoliko puta jača/toplija od obične ovozemaljske. Ne pomažu tu azbestna odijela
amoninan

#1422 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by amoninan »

Open letter to the management of the club "Levski"

http://www.dnevnik.bg/live/novini_ot_va ... fk_levski/
emigrazione

#1423 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by emigrazione »

Daj Pipi nemoj zajebavati, i meni smeta ovo novinarsko pompanje ali ovi su presli sve granice. Pogotovo sto se niko ziv iz te jebene Bugarske ne oglasava povodom ovoga
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1424 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by -LIBERO- »

Odbijeni smo od UEFA za onaj prijedlog da navijacima Levskog pokusamo urediti smjestaj na zapadnoj tribini.

Morat ce biti na jugu.
Salah ad-Din

#1425 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Salah ad-Din »

Karte od utorka u prodaji!

Sjever: 7 KM
Jug: 7 KM
Istok: 10 KM

E sad ne znam, za ovaj jug, kako će to urediti :)
Post Reply