Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
jon_jovi

#1401 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Ma šta svi toliko na Senaida. Ocrnjen je bez veze, politikantski.
_Alcatraz_

#1402 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

jon_jovi wrote:Ma šta svi toliko na Senaida. Ocrnjen je bez veze, politikantski.
Prosvijetli nas razume nas!
Ti si nase svjetlo na kraju tunela.
Daj primjere zbog cega smo u zabludi i zasto nas oci i razum varaju na ocigled postenja do sadasnje vladajuce stranke i casnog i kvalitetnog rada u interesu gradjana.

Nije problem u Senaidu nego u svima koji su do sada "vladali" ilidzom, pa i onih koji su promijenili stranku ili stranke da bi ponovo pokusali uvaliti svoje dupe u njegovu fotelju.

Procitaj post od _Reds_ dana 26/04/2012 00:49 pa i njega prosvjetli i vrati na pravi put.
jon_jovi

#1403 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Političari se ne mjere po moralnim kvalitetama. Nadalje: Ćenanović Alejhi Selam. Hazreti Ćenanović bio marioneta od tog nekog Budnje i Senaida, pa mu Senaid zagorčavo život i bla, bla, bla. S kim si takav si, reko naš narod davnih dana. Ovome sadašnjem stanju udarili su temelje davnih dana još dok nije bio niko od sadašnjih.
Niko nije kriv mimo zakona i niko nije nevin mimo zakona. Ako znate nešto, bujrum - policiji i tužilaštvu, pa buum dokaze na sto.
jon_jovi

#1404 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Onako općenito, nikada ne bih rekao da su ovoliki forumaši s Ilidžanske općine.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1405 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PipiDugaDevetka »

Ja živim za dan da se neko od političara na službenoj web. stranici Opštine Ilidža ili ovdje predstavi punim imenom i prezimenom i počne odgovarati građanima Ilidže na pitanja.

Građani anonimni, a političar/ka na vlasti punim imenom i prezimenom. Nešto kao Pedja Kojović iz Naše stranke na podforumu Politika.
:sax:
jon_jovi

#1406 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Aha, da tebe ne posjete Čelin sin i sandžaktrans company s dvije utoke. Bolje je držat jezik za zubima nego pognojit. Osvrni se jarane pa pogledaj gdje živiš.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1407 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PipiDugaDevetka »

jon_jovi wrote:Aha, da tebe ne posjete Čelin sin i sandžaktrans company s dvije utoke. Bolje je držat jezik za zubima nego pognojit. Osvrni se jarane pa pogledaj gdje živiš.
Sve sam proš'o i Džehenem i Pakao. Potpuno mi je svejedno šta će biti.
Nahebem se matere Ćelinom sinu kroz najlon čarape. Sandžaklije su pošteni i vrijedni ljudi. Gostoljubivi, nemam ništa protiv njih. Kriminalci među njima će zaplatiti kad-tad.
jon_jovi

#1408 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Demokracija, a ja sam bio i u Švicarskoj koja je najstarija demokracija, ne podraumjeva da neko postavlja pitanja a neko odgovara.
Kako se može zavesti više demokracije na lokalnom nivou o kojem govorimo? Može po mom mišljenju uvođenjem sistema lokalne samouprave koji važi u Hrvatskoj. Najniži nivo su općine i gradovi. Odprilike su mijesne zajednice postale općine u Hrvatskoj nakon 1992. godine a naseljena mijesta su postali gradovi sa istim ili sličnim pravima kao općine. Naše općine su preglomazne i disfunkcionalne.
jon_jovi

#1409 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

PipiDugaDevetka wrote:
jon_jovi wrote:Aha, da tebe ne posjete Čelin sin i sandžaktrans company s dvije utoke. Bolje je držat jezik za zubima nego pognojit. Osvrni se jarane pa pogledaj gdje živiš.
Sve sam proš'o i Džehenem i Pakao. Potpuno mi je svejedno šta će biti.
Nahebem se matere Ćelinom sinu kroz najlon čarape. Sandžaklije su pošteni i vrijedni ljudi. Gostoljubivi, nemam ništa protiv njih. Kriminalci među njima će zaplatiti kad-tad.
Jaki ste vi na riječima, uvijek i vazda
jon_jovi

#1410 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Prvo, samo po sebi se podrazumjeva da ako nešto ima 70 ili 80 hiljada stanovnika da je to preglomazno. Tu samo po sebi lokalna samouprava nema ulogu. Glavni gradovi općenito imaju probleme pa tako i jedan Zagreb sa 780.000 stanovnika ima jednog gradonačelnika i čitavu zbrku. Kako tu primjeniti lokalnu samoupravu?
_Alcatraz_

#1411 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Da posjete? Hoces da kazes da su za stanje na ilidzi krivi sandzaklije? E i tu grijesis, jer su svi dosadasnji nacelnici bili nesandzacki bosnjaci (i vecina vijecnika), a to sto su oni prodali mir na ilidzi zarad nekih para i napravili cirkus na ilidzi nisu krive sandzaklije nego prodane duse koje bi sutra na isti nacin bile u stanju i cetnicima da te prodaju samo da njima bude lijepo i da guza pliva u maslu.

Of-topic: I u Foci i mnogim istocno bosanskim gradovima su glavni krivci bili oni koji su "prodali" i izdali bosnjake cetnicima, pa se vjesto usutili i skrili, a dan danas uzivaju u parama zaradjenim od prodaje pusaka koje su trebali dijeliti dzaba. Danas mnogi od njih "kroje" bosanskohercegovacko bosnjacku politiku, pa nam je i u drzavi pravo veselo.

jon_jovi wrote:Demokracija, a ja sam bio i u Švicarskoj koja je najstarija demokracija, ne podraumjeva da neko postavlja pitanja a neko odgovara.
Kako se može zavesti više demokracije na lokalnom nivou o kojem govorimo? Može po mom mišljenju uvođenjem sistema lokalne samouprave koji važi u Hrvatskoj. Najniži nivo su općine i gradovi. Odprilike su mijesne zajednice postale općine u Hrvatskoj nakon 1992. godine a naseljena mijesta su postali gradovi sa istim ili sličnim pravima kao općine. Naše općine su preglomazne i disfunkcionalne.
Nesto slicno ti je bilo u bivsoj Yugi i Mjesne zajednice su bile "drzava u drzavi" i imale su velike ovlasti po pitanju urbanizma i gradnje na njihovom podrucju.
Npr. pored mora odlicnih stvari imale su cak i "komsijski odbor" u MZ koji je bio zaduzen da pomiri komsije ukoliko se zavade, a ako to oni ne uspiju tek bi se onda islo na sud.
jon_jovi

#1412 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Huso Mahmutović je jarane bio marioneta sandžačke mafije ako te neko bude pito. Jel to vijeće sve i jednu odluku općinskih organa proturi kroz ruke? Ko je kontroliso Mahmutovića i općinske službe 15 godina? Nije niko, radio šta je htio.
FOČANSKI PROPISI

#1413 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by FOČANSKI PROPISI »

jon_jovi wrote:Ma šta svi toliko na Senaida. Ocrnjen je bez veze, politikantski.
Senaidov domet i vrhunac naučne karijere je voćnjak između dvije ceste koji se već danas može svrstati sa ostalim čudima svijeta.(šta očekivati od nekoga ko je skrnavio svetu knjigu KUR'AN)
FOČANSKI PROPISI

#1414 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Izborimo se da se i kod nas desi SDA-u ono što se dešava u Hrvatskoj HDZ-u,ne zbog nas, nego zbog naše djece.
Počnite čitati,ali ne Veselu svesku i druge časopise,nego stručnu literaturu.Samo ko čita ima ideje,one dolaze asocijativno s pročitanim materijalom.
"ZA SVAKU BOLEST TRAVA RASTE"
FOČANSKI PROPISI

#1415 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

jon_jovi wrote:Huso Mahmutović je jarane bio marioneta sandžačke mafije ako te neko bude pito. Jel to vijeće sve i jednu odluku općinskih organa proturi kroz ruke? Ko je kontroliso Mahmutovića i općinske službe 15 godina? Nije niko, radio šta je htio.
Kad već spominješ Husu Mahmutovića moram ti reći da znaš o kome se rardi:
Kad je SDA dobila mjesto predsjednika opštine ILIDŽA na prvim višestranačkim izborima, održano je glasanje unutar SDA,ko će biti predsjednik.Naravno Huso je izgubio na glasanju od jednog gospodina,kojem neću spominjati ime,ali su njegovi ljudi lažirali izbore i njega proglasili pobjednikom.Kad je jedan od brojača progovorio,on je već bio opštinu ILIDŽA predao u ruke Neđeljka Prstojevića i povukao se u jazbinu u Hrasnici.
Priča o kontrolisanju njega od strane sandžačke mafije je samo ublehaška podvala onima koji su ne informisani.
jon_jovi

#1416 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Sasvim slučajno je Mahmutović bio kandidat mafijaške SBB? Huso slučajni prolaznik. Ma staće se njima u kraj. Samo polako.
JohnnyS.

#1417 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

ti si svjetla tacka ovog foruma :D
JohnnyS.

#1418 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

jon_jovi wrote:Huso Mahmutović je jarane bio marioneta sandžačke mafije ako te neko bude pito. Jel to vijeće sve i jednu odluku općinskih organa proturi kroz ruke? Ko je kontroliso Mahmutovića i općinske službe 15 godina? Nije niko, radio šta je htio.
prijatelju al ga ti lupaš to je strašno.
JohnnyS.

#1419 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Kad je SDA dobila mjesto predsjednika opštine ILIDŽA na prvim višestranačkim izborima, održano je glasanje unutar SDA,ko će biti predsjednik.Naravno Huso je izgubio na glasanju od jednog gospodina,kojem neću spominjati ime,ali su njegovi ljudi lažirali izbore i njega proglasili pobjednikom.Kad je jedan od brojača progovorio,on je već bio opštinu ILIDŽA predao u ruke Neđeljka Prstojevića i povukao se u jazbinu u Hrasnici.
Priča o kontrolisanju njega od strane sandžačke mafije je samo ublehaška podvala onima koji su ne informisani.
a onda 2004 (čini mi se) pobijedi sdp tako da oko desetak vijecnika imaju i sda i sdp. huso kandidat sda a gospodja (sto se glupirta na fb komentarisanjem utakmice) suada kandidat sdp-a. tad se jos nisu direktno birali nacelnici nego ih birali vijecnici. i huso plati odredjenim sdp vijecnicima povece svote i izglasaju ga :dance:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1420 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Admir_1984 »

JohnnyS. wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
a onda 2004 (čini mi se) pobijedi sdp tako da oko desetak vijecnika imaju i sda i sdp. huso kandidat sda a gospodja (sto se glupirta na fb komentarisanjem utakmice) suada kandidat sdp-a. tad se jos nisu direktno birali nacelnici nego ih birali vijecnici. i huso plati odredjenim sdp vijecnicima povece svote i izglasaju ga :dance:
to je 2000 bilo ja mislim :roll: amer je bio od 2004 do 2011 :roll:
jon_jovi

#1421 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Sad je to sve, hvala Allahu za leđima
JohnnyS.

#1422 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

Admir_1984 wrote:
JohnnyS. wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote: Kad već spominješ Husu Mahmutovića moram ti reći da znaš o kome se rardi:
to je 2000 bilo ja mislim :roll: amer je bio od 2004 do 2011 :roll:
eh da 2000. upravu si. mada postoje price i dan danas da je uvazena gospodja sama glasala za mahmutovica da ne bi dosla na mjesto nacelnika jer joj to tada nije odgovoaralo (price iz frizerskih salona) i masno to naplatila.
sta je istina prosudite sami.
_Alcatraz_

#1423 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Ja ti i kazem da su za sve najveci krivci ljudi koji nisu sandzaklije i koji nemaju svoje ja tj. prodane duse koje ce za malo para prodati i svoju majku. To sto su sandzaklije potplatile takav sljam od opcinara nije problem sandzaklija nego tih ljudi i njihovog obraza. Danas pa i u ratu se isto radilo.
O tome sam gore pisao samo ti to nisi sve procitao kako treba.
_Alcatraz_

#1424 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

FOČANSKI PROPISI wrote:
jon_jovi wrote: Kad je jedan od brojača progovorio,on je već bio opštinu ILIDŽA predao u ruke Neđeljka Prstojevića i povukao se u jazbinu u Hrasnici.
Hajd malo pojasni ovo oko brojaca i Neđeljka ako nije problem.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1425 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Admir_1984 »

JohnnyS. wrote: to je 2000 bilo ja mislim :roll: amer je bio od 2004 do 2011 :roll:
eh da 2000. upravu si. mada postoje price i dan danas da je uvazena gospodja sama glasala za mahmutovica da ne bi dosla na mjesto nacelnika jer joj to tada nije odgovoaralo (price iz frizerskih salona) i masno to naplatila.
sta je istina prosudite sami.[/quote]

mahala je pricala o nekim dobijenim stanovima/poslovnim prostorima :roll:

tako nisko tada sdp pao da je na izborima 2008 dobio samo tri vjecnika, sve posljedica tih gresaka iz prošlosti...a oni opet taman kad su koliko toliko stali na noge umjesto da traže novi slobodni kvalitetni kadar ili guraju postojeci, oni dovode limitirane ljude iz propalih stranaka :roll:
Locked