Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
putujucidzindas

#1401 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by putujucidzindas »

izgleda da sam se naspavala :D Bice da su vjezbe i masaza pomogli...a bas me nervoza bila uhvatila

Alhemicarka, znam tacno o cemu pricas o ovom "naspavaj se sad, ko zna kad ces". Na faxu sam, nakon svih rokova znala imati ozbiljne probleme sa spavanjem, zato me i sad uhvati panika kad ne mogu spavati. Pri tom ne mislim na to kad ne mogu spavati jer nemam kad ili moram nesto raditi, s tim sam OK. Mislim na ovu neku poluinsomniju - ovo kad me nista ne sprecava, ali ja ne mogu pa ne mogu, pa onda ne znam sta bih i kud bih sa sobom, totalno je za izluditi. Sve ostalo, ovih usputni problemi me ne brinu i ne smetaju, samo nek smo svi OK :)
LaCici

#1402 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Ide li neko na vjezbe u Skerlicevu, treba mi raspored? I koji je nacin prijavljivanja, moras li se najaviti ili samo odes sa knjizicom?
niko_niko_kao_ja

#1403 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by niko_niko_kao_ja »

utorak i cetvrtak u 16:30, i petkom u 11, ne moras se nista najavljivati, samo odes.
LaCici

#1404 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Hvala :wink: I traju do 18.30? Moze li se izlaziti ranije ili moras cekati da zavrse?
niko_niko_kao_ja

#1405 Re: Trudnjače i porodilje online

otprilike traju tako negdje, ali mislim da mozes izaci kad hoces. :)
Alhemicarkaa

#1406 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

Jutros se probudim i onako mahinalno stavim ruku na stomak, uvjerena da beba spava, a ona me lijepo pomiluje, predivan osjećaj :oops: :-D i to nekoliko puta i nastavi spavati. Još uvijek osjećam na ruci taj dodir, iako je bio preko stomaka :oops: :-D
Felidae

#1407 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Felidae »

Alhemicarkaa wrote:Jutros se probudim i onako mahinalno stavim ruku na stomak, uvjerena da beba spava, a ona me lijepo pomiluje, predivan osjećaj :oops: :-D i to nekoliko puta i nastavi spavati. Još uvijek osjećam na ruci taj dodir, iako je bio preko stomaka :oops: :-D
preslatko....
vidjeces aBd, kad ti se prvi put nasmije :D :D meni se moj sincic od skoro poceo smjesiti...i stvarno ne postoje te rijeci koje bi mogle opisati taj osjecaj, u tom momentu sve stane i nista ne postoji osim vas dvoje...ma nevjerovatno :-)
Alhemicarkaa

#1408 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

Jedva čekam te osmijehe, ovaj dodir je bio tako nježan, inače bebara udara ko veliki, nekad se zapitam da ne izvodi neki svoj ludi ples :D
LaCici

#1409 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

@niko_niko_kao_ja Imas li informaciju kada se Masic vraca sa godisnjeg?
niko_niko_kao_ja

#1410 Re: Trudnjače i porodilje online

vjeruj mi da ne znam, meni je rekao kad sam zadnji put bila da ima dvije sedmice godisnjeg, i to su ove zadnje dvije sedmice januara, pa hoce li se vratiti sredinom sljedece sedmice, ili one tamo nemam pojma, a i meni je frka, moram na kontrolu, trebala sam ove sedmice, a nemam pojma kome da odem, a usla u 9. mjesec.
wewa

#1411 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by wewa »

niko_niko_kao_ja wrote:vjeruj mi da ne znam, meni je rekao kad sam zadnji put bila da ima dvije sedmice godisnjeg, i to su ove zadnje dvije sedmice januara, pa hoce li se vratiti sredinom sljedece sedmice, ili one tamo nemam pojma, a i meni je frka, moram na kontrolu, trebala sam ove sedmice, a nemam pojma kome da odem, a usla u 9. mjesec.
ja mogu preporuciti Nenu Nakasa - nije mi iskustvo trudnicko, ali je doktor jedno zlato :thumbup:
niko_niko_kao_ja

#1412 Re: Trudnjače i porodilje online

wewa wrote:
niko_niko_kao_ja wrote:vjeruj mi da ne znam, meni je rekao kad sam zadnji put bila da ima dvije sedmice godisnjeg, i to su ove zadnje dvije sedmice januara, pa hoce li se vratiti sredinom sljedece sedmice, ili one tamo nemam pojma, a i meni je frka, moram na kontrolu, trebala sam ove sedmice, a nemam pojma kome da odem, a usla u 9. mjesec.
ja mogu preporuciti Nenu Nakasa - nije mi iskustvo trudnicko, ali je doktor jedno zlato :thumbup:
hvala wewo kontala sam i ja kod njega, ali i on na godisnjem. :cry:
wewa

#1413 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by wewa »

niko_niko_kao_ja wrote:
wewa wrote:
hvala wewo kontala sam i ja kod njega, ali i on na godisnjem. :cry:
koga god proberes od muskih, osim drljevica, mislim da se neces pokajati...
LaCici

#1414 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

I ja bih trebala sljedece sedmice na kontrolu. Ja cu informaciju imati u ponedjeljak ili utorak, a ti ako saznas ranije pliz javi. :wink:
putujucidzindas

#1415 Re: Trudnjače i porodilje online

da li onda zna neko kad se dr. Nakas vraca? Ja bih trebala isto kod njega sto prije, nisam uopste znala da nije tu :(
yellow cat

#1416 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by yellow cat »

Irish wrote: joooooj, najezila sam se sad :-)
sjecam se kad si mi rekla da si trudna, a sada ga vec mozes ocekivati svaki dan :D sada samo uzivaj u iscekivanju svog najsretnijeg dana:kiss:
:-D :-D :kiss:
Felidae wrote:hahahah, fakat se i ja sjecam kad nas je yellow cat obavijestila o trudnoci....a sad je vec kraj...puno srece ti zelim
hvala puno. :kiss:

uglavnom, sve je ok, dječak već ima skoro 3400gr, sve je spremno, pa ga čekamo.. mada, imam predosjećaj da neće baš brzo. :D
Aurora_25

#1417 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Aurora_25 »

Zasto ne odete kod Dr. Aide ? Ona je jako draga i detaljna doktorica, uvijek je raspolozena za pitanja..

@wewa imala negativno iskustvo sa Dr. Drljevicem?
wewa

#1418 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by wewa »

Aurora_25 wrote:Zasto ne odete kod Dr. Aide ? Ona je jako draga i detaljna doktorica, uvijek je raspolozena za pitanja..

licno ne, prisustvovala jednom vrlo ruznom razgovoru.
Alhemicarkaa

#1419 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

wewa wrote:
Aurora_25 wrote:Zasto ne odete kod Dr. Aide ? Ona je jako draga i detaljna doktorica, uvijek je raspolozena za pitanja..

Ja sam imala odlično iskustvo sa doktorom Drljevićem, kad sam mu otišla na pregled ostala sam sat vremena, ravno, čovjek mi je opisivao svaku tačkicu na ultrazvuku, vrlo vrlo detaljan je bio (tad još nisam bila trudna). Kasnije me i operisao, prije operacije došao da me smiri, da mi kaže kako će me operisati, šta znači, i to sve na vrlo razumljiv jezik. Čim sam izašla iz operacione, došao u moju sobu, rekao kako je prošla operacija, odgovarao na sva moja pitanja, sve to isto kasnije rekao i mojim roditeljima i mužu. Bio je maksimalno posvećen, čak je i sestre tjerao da mi ispunjavaju hirove (natjerala sam ih dva sata iza operacije da mi skinu kateter :lol: ). A operacija je prošla vrlo uspješno, izašla sam odmah sutradan i da, rezultiralo je trudnoćom.

Ali sam čula sa vise strana da je doktor Beciragic ili tako nekako grozan.
Felidae

#1420 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Felidae »

yellow cat wrote:
Irish wrote: joooooj, najezila sam se sad :-)
sjecam se kad si mi rekla da si trudna, a sada ga vec mozes ocekivati svaki dan :D sada samo uzivaj u iscekivanju svog najsretnijeg dana:kiss:
:-D :-D :kiss:
Felidae wrote:hahahah, fakat se i ja sjecam kad nas je yellow cat obavijestila o trudnoci....a sad je vec kraj...puno srece ti zelim
hvala puno. :kiss:

uglavnom, sve je ok, dječak već ima skoro 3400gr, sve je spremno, pa ga čekamo.. mada, imam predosjećaj da neće baš brzo. :D
u pravu si, uglavnom su momci polijeni, pa ih se mora duze cekati :lol: :lol:
niko_niko_kao_ja

#1421 Re: Trudnjače i porodilje online

putujucidzindas wrote:da li onda zna neko kad se dr. Nakas vraca? Ja bih trebala isto kod njega sto prije, nisam uopste znala da nije tu :(
dr. Nakas se vraca u srijedu ili cetvrtak naredne sedmice. :)
wewa

#1422 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by wewa »

Alhemicarkaa wrote:
wewa wrote:

Ja sam imala odlično iskustvo sa doktorom Drljevićem, kad sam mu otišla na pregled ostala sam sat vremena, ravno, čovjek mi je opisivao svaku tačkicu na ultrazvuku, vrlo vrlo detaljan je bio (tad još nisam bila trudna). Kasnije me i operisao, prije operacije došao da me smiri, da mi kaže kako će me operisati, šta znači, i to sve na vrlo razumljiv jezik. Čim sam izašla iz operacione, došao u moju sobu, rekao kako je prošla operacija, odgovarao na sva moja pitanja, sve to isto kasnije rekao i mojim roditeljima i mužu. Bio je maksimalno posvećen, čak je i sestre tjerao da mi ispunjavaju hirove (natjerala sam ih dva sata iza operacije da mi skinu kateter :lol: ). A operacija je prošla vrlo uspješno, izašla sam odmah sutradan i da, rezultiralo je trudnoćom.

Ali sam čula sa vise strana da je doktor Beciragic ili tako nekako grozan.
super da si imala drugaciju pricu!
ja sam lezala zbog operacije, a on je, nakon operacije, dosao obici pacijenticu u sobi do i zazvonio mu telefon. ostao je u sobi dok je razgovarao i kolegi na telefon pricao kako mu je naporan dan jer je izvadio tumor od 5 kila, kaze bila puna kanta. i to sve pred pacijenticama.... meni je bio na prijemu i bio je vrlo povrsan. valjda zavisi kakav mu je dan i je li u pitanju njegova ili tudja pacijentica...
putujucidzindas

#1423 Re: Trudnjače i porodilje online

niko_niko_kao_ja wrote:
putujucidzindas wrote:da li onda zna neko kad se dr. Nakas vraca? Ja bih trebala isto kod njega sto prije, nisam uopste znala da nije tu :(
dr. Nakas se vraca u srijedu ili cetvrtak naredne sedmice. :)
Hvala :)
safran

#1424 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

Nakon prilično iskustva u OB - dvije trudnoće s tim da sam u drugoj upoznala doslovno sve doktore na odjeljenju, kao alternativu St. Mašiću mogu preporučiti dr. Nakaša (super lik i najlakša ruka OB kad dođete do ginekoloških pregleda), dr. Mišeljića (ne priča puno ali je izuzetno blag, obazriv, temeljit i iskren). Ako ovih nema svejedno je dr. Puzić (prvi put mu ulazim a on reče "uđi sine, kako si"), dr. Baćiragić (malo djeluje grubo ali je OK), dr. Aida Djulepa (uh, dobar ljekar ali sam njen pregled preplakala). Sa dr. Drljevićem nisam oduševljena - u stvari, 2 x me pregledao ali sam ga nastojala izbjeći - jednostavno, djeluje mi neiskreno i ne sviđa mi se (možda je i do mene).

Provela sam 5 dana, odn. 4 noći na odjeljenju kad sam se drugi put porađala. U dežuri bili dr. Nakaš, dr. Aida, dr. Mašić i ne sjećam se zadnju noć. Nakaš je cijelu noć proveo na nogama - čekala sam željno trudove i nisam baš spavala. Kad bih kratko zaspala, svaki put kad bih otvorila oči iznad mene je bila ili sestra ili Nakaš. Dr. Djulepa je dosta toga prepuštala sestrama (koje su bile super) ali je i ona i te kako bila prisutna na odjeljenju. Treću noć Mašić kao na traci, naravno. Pregleda bezbrooj, poroda 7 (i ja konačno), od toga 2 poteška i 2 carska - naravno, u noćnoj hitna. Tu noć se carskim porodila pacijentica Dr. Djulepe. Iako je prethodnu noć bila dežurna doktorica je došla na porod.

Zašto ovo pišem? Pišem da vas rasteretim, u OB zaista imaju dobru ekipu ljekara i sestara. U svakom žitu ima kukolja pa se i u OB nađe neko ko pokvari sliku. Na Jezeru nisam nikad bila pa ne mogu ništa reći ali moje iskustvo sa OB je više nego pozitivno. Glavu gore i da ubrzo zagrlite svoje velike ljubavi. Uživajte u slobodi još malo jer kad vas prvi put pogledaju u oči - gotovo je, zarobljene ste do kraja života.
Aurora_25

#1425 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Aurora_25 »

Slozila bih se sa safran. Mada i misljenja sam da dr. Masicu niko ni u kom pogledu ne moze parirati, od onog njegovog toplog osmjeha, do susretljivosti sa odgovorima na pitanja, pa na kraju te isprati sa "Uzivaj u trudnoci", onda znas da je sve ok! Bila sam kod svih gore navedenih doktora, i jedino mi se nije svidio dr. Beciragic. Doktor je koji ne radi cesto UZ u trudnoci, minimalno , s opravdanjem da UZ stetno djeluje na dijete. Jednom sam otisla jer me boljelo po dnu stomaka, i on se potrefio, samo me ispitao par pitanja bezveze, i kaze donesi nalaze. A lupam zadnji UZ bio prije mjesec. I da, ja zabrinuta, a on nimalo srdacan... Ali zato sam 2 dana poslije otisla Masicu. Tako da, uvijek se nadje neko...
Post Reply