Nasi ljudi u Libiji
-
no2
#1401 Re: Nasi ljudi u Libiji
Zna li iko kad bi mogao danas poletiti avion za sirt, ako ce uopste i biti leta jer na stranici aerodroma nema te informacije
- eluna
#1402 Re: Nasi ljudi u Libiji
e vraga mu
ma kakve sad akcije!?!??!? znači ipak nije baš tako mirno .......... dobro napisa neko, ovi naši oguglali na sve pa im situacija u libiji mirna, ostali koji pojma nemaju šta znače bombe drhte i na zvuk petarde .....
a do djavola, samo da oni koji žele dođu već kući

ma kakve sad akcije!?!??!? znači ipak nije baš tako mirno .......... dobro napisa neko, ovi naši oguglali na sve pa im situacija u libiji mirna, ostali koji pojma nemaju šta znače bombe drhte i na zvuk petarde .....
a do djavola, samo da oni koji žele dođu već kući
-
no2
#1403 Re: Nasi ljudi u Libiji
libyano kralju znash li ti ista novo vezano za sirt?
- eluna
#1404 Re: Nasi ljudi u Libiji
no2 wrote:libyano kralju znash li ti ista novo vezano za sirt?
- Libyano
#1405 Re: Nasi ljudi u Libiji
Tu je Libyano
Ne ostavlja Libyano forum sve dok i posljednji covjek izadje iz Libije
Evo razgovori su u toku sa nadleznim institucijama, da se vidi sta je problem i na koji nacin ga rjesavati.
Razlog jos uvijek ne znamo, ali pretpostavlja se da je u pitanju sigurnosna situacija u tom dijelu zemlje.
Uskoro ce, nadam se, biti novosti.
Ne ostavlja Libyano forum sve dok i posljednji covjek izadje iz Libije
Evo razgovori su u toku sa nadleznim institucijama, da se vidi sta je problem i na koji nacin ga rjesavati.
Razlog jos uvijek ne znamo, ali pretpostavlja se da je u pitanju sigurnosna situacija u tom dijelu zemlje.
Uskoro ce, nadam se, biti novosti.
-
no2
#1406 Re: Nasi ljudi u Libiji
Hvala na informacijama Libyano
nadam se da ce se u par narednih sati sve rijesiti aBd te da BH Airlines nece cekati kao juce da poleti sa 2h zakasnjenja
- eluna
#1407 Re: Nasi ljudi u Libiji
eh, da nam je više takvih u silnim vladama koje imamo u ovj nam majušnoj zemlji
- eluna
#1408 Re: Nasi ljudi u Libiji
avion iz rima sletio u 9.00 - ne znam je li na tom letu bilo naših ljudi
avion iz istambula otkazan
avion iz istambula otkazan
-
no2
#1409 Re: Nasi ljudi u Libiji
istanbul vec drugi dan zaredom otkazuju
jesu li se vratili svi nasi ljudi iz tog grada???
- Antifriz
#1410 Re: Nasi ljudi u Libiji
no2 wrote:istanbul vec drugi dan zaredom otkazujujesu li se vratili svi nasi ljudi iz tog grada???
BH Airlines je odletio za Istanbul sto znaci da ce se isti i vratiti, a otkazan je let Turske avio kompanije
http://www.sarajevo-airport.ba/?lang=bo ... i=1&gdje=1
-
Desert Wind
#1412 Re: Nasi ljudi u Libiji
nema nista...
sada smo svjedoci situacije da postoji paradrzava u drzavi jer koliko sam skonto Sirt je u pobunjenickim rukama te su oni dali dozvolu za slijetanje dok je to Tripoli odbio.
i jako ce tesko biti sada dogovoriti bilo sta sa 2 instance... tako sam ja to razumio...
ono sto bih savjetovao ljudima koji imaju svoje dole u Sirtu je - da se obezbijede zalihama i pokusaju smjestiti - jer su ovako izlozeni beskrajnom maltretiranju nase nesposobne birokratije i nesposobnih ljudi koji nisu u stanju skontati rjesenje i nisu na vrijeme reagovali kada je to trebalo...
mislim, nije za nas drzava, a za nas kao narod demokratija i biranje vlasti kad biramo isto smece non stop...
moram reci koliko god mi je licno zao i mozda bio okrutan i nije mi zao jer narod bira ovakve retarde vec 20g.... i pusta ovako da ga se protuca od nemila do nedagra pocevsi od usranih administrativnih poslova, troskova pa evo do retardiranog pokusaja evakuacije u nemirno podrucje, mucenja ljudi na terenu... i da ponovim jos jednom mogu samo da pretpostavim koji je smor jadnicima tamo bilo proci kroz sve to.... nigdje jebenih i usranih silajdzica i rejsova mater im jbm da poguraju i sa gadafijem i sa pobunjenicima dvosmjerno da se ti ljudi izvuku...
i sve to bosanski covjek trpi i trpi i suti i trpi...
pa i neka nam je tako....
sada smo svjedoci situacije da postoji paradrzava u drzavi jer koliko sam skonto Sirt je u pobunjenickim rukama te su oni dali dozvolu za slijetanje dok je to Tripoli odbio.
i jako ce tesko biti sada dogovoriti bilo sta sa 2 instance... tako sam ja to razumio...
ono sto bih savjetovao ljudima koji imaju svoje dole u Sirtu je - da se obezbijede zalihama i pokusaju smjestiti - jer su ovako izlozeni beskrajnom maltretiranju nase nesposobne birokratije i nesposobnih ljudi koji nisu u stanju skontati rjesenje i nisu na vrijeme reagovali kada je to trebalo...
mislim, nije za nas drzava, a za nas kao narod demokratija i biranje vlasti kad biramo isto smece non stop...
moram reci koliko god mi je licno zao i mozda bio okrutan i nije mi zao jer narod bira ovakve retarde vec 20g.... i pusta ovako da ga se protuca od nemila do nedagra pocevsi od usranih administrativnih poslova, troskova pa evo do retardiranog pokusaja evakuacije u nemirno podrucje, mucenja ljudi na terenu... i da ponovim jos jednom mogu samo da pretpostavim koji je smor jadnicima tamo bilo proci kroz sve to.... nigdje jebenih i usranih silajdzica i rejsova mater im jbm da poguraju i sa gadafijem i sa pobunjenicima dvosmjerno da se ti ljudi izvuku...
i sve to bosanski covjek trpi i trpi i suti i trpi...
pa i neka nam je tako....
-
no2
#1413 Re: Nasi ljudi u Libiji
Sirt je pod kontrolom libijske vojske..tamo je mirno..mene samo zanima sta je bilo sinoc sa avionom (jedni kazu zbog nevremena..drugi zbog toga sto ovi iz tripolija nisu dozvolili -- ovo su informacije sa vijesti bht1 i ftv -- bile su izjave ambasadora i onog ministra--nek se makar usaglase sta ce nam reci)..zanima me isto tako ima li ikakve sanse da se ti radnici prebace u toku dana za sarajevo ili da li ce se uopce i prebaciti kako je krenulo..iz mvp-a sve sto mozemo dobiti "nemamo zvanicnih informacija"..zato te molim Libyano ako sta saznas javi 
-
actros_truck
#1414 Re: Nasi ljudi u Libiji
Ovi iz MVP-a su nesposobni,i dzaba samo primaju ogromne plate...Ja vjerujem kad bi mi odavdje imali moc koju MVP ima,da bi nasi ljudi dosad svi bili kod kuce,pa cak i Lybano !no2 wrote:Sirt je pod kontrolom libijske vojske..tamo je mirno..mene samo zanima sta je bilo sinoc sa avionom (jedni kazu zbog nevremena..drugi zbog toga sto ovi iz tripolija nisu dozvolili -- ovo su informacije sa vijesti bht1 i ftv -- bile su izjave ambasadora i onog ministra--nek se makar usaglase sta ce nam reci)..zanima me isto tako ima li ikakve sanse da se ti radnici prebace u toku dana za sarajevo ili da li ce se uopce i prebaciti kako je krenulo..iz mvp-a sve sto mozemo dobiti "nemamo zvanicnih informacija"..zato te molim Libyano ako sta saznas javi
Pustite njihove šupljake koje prenose po medijima....
Kako ovi moji kazu koji su stigli,ti pobunjenici su vecinom omladina,djeca od 15-25 godina...Zamislite djecaka od 15 godina sa puskom
Mada kolicine oruzja kod pobunjenika su male,ali oni imaju nekakve mačete,sablje,kamenice,šipke,s kojima stupaju u borbe...
Takodjer ovi svi koji su stigli,smatraju da su upravo ti pobunjenici skocili sami sebi u stomak,jer Gaddaffi nije onakav kakvog ga predstavljaju strani mediji,kao diktatora,tiranina...Pa Libijci su imali extra uslove za zivit tamo,za jedan libijski dinar mogli su dobiti 3 kile kifla,za jedan libijski dinar 5 litara benzina...
Gadaffijeva greska je sto im je pruzio prst,a oni su htjeli cijelu saku,te ce se zbog toga ti pobunjenici ujedati za dupe
Najveci problem su bande i lopovi koje pljackaju i kradu,a ovi pobunjenici i Gadaffijeva vojska ne diraju strance,oni samo izmedju sebe se bore...
Kamiondzija se jos jednom zahvaljuje svima....te ako moze ikako pomoci svima vama ciji su najmiliji dole,stavlja se na raspolaganje....
- Libyano
#1415 Re: Nasi ljudi u Libiji
Jos uvijek nista nije dogovoreno...
Ocekuje se tokom dana da se nesto dogovori, vjerujem da ce uskoro biti nekih novosti...
Ocekuje se tokom dana da se nesto dogovori, vjerujem da ce uskoro biti nekih novosti...
-
no2
#1416 Re: Nasi ljudi u Libiji
da li josh uvijek vazi ona dozvola za slijetanje ???
-
Enticer
#1417 Re: Nasi ljudi u Libiji
@actros_truck, sve si tacno rekao, Libijci imaju najbolje uslov za zivot od svih zemalja na svijetu. Ako udjes u pekaru i kazes nemam para za hljeb reci ce ti ma fish muskela, uzmi koliko hoces ne moras platiti, a u Bosni ce ti reci mars napolje djukelo bijedna... gorivo je 20 gersha, 10 kifli je 0,25, porez im je 1% (kod nas 17%!), struja haman djaba, fiksna telefonija unutar Libije je BESPLATNA, mobilna telefonija preko madar i libyana je najeftnija na svijetu, imaju vodu u kucama djaba (doduse nije za pice), smece ne placaju, bocu plina od 5 kg puni se za manje od 1 din., otvoris radnju ne moras placati nikakve dozvole, samo placas robu i radnike i nista vise.... Libya je raj za zivot ljudi moji...
-
admir_adoo
#1418 Re: Nasi ljudi u Libiji
U Sirtu nije bas dobra situacija odnosno u okolini. Evo pricam s jednim nasim iz Bengazija (kod kog sam ja bio proslog mjeseca i hvala Bogu dosao na vrijeme kuci).
:"U Sirtu nemogu slijetjeti zato sto ovaj avionima bombarduje Marsa el Bregu, juce je bio uzeo Marsa El bregu to je naftno polje, ali su pobunjenici ih svih ponovo preuzeli kontrolu i zarobili ih mnogo kao i armijska kola oko 500 kola od armije zarobili
: Cujem isto da u Marsa el bregi ima nasih od Bosna S firme."
Molim Boga da se sto prije situacija smiri i da sleti konacno taj avion u Sirt i pokupi nase ljude.
:"U Sirtu nemogu slijetjeti zato sto ovaj avionima bombarduje Marsa el Bregu, juce je bio uzeo Marsa El bregu to je naftno polje, ali su pobunjenici ih svih ponovo preuzeli kontrolu i zarobili ih mnogo kao i armijska kola oko 500 kola od armije zarobili
: Cujem isto da u Marsa el bregi ima nasih od Bosna S firme."
Molim Boga da se sto prije situacija smiri i da sleti konacno taj avion u Sirt i pokupi nase ljude.
- Libyano
#1419 Re: Nasi ljudi u Libiji
Vazi dozvola jos, i produzimo je po potrebi, ali vidjecemo kako ce druge instance odgovoriti na ovo pitanje.
- vesna555
#1420 Re: Nasi ljudi u Libiji
Postoji li drugi nacin evakuacije osim avionom za ljude koji su u Sirtu?Libyano wrote:Vazi dozvola jos, i produzimo je po potrebi, ali vidjecemo kako ce druge instance odgovoriti na ovo pitanje.
Nadam se da ce se sto prije izvuci!
- Libyano
#1421 Re: Nasi ljudi u Libiji
Brod...
ali je pitanje gdje sada naci brod, nema vise Turaka...
-
no2
#1422 Re: Nasi ljudi u Libiji
Ma kad bi i nasli brod..koliko mu treba dodje..to bi se razvuklo do sljedece sedmice
-
actros_truck
#1423 Re: Nasi ljudi u Libiji
Libyano wrote:Brod...
Lybano neznam kakvo je trenutno stanje tamo sto se tice nemira tih,ali da li postoji opcija prebacivanja tih nasih ljudi iz Sirta na neki drugi dio Libije,samo da nisu u tim opasnim zonama....Znam da je ratno stanje,i da je to prebacivanje rizicno po njih,ali ako vec nemaju rjesenja za taj avion,i posto nema brodova,ne mogu ljudi dole ostati cekati
Jer ovi sto su dosli pricali su mi,da se situacija u Libiji mjenja iz minuta u minut,cas je mirno,cas je ludnica....Dajte da rijesimo i ove nase ljude da sto prije napuste Libijski teritorij....Pregovara li se sa drugim ambasadama,nisu valjda nasi jedini stranci u Sirtu ostali ?????
- Nirka
#1424 Re: Nasi ljudi u Libiji
Zna li se sta novo? Ja ne mogu dobit starog na telefon citav dan! 
-
no2
#1425 Re: Nasi ljudi u Libiji
Ima li sta novo za Sirt? Avion? Brod?