Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
torcida

#1401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by torcida »

plain vanilla wrote:Molimo postenog nalazaca FTV signala u Hercegovini da bude fin i vrati signal. Slijedi nagrada :oops: :oops:
eo sam tek upratio situaciju.....-kamenjar uzvraća udarac! :lol:
heckler

#1402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

Co0l wrote:
heckler wrote:
Co0l wrote:
Ma jasno mi je to u principu,i ja se smatram Bosancem ali ne i ostalim pa zato pitam jel se i to racuna kao ostali ali kako vec odgovori neko da to nije ustavna kategorija vjerovatno nije.
Sta je onda odgovor,D.Hadzic je ostali?
Da, Bosanac se racuna kao "ostali" koliko god to ludo zvucalo i kao takav moze da obnasa duznosti iz kvote namjenjene "ostalim".
Ma nije ni prvi ni poslednji koji tako radi pa me ne cudi.
Nego,bilo mi malo cudno veceras na 60 minuta kad Bakir H. pita Bakira I. sta misli da se,kao u duhu implementacije Sejdic-Finci presude,na celo vijeca ministara izabere neko iz reda ostalih pa se zapitah odkud sad ta prica odjednom nakon silne borbe ko ce doc na to mjesto ali se onda sjetih toga da sam procitao negdje da se D.Hadzic izjasnjava kao ostali i malo mi bi jasnije to :) .
Eto ti tek majorizacije :P
Co0l

#1403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

torcida wrote:
plain vanilla wrote:Molimo postenog nalazaca FTV signala u Hercegovini da bude fin i vrati signal. Slijedi nagrada :oops: :oops:
Vratice se nakon Partizanske eskadrile.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

torcida wrote:
jel to miro Jovic ukrao bozic, ovaj signal?
torcida

#1405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by torcida »

Co0l wrote:
torcida wrote:
Vratice se nakon Partizanske eskadrile.
ma bola čeljad sabotiraju 60 minuta...ili eventualno stvar preventive pa će signal blokirati čitav ponedjeljka-čisto da se nemre gledati repreiza u kasnim noćnim satima :D
torcida

#1406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by torcida »

plain vanilla wrote:
torcida wrote:
ko, taj gargamel??
a ta će on.. :-) :D
plain vanilla

#1407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

torcida wrote:
plain vanilla wrote:
torcida wrote:
ko, taj gargamel??
on ce nas sve ukinut' :oops:
31.03. :D
hercegovac_pravi

#1408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hercegovac_pravi »

torcida wrote:
heckler wrote:
torcida wrote: ja ne vidjeh đeni povratne informacije...znači piši propalo

Jel' ti ne razumijes kako ovo funkcionise? Ako ADZ ne dostavi liste, onda ce se samo HSPove i NSRZBove liste biti proslijedjene na verifikaciju i na glasanje. ;-)
a jel ti shvataš da još 3 županije nisu dostavile liste...pa ako i hnž padne bez ispaljenog metka...šta će biti sa livnom i zhž između ostaloga? ;-)
Da ali ono što ti ne shvataš da ih ne moraju nikada dostaviti, čak ni ovi iz našeg kantona. Ako ne vjeruješ meni priupitaj OHR.
torcida

#1409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by torcida »

plain vanilla wrote: ko, taj gargamel??
31.03. :D[/quote]

ma treba tom međedu ukinuti mogućnost pojavljivanja na tv...i sve će se posložiti na pravi način 8-)
p.s koje godine? :D :D
plain vanilla

#1410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

torcida wrote:

ma treba tom međedu ukinuti mogućnost pojavljivanja na tv...i sve će se posložiti na pravi način 8-)
ako vratis signal, naucim te citirati :D

nije rekao koje godine, ali rece da BiH nece biti 31.03. :roll: :D
Last edited by plain vanilla on 28/02/2011 23:01, edited 1 time in total.
torcida

#1411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by torcida »

hercegovac_pravi wrote: a jel ti shvataš da još 3 županije nisu dostavile liste...pa ako i hnž padne bez ispaljenog metka...šta će biti sa livnom i zhž između ostaloga? ;-)
Da ali ono što ti ne shvataš da ih ne moraju nikada dostaviti, čak ni ovi iz našeg kantona. Ako ne vjeruješ meni priupitaj OHR.[/quote]

ha nešto baš i nijesam siguran u takav rasplet druže...pogotovo kad su u pitanju ovakvi dilovi ;-)
moj scenarij jeste da će se donijeti doluka o privremenom financiranju...a ovo formiranje vlasti će se momački razvući do daljnjega
hercegovac_pravi

#1412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

torcida wrote:
hercegovac_pravi wrote:
torcida wrote: a jel ti shvataš da još 3 županije nisu dostavile liste...pa ako i hnž padne bez ispaljenog metka...šta će biti sa livnom i zhž između ostaloga? ;-)
Da ali ono što ti ne shvataš da ih ne moraju nikada dostaviti, čak ni ovi iz našeg kantona. Ako ne vjeruješ meni priupitaj OHR.
ha nešto baš i nijesam siguran u takav rasplet druže...pogotovo kad su u pitanju ovakvi dilovi ;-)
moj scenarij jeste da će se donijeti doluka o privremenom financiranju...a ovo formiranje vlasti će se momački razvući do daljnjega
Moguće je i to...ali bumo vidjeli..

EDIT
Umal ne zaboravi..a ko misliš da će ovaj put donijeti odluku o privremenom finansiranju. OHR taj mandat nema jer ga je već iskoristio, tako da nisam siguran koja druga institucija može "nametnuti" takvu odluku. Jedino ako Milodod ne nametne.....ufff greška on je zadužen za ukidanje..
Last edited by hercegovac_pravi on 28/02/2011 23:03, edited 1 time in total.
torcida

#1413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by torcida »

plain vanilla wrote:
torcida wrote:

nije rekao koje godine, ali rece da BiH nece biti 31.03. :roll: :D[/quote]

hehe dovodiš me u napaaast :razz: :D

p.s vala si mi mogla pojasniti neke stvari na pp da se bezze ne blamiram ođe pred rajom, čak ću i pretplatu počet redovno plaćati..časna pionirska kad ti karem :skoljka: :mrgreen:
pemanapemani

#1414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pemanapemani »

barbar wrote:Bosanac nije narodnost. Bosanac moze biti i Hrvat i Bosnjak itd...
Kao i semberac,hercegovac,krajišnik...[/quote]

Jebi ga, mi (Bosanci) smo jedina skupina ljudi na svijetu kojima se osporava pripadnost državi na koju se pozivamo, nemamo pravo izjašnjavanja, trpa nas se u koš sa nacionalnim manjinama itd. Znači, pojedinac koji doseli u BiH iz Vijetnama će biti "ostali" i imat će prava koja po Ustavu pripadaju nacionalnim manjinama, a nama se osporava da se izjasnimo onako kako se osjećamo u svojoj domovini. Znači, 600-700 godina obitavanja predaka na ovim prostorima pada u vodu, jer se ne možeš izjašnjavati kao Bosanac. Odnosno, možeš se regionalno izjasniti kao takav, s tim da si pripadnik jednog od naroda.

BiH nema bez tri konstitutivna naroda, ali je prvenstveno nema bez ljudi kojima je ona u srcu, Bosanaca i Hercegovaca. Povraća mi se od velikih patriota kojima je svaka druga rečenica zaštita vitalnih nacionalnih interesa, a BiH uopšte ne spominju.
heckler

#1415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

torcida wrote:
a jel ti shvataš da još 3 županije nisu dostavile liste...pa ako i hnž padne bez ispaljenog metka...šta će biti sa livnom i zhž između ostaloga? ;-)

Jel' to u genetskom kodu herceg srba da ne znaju koristiti citat funkciju na forumu ili si ti uvijek jedan te isti lik sa 20 imena nanovo registrovan?

Pod drugo, vec postoje zvanicna OHR tumacenja iz 2001te i 2006te koja omogucavaju formiranje DN i bez svih delegata pa ti vidi isplati li se do kraja ici ;-)
Co0l

#1416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

torcida wrote:
plain vanilla wrote:
torcida wrote:

p.s vala si mi mogla pojasniti neke stvari na pp da se bezze ne blamiram ođe pred rajom, čak ću i pretplatu počet redovno plaćati..časna pionirska kad ti karem :skoljka: :mrgreen:[/quote]

Cuvaj se Vanilla,ovaj kara preko pp :D :D
hercegovac_pravi

#1417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Co0l wrote:
torcida wrote:
plain vanilla wrote: ako vratis signal, naucim te citirati :D

p.s vala si mi mogla pojasniti neke stvari na pp da se bezze ne blamiram ođe pred rajom, čak ću i pretplatu počet redovno plaćati..časna pionirska kad ti karem :skoljka: :mrgreen:
Cuvaj se Vanilla,ovaj kara preko pp :D :D
karem.......Naša lijenost za KAŽEM
plain vanilla

#1418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

:-)
heckler

#1419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

pemanapemani wrote:[

Jebi ga, mi (Bosanci) smo jedina skupina ljudi na svijetu kojima se osporava pripadnost državi na koju se pozivamo, nemamo pravo izjašnjavanja, trpa nas se u koš sa nacionalnim manjinama itd. Znači, pojedinac koji doseli u BiH iz Vijetnama će biti "ostali" i imat će prava koja po Ustavu pripadaju nacionalnim manjinama, a nama se osporava da se izjasnimo onako kako se osjećamo u svojoj domovini. Znači, 600-700 godina obitavanja predaka na ovim prostorima pada u vodu, jer se ne možeš izjašnjavati kao Bosanac. Odnosno, možeš se regionalno izjasniti kao takav, s tim da si pripadnik jednog od naroda.

BiH nema bez tri konstitutivna naroda, ali je prvenstveno nema bez ljudi kojima je ona u srcu, Bosanaca i Hercegovaca. Povraća mi se od velikih patriota kojima je svaka druga rečenica zaštita vitalnih nacionalnih interesa, a BiH uopšte ne spominju.

Opet ova prica 100 puta prezvakana. Historijski naziv zitelja ovih prostora je Bosnjak, pa je taj naziv i vracen nakon stjecanja nezavisnosti. To sto ga neki nazor pokusavaju povezati sa Islamskom vjeroispovjesti ne mijenja njegov karakter, znacenje niti historiju. Ubacivanje klina izmedju termina Bosanac i Bosnjak je suludo i jako stetno.

Nesto ne vidim da se Srbin i Srbijanac nagadjaju sta je sta.
Last edited by heckler on 28/02/2011 23:13, edited 1 time in total.
torcida

#1420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by torcida »

heckler wrote:
torcida wrote:

Jel' to u genetskom kodu herceg srba da ne znaju koristiti citat funkciju na forumu ili si ti uvijek jedan te isti lik sa 20 imena nanovo registrovan?

Pod drugo, vec postoje zvanicna OHR tumacenja iz 2001te i 2006te koja omogucavaju formiranje DN i bez svih delegata pa ti vidi isplati li se do kraja ici ;-)

a ti si predpostavljam kakav lokalni dušebrižnik koji voli pojašnjavati stvari koje ga se praktički i ne pitaju?
ne ..nisam jedan te isti lik... kod nas na kamenjaru je malčice sofisticiranije sučelje te se ne zafrkavamo sa banalnim stvarima, što pitaš? :razz:

a za ovo drugo... bumo vidjeli majstore, davnih dana bi se dn oformio da su se ukazali uvjeti neovisno od tumačenja ohr koji je ono praktički na izlaznim vratima? by the way, tko će staviti točku na i, možda vp? ;-)
heckler

#1421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

torcida wrote:
heckler wrote:
torcida wrote:

a ti si predpostavljam kakav lokalni dušebrižnik koji voli pojašnjavati stvari koje ga se praktički i ne pitaju?
ne ..nisam jedan te isti lik... kod nas na kamenjaru je malčice sofisticiranije sučelje te se ne zafrkavamo sa banalnim stvarima, što pitaš? :razz:

a za ovo drugo... bumo vidjeli majstore, davnih dana bi se dn oformio da su se ukazali uvjeti neovisno od tumačenja ohr koji je ono praktički na izlaznim vratima? by the way, tko će staviti točku na i, možda vp? ;-)

A ko ce osporiti? Da nece mozda vp i OHR koji je "prakticno na izlaznim vratima"? Ili mozda Ivo Miro Udba Jovic? Znam, hoce garant 3 kamenjarska web site-a!
torcida

#1422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by torcida »

Co0l wrote: Cuvaj se Vanilla,ovaj kara preko pp :D :D

:D :D
ajde ajde...nijesmo mi kamenjarci baš toliko zeznuti..ne grizemo ako ono baš ne inzistiraju :D

nego, čeljadi imate mahanje s ove strane ekrana...neću reći da ste mi dosadili za večeras al upravo dobih ftv signal pa odoh diviti šta nam je bakir bio pripremio čeveras

pozdrav svima koliko vas ima...vanilla poseban pozdrav, podrazumijeva se ;-)
plain vanilla

#1423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

torcida wrote:
Co0l wrote: Cuvaj se Vanilla,ovaj kara preko pp :D :D

:D :D
ajde ajde...nijesmo mi kamenjarci baš toliko zeznuti..ne grizemo ako ono baš ne inzistiraju :D

nego, čeljadi imate mahanje s ove strane ekrana...neću reći da ste mi dosadili za večeras al upravo dobih ftv signal pa odoh diviti šta nam je bakir bio pripremio čeveras

pozdrav svima koliko vas ima...vanilla poseban pozdrav, podrazumijeva se ;-)
o hvala, samo nek ima signala :D
pemanapemani

#1424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pemanapemani »

heckler wrote:
pemanapemani wrote:[

Opet ova prica 100 puta prezvakana. Historijski naziv zitelja ovih prostora je Bosnjak, pa je taj naziv i vracen nakon stjecanja nezavisnosti. To sto ga neki nazor pokusavaju povezati sa Islamskom vjeroispovjesti ne mijenja njegov karakter, znacenje niti historiju. Ubacivanje klina izmedju termina Bosanac i Bosnjak je suludo i jako stetno.

Nesto ne vidim da se Srbin i Srbijanac nagadjaju sta je sta.
Jeste, to bi bilo kako ti kažeš da se 1992/93 malo više mislilo na BiH. Ovako, kako sad stvari stoje, Bosanci i Bošnjaci imaju dosta dodirnih tačaka, ali definitivno nisu isto.
Nass

#1425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

Kod mene signal jos nije stigao :roll:
Nema do sutra, izgleda....
Locked