Njega tijela (zenska tema)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
alica.k

#1401 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

drekalice, u toj kremi za ruke ima alkohola :(

michun, kakav ti je onaj fazon sa andjelikom?
drekalica28

#1402 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by drekalica28 »

alica.k wrote:drekalice, u toj kremi za ruke ima alkohola :(

pa zar onda ne bi trebao taj alkohol još više da isuši ruke? :roll:
alica.k

#1403 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

zavisi, ako imas dobru hidrataciju ruku onda mozda i ne smeta.

ja na primjer ne mogu to jer kroz par dana koristenja (bas te kreme, posto su mi je nahvalili) mi se tolko zategne koza na rukama da me boli :S i ona dr sheller i generalno sve sto imaju alkohol (baleina neka isto :()

samo da znate, u sastavu je to alcohol, il alcohol denat.
cetearyl i cetyl i stearyl alcohol je nes drugo.
Michun

#1404 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

alica.k wrote:drekalice, u toj kremi za ruke ima alkohola :(

Mekana, divna krema. Popodne malo masno celo i nos ali T zona masna pa je to klasika.
Bambi_na_kofeinu

#1405 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Bambi_na_kofeinu »

Ova 48 krema je zaštitna, ne za njegu, znači primarna namjena joj je bila da se ruke namažu prije teških radova ili poslova sa hemikalijama (recimo taj ajax) da bi se na kožu nanio zaštitni sloj.
drekalica28

#1406 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by drekalica28 »

Bambi_na_kofeinu wrote:Ova 48 krema je zaštitna, ne za njegu, znači primarna namjena joj je bila da se ruke namažu prije teških radova ili poslova sa hemikalijama (recimo taj ajax) da bi se na kožu nanio zaštitni sloj.
Upravo tako. :thumbup:
Stim što meni pomaže i nakon napravljene štete. :oops:

btw...ovo će se ja mislim alici najviše dopasti. :)
Naletila sam na stranicu na kojoj kad ukucate taj neki svoj kozmetički preparat, možete naći šta to sadrži sve do zadnjeg sastojka.
Također imaju pokazatelj koliko je koja stavka dobra ili loša za nas.

http://www.cosdna.com/
alica.k

#1407 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

jap jap :D mene ta stranica strasi sa svojom safety kolonom :) kad u necemu se sve crveni meni se kosa na glavi dize :)
nazalost nema puno nasih proizvoda - mislim ovih iz naseg podrucja..od afrodite jedva ista, vjerovatno zato sto ne dodaju nase cure.
zamzija

#1408 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by zamzija »

Ja sam koristila razne kreme za ruke, i sve i jedna ista kao labelo za usne, više mi isuše kožu nego što je hidriraju :sad:
Jednom mi je kolegica s posla dala da namažem s loccitane ( tad još nije bio u BiH ) i ona mi je nekako bila najbolja, samo je nažalost skupa
radenska

#1409 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by radenska »

Meni hitno treba neka magicna krema za ruje. Cim oktobar pokuca, meni po rukama pocnu iskakati flekice, nesto kao nekome lisajevi po licu, i strasno pucaju medju prstima. To basboli kad se dohvati ulje, deterdzent ili bilo kakva hemikalija.I sve tako do proljeca se patim..
alica.k

#1410 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

neutrogena ona koncentrirana je dobra.
avene cold krema isto jako dobra.
Digla_da_kreci

#1411 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Digla_da_kreci »

drekalica28 wrote:Naletila sam na stranicu na kojoj kad ukucate taj neki svoj kozmetički preparat, možete naći šta to sadrži sve do zadnjeg sastojka.
Također imaju pokazatelj koliko je koja stavka dobra ili loša za nas.

http://www.cosdna.com/
Evo i od mene jedna stranica za kreme oko ociju. Ispod je tabela sta je preporucljivo, sta ne.
http://prirodnakozmetika.com/krema-za-o ... _bora.html
zamzija

#1412 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by zamzija »

Alica jel se Avene ima kupiti samo u apotekama ?
Kako misliš Neutrogena koncentrirana - ima ona u tubi za ruke, jel ta ?
alica.k

#1413 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

je avene samo u apotekama.
a imas neutrogenu koja nije koncentrirana...obje su u tubi brate :D ova sto nije je puno rjedja i sve to...meni ni blizu dobra kao ona sto bukvalno stavis 2mm na ruke i djeluje.
BJB

#1414 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by BJB »

:D Imam ja onu koncentriranu neutrogenu, al' ona Bones badem i neven, onu mi ruke brze upiju..Neutrogena je umjesto rukavica :D
Ova je Image malo veca tuba, masnija, kremastija
A ova je concentrated unscentedImageumjesto rukavica, mada sam rekla da cu ove godine i ja nositi rukavice...
Last edited by BJB on 22/10/2011 23:43, edited 1 time in total.
alica.k

#1415 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

BJB wrote::D Imam ja onu koncentriranu neutrogenu, al' ona Bones badem i neven, onu mi ruke brze upiju..Neutrogena je umjesto rukavica :D
ja inace ne mogu zaspat da prvo ne stavim na mast za usne i ne namazem ruke kremom...sad trenutno avene jer neutrogena testira na zivotinjama i necu to da kupujem ako ne moram, ali moram rec da mi je to najnaj krema za ruke sto sam probala. stvarno je dobra.
Mariella

#1416 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Mariella »

I ja sam bas neki dan kupila tu neutrogeninu za ruke, skupa jest, al zato je svi hvale. Zasad djeluje, al necu nista 100 % da govorim dok jos ne zahladi :D Inace mi zimi ruke budu uzasno suhe, i bolee.
RosaSpinosa

#1417 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by RosaSpinosa »

.
Last edited by RosaSpinosa on 15/12/2012 21:08, edited 1 time in total.
pin-up

#1418 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by pin-up »

alica.k wrote:upravo mi je u ruke stigla nova hygieia zincia
Where from? I je l' moguće da sam ja to vidjela u DM-u, il' mi se učinilo. Ne znam uopšte ima li kod nas...
alica.k

#1419 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

pin-up wrote:
alica.k wrote:upravo mi je u ruke stigla nova hygieia zincia
Where from? I je l' moguće da sam ja to vidjela u DM-u, il' mi se učinilo. Ne znam uopšte ima li kod nas...
ma ja ma ja bona :D
nego ono, usla sestra i dala mi je u ruke :D.

ima kod nas, to je hrvatski proizvod, ima i u merkatoru i u dm-u, kozmu, apotekama :)
CherryLips

#1420 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by CherryLips »

zamzija wrote:Ja sam koristila razne kreme za ruke, i sve i jedna ista kao labelo za usne, više mi isuše kožu nego što je hidriraju :sad:
Ja u onu "tubicu" (ne znam kako da nazovem?) od labela natrpam nevenovu kremu i njom mazem usne,super mi :D
zamzija

#1421 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by zamzija »

Moram da probam tu nevenovu za usne - isprobala sam sva moguća labela, i jedino mi odgovara Melem zagrebački sad ima i u stick-u, to mi paše :)
LaCici

#1422 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by LaCici »

Ja nikako da nadjem odgovarajuce mlijeko za tijelo. :sad: Imam normalnu kozu, i do sada sam koristila Dove i Nivea mlijeko za tijelo za normalnu kozu, medjutim uvijek budem masna poslije njih, kao da mi ne upije koza. Imate li kakav prijedlog finog mlijeka koje mi ne bi ostavljalo taj slipavi trag na tijelu? Moze i neko skuplje. Gledala sam Collistar ali oni su bas preskupi, oko 90 KM im je krema za tijelo, to mi je ipak previse.
alica.k

#1423 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

LaCici wrote:Ja nikako da nadjem odgovarajuce mlijeko za tijelo. :sad: Imam normalnu kozu, i do sada sam koristila Dove i Nivea mlijeko za tijelo za normalnu kozu, medjutim uvijek budem masna poslije njih, kao da mi ne upije koza. Imate li kakav prijedlog finog mlijeka koje mi ne bi ostavljalo taj slipavi trag na tijelu? Moze i neko skuplje. Gledala sam Collistar ali oni su bas preskupi, oko 90 KM im je krema za tijelo, to mi je ipak previse.
uzmi ulje, i namazi na mokru kozu :) kolko mogu upratit, ti si i trudnica, jos ti je bolje ulje nego mlijeko zbog strija i to...
pin-up

#1424 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by pin-up »

alica.k wrote: ma ja ma ja bona :D
nego ono, usla sestra i dala mi je u ruke :D.

ima kod nas, to je hrvatski proizvod, ima i u merkatoru i u dm-u, kozmu, apotekama :)
Oki, hvala. Pitah maločas u Kozmu i DM-u u BBI, kažu nemaju i ne dobijaju već neko vrijeme.
Al' potražiću još, ne žuri mi se.
LaCici

#1425 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by LaCici »

alica.k wrote:
LaCici wrote:Ja nikako da nadjem odgovarajuce mlijeko za tijelo. :sad: Imam normalnu kozu, i do sada sam koristila Dove i Nivea mlijeko za tijelo za normalnu kozu, medjutim uvijek budem masna poslije njih, kao da mi ne upije koza. Imate li kakav prijedlog finog mlijeka koje mi ne bi ostavljalo taj slipavi trag na tijelu? Moze i neko skuplje. Gledala sam Collistar ali oni su bas preskupi, oko 90 KM im je krema za tijelo, to mi je ipak previse.
uzmi ulje, i namazi na mokru kozu :) kolko mogu upratit, ti si i trudnica, jos ti je bolje ulje nego mlijeko zbog strija i to...
Probala, i to mi je premasno. Ulje generalno ne volim na tijelu, mazem samo stomak zato sto moram zbog trudnoce. :)
Voljela bih bas neko mlijeko.
Post Reply