Sarajevska zicara?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Kad ce radovi na zicari poceti?

2011
14
5%
2012
18
6%
2013
8
3%
2014
6
2%
2015
46
16%
nikad
197
68%

Total votes: 289

tec

#1401 Re: Sarajevska zicara?

Post by tec »

insaneinthebrain wrote:nadamo se da kod nas nece biti slicnih incidenata na otvaranju :zzzz:
Pa ja nema goreg mjesta nego BiH živjela država profesionalnih pljuvatora. :bih:
Logovan

#1402 Re: Sarajevska zicara?

Post by Logovan »

mayab wrote:ha ha koje ludilo

to ti je ono kad kompjuteri polude
:shock: :shock:
Ne dao Bog nikome, ovo je strašno.
Banksy

#1403 Re: Sarajevska zicara?

Post by Banksy »

Što to na ovu temu... :(
Edin H.

#1404 Re: Sarajevska zicara?

Post by Edin H. »

Banksy wrote:Što to na ovu temu... :(
Pa ono stisni pa sjedni i vozi se zicarom :D
shake69

#1405 Re: Sarajevska zicara?

Post by shake69 »

Je li pocelo ubacivanje aparata za kafe u polaznoj stanici? Jazuk je propustiti zaradu prvih dana kad narod nagrne.
So What!

#1406 Re: Sarajevska zicara?

Post by So What! »

Objavljen javni poziv za zakup poslovnih prostora u objektu brdske stanice Trebevićke žičare
Image

Javno preduzeće Sarajevo d.o.o. objavljuje javni poziv zainteresovanim stranama za iskazivanje interesa namjere uzimanja u višegodišnji zakup poslovnih prostora koji se nalaze u objektima dolazne i polazne stanice Trebevićke žičare u Sarajevu.
Objekti su trenutno u izgradnji i ovoj fazi javnog poziva zainteresovane osobe trebaju iskazati svoj interes, tehničke zahtjeve, te dati okvirnu budžetnu neobavezujuću ponudu za zakup navedenih prostora uz obavezno navođenje rednog broja prostora za koji iskazuje interes.

Prostori i njihova svrha

Brdska stanica- lokacija Vidikovac

1. Suteren Brdske stanice- Prostor makismalne ukupne površine 85,5 metara kvadratnih; Namjena: Podesan kao prodajni prostor. Mogućnost podjele na dva prostora

2 . Terasa sa međuetažom

Prostor ukupne površine 151 metar kvadratni koji se sastoji od kafeterije- 61 m2 i terase- 90 m2; Namjena: Višenamjenski ugostiteljski prostor

3. Prvi sprat Brdske stanice

Prostor ukupne površine 362 metara kvadratnih koji se sastoji od kuhinje- 22 m2, zatvorenog prostora- 152 m2 i terase 188 m2; Namjena: Višenamjenski ugostiteljski prostor

4 . Ravni krov-terasa Brdske stanice

Prostor ukupne površine 247 metara kvadratnih koji se sastoji od terase- ljete bašte površine 247 m2; Namjena: Terasa koja se veže za neki od postojećih ugostiteljskih sadržaja.

Pravo učestvovanja

Pravo učešća na ovom javnim pozivu imaju sva pravna i fizička lica.

Rok i mjesto dostavljanja ponuda - iskazivanje interesa

Ponude - iskazivanja interesa se dostavljaju u roku od sedam dana od dana objavljivanja ovog oglasa zatvorene sa naznakom "Iskazivanje interesa za zakup prostora u objektima Trebevićke žičare" na adresu: J.P: Sarajevo d.o.o. Brodac 1, 71 000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina.

Dodatne informacije

Sve dodatne informacije u vezi oglasa se nalaze na web stranici preduzeća.

Obilazak lokacija kao i uvid u tehničku dokumentaciju će se organizovati uz obaveznu predhodnu najavu, saopćeno je iz JP Sarajevo d.o.o.
Image

Image
Klix
Thorgerson

#1407 Re: Sarajevska zicara?

Post by Thorgerson »

Ipak su u pitanju poveci prostori sa terasama.

Mislio sam da ce biti manji. Dakle bice dva onako ne bas mala kafe-restorana sa terasama.
Edin H.

#1408 Re: Sarajevska zicara?

Post by Edin H. »

Thorgerson wrote:Ipak su u pitanju poveci prostori sa terasama.

Mislio sam da ce biti manji. Dakle bice dva onako ne bas mala kafe-restorana sa terasama.
Sta ce mi kafa na cistom zraku, moze li se piva zdrmati?
made_in_sarajevo

#1409 Re: Sarajevska zicara?

Post by made_in_sarajevo »

ma nije gore nista sprceno u mali prostor, ima mjesta samo sto ti kafe-restorani nece biti ogromni da se pecenje moze pojesti :mrgreen: . nije uopste predvidjena elektro oprema za bas restorane, vise je to mini kuhinja sa kafama,a piva eh to ce rat biti sa SDA garant, cafirska posla :mrgreen:
faraon_sa

#1410 Re: Sarajevska zicara?

Post by faraon_sa »

made_in_sarajevo wrote:

ma nije gore nista sprceno u mali prostor, ima mjesta samo sto ti kafe-restorani nece biti ogromni da se pecenje moze pojesti :mrgreen: . nije uopste predvidjena elektro oprema za bas restorane, vise je to mini kuhinja sa kafama,a piva eh to ce rat biti sa SDA garant, cafirska posla :mrgreen:
Kafe koji se nalazi na medjuetazi nema odvojenu kuhinju, tako da ce on vjerovatno i sluziti samo za popiti kafu, pice... Na prvom spratu je vec ozbiljniji restoran, ima odvojenu kuhinju, zatvoreni prostor oko 150 m2 i terasu sa oko 180m2. A koliko se sjecam elektro projekta, ima za taj restoran i poseban elektro ormar, trofaznih uticnica i izvoda, i onako ozbiljnija napa u kuhinji, tako da mislim da ce sve to zadovoljiti potrebe nekog prosjecnog restorana. A i ne treba nam vise gore, realno ;)
Thorgerson

#1411 Re: Sarajevska zicara?

Post by Thorgerson »

made_in_sarajevo wrote:

Ja sam cuo da ce jedna kabina bit pretvorena u mesdžid. :D
DaysleepeR

#1412 Re: Sarajevska zicara?

Post by DaysleepeR »

šta će ikom kafana na planini za pivu?

pive i mezu u ruksak, žičarom na trebević, prošetaj, sjedi na livadu ili u šumarak i opleti po pivi

ne treba ni računati da će je biti
Thorgerson

#1413 Re: Sarajevska zicara?

Post by Thorgerson »

DaysleepeR wrote:šta će ikom kafana na planini za pivu?

pive i mezu u ruksak, žičarom na trebević, prošetaj, sjedi na livadu ili u šumarak i opleti po pivi

ne treba ni računati da će je biti
Sto bi placao 1.80 KM pivu kad mogu gore platiti 5 KM. :D

Ma ne fkt, to je najbolja opcija, logistike u ruksak i furaj.

Samo da urede jos malo setnice i da zabrane saobracaj onim putem od prvog sumara ovamo do vidikovca i bob staze, jer ce se sada saobracaj tim dijelom sigurno povecati ako se nesto ne uradi. Sada i oni koji budu dolazili automobilima, htjet ce doci u ovu stanicu na kafu na tu terasu jer je 10 puta bolji pogled nego npr u Pini. Ja bih totalno tu zabranio saobracaj osim naravno dobavljaca. Parkiraj i prosetaj.
made_in_sarajevo

#1414 Re: Sarajevska zicara?

faraon_sa wrote:
made_in_sarajevo wrote:

Kafe koji se nalazi na medjuetazi nema odvojenu kuhinju, tako da ce on vjerovatno i sluziti samo za popiti kafu, pice... Na prvom spratu je vec ozbiljniji restoran, ima odvojenu kuhinju, zatvoreni prostor oko 150 m2 i terasu sa oko 180m2. A koliko se sjecam elektro projekta, ima za taj restoran i poseban elektro ormar, trofaznih uticnica i izvoda, i onako ozbiljnija napa u kuhinji, tako da mislim da ce sve to zadovoljiti potrebe nekog prosjecnog restorana. A i ne treba nam vise gore, realno ;)
vjerovatno ostavljeno na izbor gazdi restorana sta ce raditi unutra, posto trenutno na gornjoj i donjoj stanici to nije radjeno u ormarima.
shake69

#1415 Re: Sarajevska zicara?

Post by shake69 »

made_in_sarajevo wrote:

Ma dobro to, hoce li na gornjoj stanici do 6 aprila bar skinuti skelu jer bi to fakat bilo ruglo uz otvorenje zicare?
Da bar srede s vana i urede prilaze pa neka rade iznutra do juna ako treba.
made_in_sarajevo

#1416 Re: Sarajevska zicara?

Ne znam fakat, nisam dugo bio ali sumnjam da su danas i vjerovatno sutra u punom pogonu na gornjoj stanici radi vremena. Ja na ravnom slajdram, a kako li je tek gore
So What!

#1417 Re: Sarajevska zicara?

Post by So What! »

Situacija od prije 3 dana je obećavala, ali ovaj snijeg je poremetio defintivno i posljednje šanse da se objekti srede barem izvana do 6. aprila.

Thorgerson

#1418 Re: Sarajevska zicara?

Post by Thorgerson »

Ajd sto objekte nece uspjeti stici srediti, nego i ovo okolo nema sanse da ista urede do 6. aprila, ima tu jos dosta posla. Nadam se samo da ce doci pameti i prolongirati otvorenje,

Ako ganjaju neke datume, eto ima 9. maj dan pobjede nad antifasizmom. :D
Dope_Man

#1419 Re: Sarajevska zicara?

Post by Dope_Man »

Thorgerson wrote: Ako ganjaju neke datume, eto ima 9. maj dan pobjede nad antifasizmom. :D
Moze valjda bar do prvog pa da pjevamo

Kad ja podjoh na zicaru,
na zicaru, na Trebevic.
Ja povedoh bijelo jagnje,
bijelo jagnje sa sobom
:serbo:
Maystor

#1420 Re: Sarajevska zicara?

Post by Maystor »

Thorgerson wrote:Ajd sto objekte nece uspjeti stici srediti, nego i ovo okolo nema sanse da ista urede do 6. aprila, ima tu jos dosta posla. Nadam se samo da ce doci pameti i prolongirati otvorenje,

Jebo te led, nije ni čudo što su nam političari ovakvi. Pa imaš li išta od škole???
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#1421 Re: Sarajevska zicara?

Post by liaar »

Maystor wrote:
Thorgerson wrote:Ajd sto objekte nece uspjeti stici srediti, nego i ovo okolo nema sanse da ista urede do 6. aprila, ima tu jos dosta posla. Nadam se samo da ce doci pameti i prolongirati otvorenje,

Jebo te led, nije ni čudo što su nam političari ovakvi. Pa imaš li išta od škole???
Vjerovatno je sarkazam koristio, očigledno ti to ne ide :mrgreen:
Logovan

#1422 Re: Sarajevska zicara?

Post by Logovan »

Maystor wrote: Jebo te led, nije ni čudo što su nam političari ovakvi. Pa imaš li išta od škole???
Zajebancija u vezi Abdulaha Skake. :D
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#1423 Re: Sarajevska zicara?

Post by liaar »

Logovan wrote:
Maystor wrote: Jebo te led, nije ni čudo što su nam političari ovakvi. Pa imaš li išta od škole???
Abdulaha Sidrana * :lol: :lol:
Thorgerson

#1424 Re: Sarajevska zicara?

Post by Thorgerson »

Maystor wrote:

Bice to dobro. ;-)
Logovan

#1425 Re: Sarajevska zicara?

Post by Logovan »

liaar wrote:
Logovan wrote:
Abdulaha Sidrana * :lol: :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :lol:
Post Reply