PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ranger

#1401 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by ranger »

lik sto struju naplacuje u zgradi EP :-) onako ima gard, da ga polako bodes nozem i da ga nista ne pitas...
Opal_89

#1402 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Opal_89 »

ranger wrote:lik sto struju naplacuje u zgradi EP :-) onako ima gard, da ga polako bodes nozem i da ga nista ne pitas...
I ja sam se licno uvjerila da su u njihovoj zgradi malo nadrndani :? Fakat sta im je, je li im malo lose na poslu?
karanana

#1403 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by karanana »

male plate. haj ti sjedi tamo po cijeli dan za dvije milje i budi fin prema platisama. jasta ces.
KIseljak12

#1404 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by KIseljak12 »

Opal_89 wrote:
ranger wrote:lik sto struju naplacuje u zgradi EP :-) onako ima gard, da ga polako bodes nozem i da ga nista ne pitas...
I ja sam se licno uvjerila da su u njihovoj zgradi malo nadrndani :? Fakat sta im je, je li im malo lose na poslu?
Kazu samani iz Buca potoka, da su u pitanju podzemne vode ispod zgrade EP, pa ih malo prenese.
duminjo

#1405 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by duminjo »

Cherry-Cherry wrote:
duminjo wrote:Kad vidim kako se nekada "ljudi" ponasaju prema konobarima, radnicima na salteru, u trgovinama, pekarama... Dodje mi da se potucem. Cisto onako da stanem malo u odbranu obicne raje sa druge strane :mrgreen:
:thumbup:

Ja neki dan u opštini Novo Sarajevo čekam u redu i ispred mene se čovjek svađa sa tetom na šalteru, zapravo on viče, a ona normalno priča. Fazon je što ne mogu pod njegovim imenom nešto naći... Uglavnom na kraju se ispostavilo da je čovjek fulio opštinu, trebao je u Novi Grad :mrgreen:. Pa makar da je rekao izvinite, do mene je... Ma kakvi, njemu je neko drugi kriv jer on ne zna u kojoj je opštini. Raja mu se smiju, a on ne konta koliki je retard. Obzirom koliko ima glupog naroda, tete za šalterima su super. Ne bih im bila u koži nema tih para.
Eh zamisli koliko je takvih I kako se ponasaju prema ugostiteljima a ovi moraju da im se smjeskaju :mrgreen:
Nadzorna_ploca

#1406 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Nadzorna_ploca »

Teško je raditi sa ljudima ali ako nisi spreman za takvo nešto hajde ti onda promjeni radno mjesto ili pusti mladjem i odmornijem kadru.
Ako neko pretjeruje ima se načina da mu se kaže, ali salteruse moraju biti korektne jer su tu zbog nas.
sahara1428

#1407 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by sahara1428 »

Image

Ko ih ima za upravitelja nek zna da mu od vaših para plaćate PDV koji oni moraju kao firma plaćati i kao što im to stoji na računu ali stvarnost je drugačija...
artime

#1408 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by artime »

sahara1428 wrote:Image

Ko ih ima za upravitelja nek zna da mu od vaših para plaćate PDV koji oni moraju kao firma plaćati i kao što im to stoji na računu ali stvarnost je drugačija...
Sta je bilo sa njima? Pojasni nam malo.
sahara1428

#1410 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by sahara1428 »

artime wrote:
sahara1428 wrote:Image

Sta je bilo sa njima? Pojasni nam malo.

Za lakše objašnjenje uzet ćemo primjer računa od 100 KM. Oni koji imaju OKI za upravitelja obično imaju proviziju od 12%, što znači da će korisnik njihovih usluga tj. od njegovog računa od 100 KM OKi-ju pripasti 12 KM, ostalo ide na račun zgrade. Eh na ovih 12 KM OKI je dužan platiti 2,04 KM državi i sa tom cifrom korisnik usluga OKI-ja nema nikakve veze. Znači 12 KM manje 2,04 KM je ono što OKI-ju "čisto ostaje" kao zarada tj. 9,96 KM. Medjutim šta OKI radi na ovih 12 KM dodaje 2,04 KM i sa vašeg računa zgrade skida 14,04 KM što je kriminal, jer krajnji korisnici usluga upravitelja prema Zakonu o upraviteljstvu nisu PDV obveznici što jasno stoji na uplatnici od OKI-ja. Međutim kada pogledate mjesečni ili godišnji izvještaj vidite da su oni naplatili i PDV i skinuli taj iznos sa računa građana.
zavezata-vreca

#1411 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by zavezata-vreca »

To bi trebalo da je definisano ugovorom ... Da li je u 12 km uracunat pdv ili je to cijena bez pdva ... Sumnjam da ovo do sada neko ne bi provalio
sahara1428

#1412 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by sahara1428 »

zavezata-vreca wrote:To bi trebalo da je definisano ugovorom ... Da li je u 12 km uracunat pdv ili je to cijena bez pdva ... Sumnjam da ovo do sada neko ne bi provalio
Kad pogledaš izvještaje OKI-ja sve će ti biti jasno, teško je razlučiti šta je šta. Ko plaća i na koji način definisano je Zakonom, stoji i na uplatnici OKI-ja
artime

#1413 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by artime »

Ok, pa mozete li se zaliti? ili postici pravdu? Ja licno ne koristim njihove usluge, ali imam prijatelje koji zive u zgradama gdje su oni.
neko_sa_strane

#1414 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by neko_sa_strane »

Top Shop i njihova "kvalitetna roba". Nutribullet se pokvario nakon samo 2 mjeseca korištenja. Prodavačica nije htjela ni da zamjeni proizvod. Nudili su mi servis a rekao sam im ako se ponovo pokvari ostavljam ga njima jer meni neće trebati. Kada sam kupovao ni spomenula nije da se proizvod može zamijeniti samo ako se pokvari u roku od mjesec dana. Zato od sada tamo kupujem samo posteljinu i sve ostalo što nema utičnicu ili baterije.
drndalo

#1415 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by drndalo »

A zasto posteljinu, ako im je sve nekvalitetno, zasto bi spavao u tom nekvalitetu ???
Nepass

#1416 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Nepass »

neko_sa_strane wrote:Top Shop i njihova "kvalitetna roba". Nutribullet se pokvario nakon samo 2 mjeseca korištenja. Prodavačica nije htjela ni da zamjeni proizvod. Nudili su mi servis a rekao sam im ako se ponovo pokvari ostavljam ga njima jer meni neće trebati. Kada sam kupovao ni spomenula nije da se proizvod može zamijeniti samo ako se pokvari u roku od mjesec dana. Zato od sada tamo kupujem samo posteljinu i sve ostalo što nema utičnicu ili baterije.
Ja ga nemam nit mi pada na pamet kupiti spravu za unistavanje hrane, ali ove zenturace na poslu se kunu u taj nutribullet. Sigurno ih preko 20 ima to cudo.
neko_sa_strane

#1417 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by neko_sa_strane »

Nepass wrote:
neko_sa_strane wrote:Top Shop i njihova "kvalitetna roba". Nutribullet se pokvario nakon samo 2 mjeseca korištenja. Prodavačica nije htjela ni da zamjeni proizvod. Nudili su mi servis a rekao sam im ako se ponovo pokvari ostavljam ga njima jer meni neće trebati. Kada sam kupovao ni spomenula nije da se proizvod može zamijeniti samo ako se pokvari u roku od mjesec dana. Zato od sada tamo kupujem samo posteljinu i sve ostalo što nema utičnicu ili baterije.
Ja ga nemam nit mi pada na pamet kupiti spravu za unistavanje hrane, ali ove zenturace na poslu se kunu u taj nutribullet. Sigurno ih preko 20 ima to cudo.

Nije loše to čudo jer kada pravim shake mnogo bolje usitni voće nego blender. Blender Elektroluxov kupio sam u Robotu prije 2 godine koji i dalje odlično radi.
neko_sa_strane

#1418 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by neko_sa_strane »

drndalo wrote:A zasto posteljinu, ako im je sve nekvalitetno, zasto bi spavao u tom nekvalitetu ???

Posteljina je Dormeo i nije loša.
KB9

#1419 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by KB9 »

nestvarno moderna walkmax obuca :lol:
Last December

#1420 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Last December »

neko_sa_strane wrote:
Nepass wrote:

Nije loše to čudo jer kada pravim shake mnogo bolje usitni voće nego blender. Blender Elektroluxov kupio sam u Robotu prije 2 godine koji i dalje odlično radi.
Ne sumnjam da radi posao ali kao što reče neko gore, blendiranje je uništavanje hrane osim u slučaju kad osoba ne može da jede čvrstu hranu.
Preporučuje se cijelovita hrana zbog unaprijeđenja probave, ima više cijelih vlakana i sporije se razlaže. Šejkovi su procesirana hrana i nemaju neke prednosti osim što su homogenizovani i mogu brže da se popiju.
neko_sa_strane

#1421 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by neko_sa_strane »

Obzirom da imam više obroka tokom dana nemam vremena praviti ujutru po 2 obroka pored doručka tako da mi jedan obrok bude i homemade gainer. Sa probavom nikada nisam imao problema. Osim bronhitisa koji sam fasovao već nakon 2. godine provedene u Sarajevu( čuo sam da je prije rata bilo i gore ali i sada se čudim kako zimi dišete) nemam drugih zdravstvenih problema.
Nepass

#1422 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Nepass »

neko_sa_strane wrote:Obzirom da imam više obroka tokom dana nemam vremena praviti ujutru po 2 obroka pored doručka tako da mi jedan obrok bude i homemade gainer. Sa probavom nikada nisam imao problema. Osim bronhitisa koji sam fasovao već nakon 2. godine provedene u Sarajevu( čuo sam da je prije rata bilo i gore ali i sada se čudim kako zimi dišete) nemam drugih zdravstvenih problema.
Najbanalniji primjer. Koliko citavih jabuka mozes pojesti a koliko ih iscjedjenih mozes popiti?
Cisto unistavanje nutritivne vrijednosti.
Dosta raje to koristi zbog jednostavnosti i brzine.
mijonja

#1423 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by mijonja »

Nepass wrote:
neko_sa_strane wrote:Obzirom da imam više obroka tokom dana nemam vremena praviti ujutru po 2 obroka pored doručka tako da mi jedan obrok bude i homemade gainer. Sa probavom nikada nisam imao problema. Osim bronhitisa koji sam fasovao već nakon 2. godine provedene u Sarajevu( čuo sam da je prije rata bilo i gore ali i sada se čudim kako zimi dišete) nemam drugih zdravstvenih problema.
Najbanalniji primjer. Koliko citavih jabuka mozes pojesti a koliko ih iscjedjenih mozes popiti?
Cisto unistavanje nutritivne vrijednosti.
Dosta raje to koristi zbog jednostavnosti i brzine.
Nije baš isto blendati ili cijediti voće. Kod ovog tipa blendera, voće se kompletno može izblendati i pojesti kao kašicu ili popiti, dok se kod sokovnika kada se cijede npr jabuke, ocijedi sok, a ostatak jabuke odlazi kao otpadak i sa njim dio nutritivnih vrijednosti. Ne kažem da se i ovim blendanjem ne gubi dio nutritivnih vrijednosti, ali puno manje nego klasičnim cijeđenjem kroz sokovnik.
agent_zero

#1424 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by agent_zero »

Ovih dana sam nešto kupovao u Elsa trade-u, pa odavno gore neljubaznosti i neuslužnosti nisam doživio u nekoj radnji.
Jolpaz

#1425 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Jolpaz »

agent_zero wrote:Ovih dana sam nešto kupovao u Elsa trade-u, pa odavno gore neljubaznosti i neuslužnosti nisam doživio u nekoj radnji.
:thumbup: Jeftina roba, skupo, neusluzni...
Post Reply