FIAT KONZUMENTI

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
hostapler

#1401 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by hostapler »

shlauf wrote:
johntra wrote:stipu malog, nadoći će... :D
Nadoci će ko kiseli kupus samo mu treba staviti kamen na glavu.

Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
Opet nisi odgovorio na pitanje. Reci nam koji je bolji od Suada.
xamp

#1402 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by xamp »

hostapler wrote: Opet nisi odgovorio na pitanje. Reci nam koji je bolji od Suada.
Vjerovatno i necemo dobiti odgovor, ali eto, pogresno je reci da je Suad najbolji... Ali nadoci cemo mi valjda.
lavic

#1403 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by lavic »

xamp wrote:
hostapler wrote: Opet nisi odgovorio na pitanje. Reci nam koji je bolji od Suada.
Vjerovatno i necemo dobiti odgovor, ali eto, pogresno je reci da je Suad najbolji... Ali nadoci cemo mi valjda.
Nemam Fiata i kod Hote bio sam jednom davno sa golfom gti po preporuci jarana da mi ga nasteluje nakon sto sam neke dijelove mijenja, vise se i ne sjecam. Ali znam da kad sam otisao od njega auto je stelovan kad je bio vruc, par sati kasnije kad sam ostavio pred kucom ohladio se, prvo jedva upalio, radio kao FAP, i znam da sam vozajuci taj dan sprzio pola rezervoara, ma zdravo Hota, nakon dva dana ac quatro, ljudi uzeli VW knjigu i po njoj nastelovali, radio kao nov, razlika u parama minimalna za ruke.
johntra

#1404 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

Sve ti je čovjek lijepo objasnio, a to samo sada preslikaj na veliku masu vlasnika FIAT i AR vozila...Hota neće klepiti po ušima onoga koga zna, nego onoga koga ne zna i u kome vidi priliku za uzimanje lopatom...a tu su onda razne prilike, od stavljanja polovnih dijelova, do rađenja šanerskih dijagnostika i tako to...
Dino je barem poštenji lik, a i otac mu, a plus imaju tradiciju radnje ko Hota haman godina...Ima dosta boljih majstora od Hote, a je li to nepisano pravilo da FIAT ili neko drugo italijansko auto moraš održavati kod majstora koji je, lafo, usko specijaliziran za Italijane?
xamp

#1405 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by xamp »

johntra wrote:Sve ti je čovjek lijepo objasnio, a to samo sada preslikaj na veliku masu vlasnika FIAT i AR vozila...Hota neće klepiti po ušima onoga koga zna, nego onoga koga ne zna i u kome vidi priliku za uzimanje lopatom...a tu su onda razne prilike, od stavljanja polovnih dijelova, do rađenja šanerskih dijagnostika i tako to...
Dino je barem poštenji lik, a i otac mu, a plus imaju tradiciju radnje ko Hota haman godina...Ima dosta boljih majstora od Hote, a je li to nepisano pravilo da FIAT ili neko drugo italijansko auto moraš održavati kod majstora koji je, lafo, usko specijaliziran za Italijane?

A gdje je taj Dino na kosevskom? :S
johntra

#1406 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

Odmah preko puta ulaza u Bosnalijek, tj njihovog skretanja...Dino Zagorac se zove, imaš dosta informacija o njemu na netu...opet ti kažem, ako si imao nekog majstora ranije da je valjao, taj isti majstor ti može održavati i FIAT...
xamp

#1407 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by xamp »

johntra wrote:Odmah preko puta ulaza u Bosnalijek, tj njihovog skretanja...Dino Zagorac se zove, imaš dosta informacija o njemu na netu...opet ti kažem, ako si imao nekog majstora ranije da je valjao, taj isti majstor ti može održavati i FIAT...
To su bare, i da, to je taj link koji radi u zavisnosti od podignutosti kurca :)
ElRe

#1408 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by ElRe »

Prodaja Fiat grupe u februaru 2012, evropsko trziste

Alfa Romeo - 7.855 (-29,7%)
Fiat - 45.889 (-18,5%)
Lancia - 8.821 (+3%)
Jeep - 2.079 (+58,7%)
hostapler

#1409 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by hostapler »

johntra wrote:Sve ti je čovjek lijepo objasnio, a to samo sada preslikaj na veliku masu vlasnika FIAT i AR vozila...Hota neće klepiti po ušima onoga koga zna, nego onoga koga ne zna i u kome vidi priliku za uzimanje lopatom...a tu su onda razne prilike, od stavljanja polovnih dijelova, do rađenja šanerskih dijagnostika i tako to...
Ako vec toliko znas o Hoti i ovdje pricas svakakve stvari onda barem znas koliko Suad ima godina i da je Suad u ovom poslu najmanje 30 godina,a ako uzmemo u obzir i nj oca,onda govorimo o cca. 50 godina automehanicarske radnje.
johntra

#1410 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

da, a koliko je od toga lafo najbolji maher za talijane?
Dinin otac je radio prije rata isto većinom Zastave i FIATe, pa je Dino nastavio logičnom rutom...ne govorim ja da su oni najbolji, ali reći da je Hota najbolji isto nije istina...napisao vam je čovjek iskustvo iz prve ruke, ja takvih iskustava znam još najmanje pet i još gdje je veća lova bila u pitanju...da ne pričam kako u posljednje vrijeme dizanje haube dođe najmanje petoba...
hostapler

#1411 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by hostapler »

johntra wrote:da, a koliko je od toga lafo najbolji maher za talijane?
Dinin otac je radio prije rata isto većinom Zastave i FIATe, pa je Dino nastavio logičnom rutom...ne govorim ja da su oni najbolji, ali reći da je Hota najbolji isto nije istina...napisao vam je čovjek iskustvo iz prve ruke, ja takvih iskustava znam još najmanje pet i još gdje je veća lova bila u pitanju...da ne pričam kako u posljednje vrijeme dizanje haube dođe najmanje petoba...
Prvo,nije lafo,nego jeste najbolji maher za talijane.
Opet ti kazem,Suad je u ovom poslu cca 30 godina,a otac mu je otvorio servis 1957 god,dakle tacno 55 god,ako toliko pricas o njemu,onda znas da je Suad takodze prije rata isto radio Zastave i Fiatova vozila (njegov prvi auto je bio FIAT 132).
Samo da te pitam. Jedan primjer. Prodajes telefon ili popravljas ves masine ili bilo sta. Za sviju je cijena npr. 100 KM,a za tvoje dobre prijatelje je 70 KM. To ti radis,to ja radim (ja sam svoj auto prodavao za 12 000,zadnja je bila 11 000,a auto sam dobrom drugu prodao za 10 000),to svi rade.
Sta onda zamjeras Suadu ako je jedna cijena za prijatelje,a za druge njemu nepoznate ljude,sasvim druga cijena.

P.S. Ko kaze ili gdje to pise da ti Suad mora podici haubu.
johntra

#1412 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

hostapler wrote: Prvo,nije lafo,nego jeste najbolji maher za talijane.
Opet ti kazem,Suad je u ovom poslu cca 30 godina,a otac mu je otvorio servis 1957 god,dakle tacno 55 god,ako toliko pricas o njemu,onda znas da je Suad takodze prije rata isto radio Zastave i Fiatova vozila (njegov prvi auto je bio FIAT 132).
Samo da te pitam. Jedan primjer. Prodajes telefon ili popravljas ves masine ili bilo sta. Za sviju je cijena npr. 100 KM,a za tvoje dobre prijatelje je 70 KM. To ti radis,to ja radim (ja sam svoj auto prodavao za 12 000,zadnja je bila 11 000,a auto sam dobrom drugu prodao za 10 000),to svi rade.
Sta onda zamjeras Suadu ako je jedna cijena za prijatelje,a za druge njemu nepoznate ljude,sasvim druga cijena.

da, on je lafo najbolji majstor za talijane, prava urbana legenda...hvala bogu, on mi nije prijatelj i nikad nisam imao potrebu ići kod njega, jer znam da ima dobrih majstora, koji svoje znanje naplaćuju pošteno, pa čak iako me ne znaju...drastična je razlika deranja nepoznatog i rada za jarane kod Hote...znam i dosta ljudi koji su radili kod njega, neki su išli u srednju sa mnom, i upravo zbog toga nikada nisam imao želju posjetiti taj servis...niti ću u budućnosti...ukoliko mi ne dao Bog budu trebale usluge majstora, a auto mi potpuno stane, radije ću ga baciti na šlep pa odvući u Čapljinu kod Senada, nego ga odvući Hoti...i opet će me jeftinije doći...
p.s. Nisam mislio da mi Hota diže haubu, nego se to odnosilo na cijene njegovog servisa, bez obzira ko tu haubu digao...
Chuckie

#1413 FIAT KONZUMENTI

Post by Chuckie »

Postoji li nacin da u privatnoj reziji utisam ono zvono od pojasa na stilu, posto u Sofi na servisu vele da oni to mogu ali ne smiju, jel moguce da ja zo nekako laptopom izdeveram kuci. :D

Sent via iPhone
hostapler

#1414 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by hostapler »

johntra wrote:
hostapler wrote: Prvo,nije lafo,nego jeste najbolji maher za talijane.

da, on je lafo najbolji majstor za talijane, prava urbana legenda...hvala bogu, on mi nije prijatelj i nikad nisam imao potrebu ići kod njega, jer znam da ima dobrih majstora, koji svoje znanje naplaćuju pošteno, pa čak iako me ne znaju...drastična je razlika deranja nepoznatog i rada za jarane kod Hote...znam i dosta ljudi koji su radili kod njega, neki su išli u srednju sa mnom, i upravo zbog toga nikada nisam imao želju posjetiti taj servis...niti ću u budućnosti...ukoliko mi ne dao Bog budu trebale usluge majstora, a auto mi potpuno stane, radije ću ga baciti na šlep pa odvući u Čapljinu kod Senada, nego ga odvući Hoti...i opet će me jeftinije doći...
p.s. Nisam mislio da mi Hota diže haubu, nego se to odnosilo na cijene njegovog servisa, bez obzira ko tu haubu digao...
Nisi mi odgovorio na pitanje.
Suad takodze posteno naplacuje svoj rad,to sto je skuplji,mislim da svako ima pravo da u svom i na svom odredzuje cijenu necega,kome se ne svidza,boze moj. Koliko ce kome napltatiti,to je opet njegov problem,ne tvoj ili moj.
Ovdje pricas iz iskustva drugog,ne iz licnog.
A cuo sam za Senada iz Capljine i imao ga prilike upoznati. Isti on o Suadu Hoti govori sve najbolje za tvoju informaciju,a ako on kaze drugacije,onda je licemjer.
P.S. Mislio sam na to da ti Suad ne mora odrzavati auto,gdje to pise. Ima i drugih majstora. Sta tebe ili mene briga kolika je cijena njegovog servisa.
johntra

#1415 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

Nije pola Sarajeva prijatelj Hoti, pa da on naplaćuje svima jeftinije...sumnjam da površnim poznanicima, naplaćuje manje, ali eto...da imam svoju radnju, normalno da bi za nekoliko prijatelja imao razumijevanje za jeftinije, ali sad svima, sumnjam...i na kraju, ovdje pričamo o ljudima koji prvi put dođu, za koju se izvrši procjena da ih se može uzeti lopatom...
to što pričam iz iskustva drugih, ne znači da ne znam o čemu se radi...upravo radi iskustva drugih, ja nisam htio da imam iskustva sa Hotom...a to je valjda bit kapitalizma, reklama, znaš ono, dobar se glas daleko čuje...
čitava priča na forumu oko Hote je nastala na osnovu tvrdnje da je on najbolji majstor za talijane u Sarajevu, što jednostavno nije istina...upravo radi te priče bez temelja, Hota sada može naplaćivati masne ruke, ali srećom, onima koji ga ne znaju...
hostapler

#1416 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by hostapler »

johntra wrote:Nije pola Sarajeva prijatelj Hoti, pa da on naplaćuje svima jeftinije...sumnjam da površnim poznanicima, naplaćuje manje, ali eto...da imam svoju radnju, normalno da bi za nekoliko prijatelja imao razumijevanje za jeftinije, ali sad svima, sumnjam...i na kraju, ovdje pričamo o ljudima koji prvi put dođu, za koju se izvrši procjena da ih se može uzeti lopatom...
to što pričam iz iskustva drugih, ne znači da ne znam o čemu se radi...upravo radi iskustva drugih, ja nisam htio da imam iskustva sa Hotom...a to je valjda bit kapitalizma, reklama, znaš ono, dobar se glas daleko čuje...
čitava priča na forumu oko Hote je nastala na osnovu tvrdnje da je on najbolji majstor za talijane u Sarajevu, što jednostavno nije istina...upravo radi te priče bez temelja, Hota sada može naplaćivati masne ruke, ali srećom, onima koji ga ne znaju...
Znaci razumijes Hotu sto je prijateljima jedna cijena,a nekome nepoznatom sasvim druga. Znaci oko toga smo se slozili,jer bi i ti to sam radio. Kao i ja.
Pricas iz iskustva drugih,a nisi bio u prilici da vidis tog covjeka,da ga upoznas,da vidis kako taj covjek radi,nego znas iskustva ljudi koji su mozda razocarani zato sto im je Suad nesto naplatio 100 KM,a mogli su kod drugog za 80 KM. Tu Suad nije kriv. Ponovo ponavljam,nigdje ne pise da se dio MORA kupiti kod nj niti da se auto MORA odrzavati kod nj.
Ako nije najbolji (ja kazem da jeste),reci nam ko je bolji,reci mi pa da i tog majstora vidimo ili je on samo u masti nekih ljudi koji potezu za sto jeftinijom varijantom popravka svog limenog ljubimca (od cega Suad ne bjezi,donesi svoje dijelove,donesi sta god hoces,naplatit ce ti samo ruke,to sto covjek cijeni svoje ruke skuplje od ostalih to je nj stvar).
P.S. Sta mislis,da li tebe neko moze "uzeti lopatom"?
johntra

#1417 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

Nisam ja ništa priznao, rekao sam da ima ljudi kojima je cijena povoljnja, ali sumnjam da se ta povoljna cijena odnosi na sve Hotine jarane...za mene Hota nije najbolji majstor, niti će ikada biti...i tačka...to što vi pokušavate njegovo znanje prikazati kao sveto slovo, to je onda do vas i to dokazuje da ste likovi koje uzima lopatom...mene ne bi uzeo lopatom, jer poznajem svoje auto i eventualne mane na njemu, te znam koliko bi eventualni popravak koštao...
Hotu znam iz drugih stvari, recimo iz sporta, ali ovo se tiče samo njegove majstorske radnje...znam i neke ljude koji mu rade u radionici, a i znam majstore koji sarađuju sa njim često...
ja ne održavam auto kod njega, rekao sam već, samo vam govorim da prestanete ovuda šiljiti priču kako je Hota najbolji majstor za talijane, ako je vama možda nekad valjao...ja svoj auto održavam kod regularnog majstora, jer nije FIAT Ferrari, pa da mora imati nekog specijalistu...mehanika je svuda ista, a za dijagnostiku postoje ljudi koje se bave tim, a i ovlašteni servisi...za svaki kvar postoji rješenje, a njegovo rješenje ne mora biti samo kod Hote...
plus, u Sarajevu postoji deficit majstora, koji su kao poznatiji po tom pitanju...imaš Hotu, imaš Dinu i imaš Ivicu...to su tri imena koja se često povlače po Sarajevu...znam da ima još dobrih majstora koji rade sa talijanima, ali za njih zna uski krug ljudi i nisu toliko izvikani ko ova trojica, a znaju raditi svoj posao....
testovi

#1418 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by testovi »

zatrebo mi autoelektricar odem kod nekoliko njih i objasnim problem i kazem koliko to otprilike moze da kosta procijeni
jer ako mi se cini preskupo vise volim da se patim sa tim problemom koji mi ne utice na auto nego da dam velke pare
vecina njih kaze ne znam dok ne pogledam otvorim itd

oni bi htjeli kad vec pogledaju da odma i naprave a ja ne zelim da pravim nesto ako mi se ne isplati kazem eto otvori pogledaj i reci kolko kosta taj pregled i da ustanovis kvar platim ti da nađes kvar i kazes koliko kosta pa kad budem spreman odvojit te pare doci cu napravit vecina njih kaze ne mogu ja to tako

i tako dođem do autoelektricara misre opsiem kvar i pitam kolko pregled da ustanovis kvar i kazes cijenu
covjek odma reko pregled 15km
ja pristanem covjek sve pregledo ustanovio kvar i reko koje su dvije moguce stvari koje treba sredit i za obje mogucnosti reko cijene
mirso fala kad skupim pare doci cu to da napravimo i tako i bilo

a taj hota i suad sto kazete haubu ne otvaraju ispod 50km takbe treba izbjegavat koji bi kad otvore pogledaju odma i da srede auto i uzmu pare

pa i mobitel kad se pokvari odes majstoru pa ti kaze moguce kvarove i cijene i znas sta ces dalje

hota veliki lopov kao i suad jos im se kao treba narucivat pa ko su oni sigurno nisu

Image

sto to hota ili suad mohu zamjenit ulje na neki bolji nacin nego ljudi npr u f-1.ba gdje sam ja zamjenio ulje
ili bilo koji drugi dio a cujem da naplacuju kao da stavljaju zlatne dijelove

moja preporuka za fiat vozila a i ostala vozila idite u http://www.f-1.ba/new/index.php?option= ... Itemid=132
ne kazem da su najbolji ali znaju da urade poso

http://www.f-1.ba/new/index.php?option= ... Itemid=134

ili mozda ko ne ide kod hote ili suada taj nema kvalitetno i ispravno servisirano auto
Last edited by testovi on 17/03/2012 23:52, edited 2 times in total.
Chuckie

#1419 FIAT KONZUMENTI

Post by Chuckie »

Ma brate ja za svaku sitnicu u Sofu u Vitez na servis i ne boli glava. :D

Sent via iPhone
ElRe

#1420 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by ElRe »

Ostavite se Hote vs ostali, zakljucace temu :-)
edin_r1

#1421 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by edin_r1 »

sedo wrote:Stari moj ima punta, 2003. godina 1.2. Nije ga održavao redovno, pa je sad odlučio uložiti koji dinar...mora zamijeniti set kvačila, amortizere i nosače motora. Koliko će to otprilike koštati?

Pošto su sada na autu 13 gume, jel bolje da stavi nove 14, jer i njih mora mijenjati?

Što se tiče servisa, vidim da je ovdje aktuelan Dino s Koševskog ima li neko broj mob., bio bih zahvalan!
Ja sam mijenjao amortizere u ASD Tuzla 273km sva 4 sa ugradnjom (MONROE), set kvacila Luk kupio u Motorexu za 135 km plus zamjena kod lokalnog avlijanera nekih 50-ak km. Punto 1.2 8v 2000.god. Sretno!
530i

#1422 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by 530i »

Čemu hajka na Hotu, osim ukoliko pojedinci koji ga opisuju imaju automehaničarsku radnju ali im posao ide poslabo :lol:

Čovjek radi, ko voli nek izvoli, da je neki mutikaša kao što se ovdje predstavlja ne bi imao para da drži firmu, da ide na trke sa svojim autom itd. itd. Je li najbolji ili ne, to je teško generalno ocijeniti, meni je svaki najbolji kad riješi problem, još ako mi je hitno a ne zakolje me cijenom...nema dalje.
vryzas

#1423 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by vryzas »

Mene je jednom zavrno i od tada toplo preporucujem prijateljima,poznanicima, slucajnim prolaznicima da ga zaobilaze u sirokom luku...ne ulazim u pricu jel vrhunski znalac ili ne ali da klepa po usima malo je reci...
btw. dosao sam kod njega po preporuci i u dogovoru da me "pripazi"...bas me "posteno" pripazio :(
direstraits0078

#1424 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by direstraits0078 »

johntra wrote:Odmah preko puta ulaza u Bosnalijek, tj njihovog skretanja...Dino Zagorac se zove, imaš dosta informacija o njemu na netu...opet ti kažem, ako si imao nekog majstora ranije da je valjao, taj isti majstor ti može održavati i FIAT...
Taj Dino ne zna kocnice nastelovati na autu. Umalo mi se auto nije zapalilo kad je stelovao kocnice na F. Bravo. Stao sam na semaforu u Konjicu i gledam kako iz zadnjih tockova dimi. :x Podigao je auto na dizalicu i zategnuo kocnicu koja nije dobro hvatala, umjesto da popusti kocnicu koja je losije hvatala. Otisao kod Hote i covjek to odradio za 2 minuta, objasnio mi sta je Dino uradio i pokazao mi sta fali na mehanizmu kocnice i zbog cega mi se kocnica presteluje.

Kad sam dosao do njega da mu skrenem paznju na glupost koju je napravio odgovorio je, citiram:

"Mozes me odmah objesiti ako sam ti ja to napravio, ne valjaju ti kocnice ionako." :x
johntra

#1425 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

Kad bi sad ovdje stavili neku anketu, garantujem da bi se javilo više raje koja je imala loša iskustva sa Hotom, nego sa Dinom...Ne branim ni ja Dinu, nisam kod njega imao intervenciju od 2005. godine, samo nekad kupim dio, a i to je bilo sigurno prije pet godina, ali samo kažem da Hota nije sveto slovo, niti će ikad biti...
danas, uz malo truda i učenja, svaki majstor može normalno održavati FIAT-e, Alfe i ostale talijane...
Post Reply