Pa niste Litex, majka mu staraelSaik wrote:ŽELjO - Drina 7:0
Budućnost - Sloboda 2:0
Borac -Zrinski 1:1
Olimpic - Slavija 3:1
Zvijezda - Čelik 0:1
Travnik - Velez 3:0
Leotar - Široki 1:2
Rudar - Sarajevo 3:0
Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- I_Ja_Sam_Sarajevo
#1401 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
- karanana
#1402 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
pa ako su leotaru dali 8, ne vidim razlog sto drini ne bi 14-15
- veljaca
#1403 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ma pusti ih karananakaranana wrote:pa ako su leotaru dali 8, ne vidim razlog sto drini ne bi 14-15
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#1404 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ti si latentni skretničarkaranana wrote:pa ako su leotaru dali 8, ne vidim razlog sto drini ne bi 14-15
-
Alkos
#1405 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
zeljeznicar - Drina 0:2
Budućnost - Sloboda 1:0
Borac -Zrinski 1:0
Olimpic - Slavija 2:0
Zvijezda - Čelik 2:1
Travnik - Velez 2:0
Rudar - Sarajevo 0:5
Budućnost - Sloboda 1:0
Borac -Zrinski 1:0
Zvijezda - Čelik 2:1
- karanana
#1406 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
to sam cekao.1946 wrote:Ti si latentni skretničarkaranana wrote:pa ako su leotaru dali 8, ne vidim razlog sto drini ne bi 14-15
- burek_in_space
#1407 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
elSaik wrote:ŽELjO - Drina 7:0
Istina je negdje izmedju.Alkos wrote: zeljeznicar - Drina 0:2
- I_Ja_Sam_Sarajevo
#1408 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
karanana wrote:pa ako su leotaru dali 8, ne vidim razlog sto drini ne bi 14-15
Ne mogu da vjerujem da neko u našoj ligi još gleda neke "logičnosti".
Krenemo li u niz "ako je ovaj ovome dao 4, a ovaj onome zabio 3, a od onoga primio 2, a pri tome nije dao niti jedan" doći ćemo do zaključka da je sasvim normalno očekivati da, recimo, Široki pobijedi Leotara 23-5
-
Alkos
#1409 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
burek_in_space wrote:elSaik wrote:ŽELjO - Drina 7:0
Rudar - Sarajevo 3:0Istina je negdje izmedju.Alkos wrote: zeljeznicar - Drina 0:2
-
elSaik
#1410 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Bolje bi zvučalo "pa nisu oni Željo", ali eto...I_Ja_Sam_Sarajevo wrote:Pa niste Litex, majka mu staraelSaik wrote:ŽELjO - Drina 7:0
Budućnost - Sloboda 2:0
Olimpic - Slavija 3:1
Zvijezda - Čelik 0:1
Travnik - Velez 3:0
-
jovanbl
#1411 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Iako dijelim misljenje nekih da treba sacekati proljece da bi se dala ocjena o napretku regularnosti takmicenja, ipak dosadasnji tok prvenstva govori da svako svakog moze pobijediti ili uzeti bod, tako da prognoze postaju puno interesantnije.
Cujem da su na to reagovale i kladionice pa su prvo dopustile duupliranje parova iz premier lige bih, a bogami su i prilicno spustile kvote na goste i remije.
nije to jos to , ali sto vise takmicenje bude odmicalo , ako se ovako nastavi , bice interesantnije.
Ono sto bi moglo uticati na vecu regularnost takodje je mogucnost da se dva putnika u nizi rang unaprijed saznaju vec na kraju ovog dijela prvenstva ( ne mislim bukvalno nego da postane ocito ko ce biti ti putnici) i onda prestaje makijavelijevska borba za opstanak ( koja je puno vise remetila regularnost nego borba za prvaka i evropu , mada i ona jeste)
negdje na pocetku prvenstva opstavio sam ovdje post gdje sam predvidio da ce se za titulu prvaka boriti borac, zeljo i siroki, i da u trku za evropu moze uskociti jos i sarajevo, i mislim da dosadasnji tok prvenstva upravo ukazuje da sam bio u pravu.
Siroki ce tek da proigra, to sto je na pocetku imao nekoliko kiksova nista ne znaci i jasno je da je to jedna izuzetno dobra ekipa koja ima kapacitet za najvise domete.
Zeljeznicar, premda po mojoj slobodnoj procjeni , ima nesto salabiju ekipu od proslogodisnje ( tesko ce se nadomjestiti odlazak bekrica i bucana a onda jos i simica bajica) i probleme sa povredama igraca prije svega radovanovica markovica vise manje, ipak predstavlja ekipu koja ima ekstra dobru ekipu za premier ligu.
Nedostatak bodova sa gostovanja me uopste ne cudi prva dva gostovanja izgubili su bodove od slobode i travnika ( ekipa od kojih je mogucnost da izgubis bodove u gostima najveca u ligi negdje 90 %) a trece gostovanje izgubili su od kvalitetne ekipe sirokog koja je igrala na domacem terenu, i uopste ne vidim zasto navijci zeljeznicara prave toliku paniku oko toga. Zeljeznicar ce se do kraja boriti za titulu jer objektivno poslije borca ima jednako kvalitetnu ekipu kao siroki brijeg.
Borac ma ubjjedljivo najacu ekipu u ligi koja je proigrala pod dirigentskom palicom vlade jagodica, koja u nastavku prvenstva samo moze da napreduje u igri i bude uigranija, sa dolaskom maletica dodatnoje dobila na kvalitetu i bez obzira na to sto navijam za borac mislim da se zaista cudo treba desiti da borac ne uzme ovo prvenstvo a bogami i kup, mada je lopta okrugla i kvalitet treba dokazati na terenu.
Sarajevo je cvec u drugom redu po kvaliteti, jer ocigledno takticki zaostaje za ostalim ekipama ( mislim da varesanovic nije dovoljno zreo trener za najvise domete i izvlacenjae maksimuma iz vecnom limitiranih igraca.Medjutim poslije ove tri ekipe sarajevo je prvo iza jer ipak ima nekoliko perspektivnih igraca iukoliko pravilno iskoristi zimski prelazni rok, moze se ukljucizti ozbiljno u borbu za trece mjesto sa jednim od klubova koji su trenutno po mom misljenju malo iznad ostalih( borac, zeljeznicar i siroki)
Cujem da su na to reagovale i kladionice pa su prvo dopustile duupliranje parova iz premier lige bih, a bogami su i prilicno spustile kvote na goste i remije.
nije to jos to , ali sto vise takmicenje bude odmicalo , ako se ovako nastavi , bice interesantnije.
Ono sto bi moglo uticati na vecu regularnost takodje je mogucnost da se dva putnika u nizi rang unaprijed saznaju vec na kraju ovog dijela prvenstva ( ne mislim bukvalno nego da postane ocito ko ce biti ti putnici) i onda prestaje makijavelijevska borba za opstanak ( koja je puno vise remetila regularnost nego borba za prvaka i evropu , mada i ona jeste)
negdje na pocetku prvenstva opstavio sam ovdje post gdje sam predvidio da ce se za titulu prvaka boriti borac, zeljo i siroki, i da u trku za evropu moze uskociti jos i sarajevo, i mislim da dosadasnji tok prvenstva upravo ukazuje da sam bio u pravu.
Siroki ce tek da proigra, to sto je na pocetku imao nekoliko kiksova nista ne znaci i jasno je da je to jedna izuzetno dobra ekipa koja ima kapacitet za najvise domete.
Zeljeznicar, premda po mojoj slobodnoj procjeni , ima nesto salabiju ekipu od proslogodisnje ( tesko ce se nadomjestiti odlazak bekrica i bucana a onda jos i simica bajica) i probleme sa povredama igraca prije svega radovanovica markovica vise manje, ipak predstavlja ekipu koja ima ekstra dobru ekipu za premier ligu.
Nedostatak bodova sa gostovanja me uopste ne cudi prva dva gostovanja izgubili su bodove od slobode i travnika ( ekipa od kojih je mogucnost da izgubis bodove u gostima najveca u ligi negdje 90 %) a trece gostovanje izgubili su od kvalitetne ekipe sirokog koja je igrala na domacem terenu, i uopste ne vidim zasto navijci zeljeznicara prave toliku paniku oko toga. Zeljeznicar ce se do kraja boriti za titulu jer objektivno poslije borca ima jednako kvalitetnu ekipu kao siroki brijeg.
Borac ma ubjjedljivo najacu ekipu u ligi koja je proigrala pod dirigentskom palicom vlade jagodica, koja u nastavku prvenstva samo moze da napreduje u igri i bude uigranija, sa dolaskom maletica dodatnoje dobila na kvalitetu i bez obzira na to sto navijam za borac mislim da se zaista cudo treba desiti da borac ne uzme ovo prvenstvo a bogami i kup, mada je lopta okrugla i kvalitet treba dokazati na terenu.
Sarajevo je cvec u drugom redu po kvaliteti, jer ocigledno takticki zaostaje za ostalim ekipama ( mislim da varesanovic nije dovoljno zreo trener za najvise domete i izvlacenjae maksimuma iz vecnom limitiranih igraca.Medjutim poslije ove tri ekipe sarajevo je prvo iza jer ipak ima nekoliko perspektivnih igraca iukoliko pravilno iskoristi zimski prelazni rok, moze se ukljucizti ozbiljno u borbu za trece mjesto sa jednim od klubova koji su trenutno po mom misljenju malo iznad ostalih( borac, zeljeznicar i siroki)
- veljaca
#1412 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
@ jovanbl
ih sada kada te pojedinci zestoko napadnu ...
btw - mislim da si zaboravio na Zrinjskog i OlimpiC...
-
Nuclear Winter
#1413 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Iskreno slažem se sa tobom,što se tiče Borca i Varešanovića,za želju i široki baš i NE.Po meni ste vi prvi kandidat za titulu,a onda RAVNOPRAVNO slijede sarajevo,željo i lištica, bilo kojim redoslijedom,i možda još neko uleti na proljeće ali čisto sumnjam.U svakom slučaju gledajte da vas leotar ne ZA.EBE ove sezone u trebinju ko prošlejovanbl wrote:Iako dijelim misljenje nekih da treba sacekati proljece da bi se dala ocjena o napretku regularnosti takmicenja, ipak dosadasnji tok prvenstva govori da svako svakog moze pobijediti ili uzeti bod, tako da prognoze postaju puno interesantnije.
-
Nuclear Winter
#1414 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Kao npr:el-saikveljaca wrote:@ jovanbl
- Obuca9
#1415 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Šta ga ko ima napadati? Ima frajer svoje mišljenje, niko mu ga ne brani. Ako on misli da je Sarajevo lošije od Borca, Željezničara ili lištice i da se neće boriti za prva tri mjesta, to je njegova stvar. Neće se konačna tabela praviti na osnovu njegovog mišljenja, nego na osnovu rezultata, uostalom ko je prošle godine u ova doba mogao misliti da će Željezničar biti prvak (osim navijača istog), pa šta bi na kraju?veljaca wrote:@ jovanbl
-
jovanbl
#1416 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
ma nema razloga da me iko napada to je samo moje misljenjeveljaca wrote:@ jovanbl
Ne pretendujem da je apsolutno tacno, argumente protiv cu rado da saslusam
Zrinjski nisam zaboravio,namjerno ga nisam napisao premda sam ga bio pomenuo u onom prvom postu na koji sam se referirao.
Medjutim stvari su se promjenile, otislo im je previse dobrih igraca.
Posebno mislim da im je nenadoknadiv odlazak kljucnog igraca veze playa Zizovica, na kojem je bila koncipirana igra Zrinjskog vec tri godine.
On je bio alfa i omega , mozak tima.
Oni jednostavno ne mogu da promjene koncepciju igre tako brzo a ne mogu ni da nastave staru, jer nemaju alternativu za tog igraca.
Takodje odlazak jovica je sigtnifikantan, govori dvije stvari :
Prvo ocito jovic misli kao i ja za zrinjski
Drugo, on koji je imao maksimalan autoritet medju igracima navijacima a i u upravi je izvlacio maksimum iz te ekipe, i bojim se da ako on to ne moze tesko da bilo ko drugi tako brzo moze.
- armin071
#1417 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Sezona tek pocela a ovdje vec o prvaku rasprava. Dzemila sta nam ovo radis od foruma
Borac nije los, ali ako ne dobiju kakvu finacijsku spricu od Dode raspad sistema na polusezoni zagarantovan. Treba platiti sve ove igrace. Zeljo izgubio logistigu (citaj N.G.), imaju dobrog trenera, ali ostalo dobro skripi. Siroki po sistemu toplo hladno. Ubjedljivo najbolji logisticki. Uvezani i kompaktni, ali nazalost igraju za stolice navijaca ni na mapi. Zrinjski bio dobar ali ocito stranka i kod njih kao i u Celiku odradjuje svoje. Izgubili mozda i najjaceg trenera u BiH pa po mom misljenju i sanse za makar jedno mjesto koje vodi u Evropu. Sarajevo konacno dobilo ono sto je godinama trazilo ali izgubilo sve drugo. Blekic vec kasni sa rezovima. Navijaci i atmosfera su tu pitanje je koliko jos dugo. Uprava dobro radi ali (ne)strucni stab katastrofa. Tim jako limitiran sa par izuzetnih pojedinaca. Rjesenje na vidiku(citaj Jovic), ali pitarluk vec godinama "ubija" ovaj klub. Znaci kao najkompletniji mi se opet cini Siroki naravno ukoliko se rjese ovih oscilacija u igri. Zeljo gura slicno kao i prosle sezone s tim sto su igraci shvatili (nazalost) koliko mogu i to se odrazava na igru.Puno se osjeti i nedostatak "podrske". Borac ako bude love kao podrska moze sa ovim timom puno mozda i do samog kraja. A Sarajevo je mozda sa ovim "strategom" i okasnilo za ovu sezonu. Slabo odradjene pripreme(igraci ispuhali nakon 5 kola) jos slabija klupa(strategova raja- penzioneri) i par jakih igraca tesko da su dovoljni za bilo sta ove sezone. Steta za ovu Upravu i navijace jer oni to svojim radom i zalaganjem sigurno nisu zasluzili.
p.s. Ne treba potcjeniti ni ekspanziju navijaca OlimpiC-a koju ocekujem ove godine
Borac nije los, ali ako ne dobiju kakvu finacijsku spricu od Dode raspad sistema na polusezoni zagarantovan. Treba platiti sve ove igrace. Zeljo izgubio logistigu (citaj N.G.), imaju dobrog trenera, ali ostalo dobro skripi. Siroki po sistemu toplo hladno. Ubjedljivo najbolji logisticki. Uvezani i kompaktni, ali nazalost igraju za stolice navijaca ni na mapi. Zrinjski bio dobar ali ocito stranka i kod njih kao i u Celiku odradjuje svoje. Izgubili mozda i najjaceg trenera u BiH pa po mom misljenju i sanse za makar jedno mjesto koje vodi u Evropu. Sarajevo konacno dobilo ono sto je godinama trazilo ali izgubilo sve drugo. Blekic vec kasni sa rezovima. Navijaci i atmosfera su tu pitanje je koliko jos dugo. Uprava dobro radi ali (ne)strucni stab katastrofa. Tim jako limitiran sa par izuzetnih pojedinaca. Rjesenje na vidiku(citaj Jovic), ali pitarluk vec godinama "ubija" ovaj klub. Znaci kao najkompletniji mi se opet cini Siroki naravno ukoliko se rjese ovih oscilacija u igri. Zeljo gura slicno kao i prosle sezone s tim sto su igraci shvatili (nazalost) koliko mogu i to se odrazava na igru.Puno se osjeti i nedostatak "podrske". Borac ako bude love kao podrska moze sa ovim timom puno mozda i do samog kraja. A Sarajevo je mozda sa ovim "strategom" i okasnilo za ovu sezonu. Slabo odradjene pripreme(igraci ispuhali nakon 5 kola) jos slabija klupa(strategova raja- penzioneri) i par jakih igraca tesko da su dovoljni za bilo sta ove sezone. Steta za ovu Upravu i navijace jer oni to svojim radom i zalaganjem sigurno nisu zasluzili.
p.s. Ne treba potcjeniti ni ekspanziju navijaca OlimpiC-a koju ocekujem ove godine
- ultima_palabra
#1418 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Šta uradi jedan porazarmin071 wrote:A Sarajevo je mozda sa ovim "strategom" i okasnilo za ovu sezonu. Slabo odradjene pripreme(igraci ispuhali nakon 5 kola) jos slabija klupa(strategova raja- penzioneri) i par jakih igraca tesko da su dovoljni za bilo sta ove sezone. Steta za ovu Upravu i navijace jer oni to svojim radom i zalaganjem sigurno nisu zasluzili.
- karanana
#1419 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
jovane, da nisi napisao da je sansa 90% da se bodovi uzmu u travniku od travnika (ne znam odakle ova racunica), slozio bih se sa tobom u potpunosti sa svim. travnik se pokazao kao vjerovatno najtezi i najtvrdji domacin.
- ultima_palabra
#1420 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Nisi ga razumio, on kaže da je 90% da ćeš zijaniti tamokaranana wrote:jovane, da nisi napisao da je sansa 90% da se bodovi uzmu u travniku od travnika (ne znam odakle ova racunica), slozio bih se sa tobom u potpunosti sa svim. travnik se pokazao kao vjerovatno najtezi i najtvrdji domacin.
- karanana
#1421 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
hvala. ponovo procitah i razumijem. e onda jovane u potpunosti se slazem s tobom.ultima_palabra wrote:Nisi ga razumio, on kaže da je 90% da ćeš zijaniti tamokaranana wrote:jovane, da nisi napisao da je sansa 90% da se bodovi uzmu u travniku od travnika (ne znam odakle ova racunica), slozio bih se sa tobom u potpunosti sa svim. travnik se pokazao kao vjerovatno najtezi i najtvrdji domacin.
-
Nuclear Winter
#1422 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
ultima_palabra wrote:Šta uradi jedan porazarmin071 wrote:A Sarajevo je mozda sa ovim "strategom" i okasnilo za ovu sezonu. Slabo odradjene pripreme(igraci ispuhali nakon 5 kola) jos slabija klupa(strategova raja- penzioneri) i par jakih igraca tesko da su dovoljni za bilo sta ove sezone. Steta za ovu Upravu i navijace jer oni to svojim radom i zalaganjem sigurno nisu zasluzili.Prije 7 dana titula je bila gotova stvar
Šta ćeš loži se raja,ko što ste se i vi naložili za široki pa za 40 minuta -potop
- BSn
#1423 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
zeljo - drina 2:0 il' 2:1
rudar - sarajevo x
borac - zrinjski 1
olimpic - slavija 1x
zvijezda - celik 1
travnik - velez 1
leotar - siroki x2
rudar - sarajevo x
borac - zrinjski 1
olimpic - slavija 1x
zvijezda - celik 1
travnik - velez 1
leotar - siroki x2
- ultima_palabra
#1424 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Jah puste ložione i 7 hiljadaNuclear Winter wrote:ultima_palabra wrote:Šta uradi jedan porazarmin071 wrote:A Sarajevo je mozda sa ovim "strategom" i okasnilo za ovu sezonu. Slabo odradjene pripreme(igraci ispuhali nakon 5 kola) jos slabija klupa(strategova raja- penzioneri) i par jakih igraca tesko da su dovoljni za bilo sta ove sezone. Steta za ovu Upravu i navijace jer oni to svojim radom i zalaganjem sigurno nisu zasluzili.Prije 7 dana titula je bila gotova stvar
Šta ćeš loži se raja,ko što ste se i vi naložili za široki pa za 40 minuta -potop
- Šibicar
#1425 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
ŽELjO - Drina 5:0
Budućnost - Sloboda 0:0
Zvijezda - Čelik 1:0
Leotar - Široki 0:2
Rudar - Sarajevo 1:1
Budućnost - Sloboda 0:0