MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
enisss

#1401 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

drugodtvogdruga wrote:
Cyrax wrote:Nemojte mu odgovarati molim vas. Glupo je da tema propadne zbog jednog lika
ja sam je otvorio bona (admiral), kako se sad osjecas nakon te izjave?. (retoricko pitanje)

Image
slika za enisa

i rekord u ufc-u mu je 4-6, pobjede protiv da ne nabrajam, porazi protiv da ne nabrajam, ovo fakat zasluzuje jos jednu sliku

Image
e nek si postavio ovu sliku.... :D
taman sam mislio otvoriti raspravu o tome kako je Mirko bez bicepsa umalo pobijedio bivseg UFC-ovog top 5 borca :)
zamisli samo koja je to ljudina od covjeka...ide u borbu a zna da je bez bicepsa...pa trenutno u UFC-u..covjek uganuo kaziprst i odmah odgadja borbu...da ne pricam o nekim vecim povredama..ma nema sanse da bi se borili...MIRKO bez bicepsa prihvata borbu sa sigurno najcvrscim borcem u UFC-u
Respect Mirko za sva vremena
a neka nama ovih trollova...bilo bi dosadno da ih nema :)
drugodtvogdruga

#1402 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by drugodtvogdruga »

enisss wrote: e nek si postavio ovu sliku.... :D
taman sam mislio otvoriti raspravu o tome kako je Mirko bez bicepsa umalo pobijedio bivseg UFC-ovog top 5 borca :)
zamisli samo koja je to ljudina od covjeka...ide u borbu a zna da je bez bicepsa...pa trenutno u UFC-u..covjek uganuo kaziprst i odmah odgadja borbu...da ne pricam o nekim vecim povredama..ma nema sanse da bi se borili...MIRKO bez bicepsa prihvata borbu sa sigurno najcvrscim borcem u UFC-u
hocemo li iskreno pricati ili cemo se blamirat i ponasati ko internet gangsteri uvijek? jel enissse sa tri s? a? sta bolan BEZ bicepsa, de objasni to malo, jel ga kuci ostavio ili je imo tear manji/veci ili mu se misic kompletan sjebo, u toj borbi se apsolutno nista nije primjetilo da je bio povrijeden, a kamoli da je bio BEZ bicepsa, desnog ili lijevog, ne bi ruku mogo pomjerat nikako da jeste i bacat punches, potvrdjeno vec kod takvih povreda, a rukama je maho ko uvijek vidjeli smo znaci da je imo tear neki ko kad u teretani pretjeras i uzo painkiller da to uopste nije bio faktor, ali hajde eto bio je povrijedjen, sta sad, 4 i pet mu rekord, opet ispod ocajnih .500, opet blamaza ispade u ufcu, jeli ti pratis ufc konstantno kao sto tvrdis da pratis? ako pratis onda znas da nema borca danas a da ne udje u octagon bez nekakve povrede, cain? jds? brock? munoz? diaz? condit? rampage? evans? griffin? sonnen? silva? svi redom ulaze u borbe sa povredama, ozbiljnijim povredama, normala da ima pojedinaca koji nece da upropaste rekord zbog intenzivnijih povreda i karijeru sjebu, nemaju taj luksuz ko neki od ovih sto hoce da ubiju pare dobili/izgubili, ljudi gledaju na karijeru na familiju i tako dalje, i de majke ti budi legenda foruma i zovi me TROLL, to je ipak trend ;D i sta si zapo za cro copa bolan koda mu vodu donosis u training campu a onda ti on nogom nabaci petaka, subjektivan si totalno i budi se jer se ponasas ko mirko kad ga herb dean budi ;D
enisss

#1403 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

drugodtvogdruga wrote:
enisss wrote: e nek si postavio ovu sliku.... :D
hocemo li iskreno pricati ili cemo se blamirat i ponasati ko internet gangsteri uvijek? jel enissse sa tri s? a? sta bolan BEZ bicepsa, de objasni to malo, jel ga kuci ostavio ili je imo tear manji/veci ili mu se misic kompletan sjebo, u toj borbi se apsolutno nista nije primjetilo da je bio povrijeden, a kamoli da je bio BEZ bicepsa, desnog ili lijevog, ne bi ruku mogo pomjerat nikako da jeste i bacat punches, potvrdjeno vec kod takvih povreda, a rukama je maho ko uvijek vidjeli smo znaci da je imo tear neki ko kad u teretani pretjeras i uzo painkiller da to uopste nije bio faktor, ali hajde eto bio je povrijedjen, sta sad, 4 i pet mu rekord, opet ispod ocajnih .500, opet blamaza ispade u ufcu, jeli ti pratis ufc konstantno kao sto tvrdis da pratis? ako pratis onda znas da nema borca danas a da ne udje u octagon bez nekakve povrede, cain? jds? brock? munoz? diaz? condit? rampage? evans? griffin? sonnen? silva? svi redom ulaze u borbe sa povredama, ozbiljnijim povredama, normala da ima pojedinaca koji nece da upropaste rekord zbog intenzivnijih povreda i karijeru sjebu, nemaju taj luksuz ko neki od ovih sto hoce da ubiju pare dobili/izgubili, ljudi gledaju na karijeru na familiju i tako dalje, i de majke ti budi legenda foruma i zovi me TROLL, to je ipak trend ;D i sta si zapo za cro copa bolan koda mu vodu donosis u training campu a onda ti on nogom nabaci petaka, subjektivan si totalno i budi se jer se ponasas ko mirko kad ga herb dean budi ;D
Sasvim slucajno sam polozio anatomiju..tako da o biceps-u mogu da pricam bolje nego ti... :)
eh ovako...prvo da te malo informisem...
Biceps se sastoji iz dvije glave...jedna se veze za radijus a jedna za ulnu..tako da biceps ima dvije funkcije...savijanje ruke u laktu i rotacija...eh...Mirko se odvojila samo jedna glava ovog misica od kosti..tj...tetiva misica se odvojila od kosti...da ti objasnim da je tetiva dio misica koji se spaja na kost....
Posto sad ovo znas,mozemo da nastavimo razgovor....
Kamo srece da mogu biti u Mirkovom kampu i da mu donosim vodu...ja bi njemu dao petaka :)
Nisam subjektivan,nego sam realan i pratim Mirka od kako znam za sebe....ja sasvim slucajno gledam cijelu njegovu karijeru i komentarisem ga za razliku od nekih koji gledaju samo UFC gdje je Mirko realno vec bio u padu karijere..tako da to nije relevantno...relevantno je sve...
Nisam ja jedini koji te zove troll-om..svi mi ovdje znamo da si ti Troll...hajd sta fali...mora i to neko biti...tema bi bila dosadna da tebe nema :D
Juce su me nokautirali na treningu i dugo nisam sebi mogao doci..ali nisam u tom trenutku pisao ni jedan post...tako da se ne moram buditi..sasvim sam svjestan sta pisem :D
P.S. nisam ja internet gangster...ti se lozis na Sonnena...tako da to tebi bolje pristaje :)
bingov buraz

#1404 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

Sranje :-x

http://www.ufc.com/news/Hendo-Injured-U ... d-Scrapped

Navodno gledacemo Jones vs Machida na UFC152.
enisss

#1405 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

bingov buraz wrote:Sranje :-x

http://www.ufc.com/news/Hendo-Injured-U ... d-Scrapped

Navodno gledacemo Jones vs Machida na UFC152.
ovo je skroz lose :(
chengaba

#1406 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by chengaba »

Ma ovo je katastrofa. Bilo kakvu trunku poštovanja koju sam imao prema Jonesu sam upravo izgubio.
Prvo komentari kako neće da se bori sa Machidom jer mu je to bio najlošiji PPV dosad, i onda uradi ovo zbog čega je ispušilo foru 20 i kusur boraca (znači neće marke dobiti, a pripreme za borbu nisu jeftine), fanova, a i sam UFC.
:-) :-)
amsal uc

#1407 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amsal uc »

mrzi borac od jonesa za mene ne postoji, al da sam na njegovom mjestu isto bi ovo uradio i ni u snu ne bi prihvatio borbu sa chaelom. podhitno uvesti neko bodovanje, neki ranking sta ti ja znam pa da se zna koji je slijedeci izazivac i onda nece biti ni odbijanja borbi od strane boraca, ni glupiranja od strane ufc-a kad i kako im se kita digne.
Cyrax

#1408 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cyrax »

Iskreno ,a bgm nije sto ga ne volim, krakonja je ispao pizdurina samo takva al' krk u prk nisi zelio Machidu e eto ti ga.
Dabogda te opruzio ko Couturea. :D
Cracked

#1409 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cracked »

Cyrax wrote:Iskreno ,a bgm nije sto ga ne volim, krakonja je ispao pizdurina samo takva al' krk u prk nisi zelio Machidu e eto ti ga.
Dabogda te opruzio ko Couturea. :D

joj da mu hoce plasirati jedan KKK :evil: (Karate Kid Kick) u bradu

enisss

#1410 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

prije ovog sam stvarno gotivio Jon Jones-a.....vise ne :)
drugodtvogdruga

#1411 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by drugodtvogdruga »

Chael P. Sonnen aka The American Gangster je legenda koja se jednom radja, a sad tacka.

ps. Vitor Belfort se bori protiv Jones-a 22. septembra, Machida je odbio borbu...
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1412 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Sto li je Gusstafson van price totalno ? Jones, katastrofa mada je ovo vise Jacksonovo maslo ...

Machidu donekle razumijem ... zasto da zuri kada ima garantovanu borbu za titulu... dakle nije mu ovo poklon kao Sonnenu ...
amsal uc

#1413 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amsal uc »

belfort :-) sta se sve nece desiti u ufc-u u zadnje vrijeme

@lorenzofertitta tells me Shogun Rua also turned down shot at Jones to set up Belfort as Sept. 22 opponent. ... Fertitta says, "Thank god Belfort is from the same generation as LIDDELL, Hughes, etc. REAL fighter!"
bingov buraz

#1414 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

Samo sto Belfort ne moze meda :-?

U svom zenitu on koscatom ne bi mogao pera odbiti a pogotovo sad,ne znam ko ce platiti da gleda tu borbu :?

Doduse dok je strimova ja cu gledati a necu platiti :D
Cyrax

#1415 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cyrax »

Belfort? Odoh se ja prijaviti. Nek mi daju upola manje para kao Belfortu bar cu zanimljiviji biti :D
amra67

#1416 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

Zulfa odlucila da plati borce koji su bili undercard :thumbup:
muhafuca

#1418 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by muhafuca »

drugodtvogdruga wrote:Image

:D
kralj :thumbup:
enisss

#1419 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

Koja sapunica oko UFC-a jbt...mislim da je doslo vrijeme pod hitno da se otvori bodovanje boraca..iako ce to biti tesko obzirom da je ovo sou biznis....
Takodje...sto se tice povreda...mislim da bi borci trebali barem nekih 15 dana pred borbu da rade umjerene sparinge..tj...da se cuvaju na neki nacin...mislim da je to bolje nego da treniraju po 3 mjeseca i na kraju da im zbog neke sitne povrede propadne borba....
novi.dan.nova.nafaka

#1420 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by novi.dan.nova.nafaka »

enisss wrote:Koja sapunica oko UFC-a jbt...mislim da je doslo vrijeme pod hitno da se otvori bodovanje boraca..iako ce to biti tesko obzirom da je ovo sou biznis....
Ma ne znam šta reći po pitanju toga - eno imaš bodovanje u boksu, pa se dogodi da se Povetkin već godinama ne bori protiv braće Klitschko.
A što se tiče Mirka, i njegovih rezultata u UFC-u, treba u vidu imati da UFC pravila itekako idu na ruku hrvačima, za razliku od PRIDE pravila: udarci nogama protivnika dok je na podu su zabranjeni (Silva vs nekoliko japanaca na primjer :D http://www.youtube.com/watch?v=GZ2vkVIqLfo), kao i udarci koljenima dok je protivnik na podu (pogledati Mirko vs Herring) i ono bezvezno nabijanje uz ogradu. Sve to daje luksuz hrvačima koji se mogu zaletjeti u noge stand-up borcu bez rizika da neće popit nogu ili koljeno ako promaši. Naravno, tu su i zasićenje i godine... :)
amra67

#1421 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

treba uvestiu kalazulu u slucaju da odbijes borbu koju ti poslodavac ponudi .isto kao i kad ne dodjes na vaganje sa kilazom vise ili manje.s tim da ova kazna bi trebala da bude malo strozija ako ne strozija.
enisss

#1422 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

amra67 wrote:treba uvestiu kalazulu u slucaju da odbijes borbu koju ti poslodavac ponudi .isto kao i kad ne dodjes na vaganje sa kilazom vise ili manje.s tim da ova kazna bi trebala da bude malo strozija ako ne strozija.
Zasto uopste da se odbijaju borbe koje ti ponudi organizacija od koje zivis?Nema logike...ljudi ti daju pare i ti jos biras sa kime ces da se boris...to mi je smijesno...donekle mogu shvatiti i to kad imas prijatelja u kampu koji je u istoj kategoriji....
amra67

#1423 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

pa zato i kazem da nesto se mora izmisliti da bi se to izbjeglo. jj nije htio machidu za revans kao najslabiji ppv imao u karijeri kad su imali prvi mec a sad prihvatio vitora !! nigdje veze !! ili shogun nije htio sa texierom a prihvatio mec sa verom..zato najbolje uvesti da se svako sa svakim u svojoj kategoriji mora boriti bez obzira koliko to donosi ppv novca. ne podnosim fudbal ali to isto kad bi prvak neke lige kazao necu da igram sa onim zadnjim plasiranim jer nece mi doci na stadion toliko i toliko gledalaca..
dzeno123

#1424 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by dzeno123 »

Kako prodje onaj K1 event na Ilidzi sto se trebo odrzati sinoc?
4m3l

#1425 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by 4m3l »

Post Reply