Sarajevo shopping

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Ma.Le.Na

#1401 Re: Sarajevo shoping

Post by Ma.Le.Na »

ma cudno je to i za ove skuplje..
odem do levisa...kontam ok izvalicu lovu nije frka..
tamo ..ima 5 modela...i niti jedan mi ne stoji
o brojevima da ne govorim :roll:
nas levis a i diesel uopce nije up to date
levis je uveo..pa ima i godina mislim..novu liniju za cure sa gradjom pjescanog sata...dakle za sire bokove i uzak struk
dok to dodje do nas :-)
i dok naletis na broj :-)
tako da i da imas love za bacat...nema ponude :roll:
alica.k

#1402 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

*mima* wrote:meni najbolje stoje ...wrangler...a dje ih kod nas kupit?
nazalost, donedavno samo u mostaru a sad ne znam imajul i tamo. imas i u bingu al su kolekcije iz 1986 :D

ak znas broj i ne moras probavat, asos je ok za wrangler, imaju par modela. ja snimam ove, al jos se premisljam...

a ma.le.na u pravu si za levis, ja sam se stvarno razocarala kako mi tamo nijedne ne stoje.
alica.k

#1403 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

Gospoda Ministarka wrote:Kao sto rece alica.k, inace sam na njenu preporuku i kupila Benetton farmerke koje su odilcne, i Zarine jedne imam za malo opusteniju varijantu na tene, takoder odlicne.
jel one od 65KM? meni su to definitivno najbolje sto imam!
Gospoda Ministarka

#1404 Re: Sarajevo shoping

Post by Gospoda Ministarka »

alica.k wrote:
Gospoda Ministarka wrote:Kao sto rece alica.k, inace sam na njenu preporuku i kupila Benetton farmerke koje su odilcne, i Zarine jedne imam za malo opusteniju varijantu na tene, takoder odlicne.
jel one od 65KM? meni su to definitivno najbolje sto imam!
Da, cini mi se da su te... super su. I hvala.
Vezano za topic, u Benettonu je snizenje, i to ogromno, ali imam osjecaj da ti to vec znas. :D
alica.k

#1405 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

vidjela sam, al nisam ulazila. a mogla bi otic uzet jos jedne i zavrsit s tim :)
swirl

#1406 Re: Sarajevo shoping

Post by swirl »

A sto je ova navalila po turskim farmerkama, isto kao da ce dobiti kugu od njih. Izmedju ostalih farmerki koje imam, imam i turske Mavi, i odlicne su, a i turski pamuk je jedan od kvalitetnijih, ne znam sta je to toliko grozno kod turskih farmerki, bas me interesuje. Evo Mavi, pa se sami uvjerite http://www.mavi.com/
Ma.Le.Na

#1407 Re: Sarajevo shoping

Post by Ma.Le.Na »

swirl wrote:A sto je ova navalila po turskim farmerkama, isto kao da ce dobiti kugu od njih. Izmedju ostalih farmerki koje imam, imam i turske Mavi, i odlicne su, a i turski pamuk je jedan od kvalitetnijih, ne znam sta je to toliko grozno kod turskih farmerki, bas me interesuje. Evo Mavi, pa se sami uvjerite http://www.mavi.com/
gdje kupujes te mavi?
Gospoda Ministarka

#1408 Re: Sarajevo shoping

swirl wrote:A sto je ova navalila po turskim farmerkama, isto kao da ce dobiti kugu od njih. Izmedju ostalih farmerki koje imam, imam i turske Mavi, i odlicne su, a i turski pamuk je jedan od kvalitetnijih, ne znam sta je to toliko grozno kod turskih farmerki, bas me interesuje. Evo Mavi, pa se sami uvjerite http://www.mavi.com/
:lol: Nemam ja ama bas nista protv turskih farmerki, nego su precijenjene, i to je problem.
VenomousV

#1409 Re: Sarajevo shoping

Post by VenomousV »

wewa wrote: imam zivi problem naci kroj - siri kukovi, uzak struk, a da nisu preduboke. ravne nogavice, sto ce reci boot cut. a pare za Levis ne dam!
+1 i da dodam da je meni uzasno tesko naci hlace, sve su prekratke jer su mi noge 2/3 mene :D :lol:

@ministarka: sta se palis odmah, nit' sam na nekog konkretno mislila nit' sam te spominjala ;) =)
i da se razumijemo - ni jedne hlace nisam kupila u alti ni tom colinsu (jel bjese colins?) kupim kad idim da mi odgovara i kroj i omjer kvaliteta i cijene =)
al' uvijek kazem da mi nije zao para za nesto sto mi se bas svidja bas zbog toga sto ja nadjem odgovarajucu duzinu jednom u sto godina :D
*mima*

#1410 Re: Sarajevo shoping

Post by *mima* »

Samo da vam kazem....prije jedno 4 godine..trazim ja obicnu pamucnu bijelu majicu..dugi...kratki rukav....ne mogu da nadjem.....i na pijaci Ciglane naletim na majice bas kakve trazim....kad ono...tom tailor...gledam i cudim se....sve moguce etikete ima.....pitam ja njih dje kupuju robu ...kazu u Turskoj.......Kupim ja i nakon par dana odem kod frizera u toj majici.....kad on ima istu ali crnu...koju je kupio u tom tailoru i platio 80 a ja 20 km i naravno da se sjebo.......a majice identicne.....sve etikete imaju.....pamuk je fantazija.....jos je imam....bijeli se....
swirl

#1411 Re: Sarajevo shoping

Post by swirl »

Gospoda Ministarka wrote:
:lol: Nemam ja ama bas nista protv turskih farmerki, nego su precijenjene, i to je problem.
Pa sigurno nisu precjenjenekao Replay ili Levis. Kad vidim da su Replay po 300, 400 pa i 500 KM, e to je za mene precjenjeno.
Gospoda Ministarka

#1412 Re: Sarajevo shoping

VenomousV wrote:+1 i da dodam da je meni uzasno tesko naci hlace, sve su prekratke jer su mi noge 2/3 mene :D :lol: ]
@ministarka: sta se palis odmah, nit' sam na nekog konkretno mislila nit' sam te spominjala ;) =)
Ok, sorry, mislila sam da se ne ibretis tome, pa da objasnim. :-D A tu je citava ova tvoja filozofija "da mi odgovara i kroj i omjer kvaliteta i cijene "
swirl wrote:Pa sigurno nisu precjenjenekao Replay ili Levis. Kad vidim da su Replay po 300, 400 pa i 500 KM, e to je za mene precjenjeno.
Svakako da je i to precjenjeno, tu placate puno vise od imena, ali ako ih mogu naci za 100-150 KM onda cu ih kupiti, prije nego turski Collins.
Last edited by Gospoda Ministarka on 15/08/2011 11:59, edited 2 times in total.
swirl

#1413 Re: Sarajevo shoping

Post by swirl »

Ma.Le.Na wrote:
gdje kupujes te mavi?
Kupila sebi u Istanbulu, ali se mogu i online naruciti sa njihove stranice ako znas koji ti model odgovara.
Ma.Le.Na

#1414 Re: Sarajevo shoping

Post by Ma.Le.Na »

swirl wrote:
Ma.Le.Na wrote:
gdje kupujes te mavi?
Kupila sebi u Istanbulu, ali se mogu i online naruciti sa njihove stranice ako znas koji ti model odgovara.
na zalost...gradja mi je takva da ja sve moram probat :cry:
jednom sam kupovala TT....isti model...isti broj...jedne plave jedne crne...jedne mogu druge nema sanse :cry:
tako da...ja sve moram probat :cry:
ocaj

#1415 Re: Sarajevo shoping

Post by ocaj »

Nedavno kupih farmerke Tomy Hilfinger,izletih 190KM,jedva sam se oprostila od love,ali sada se definitivno ne kajem sto sam ih kupila.Jesu preskupe, ali kvalitet i udobnost nosenja tih farmerica se ne moze porediti ni sa jednim koje sam do sada nosila,a obicno je to bio Beneton.
swirl

#1416 Re: Sarajevo shoping

Post by swirl »

Ma.Le.Na wrote:na zalost...gradja mi je takva da ja sve moram probat :cry:
jednom sam kupovala TT....isti model...isti broj...jedne plave jedne crne...jedne mogu druge nema sanse :cry:
Meni su dobre i Salsa, radnja u BBI, jesu skupe, ali se na snizenju moze naci po super cijenama. A savrsene su mi 7 for all mankind i G-Star, apsolutno savrsene.
Ma.Le.Na

#1417 Re: Sarajevo shoping

Post by Ma.Le.Na »

swirl wrote:
Meni su dobre i Salsa, radnja u BBI, jesu skupe, ali se na snizenju moze naci po super cijenama. A savrsene su mi 7 for all mankind i G-Star, apsolutno savrsene.
bude na snizenju u salsi finih
i onih kao sto podignu guzu kofole :oops: :D

u zadnje vrijeme pravo slabo svracam po radnjama :roll: ...
a ja dok svratim sve se proda

e pitanje jedno...svima ne samo swirl :D

ima li gdje grudnjaka obicnih bijelih na snizenju?
otherside

#1418 Re: Sarajevo shoping

Post by otherside »

*mima* wrote:Samo da vam kazem....prije jedno 4 godine..trazim ja obicnu pamucnu bijelu majicu..dugi...kratki rukav....ne mogu da nadjem.....i na pijaci Ciglane naletim na majice bas kakve trazim....kad ono...tom tailor...gledam i cudim se....sve moguce etikete ima.....pitam ja njih dje kupuju robu ...kazu u Turskoj.......Kupim ja i nakon par dana odem kod frizera u toj majici.....kad on ima istu ali crnu...koju je kupio u tom tailoru i platio 80 a ja 20 km i naravno da se sjebo.......a majice identicne.....sve etikete imaju.....pamuk je fantazija.....jos je imam....bijeli se....
eeeee..dobro si :D
jedne godine kad sam ljetovala u turskoj na nekoj njihovoj lokalnij pijaci vidjeh vise "markirane" robe na gomili nego sto cu vise ikad u zivotu vidjeti najvjerovatnije :D
tamo kupis "IME" za par eura :lol:
al' turska je roba...i tih par eura je precjenjeno :oops:
otherside

#1419 Re: Sarajevo shoping

Post by otherside »

swirl wrote:
G-star odlicne :thumbup:
swirl

#1420 Re: Sarajevo shoping

Post by swirl »

Ma.Le.Na wrote:
swirl wrote:
bude na snizenju u salsi finih
i onih kao sto podignu guzu kofole :oops: :D

u zadnje vrijeme pravo slabo svracam po radnjama :roll: ...
a ja dok svratim sve se proda

e pitanje jedno...svima ne samo swirl :D

ima li gdje grudnjaka obicnih bijelih na snizenju?
Ja ti muku mucim sa grudnjacima, da nadjem koji mi odgovara, tako da ti iskreno kazem, nemam pojma...
Sookie McSue

#1421 Re: Sarajevo shoping

Post by Sookie McSue »

realno, sve je precijenjeno. pa čak i imena, marke oh-la-la, sve se radi na jeftinim tržištima, od jeftinih sirovina, sa jeftinom radnom snagom, a onda na sve puknu cijenu koja nema nikakve veze sa stvarnim ulaganjem.
jedine farmerke kojima sam u životu bila zadovoljna su GAP, što jest, jest.
swirl

#1422 Re: Sarajevo shoping

Post by swirl »

Sookie McSue wrote:realno, sve je precijenjeno. pa čak i imena, marke oh-la-la, sve se radi na jeftinim tržištima, od jeftinih sirovina, sa jeftinom radnom snagom, a onda na sve puknu cijenu koja nema nikakve veze sa stvarnim ulaganjem.
jedine farmerke kojima sam u životu bila zadovoljna su GAP, što jest, jest.
Sto se tice tih americkih marki, pored GAP-a, odlicne su i Abercrombie & Fitch, ali super odlicne.
alica.k

#1423 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

swirl wrote:
g-star <3 stvarno al stvarno dobre. i 7fam al zato je njih tesko nac...

a za grudnjake, vidjela sam bijele u lindexu, imaju neko snizenje sad plus akciju kupis dva nosis 3 pa eto, otidji vidi.
Ma.Le.Na

#1424 Re: Sarajevo shoping

Post by Ma.Le.Na »

:thumbup: hvala :)
alica.k

#1425 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

Ma.Le.Na wrote::thumbup: hvala :)
jos nesto, ak nisi muhanata pogledaj u goldenpointu. ne znam jel im snizenje al njihovi su grudnjaci dobri :)

(muhanata mislim kao sto sam ja - ne mogu podstava, zica i svega toga u grudnjaku)
Post Reply