Mislim da bi bila prava steta da odustanu... Mali ima potencijal.Basler wrote:mali usami se moze kupiti za 3 miliona, pa kako uli rece ovo ce biti teska odluka. hoce li ga otkupiti (pa pozajmiti) ili odustati od njega?
FC Bayern Munchen
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- citadela
#1401 Re: FC Bayern Munchen
- simonese
- star(i)mo
#1404 Re: FC Bayern Munchen
i sta kaze Schweini prije tekme: "mi smo pored Barcelone favorit u CL". 
- Steve Nash
#1405 Re: FC Bayern Munchen
67 % posjed lopte, a akciju nisu organizovali za 90 minuta, sve previse usporeno, loša odluka stavit Kroosa na lijevo krilo, o odbrani da ne govorim, sve u svemu preloše.
- star(i)mo
#1406 Re: FC Bayern Munchen
Ribery je dosta falio na lijevoj strani. Robbena vise skontali
... zatvoris mu prilaz prema centru sesnaesterca i nema problema. Gomezu flaster i miran. Lahma zabavis u odbrani. Schweini nije jos uvijek onaj "stari". Müller totalno van forme vec duze vrijeme. Ostali obican prosjek u BL.
- citadela
#1407 Re: FC Bayern Munchen
Ne treba biti poseban nogometni znalac da bi se shvatio glavni problem u ovakvoj ekipi Bayerna: nedostatak pravog vodje na terenu.
Pored toga, ekipa u cijoj zadnjoj liniji imas nekoga kao sto je Van Buyten, sa onakvim Kroosom na lijevom krilu, sa Mullerom koji je totalno van forme, i sa onakvim usamljenim Gomezom u sesnaestercu, koji je van istog nesposoban za bilo sto s loptom, protiv Borussie sa onako postavljenom igrom ne moze nista, pa taman da je imala posjed lopte 90%.
Poslije ove utakmice, mogu mirno napustiti nadu da ce uz onu igru 19. maja istrcati na svoj travnjak. Vidjeti "u cosku" 3-0 uz krupni kadar Hoenessa, koji je ubijedjen da s ovakvim igrackim kadrom (bez ikakvih promjena) Bayern moze okusiti slast finala na svom stadionu --neprocjenjiivo.
Za nadati je se da ce se u maju govoriti da je ovaj poraz Bayernu "legao k`o samar budali".
Pored toga, ekipa u cijoj zadnjoj liniji imas nekoga kao sto je Van Buyten, sa onakvim Kroosom na lijevom krilu, sa Mullerom koji je totalno van forme, i sa onakvim usamljenim Gomezom u sesnaestercu, koji je van istog nesposoban za bilo sto s loptom, protiv Borussie sa onako postavljenom igrom ne moze nista, pa taman da je imala posjed lopte 90%.
Poslije ove utakmice, mogu mirno napustiti nadu da ce uz onu igru 19. maja istrcati na svoj travnjak. Vidjeti "u cosku" 3-0 uz krupni kadar Hoenessa, koji je ubijedjen da s ovakvim igrackim kadrom (bez ikakvih promjena) Bayern moze okusiti slast finala na svom stadionu --neprocjenjiivo.
Za nadati je se da ce se u maju govoriti da je ovaj poraz Bayernu "legao k`o samar budali".
- Nogatrans
#1408 Re: FC Bayern Munchen
Najveci krivac je trener u sinocnjem porazu. Njegova igra je procitana od prvog kola Bundeslige,jednostavno sve je isto. Boateng nikako nije za beka,Robben ne moze vise ni mene proci,odbrana ne da je spora,Gomez imao sasvim malo lopti,a ionako mu nekad treba 20 sansi da da jedan gol. Usami sjedi mu na klupi isto lutka,nikakve sanse ne moze dobiti mali da se dokaze,a po meni ima tu klasu. Ova ekipa ne moze NIKAD osvojiti LP,mozda na kraju bude Kup ili prvenstvo al i to ce biti upitno ako se nastavi sa istom taktikom.
-
missko
#1409 Re: FC Bayern Munchen
Nesreca nikad ne dolazi sama, on je zavrsio s Bayernom.
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /120121014
A sam je kriv starta na Reusa i kad je uklizao dize jednu nogu u zrak da obori Reusa i ovaj poljuljan padne mu na nogu i eto ti belaja.
A sam je kriv starta na Reusa i kad je uklizao dize jednu nogu u zrak da obori Reusa i ovaj poljuljan padne mu na nogu i eto ti belaja.
- van Basten
#1410 Re: FC Bayern Munchen
ovo može biti samo pojačanje za Bayern, kloc manje u ekipimissko wrote:Nesreca nikad ne dolazi sama, on je zavrsio s Bayernom.
- Bosanski_kralj
#1411 Re: FC Bayern Munchen
van Basten wrote:ovo može biti samo pojačanje za Bayern, kloc manje u ekipimissko wrote:Nesreca nikad ne dolazi sama, on je zavrsio s Bayernom.
-
missko
#1412 Re: FC Bayern Munchen
Taj manje vise kloc je zabio bruku odlucujucih golova cak i ove sezone kad je manje igrao. Ako je on toliko los kako je onaj Boateng pojacanje , Arango ga jucer pravo izhandrio.van Basten wrote:ovo može biti samo pojačanje za Bayern, kloc manje u ekipimissko wrote:Nesreca nikad ne dolazi sama, on je zavrsio s Bayernom.
- BHF_Manijak
#1413 Re: FC Bayern Munchen
Boteng bi mogo biti bek ali nekad rije 15-20 godina kada su bile one klsicne pozicije i kad bek "nije smio mrdat vise od centra", dakle stroga defanziva, ali na danasnjem vaktu kad bek provede u ofanzivi haman isto koliko i u odbrani, on se ne uklapa nikako, ni svojom konstitucijom niti znanjem i tehnikom, previsok za beka, spor, nema tehnike da predje covjeka, centarust mu nije jaca stran itd...Meni je on se ubio za stopera, zajedno sa Badstuberom, treba to uigravati pa mozda im se i posreci.Nogatrans wrote:Najveci krivac je trener u sinocnjem porazu. Njegova igra je procitana od prvog kola Bundeslige,jednostavno sve je isto. Boateng nikako nije za beka,Robben ne moze vise ni mene proci,odbrana ne da je spora,Gomez imao sasvim malo lopti,a ionako mu nekad treba 20 sansi da da jedan gol. Usami sjedi mu na klupi isto lutka,nikakve sanse ne moze dobiti mali da se dokaze,a po meni ima tu klasu. Ova ekipa ne moze NIKAD osvojiti LP,mozda na kraju bude Kup ili prvenstvo al i to ce biti upitno ako se nastavi sa istom taktikom.
-
missko
#1414 Re: FC Bayern Munchen
Tu je po meni glavna greska bila sto nije on igrao od pocetka stopera sa Badstuberom a Rafinja na njegovo mjesto a Buyten na klupu pa ga ubacit zadnjih 15 min na mjesto centarfora. Müller je izgubljen kad igra Roben a nekako su i smetali on Schweini i Kros jedan drugom.BHF_Manijak wrote:Boteng bi mogo biti bek ali nekad rije 15-20 godina kada su bile one klsicne pozicije i kad bek "nije smio mrdat vise od centra", dakle stroga defanziva, ali na danasnjem vaktu kad bek provede u ofanzivi haman isto koliko i u odbrani, on se ne uklapa nikako, ni svojom konstitucijom niti znanjem i tehnikom, previsok za beka, spor, nema tehnike da predje covjeka, centarust mu nije jaca stran itd...Meni je on se ubio za stopera, zajedno sa Badstuberom, treba to uigravati pa mozda im se i posreci.Nogatrans wrote:Najveci krivac je trener u sinocnjem porazu. Njegova igra je procitana od prvog kola Bundeslige,jednostavno sve je isto. Boateng nikako nije za beka,Robben ne moze vise ni mene proci,odbrana ne da je spora,Gomez imao sasvim malo lopti,a ionako mu nekad treba 20 sansi da da jedan gol. Usami sjedi mu na klupi isto lutka,nikakve sanse ne moze dobiti mali da se dokaze,a po meni ima tu klasu. Ova ekipa ne moze NIKAD osvojiti LP,mozda na kraju bude Kup ili prvenstvo al i to ce biti upitno ako se nastavi sa istom taktikom.
- BHF_Manijak
#1415 Re: FC Bayern Munchen
Onaj pokusaj Kroosa na krilu je nemoguc bio i vidjelo se to, momak nije rkinlni igrac! Bolje bi mu bilo da je Rafinhu probo na toj poziciji ili rizik sa Usamijem nego li sto je gusio Kroosa cijelu utakmicu, momak prodora nije napravio niti uputio dobrog centarsuta. Po meni Muller je trebo igrati desno jer je tu haman pa najjaci, Robben lijevo, u sredini Kroos, zadnji vezni da su cinili Luizi Schweinsteiger, mislim d bi dosta konstruktivnije bilo, ako nista onaj garo bi mogo tuci sa 30-35 metara! 
- simonese
#1416 Re: FC Bayern Munchen
posjed lopte ne donosi i dobru igru ali eto,tri bobe za vrh,dosta
mada nisam zadovoljan
mada nisam zadovoljan
- citadela
#1417 Re: FC Bayern Munchen
Tanko je ono skroz ... Gledam Borussiu (npr treci gol - Kagawa i Grosskreutz), poslije gledam Bayern i tacno me tuga uhvati... Ali, drago mi zbog Borusije.simonese wrote:posjed lopte ne donosi i dobru igru ali eto,tri bobe za vrh,dosta
mada nisam zadovoljan
- simonese
#1418 Re: FC Bayern Munchen
isti racku drugo pakovanje
lopta ide samo ne u gol,Hamburga sveli na kontre ali to izgleda nije dovoljno
lopta ide samo ne u gol,Hamburga sveli na kontre ali to izgleda nije dovoljno
- MeanMachine
#1419 Re: FC Bayern Munchen
Bayern već odavno ima velike probleme sa jako defanzivnim postavkama igre mnogih protivničkih ekipa (uz određeni broj izuzetaka) ali to nije i ne smije biti razlog ovako tanke igre. Do protivničkog šesnaesterca igra nekako i funkcioniše, ali onda nastaju problemi. Prekomplikovani potezi, kombinacije koje nemaju pretjerano puno smisla, nesigurna dodavanja i želja da se sa loptom uđe u gol (osim Robbena i povremeno Riberyja) su sve razlozi trenutne jako neefikasne igre u napadu Bayerna. Ova činjenica je posebno "smiješna" ako se pogleda ko igra u ofanzivi ove ekipe: Robben, Ribery, Gomez, Müller, Kroos i Schweinsteiger (s tim da su zadnja dvojica neka spona između napada i odbrane, barem Schweinsteiger). Dakle, radi se zaista o vrhunskim igračima, pojedini su sigurno na nivou igrača svjestske klase (kada su u top formi, naravno) ali opet gol neće pa neće. Posebno bih istaknuo konstantno lošu igru Müllera koji nikako da se vrati u formu sa svjetskog prvenstva 2010., odnosno one sezone prije tog prvenstva. Ni Gomez ne igra baš sjajno proteklih nekoliko utakmica, a Robben još uvijek nije u top formi (iako se popravlja iz utakmice u utakmicu).
Pored svega ovoga odbrana je totalno nesigurna, bez pravog vođe i organizatora, i uz to jako spora. Nadam se da će Heynckes zajedno sa igračima što prije naći pravi "recept" da ova zaista sjajna ekipa profunkcioniše onako kako zna i umije jer bi u tom slučaju pitanje prvaka bilo bez problema i prije kraja sezone riješeno u korist Bayerna.
Auf gehts Ihr Roten

Pored svega ovoga odbrana je totalno nesigurna, bez pravog vođe i organizatora, i uz to jako spora. Nadam se da će Heynckes zajedno sa igračima što prije naći pravi "recept" da ova zaista sjajna ekipa profunkcioniše onako kako zna i umije jer bi u tom slučaju pitanje prvaka bilo bez problema i prije kraja sezone riješeno u korist Bayerna.
Auf gehts Ihr Roten
- simonese
#1420 Re: FC Bayern Munchen
Robben,Ribery,Kroos,Lahm,Schweinsteiger,sve strasni suteri ali se slabo puca sa jedno 20 do 25 metaraMeanMachine wrote:Bayern već odavno ima velike probleme sa jako defanzivnim postavkama igre mnogih protivničkih ekipa (uz određeni broj izuzetaka) ali to nije i ne smije biti razlog ovako tanke igre. Do protivničkog šesnaesterca igra nekako i funkcioniše, ali onda nastaju problemi. Prekomplikovani potezi, kombinacije koje nemaju pretjerano puno smisla, nesigurna dodavanja i želja da se sa loptom uđe u gol (osim Robbena i povremeno Riberyja) su sve razlozi trenutne jako neefikasne igre u napadu Bayerna. Ova činjenica je posebno "smiješna" ako se pogleda ko igra u ofanzivi ove ekipe: Robben, Ribery, Gomez, Müller, Kroos i Schweinsteiger (s tim da su zadnja dvojica neka spona između napada i odbrane, barem Schweinsteiger). Dakle, radi se zaista o vrhunskim igračima, pojedini su sigurno na nivou igrača svjestske klase (kada su u top formi, naravno) ali opet gol neće pa neće. Posebno bih istaknuo konstantno lošu igru Müllera koji nikako da se vrati u formu sa svjetskog prvenstva 2010., odnosno one sezone prije tog prvenstva. Ni Gomez ne igra baš sjajno proteklih nekoliko utakmica, a Robben još uvijek nije u top formi (iako se popravlja iz utakmice u utakmicu).
Auf gehts Ihr Roten![]()
mozda bi to bila ponekad bolja solucija nego neke kombinacije ili potez vise
- MeanMachine
#1421 Re: FC Bayern Munchen
Upravo tako, šutevi sa distance bi svakako mogli biti jedan od načina kako da se razbije gusto postavljena odbrana protivnika, s tim da se danas pokazalo da ni to trenutno ne ide baš sjajno (osim po jednog šuta Robbena i Schweinsteigera). Ipak, i pored ovoga mislim da bi trebali mnogo češće pokušavati šutevima sa većih udaljenosti matirati protivničke golmane (uz obavezno vježbanje izvođenja slobodnih udaraca koje je danas bilo očajno, kako kod Riberyja tako i kod Kroosa).simonese wrote:
Robben,Ribery,Kroos,Lahm,Schweinsteiger,sve strasni suteri ali se slabo puca sa jedno 20 do 25 metara
mozda bi to bila ponekad bolja solucija nego neke kombinacije ili potez vise
- Nogatrans
#1422 Re: FC Bayern Munchen
Slabo pravo.Bayern iako se vidi da su svi procitali nasu igru nista ne mjenja. Hajnkes i dalje igra isto kao i ranije. Ako zeli parirati Dortmundu morat ce dobro da se oznoje. MAda ipak mislim da postava taktike i igre je najveci uzrok ovako slabe igre Bayerna .
- Partijaner
- simonese
#1424 Re: FC Bayern Munchen
kaze SuperMario da Bayern puno bolje igra bez Robbena
-
missko
#1425 Re: FC Bayern Munchen
Kaze onaj Japanac da ide iz Bayerna a nije havetno ni zaigro.