Ridjobrki wrote:Od svih igrača na svijetu on je probavao jedinog koji tu sigurno neće igrati! Taman da niko nije čuo za Lulića - on je trebao znati za njega, bar u Švici imamo kontakt-ljude. I možda 95% naših ljubitelja nogometa nije čulo za Lulića ali 100% naših ljubitelja nogometa ne primaju plaću za to da znaju za njega... I od pravog selektora se očekuje da radi svoj posao po svom nahođenju a ne po nahođenju javnosti i medija. Takav je život trenera i takav je taj posao, javnost te razapinje šta god da uradiš.
Ovako, moje mišljenje o radu Safeta Sušića je tabula rasa. Ustvari baš me briga kako će on radit, bitan je samo rezultat. Ja znam da je veći dio predasuda prema Papetu kao selektoru rezultat činjenice što je on nešto između flegmatika i melanholika, a ne kako bi naš narod volio nešto između sangvinika i kolerika. Moje mišljenje će se počet formirat tek od utakmice sa Luksemburgom, zavisno od rezultata kakve bude ostvarivo.
Sad kad sam to jasno postavio, mislim da je opšti zaključak da meni nisu bitne skoro nikako prijateljske utakmice, i kako sam to više puta istakao, bio bih najsretniji da ih FIFA zabrani, jer ne vidim poentu u rekreativnom trčkaranju/šetnji po terenu i dodirivanju lopte s vremena na vrijeme. To radi raja na terminu... Ali, ako bih uzeo za ozbiljno prijateljske utakmice, kao što to veći dio javnosti radi, onda bih se uglavnom složio s tobom. A ako bih sudio prema izrazu Papetovog lica i tipu njegovog temperamenta vjerovatno bih se slago i sa većinom javnosti. No, kako to nije slučaj, ja ću sudit tek nakon pravih utakmica i pravih rezultata. Kukanje prije nego što je bitka počela, za mene nema nikakvog smisla.
I da, jedina moja ozbiljna zamjerka na Papeta je što je zvao najbolje igrače za utakmicu protiv Katara. Ja bih isprobo B tim i možda tu tražio neka potencijalna nova rješenja. Dakle, može se reći da se djelomično slažem s tobom, samo ne djelim intenzitet tvoje kritike