Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
BaileyS

#1401 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

Ne treba za ozbiljno uzimati nekog ko Ciru Blazevica okarakterise kao profesionalca.
Obuca9

#1402 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Edin H. wrote:Naravno da su Munja & co. skontali (konacno) da im je bolje da se ove petljavine odvijaju iza zatvorenih vrata, ako nista nece biti blebetanja po forumima o onome sta se desava, a sada bih ja trebao da se divim Papetu na njegovoj mudrosti.
Čitam post i kontam je li ovo moguće još nigdje nije popljuvao Papeta, ali onda na kraju, naravno neizostavno pljuvanje. Sad kad si potrosio sve argumente, sad si pocoe pricati o necemu sto se desava iza ledja i za sta niko ne zna, a to je da Pape zaista suruje sa menadzerima i novinarima, samo forum to ne zna.

Ponekad me sa opsesivnom željom da popljuješ Papeta podsjećaš na čikija ;)
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1403 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

BaileyS wrote:Ne treba za ozbiljno uzimati nekog ko Ciru Blazevica okarakterise kao profesionalca.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Edin H.

#1404 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

hz__semir wrote:
Edin H. wrote:Naravno da su Munja & co. skontali (konacno) da im je bolje da se ove petljavine odvijaju iza zatvorenih vrata, ako nista nece biti blebetanja po forumima o onome sta se desava, a sada bih ja trebao da se divim Papetu na njegovoj mudrosti.
Čitam post i kontam je li ovo moguće još nigdje nije popljuvao Papeta, ali onda na kraju, naravno neizostavno pljuvanje. Sad kad si potrosio sve argumente, sad si pocoe pricati o necemu sto se desava iza ledja i za sta niko ne zna, a to je da Pape zaista suruje sa menadzerima i novinarima, samo forum to ne zna.

Ponekad me sa opsesivnom željom da popljuješ Papeta podsjećaš na čikija ;)

Ti si covjece opsesivan u vezi Papeta, ja tebi uopste ni ne odgovaram na postove i nisam imao namjeru dok se ne potrudis da stvari sagledas objektivnije, a ne kroz navijacku prizmu.
Prije svega imas problem da prvo procitas sto je napisano, prije nego sto odgovoris i to naravno nije prvi put.
Hajde mi sada nadji gdje sam ja rekao da on suruje sa menadzerima? Da li ce poceti ja to ne znam, ali ja sam govorio o Savezu, a sto Pape sudeci po izjavama (osim one u vezi Kine) ne zna ni gdje je dosao, ni sa kim radi (nazvao ih je velikim profesionalcima), ni sta se radi oko njega je druga vrsta problema.

Ako se ovi komentari u vezi Cire odnose na mene mogu se samo nasmijati, jer pripadam onoj (omanjoj) grupi koja je skandirala tamo gdje se to i radi protiv Cire od pocetka, pa do kraja njegovog mandata.
HarnagaHarnaga

#1405 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by HarnagaHarnaga »

Nikada necu razumjeti potrebu kod pojedinih ljudi da i posle hichmet "godina" dokazuju (valjda sami sebi), da su bili u pravu. Ciro je napravio posao koji je u onom momentu mogao napraviti samo on, nikakav radnik, pregaoc, neko ko se ne odvaja od terena, neko ko ce rastjerati novine, radio i televiziju, menadzere, vec blefer, motivator, sarmer. Odavno nisam vidio da je Bosna (onaj dio koji sebe smartra Bosnom) bila na nogama, da su gradovi "gorili" kad igraju zmajevi. Iz potpunog haosa Ciro je na kraju reprezentaciju koja je po vrednosti u grupi bila na cetvrtom mjestu doveo do drugog mjesta (IZA PRVOPLASIRANE REPREZENTACIJE NA SVIJETU) i casno izgubio od reprezentacije koja je rangirana kao CETVRTA NA SVIJETU. Znaci, ovdje mu se zamjera sto nije bio bolji od PRVE ili CETVRTE reprezentacije svijeta. Pa ljudi moji da li ste vi normalni? Helem neise, Ciro se ispucao, ko zna da li bi mogao nesto novo ponuditi, star je covjek u godinama kad ne bi bilo iznenadjenje da omrkne, a ne osvane te je sasvim logicno da je bilo potrebno potraziti novo rjesenje. Safet Susic je pravi izbor, ima reprezentaciju koja bi uz obilje srece mogla ponoviti uspjeh iz prethodnih kvalifikacija iako je tek treci favorit. U grupi smo gdje su Francuzi sigurni, gdje za drugo mjesto najvise sansi imaju Rumuni, a na koje i mi ako Bogda uspjesno "pucamo". Ni ostale ekipe iz grupe izuzev Lux. ne odricu se unapred drugog mjesta, pa cemo vidjeti. Ponavljam vam, nemojte se toliko zanositi, nas tim nije neki favorit, nije ni nesto specijalno dobar. Imamo super asa, dva - asa, nekoliko prosjecnih u evropskim okvirima a Bogami i nekoliko ispod prosjecnih koji ne igraju u svojim timovima. Prvo mjesto - ne smijem ni pomisliti ali... Drugo mjesto - da se drzimo za uheta i skacemo do nebesa. Trece mjesto - reala, sve ispod neuspjeh. I dobro je vise Cire Blazevica, koji vam je, sta ste toliko optereceni covjekom? Bilo - proslo - idemo dalje.
luckylaka

#1406 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Lutalica_sa wrote:Ne znam narode sta vi mislite, ali Ciro je trebao ostati. Imam veliki respekt za Susica i stvarno je legenda BH fudbala, ali da li on stvarno moze uraditi bolji posao od Cire? Ipak Ciro nas je doveo skoro pa do svjetskog prvenstva, veliki je strucnjak (zna sta radi), veliki je motivator (malo ko danas ima tu osobinu)...ne znam, pravo sam skeptican po pitanju Susica. Imali smo Kodru, Hadzibegica, Muzurovica...niko nije dosao ni do baraza. Trebao je Ciro ostati i graditi ekipu barem jos jednu-dvije sezone.
Ne shvatajte ovo kao provokaciju, svako ima pravo na misljenje:)
Prvo.Ciro nas je odveo samo do baraza koji ustvari nije nikakav uspjeh samo jos jedna utakmica vise u kvalifikacijama.Drugo.Ciro nije motivator nego muljator koji je za racun Hrvatske kupio nase igrace i odvodio ih u rep.Hrvatske.Trece.Ciro je bio strucnjak,a svoju nestrucnost je pokazao u barazu.I na kraju.Hvala bogu pa je otisao da svoju strucnost pokaze u Kini.Daleko mu kuca od BiH.
winabike

#1407 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by winabike »

Edin H. wrote: Znam o cemu govorim, jer sam u Belgiji bio u istom hotelu sa nasim timom, a u Estoniji sam isao da se nadjem sa prijateljima koji su bili u istom hotelu sa njima.
Interesantno je da se tada niste bunili, posto smo te utakmice dobili.
Ne, Edine, nisam se bunio iz prostog razloga što nisam bio u Belgiji i Estoniji. Možda ti to jednostavno objašnjenje nije dovoljno "prosvjetljujuće", ali u principu ne pričam o onome što ne znam.
Edin H. wrote: Premda taj cirkus niko ne moze podrzavati, u nasoj suludoj situaciji to i nije tako lose.
Ma odlično je. Ned'o Bog bolje.

A ned'o dragi Bog ni da Papetu dadnemo šansu, hajmo čovjeku hebat sve po redu prije nego što je i počeo.

Da, kada je bilo između njega i Barbareza, i ja sam bio za Barbareza. Ali je izabran Pape. I šta sad? Ubit čovjeka? Pobit mu familiju? Zapalit selo? Ne pada mi na pamet. Čini mi se da čovjek sasvim solidno i smireno radi svoj posao. Bar do sada.
winabike

#1408 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by winabike »

HarnagaHarnaga wrote:Nikada necu razumjeti potrebu kod pojedinih ljudi da i posle hichmet "godina" dokazuju (valjda sami sebi), da su bili u pravu. Ciro je napravio posao koji je u onom momentu mogao napraviti samo on, nikakav radnik, pregaoc, neko ko se ne odvaja od terena, neko ko ce rastjerati novine, radio i televiziju, menadzere, vec blefer, motivator, sarmer. Odavno nisam vidio da je Bosna (onaj dio koji sebe smartra Bosnom) bila na nogama, da su gradovi "gorili" kad igraju zmajevi. Iz potpunog haosa Ciro je na kraju reprezentaciju koja je po vrednosti u grupi bila na cetvrtom mjestu doveo do drugog mjesta (IZA PRVOPLASIRANE REPREZENTACIJE NA SVIJETU) i casno izgubio od reprezentacije koja je rangirana kao CETVRTA NA SVIJETU. Znaci, ovdje mu se zamjera sto nije bio bolji od PRVE ili CETVRTE reprezentacije svijeta. Pa ljudi moji da li ste vi normalni? Helem neise, Ciro se ispucao, ko zna da li bi mogao nesto novo ponuditi, star je covjek u godinama kad ne bi bilo iznenadjenje da omrkne, a ne osvane te je sasvim logicno da je bilo potrebno potraziti novo rjesenje. Safet Susic je pravi izbor, ima reprezentaciju koja bi uz obilje srece mogla ponoviti uspjeh iz prethodnih kvalifikacija iako je tek treci favorit. U grupi smo gdje su Francuzi sigurni, gdje za drugo mjesto najvise sansi imaju Rumuni, a na koje i mi ako Bogda uspjesno "pucamo". Ni ostale ekipe iz grupe izuzev Lux. ne odricu se unapred drugog mjesta, pa cemo vidjeti. Ponavljam vam, nemojte se toliko zanositi, nas tim nije neki favorit, nije ni nesto specijalno dobar. Imamo super asa, dva - asa, nekoliko prosjecnih u evropskim okvirima a Bogami i nekoliko ispod prosjecnih koji ne igraju u svojim timovima. Prvo mjesto - ne smijem ni pomisliti ali... Drugo mjesto - da se drzimo za uheta i skacemo do nebesa. Trece mjesto - reala, sve ispod neuspjeh. I dobro je vise Cire Blazevica, koji vam je, sta ste toliko optereceni covjekom? Bilo - proslo - idemo dalje.
:thumbup:

Eto, to je to.
veljaca

#1409 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

- Pape kod mene ima ( kao i svaki selektor ) kredit - dok ga ne potrosi. Do sada nije bila prilika ( nije bilo zvanicnih utakmica ) da ga potrosi ....
- Nemojte pojedinci za trenera koji je osvojio 3 mjesto na svjetskom prvenstvu da kazete da nije profesionalac .... Eto, vi profesionalci ( ili oni treneri koji su po vama profesionalci ) osvojite trece, ili mozda drugo a mozda i prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu .... Nemojte prosipati ublehe ....

:sax:
Timotije

#1410 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Timotije »

Samo mali osvrt na nasa "cirkus" gostovanja. U Tallinu sam bio u istom hotelu sa reprezentacijom (sasvim slucajno), a u Lissabonu sam uzeo isti hotel iz prakticnih razloga, da lakse dodjem do svoje karte. Zbog sopstvenog javasluka savez je karte dijelio u prizemlju hotela, tako da je ogroman broj navijaca protutnjao (i protefericio) u istom hotelu sa nasim igracima!
O nekom miru tu nije bilo ni govora, Pjanic stoji za sankom i slika se s rajom, Miske isto tako (mrko) gleda Rusija-Slovenija na TV-u iznad sanka, dva sta pred nasu utakmicu, dok mu se okolo kace navijaci sa aparatima i sl...
Novinari, politicari i sva ostala svita, raznoraznih uvlakaca i polusvijeta, uredno krcmi novac poreznih obveznika...
Sve je to fino, kad je senluk, nek i hala u avliji gori, nemam nista protiv, ali kad se teferici za vlastiti novac i bez igraca reprezentacije. Na licima mnogih od njih se vidjelo koliko im sav taj cirkus ide na...znate vec na sta!
Meni kao navijacu, taj sou odgovara, dobijem zabavu za utroseni novac, ali to je katastrofa za interes naseg nacionalnog tima!
Nadam se da ce Susic izvuci pouke, prvi potezi mi se svidjaju, samo nastaviti... :bih:
Last edited by Timotije on 09/04/2010 15:24, edited 1 time in total.
Max Bunker

#1411 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Max Bunker »

@hz_sema-
Ne znam drug sto ulazis u raspravu sa tim "velikim fudbalskim strucnjacima" sto pljuju Papeta. Shvati drug, da je to sve na "nacionalnoj" osnovi, da pojedinci ne mogu podnijeti da je Pape ( igrac i legenda FKS ) selektor i sada taman da osvojimo EP, nace se neki od njih i u nedostatku argumenata reci : " Pape ima glavu k'o konj." I to je sva mudrost.
Isto kao kada bi, npr. Mesa postao selektor reprezentacije, glavu dajem da bi se i medju nama ( pitar sam ) naslo tih mudrosera da mu traze mane.
Aphex_

#1412 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Aphex_ »

Dzaba njemu sve, ako ne odemo na evropsko. :D
cyprus

#1413 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

HarnagaHarnaga wrote:Nikada necu razumjeti potrebu kod pojedinih ljudi da i posle hichmet "godina" dokazuju (valjda sami sebi), da su bili u pravu. Ciro je napravio posao koji je u onom momentu mogao napraviti samo on, nikakav radnik, pregaoc, neko ko se ne odvaja od terena, neko ko ce rastjerati novine, radio i televiziju, menadzere, vec blefer, motivator, sarmer. Odavno nisam vidio da je Bosna (onaj dio koji sebe smartra Bosnom) bila na nogama, da su gradovi "gorili" kad igraju zmajevi. Iz potpunog haosa Ciro je na kraju reprezentaciju koja je po vrednosti u grupi bila na cetvrtom mjestu doveo do drugog mjesta (IZA PRVOPLASIRANE REPREZENTACIJE NA SVIJETU) i casno izgubio od reprezentacije koja je rangirana kao CETVRTA NA SVIJETU. Znaci, ovdje mu se zamjera sto nije bio bolji od PRVE ili CETVRTE reprezentacije svijeta. Pa ljudi moji da li ste vi normalni? Helem neise, Ciro se ispucao, ko zna da li bi mogao nesto novo ponuditi, star je covjek u godinama kad ne bi bilo iznenadjenje da omrkne, a ne osvane te je sasvim logicno da je bilo potrebno potraziti novo rjesenje. Safet Susic je pravi izbor, ima reprezentaciju koja bi uz obilje srece mogla ponoviti uspjeh iz prethodnih kvalifikacija iako je tek treci favorit. U grupi smo gdje su Francuzi sigurni, gdje za drugo mjesto najvise sansi imaju Rumuni, a na koje i mi ako Bogda uspjesno "pucamo". Ni ostale ekipe iz grupe izuzev Lux. ne odricu se unapred drugog mjesta, pa cemo vidjeti. Ponavljam vam, nemojte se toliko zanositi, nas tim nije neki favorit, nije ni nesto specijalno dobar. Imamo super asa, dva - asa, nekoliko prosjecnih u evropskim okvirima a Bogami i nekoliko ispod prosjecnih koji ne igraju u svojim timovima. Prvo mjesto - ne smijem ni pomisliti ali... Drugo mjesto - da se drzimo za uheta i skacemo do nebesa. Trece mjesto - reala, sve ispod neuspjeh. I dobro je vise Cire Blazevica, koji vam je, sta ste toliko optereceni covjekom? Bilo - proslo - idemo dalje.
Moram i ja. :thumbup:
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#1414 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by A1fa »

cyprus wrote:
U prevodu-treba se predati unaprijed i zadovoljiti se sa cinjenicom da cemo i mi nasim unucima od uspjeha reprezentacije BIH moci pricati samo o tom famoznom Portugalu i barazu do kojeg smo dosli jer su Turci gubili bodove u utakmicama u kojima je nerealno bilo da ih izgube??? :roll: Imas li ti i jedan post da ne spomenes Ciru ili Medunjanina?? Sto se predstojecih kvalifikacija tice, Francuzi su pokazali u proslim kvalifikacijama ko su i sta su. Jesu najkvalitetniji u grupi, ali ni u snu se nece prosetati kroz grupu kao sto je to ucinila Spanija. Rumuni favoriti za drugo mjesto?? Po cemu??? Jedino ako se u vrijednost njihove repke uracuna i kolicina ,,bijelog'' koju im glavna zvijezda mjesecno usmrkne :lol: Gledao sam citavu utakmicu njihovu protiv Izraela kod kuce, jadno, smijesno, pateticno. Izrael ih napada u gostima, golu im prismrdit nisu mogli, bez ideje, kreativnosti, kao mi u vrijeme Mise Smajlovica ;)
Ne precjenjujem nase nogometase, ali ovo je sto se individualne kvalitete tice daleko najbolja ekipa koju smo ikada imali. Njima treba samo neko ko ce im obezbjediti iole profesionalan ambijent, a Pape je nagovjestio da je on izgleda bas taj. Takav ambijent i ozbiljan pristup ce nam osigurati 18 bodova protiv te tri objektivno na papiru slabije ekipe. Doduse, mene vise brinu Bjelorusija pa cak i Albanija od Rumunije, ali opet ponavljam-samo ako sredimo one stvari koje su nas u svim dosadasnjim kvalifikacijama kostale uspjeha, tad se mozemo nadati drugom mjestu i odlasku na zavrsnicu!
cyprus

#1415 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

A1fa wrote:U prevodu-treba se predati unaprijed i zadovoljiti se sa cinjenicom da cemo i mi nasim unucima... bla bla
Ne želim glumit Harnaginog advokata, ali pošto sam stavio znak slaganja sa gore napisanim postom, moram odgovorit, tj. postavit kontrapitanje: na koji si ti način izveo citirani zaključak?
HarnagaHarnaga wrote:..U grupi smo gdje su Francuzi sigurni, gdje za drugo mjesto najvise sansi imaju Rumuni, a na koje i mi ako Bogda uspjesno "pucamo"
:roll:
jeza u ledja

#1416 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

cyprus wrote:
Takodje. :thumbup: :thumbup:
luckylaka

#1417 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

U grupi u kojoj su Francuzi sigurni(kao i prethodne kvalifikacije)mozda bi najbolje bilo da dogovorimo sa Rumunima dvije utakmice(jebo ostale)i da pobjednik kao navodno drugoplasirani(jer eto Francuzi su sigurni) ide na iduce prvenstvo.Inace za one koji nisu pratili temu od pocetkaBiH sa selektorom S.Susicem ce u ovim kvalifikacijama da zavrsi na prvom mjestu(zivi bili pa vidjeli) a za drugo ce da se bore,,sigurni,,Francuzi i ,,nesigurni,,Rumuni.
Corola

#1418 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Aphex_ wrote:Dzaba njemu sve, ako ne odemo na evropsko. :D
Sa cim :-) pa realno gledajuci osim Dzeke i sad trenutnim blicevima Pjanica i Spahica i ponekad Misimovica i nema tu materijala.
Glavni igraci su nam iz sela od 3.000 stanovnika ili Eski-sesir,Denizli,BB bujkur-hujkur nije brzi nego spor i tako dalje.
Mi ko biva,maltene hocemo neku garanciju za prvo mjesto a realnost je daleko da dalja ne moze biti.
P.S Hocu i ja nov BMW. Jest da u dzepu imam za dva kruha i to polubjela. :run:
Officer Crabtree

#1419 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Officer Crabtree »

Glavni igraci su nam iz sela od 3.000 stanovnika ili Eski-sesir,Denizli,BB bujkur-hujkur nije brzi nego spor i tako dalje
čekaj, jel misliš bit smiješan tako što ćeš koristiti broj stanovnika?

šta, bolje je da igraju recimo u drugom najvećem gradu EU-a, za Herthu?
Corola

#1420 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Officer Crabtree wrote:
Glavni igraci su nam iz sela od 3.000 stanovnika ili Eski-sesir,Denizli,BB bujkur-hujkur nije brzi nego spor i tako dalje
čekaj, jel misliš bit smiješan tako što ćeš koristiti broj stanovnika?

šta, bolje je da igraju recimo u drugom najvećem gradu EU-a, za Herthu?
Ne shvacas poentu jer bi sad mogao lupiti pricu o Sirokom i Sarajevu.I naravno nidokle nebi stigao. :-)
Klub koji kad krepucne Hoop ce zavrsiti kao Uerdingen, kod Herthe je druga prica.
Officer Crabtree

#1421 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Officer Crabtree »

Ne shvacas poentu
Shvaćam, jer sam superinteligentno biće. Da je Mjesec na prodaju ja bih bio vlasnik.

Kad smo to razjasnili, pokušao si omalovažiti naše igrače jer igraju u klubu iz mjesta sa malim brojem stanovnika. To je tako nebitna stvar. Sada još pokušavaš da objasniš da će klub propasti kad vlasnik propadne, što je nebitno za kvalietu ta dva igrača, jer oni i ako klub propadne mogu igrati u Bundesligi bez problema.
Corola

#1422 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Omalonovazovanaovanati :-)
Jok ja sam sa Grbavice sto pitas :skoljka:
Inace sa Feringom ne pricam otkad sam otisao na stecaj. :dance:
HarnagaHarnaga

#1423 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by HarnagaHarnaga »

A1fa wrote:
cyprus wrote:
U prevodu-treba se predati unaprijed i zadovoljiti se sa cinjenicom da cemo i mi nasim unucima od uspjeha reprezentacije BIH moci pricati samo o tom famoznom Portugalu i barazu do kojeg smo dosli jer su Turci gubili bodove u utakmicama u kojima je nerealno bilo da ih izgube??? :roll: Imas li ti i jedan post da ne spomenes Ciru ili Medunjanina?? Sto se predstojecih kvalifikacija tice, Francuzi su pokazali u proslim kvalifikacijama ko su i sta su. Jesu najkvalitetniji u grupi, ali ni u snu se nece prosetati kroz grupu kao sto je to ucinila Spanija. Rumuni favoriti za drugo mjesto?? Po cemu??? Jedino ako se u vrijednost njihove repke uracuna i kolicina ,,bijelog'' koju im glavna zvijezda mjesecno usmrkne :lol: Gledao sam citavu utakmicu njihovu protiv Izraela kod kuce, jadno, smijesno, pateticno. Izrael ih napada u gostima, golu im prismrdit nisu mogli, bez ideje, kreativnosti, kao mi u vrijeme Mise Smajlovica ;)
Ne precjenjujem nase nogometase, ali ovo je sto se individualne kvalitete tice daleko najbolja ekipa koju smo ikada imali. Njima treba samo neko ko ce im obezbjediti iole profesionalan ambijent, a Pape je nagovjestio da je on izgleda bas taj. Takav ambijent i ozbiljan pristup ce nam osigurati 18 bodova protiv te tri objektivno na papiru slabije ekipe. Doduse, mene vise brinu Bjelorusija pa cak i Albanija od Rumunije, ali opet ponavljam-samo ako sredimo one stvari koje su nas u svim dosadasnjim kvalifikacijama kostale uspjeha, tad se mozemo nadati drugom mjestu i odlasku na zavrsnicu!
Ne da mi se objasnjavati, posebno ne tebi, samo hocu ponovo da izrazim cudjenje kako je nas narod dvolican. Pjenili su dok je Ciro govorio "Jebat cemo im mater", sada realna Papetova razmisljanja (koja su bezbeli slicna mojima :) ) karakterisu kao predavanje. A i ne znas brate citati kako je napisano ili namjerno izvrces. Ako ponovo procitas, vidjeces dasak nade cak i za prvo mjesto, te borbu za drugo, nikako predaju. Da, Francuzi su ipak neka druga liga, i jaci od nas ama bas na svim pozicijama osim mozda jedne (naj blizi poredjenju je Dzeko sa Henrijem ili Benzamom), te mislim da ih samo onaj glupavi selektor handri da ne budu jedni od glavnih kandidata za medalju na SP. Diskutabilno je da li je ova reprezentacija naj bolja koju smo imali jer lista imena sa Barbarezom, Salihamidzicem, Bolicem, Baljicem, Spahicem, Papcom, Musicem, Beslijom...i nise bas za podcjeniti, a jos su neki od njih igrali i sa Kodrom, Hibicem, Konjicem
BaileyS

#1424 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

veljaca wrote:- Pape kod mene ima ( kao i svaki selektor ) kredit - dok ga ne potrosi. Do sada nije bila prilika ( nije bilo zvanicnih utakmica ) da ga potrosi ....
- Nemojte pojedinci za trenera koji je osvojio 3 mjesto na svjetskom prvenstvu da kazete da nije profesionalac .... Eto, vi profesionalci ( ili oni treneri koji su po vama profesionalci ) osvojite trece, ili mozda drugo a mozda i prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu .... Nemojte prosipati ublehe ....

Upravo je ta prica o trecem mjestu prosipanje ubleha...

Citava poglavlja posvecena su Ciri kao majstoru improvizacije a improvizacija i profesionalizm ne idu zajedno. Ciro Blazevic zasigirno ima nekih kvaliteta koji su mu pomogli u karijeri ali slabo koji od tih kvaliteteta ima bilo kakve veze sa profesionalizmom (u sto smo se i mi mogli uvjeriti)

Ljupko Petrovic je sa Zvijezdom osvojio Kup sampiona ali taj jedan uspjeh ne cini ga velikim trenerom, ostao je prosjecan i u balkanskim okvirima a da ne pricamo o evropskim.

To se vec ne moze reci npr. za Radomira Antica, trenera koji je bio uspjesan u Atletiku, Realu, Barceloni a i danas kao selektor Srbije. Za takve rezultate u kontinuitetu nije dovoljna improvizacija vec moras biti profesionalac i za njega sigurno ne stoji ona i corava koka zrno nadje.

* * * * * * * * *
Da se vratimo bitnijim stvarima, nakon sto je Safet Susic obavio razgovor sa Jasminom Sudicem reagovali su i svedski mediji. Kontaktirali su selektora U21 reprezentacije Svedske koji je obecao da ce obaviti razgovor sa Sudicem u vezi sa daljnim nastupima za njihovu mladu reprezentaciju
veljaca

#1425 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

BaileyS wrote:
veljaca wrote:- Pape kod mene ima ( kao i svaki selektor ) kredit - dok ga ne potrosi. Do sada nije bila prilika ( nije bilo zvanicnih utakmica ) da ga potrosi ....

Upravo je ta prica o trecem mjestu prosipanje ubleha...

Citava poglavlja posvecena su Ciri kao majstoru improvizacije a improvizacija i profesionalizm ne idu zajedno. Ciro Blazevic zasigirno ima nekih kvaliteta koji su mu pomogli u karijeri ali slabo koji od tih kvaliteteta ima bilo kakve veze sa profesionalizmom (u sto smo se i mi mogli uvjeriti)

Ljupko Petrovic je sa Zvijezdom osvojio Kup sampiona ali taj jedan uspjeh ne cini ga velikim trenerom, ostao je prosjecan i u balkanskim okvirima a da ne pricamo o evropskim.

To se vec ne moze reci npr. za Radomira Antica, trenera koji je bio uspjesan u Atletiku, Realu, Barceloni a i danas kao selektor Srbije. Za takve rezultate u kontinuitetu nije dovoljna improvizacija vec moras biti profesionalac i za njega sigurno ne stoji ona i corava koka zrno nadje.

* * * * * * * * *
Da se vratimo bitnijim stvarima, nakon sto je Safet Susic obavio razgovor sa Jasminom Sudicem reagovali su i svedski mediji. Kontaktirali su selektora U21 reprezentacije Svedske koji je obecao da ce obaviti razgovor sa Sudicem u vezi sa daljnim nastupima za njihovu mladu reprezentaciju
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Upravo je tvoja prica o prici o trecem mjestu najveca ubleha ......

Rezultati se samo broje - a ne to sta pricaju zene po brijacnicama.......
Locked