Hvala mala_mery,mala_mery wrote:Begovice, Scalibor ti je jeftiniji od bilo kojeg drugog sredstva, ako uzmes da djeluje 6-7 mjeseci.jaca-maca wrote:Ja koristim Stronghold, slicno Frontline-u samo bolje, a slicna je i cijena.Begovica wrote:Pitanje za sretnike sa dvije pasje gu*ice
ima li neko da koristi ogrlice (protiv krpelja i ostalih malih gadova), jer moje zvjere se često grizu dok se igraju, i ližu naravno, tako da sam do sad koristila samo frontline. Jednom sam prije par godina stavila one ogrlice obične, bile su u komadićima, samljevene u roku od sata. Međutim, frontline više ne djeluje nikako i moram nešto drugo pokušati, a puno mi je 50-60 maraka dati za taj Scalibur na primjer, izgrickaće, i još se mogu otrovati, a negdje sam pročitala i da im dlaku ošteti po vratu?
Scalibor koristim takodje, mala ogrlica je 25 KM a velika 29 KM, ali traje 6-7 mjeseci, ja sam zadovoljna.
Ne mogu izgrickati ogrlicu ako im je na vratua i nešteti dlaci, istina može pas biti alergican, zbog predostrožnosti izbriši Scalibor suhom krpom prije nego ga stavis na psa. Ako se stajanjem nakupilo na površinu previše aktivne supstance, skinices je, a samim tim je manja pojava alergiskih reakcija.
http://www.scalibor.com/home.asp
ja imam dva psa, i grizu jedan drugom s vrata kad se igraju..