A treba neko i odgovoriti - zašto se ranije nisu kažnjavali oni koji nepropisno parkiraju. I zašto kao i Semir, nisu probali naći alternativu, makar u parkiranju na krovovima praznih garaža...Qler wrote:E sad da opletu kazne za one parkirane na cesti, i da se fino ocisti ulica i napravi normalan protok saobracaja. Ovako soferima mrsko prosetati 50m dalje od ulaza i parking stoji 80% prazan...
Dobrinja stanovi za mlade problemi
- novi.dan.nova.nafaka
#1401 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
- Qler
#1402 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Pa realno, ljudi nisu imali gdje da parkiraju osim na onoj cesti, fakat, citavo naselje, 20 parking mjesta... jos ona uska cesta... a garaze nemaju bas svi ni da placaju. Ja srecom placam, i nemam probleme sa parkingom. A sada, kada ima parking, iskreno i ja razmisljam da odustanem od garaze i da pocnem tamo parkirati jer sam i uzeo garazno mjesto samo zbog mjesta za parkiranje da ne budem parking papak...
-
Damirr
#1403 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Ok ima te ugovore za parking mjesta,Reg61 wrote:Ako se želite baviti temeljitijom analizom, bojim se da ćete Ugovor morati potražiti kod nekoga drugog. Moja relacija sa KSF meni je sasvim jasna. Nadam se da razumijete da je Ugovor s razlogom dostupan zainteresiranim stranama, te ne vidim zašto bi se, uz dužno poštovanje, komšiluk bavio njime.adis204 wrote:Tražim radi šireg konteksta Ugovora, zbog vaše relacije sa KSF. Sakrijte potpise, matične brojeve i ostale lične podatke. Zanima me originalni Ugovor koji su vam ponudili, ne citati.Reg61 wrote:Žao mi je, ali Ugovor nije nešto što bih skenirala i postavila na forum. Osim toga, detalje možete provjeriti kod drugih korisnika parking ili KSF.Naravno, opcija je i da vjerujete na riječ, potrudila sam se da prenesem bitne detalje
Šta Vas košta?
Moj post je napisan sa namjerom da napomenem da su korisnici parking mjesta potpisali obvezujući dokument i da itekako postoji razlog zašto se parking mjesta i dalje koriste/blokiraju. Nažalost, izgleda da smo svi kupili stanove, uselili i tek poslije shvatili da parking prostor ispred zgrade nije vlasništvo stanara, odnosno nije javni prostor.
a u kojem clanu tog ugovora pise da ste oslobodjeni placanja istog?
-
adis204
#1404 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
.
Last edited by adis204 on 08/05/2013 12:34, edited 1 time in total.
-
adis204
#1405 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
.
Last edited by adis204 on 27/06/2014 07:34, edited 1 time in total.
- Qler
#1406 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Pa ima mjesta jos dosta.. Evo ja cu sutra morati sa jaranom da sredim plafon iznad svog mjesta pocelo mi kapati ono betonsko mlijeko. Oni mi se izvinjavaju sto rade, ali kazu ne mogu oni nista raditi, kanton neda feninga za odrzavanje garaza...
-
adis204
#1407 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
.
- Qler
#1408 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Ja sam u onoj prvoj, odmah poslije kruznog, i imas 100% jedno mjesto na 1. spratu, skrooz na kraju graze, suho, ne kapa ne curi, odlicno, ali meni ne odgovara jer imam bebu pa mi daleko da je vozam i nosam i izvlacim... e to je bilo prije 2 dana, ako ga neko nije ugrabio. A bilo je i dole par mjesta 100%, na -1.
-
adis204
#1409 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
.
-
Reg61
#1410 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Naravno da ne piše, ali jedan od uslova ugovora nije ispunjen (rampa ne radi), pa usluga se i ne naplaćuje. Vjerujem da ste to mogli i sami zaključiti pa je možda moj odgovor viška.Damirr wrote:Ok ima te ugovore za parking mjesta,
a u kojem clanu tog ugovora pise da ste oslobodjeni placanja istog?
- buba80
#1411 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
meni je interesatno kako je parking za vrijeme placanja bio poluprazan, a sada se ne smije ni jedno parking mjesto ni pogledati, sve posteno i uredno zakucano
a da ne pricam o nezgodama koje su mi gosti dozivjeli (i to stariji ljudi), pa bar stavite neki znak na ulazu u parking da ljudi znaju da je nas parking toliko poseban
a da ne pricam o nezgodama koje su mi gosti dozivjeli (i to stariji ljudi), pa bar stavite neki znak na ulazu u parking da ljudi znaju da je nas parking toliko poseban
- buba80
#1412 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
mi smo prilicno zadovoljni sa stanom, lokacijom, cistim papirima i kvalitetom gradnje. stan nam je jako topao zimi, a ljeti je bas ugodno sto znaci da je izolacija na mjestu. satovi za sve usluge su postavljeni, tako da je placanje prema potrosnji (grijanje je malo drugacije regulisano zbog njihovih monopolistickih pravila, al i to je manje vise prema potrosnji). papiri su svi uredni, stanovi etazirani i vrlo brzo vam notar zavrsi sve sto je potrebno za ZK ured.Enticer wrote:Pitanje: Da li je parking jedini problem u ovim zgradama? Da li su ove zgrade kvalitetnije gradjene od tibrinih?
I generalno pitanje vi koji ste kupili stanove u ovim zgradama jeste li se pokajali?
Ganjam i ja da kupim neki stan pa me sve zivo interesuje.
u nasem slucaju, tibra nam nikad nije bila opcija zbog guzve koju su napravili u izgradnji, tj. 0% mogucnosti da se vidi vedro ili oblacno nebo koliko su zgrade zbijene. ne znam od koga se tu kupuju stanovi, ni da li su etazirani, ali gledajuci na neke duge staze veliki minus te lokacije je sto nema u blizini ni vrtica ni skole ni parka ni setalista, nista osim benzinskih pumpi.
to je iz nase perspektive, ako imas jos pitanja, samo reci
- edin.h
#1413 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Zamolio bih da mi neko na private, pošalje broj od nekoga ko postavlja parking barijere.
Hvala
Hvala
-
dablO7
#1414 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
buba80 wrote:meni je interesatno kako je parking za vrijeme placanja bio poluprazan, a sada se ne smije ni jedno parking mjesto ni pogledati, sve posteno i uredno zakucano![]()
...pa bar stavite neki znak na ulazu u parking da ljudi znaju da je nas parking toliko poseban
Potpisujem
- jazzer
#1415 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Da ne budem parking papak parkiram na onom parkingu na trici, sto cuvaju RVI..I prosetam do stana cca 200 metara.Qler wrote:Pa realno, ljudi nisu imali gdje da parkiraju osim na onoj cesti, fakat, citavo naselje, 20 parking mjesta... jos ona uska cesta... a garaze nemaju bas svi ni da placaju. Ja srecom placam, i nemam probleme sa parkingom. A sada, kada ima parking, iskreno i ja razmisljam da odustanem od garaze i da pocnem tamo parkirati jer sam i uzeo garazno mjesto samo zbog mjesta za parkiranje da ne budem parking papak...
Ali ne brinem za auto i ne pravim probleme nikome.
Cesto me pri izlasku iz zgrade doceka auto parkirano na prilazu. Ne mogu ljudi sa cekerima prici ulazu.
Sada treba skroz zabraniti parkiranje u ulicama F. Filipovica i Grada Prata. Neka parkiraju na mjestu
predvidjenom za to.
-
Enticer
#1416 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Gledam jedan stan na lameli E6 i kuhinja je u sastavu dnevnog boravka, iz dnevnog se izlazi na balkon, e sad da li kuhinja ima ventilaciju ili neki otvor da se moze postaviti napa. Uzasno bi bilo da po cijelom stanu struji para od kuhanja i razni mirisevi hrane.
-
Innovation
#1417 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Ima ventilacija u kuhinjama. 
-
memomemaga
#1418 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
jadno je vidjeti one rampice raznih oblika. jos uvijek nisam doselio u stan, pa mi parking ne predstavlja problem, a svakako je sada napravljen novi, tako da, kada se dođe, ipak se ima gdje parkirati. Ali fakat, one rampice su kriza, zagrebati autom u sekundi.Reg61 wrote:Ako se želite baviti temeljitijom analizom, bojim se da ćete Ugovor morati potražiti kod nekoga drugog. Moja relacija sa KSF meni je sasvim jasna. Nadam se da razumijete da je Ugovor s razlogom dostupan zainteresiranim stranama, te ne vidim zašto bi se, uz dužno poštovanje, komšiluk bavio njime.adis204 wrote:Tražim radi šireg konteksta Ugovora, zbog vaše relacije sa KSF. Sakrijte potpise, matične brojeve i ostale lične podatke. Zanima me originalni Ugovor koji su vam ponudili, ne citati.Reg61 wrote:Žao mi je, ali Ugovor nije nešto što bih skenirala i postavila na forum. Osim toga, detalje možete provjeriti kod drugih korisnika parking ili KSF.Naravno, opcija je i da vjerujete na riječ, potrudila sam se da prenesem bitne detalje
Šta Vas košta?
Moj post je napisan sa namjerom da napomenem da su korisnici parking mjesta potpisali obvezujući dokument i da itekako postoji razlog zašto se parking mjesta i dalje koriste/blokiraju. Nažalost, izgleda da smo svi kupili stanove, uselili i tek poslije shvatili da parking prostor ispred zgrade nije vlasništvo stanara, odnosno nije javni prostor.
I ja bih volio kada bi neko skenirao i postavio ugovor, naravno bez podataka o korisniku. Ovo kazem iz razloga što sam od osobe koja ima potpisan ugovor sa KSF o korištenju parking mjesta saznao da su ugovori potpisani na period od godinu dana, koji je većini korisnika istekao (ja sam kupio stan u augustu prošle godine i nije bilo više nijedno parking mjesto). Ako je ovo što govorim tačno, a provjerit ću, onda bi i zadnji ugovor o korištenju parking mjesta trebao isteći početkom augusta. Isto tako, ta ista osoba mi je rekla da Ugovori koji su istekli nisu produžavani. Zamolit ću tu osobu da mi donese svoj Ugovor, pa ću vidjeti šta je sve sadržano u ugovoru. Ako bude onako kako sam informisan sliijedi kontaktiranje KSF i nadležnog kantonalnog ministarstvo da se ona bruka i šarenilo ukloni sa parkinga.
- buba80
#1419 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
ama ljudi, dovoljno dugo zivimo u ovoj drzavi da znamo da nista nije dzaba i da nema dozivotnih usluga bez da nam iste ne naplate. ti postovi oko ugovora su prica za malu djecu. dok se parking mjesto placalo - svaka cast, bezobrazno je onda parkirati nekome na mjesto, ali sada kada je ta praksa prestala ovo sto su uradili od prakinga je cisti primitivizam, al eto.
-
vryzas
#1420 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
buba80 wrote:ama ljudi, dovoljno dugo zivimo u ovoj drzavi da znamo da nista nije dzaba i da nema dozivotnih usluga bez da nam iste ne naplate. ti postovi oko ugovora su prica za malu djecu. dok se parking mjesto placalo - svaka cast, bezobrazno je onda parkirati nekome na mjesto, ali sada kada je ta praksa prestala ovo sto su uradili od prakinga je cisti primitivizam, al eto.
Kako nije dzaba
- AleSa
#1421 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Pozdrav svima!
Supruga i ja samo u potrazi za stanom vec neko vrijeme. Interesuje nas samo nova gradnja. Zgrada u kojoj vi zivite je za sada nesto sto nam se najvise svidja. Ulazili smo u nekoliko stanova vec prosle godine i jedan nam se pravooo svidio ali zbog nedostatka sredstava
isti nismo mogli i da kupimo. Ove godine je situacija puno bolja pa smo se opet u potrazi za stanom.
Znate li da li ima slobodnih stanova u vasoj zgradi. Da li imaju namjeru graditi nove lamele??
Ono koliko smo mi mogli vidjeti zgrade su poprilicno dobro uradjene, ali eto opet bih volio cuti vasa misljenja koliko ste vi zadovoljni zgradama, stanovima, komsijama... (parkingom vidim da niste
)
Supruga i ja samo u potrazi za stanom vec neko vrijeme. Interesuje nas samo nova gradnja. Zgrada u kojoj vi zivite je za sada nesto sto nam se najvise svidja. Ulazili smo u nekoliko stanova vec prosle godine i jedan nam se pravooo svidio ali zbog nedostatka sredstava
Znate li da li ima slobodnih stanova u vasoj zgradi. Da li imaju namjeru graditi nove lamele??
Ono koliko smo mi mogli vidjeti zgrade su poprilicno dobro uradjene, ali eto opet bih volio cuti vasa misljenja koliko ste vi zadovoljni zgradama, stanovima, komsijama... (parkingom vidim da niste
- Svicko
#1422 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
AleSa, a kako si zadovoljan rasporedom u stanovima?
Odnosno... onime što dobiješ u X kvadrata...
Lp,
Lp,
- AleSa
#1423 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Iskreno i nismo bas bili prezadovoljni. Kao sto sam napisao, ulazili smo u nekoliko stanova (45, 64 i 68m2). I samo je stan od 64m2 "zadovoljio". U druga dva stana je kuhinja bila zajedno sa dnevnom. To nam se ne svidja ni najmanje i ta opcija je iskljucena. U stanu od 64m2 je kuhinja "odvojena" (koliko-toliko) i dovoljno je velika, dnevna je ogromna, hodnik-ok, ostava isto tako, kupatilo je veliko... sve je to bilo za cistu 10-kuSvicko wrote:AleSa, a kako si zadovoljan rasporedom u stanovima?
Lp,
Ali nije to samo stan i raspored soba.. Oboje smo rodjenii i odrasli na Dobrinji, a i cijena od 1700KM/m2 za novu gradnju je po mojoj nekoj laickoj procjeni realna sa obzirom da ti je sve "pred nosom". Pozz
- Svicko
#1424 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Slažem se sa tobom, mislim da znam na koji stan misliš. Međtim, cijena i nije baš naj naj, ja sam isto 5-6 godina živio na Dobrinji i generalno Dobrinja je super apsolutno, ali mislim da nebi još trebala biti na tom nivou cijena, pa niti novogradnje.AleSa wrote:Iskreno i nismo bas bili prezadovoljni. Kao sto sam napisao, ulazili smo u nekoliko stanova (45, 64 i 68m2). I samo je stan od 64m2 "zadovoljio". U druga dva stana je kuhinja bila zajedno sa dnevnom. To nam se ne svidja ni najmanje i ta opcija je iskljucena. U stanu od 64m2 je kuhinja "odvojena" (koliko-toliko) i dovoljno je velika, dnevna je ogromna, hodnik-ok, ostava isto tako, kupatilo je veliko... sve je to bilo za cistu 10-kuSvicko wrote:AleSa, a kako si zadovoljan rasporedom u stanovima?
Lp,Jedini problem ako se to mozze tako nazvati je da je spavaca soba prevelika (mislim da se moglo komotno napraviti dvije manje sobe). Sve u svemu stan nam se pravo svidio...
Ali nije to samo stan i raspored soba.. Oboje smo rodjenii i odrasli na Dobrinji, a i cijena od 1700KM/m2 za novu gradnju je po mojoj nekoj laickoj procjeni realna sa obzirom da ti je sve "pred nosom". Pozz
Međutim i kada se proguta ta cijena, što kažeš, ipak je Dobrinja OK, meni nikako nije ležao taj raspored, gdje ti i pored toliko kvadrata (64) nemaš drugu sobicu za djecu, a hodnik i soba su prilično veliki bez ikakve potrebe. Tako da sam se čisto na osnovu rasporeda i onoga što dobijem u toliko kvadrata opredijelio za Tibru (moj stan je 60m2 a imam minijaturni hodnik, ali zato 2 sobe pored dnevne i malu odvojenu kuhinjicu. Doduše, druga stvar je to što sam potrefio i super pogled i nemam problema sa drugim zgradama ispred svog prozora. A i cijena je bolja za nekih 200 KM u prosjeku po kvadratu.
Ovo sam te pitao čisto jer sam bio u identičnim dilemama prije mjesec-dva i donio ovu odluku.
-
Enticer
#1425 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Gledao sam i ja te stanove gdje je kuhinja odvojena i to je dobro, ali onda nemas malu djeciju sobu koja je veoma potrebna. Ljudi koji su kupili te stanove i potencijalni kupci zalili su kako stan od otprilike 64m2 nema djeciju sobu pa je onda izvodjac radova u zgradama koje sada grade promijenio plan. Na mjesto kuhinje postavio je malu djeciju sobu malkice na ustrb hodnika, a kuhinja je u sklopu dnevnog boravka.AleSa wrote:Iskreno i nismo bas bili prezadovoljni. Kao sto sam napisao, ulazili smo u nekoliko stanova (45, 64 i 68m2). I samo je stan od 64m2 "zadovoljio". U druga dva stana je kuhinja bila zajedno sa dnevnom. To nam se ne svidja ni najmanje i ta opcija je iskljucena. U stanu od 64m2 je kuhinja "odvojena" (koliko-toliko) i dovoljno je velika, dnevna je ogromna, hodnik-ok, ostava isto tako, kupatilo je veliko... sve je to bilo za cistu 10-kuSvicko wrote:AleSa, a kako si zadovoljan rasporedom u stanovima?
Lp,Jedini problem ako se to mozze tako nazvati je da je spavaca soba prevelika (mislim da se moglo komotno napraviti dvije manje sobe). Sve u svemu stan nam se pravo svidio...