Policija
- quasar
#1401 Re: Policija
Sta ste svi natandareni na drotove? Covjek radi svoj posao. Iz nekog razlog asi bio sumnjiv i odlucio je da uradi ono sto je u njegovoj nadleznosti. Tvoje je da saradjujes, i on ce biti profesionalan i zdravo. Ja ne znam jel do mene il do vas, ja nikad nisam imao problem sa ponasanjem policajca. Pa njegova polazna pretpostvaka je da si ti olos, i da ces ga ubosti nozem. Mora tako inace ce jednom fakat naletiti nespreman na noz. Trebas mu razbiti iluziju svojim ponasanjem i sve ce ici bez problema. Jel toliki problem staviti se u njihovu kozu i prestati glumiti primadone. Ne valja kad rade, ne valja kad ne rade. Jel vi smatrate da kriminalci i prekrsioci imaju nekakvu vidljivu oznaku, pa policajac moze bez problema da skonta ko je banda, ko je samo onako "malo popio", ili ko je sada sa hadza dosao...
Pokusajte se tako qurciti u inostranstvu sa policijom, pa da vidite nevolje...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1402 Re: Policija
neki dan, gledam na Discovery-ju emisiju o američkim graničarima na granici sa Meksikom... malo je reći haos...JThomas wrote:a jebiga, svi kukaju kako pijane vozače i druge prekršioce treba skloniti sa ulica, a ponašaju se k'o da će im kruna s glave pasti ako naduvaju balon. pa nema tog robokapa koji će imati 100% pogodaka kad cijeni je li neko možda cug'o ili nije. pa ne mogu ni kod kakvog prekršaja i zločina samo krivi biti ispitani i provjereni, nikako. vožnja u pijanom stanju ubija ljude, i ne treba tu tjerati inat i glumiti uvrijeđenu mladu. a osim inata ja ne vidim nijedan drugi razlog da neko odbije da duva. pa čak i da jesi pio manji ti je belaj kad sarađuješ.
uglavnom, u po frke zazvonio je alarm, sve se diglo, trče prema terencu, izvlače čovjeka koji se istraumiro, žena njegova vrišti, djeca maloljetna plaču, vrište... izvode čovjeka ko kriminalca, vežu ga...
da bi se ustanovilo da ima isto ime i prezime kao traženi krimos i da je došlo do zabune... izvinite, hvala, doviđenja...
koga će on tužiti i sa kojim pravom?
- JThomas
#1403 Re: Policija
moju pokojnu babu 
evo vidiš, ovdje bi neki tužili što su, moš misliti, morali naduvali balon...
evo vidiš, ovdje bi neki tužili što su, moš misliti, morali naduvali balon...
-
skuhlo
#1404 Re: Policija
7-8 puta puh'o, od toga tri puta napuho (u 9 godina kolko vozim)quasar wrote:Sta ste svi natandareni na drotove? Covjek radi svoj posao. Iz nekog razlog asi bio sumnjiv i odlucio je da uradi ono sto je u njegovoj nadleznosti. Tvoje je da saradjujes, i on ce biti profesionalan i zdravo. Ja ne znam jel do mene il do vas, ja nikad nisam imao problem sa ponasanjem policajca. Pa njegova polazna pretpostvaka je da si ti olos, i da ces ga ubosti nozem. Mora tako inace ce jednom fakat naletiti nespreman na noz. Trebas mu razbiti iluziju svojim ponasanjem i sve ce ici bez problema. Jel toliki problem staviti se u njihovu kozu i prestati glumiti primadone. Ne valja kad rade, ne valja kad ne rade. Jel vi smatrate da kriminalci i prekrsioci imaju nekakvu vidljivu oznaku, pa policajac moze bez problema da skonta ko je banda, ko je samo onako "malo popio", ili ko je sada sa hadza dosao...
- JThomas
#1405 Re: Policija
jebiga brate, da na čelu piše jesi li pio ili nisi, alkotesta ne bi ni bilo. sve se na to svodi.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1406 Re: Policija
I feel disturbance in the ForceReligious Fantastic wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
Policija??? Gomila seoskih kerova. Uniformirani dio organizovanog kriminala. Mrzim ih svakim atomom svog bića. Ne, nisam u sukobu sa zakonom, ni sada ni u prošlosti. Jednostavno ih mrzim iz dna duše. Pljuc
- Bullet Tooth Tony
#1407 Re: Policija
JThomas wrote:a jebiga, svi kukaju kako pijane vozače i druge prekršioce treba skloniti sa ulica, a ponašaju se k'o da će im kruna s glave pasti ako naduvaju balon. pa nema tog robokapa koji će imati 100% pogodaka kad cijeni je li neko možda cug'o ili nije. pa ne mogu ni kod kakvog prekršaja i zločina samo krivi biti ispitani i provjereni, nikako. vožnja u pijanom stanju ubija ljude, i ne treba tu tjerati inat i glumiti uvrijeđenu mladu. a osim inata ja ne vidim nijedan drugi razlog da neko odbije da duva. pa čak i da jesi pio manji ti je belaj kad sarađuješ.
- Control panel
#1408 Re: Policija
ipak kada covjek od 40 i koju vozi porodicno auto (a nije dvica), sa dvije sjedalice nazad nije sumnjiv i nije po difoltu olos. i kada taj policajac koji je bio sam u autu
ni pet ni sest nego da pusem, ni da pitak, kuda, sto, kako, nego odmah sumnjiv, a posebno na kraju kada sam sa police gepeka pokusao da uzmem dokumente kads smo zavrsili kaze dokumente ces dobiti kada ja kazem da smo zavrsili.
kad mi je na kraju vratio dokumnete rekao sam mu da bi malo mogao pripaziti na svoje ponasanje,a on ljutito sjeda u auto i opalio po gasu da su gume haman pa zaskripale.
i nisam seoska mlada nego ne ocekujes bahato ponasanje drzavnog sluzbenika. on treba da se lijepo i uljudno poansa prema svima. prema onom od 20, 30, 40 ... godina i prema damama i muskarcima, prema kriminalcima i normalnim gradjanima. a ne da glumi silu zato sto ima uniformu i da te ponizava jer njega zakon stiti. a kada ga neki krimos mrsne podvije rep i manji je od makovog zrna.
kad mi je na kraju vratio dokumnete rekao sam mu da bi malo mogao pripaziti na svoje ponasanje,a on ljutito sjeda u auto i opalio po gasu da su gume haman pa zaskripale.
i nisam seoska mlada nego ne ocekujes bahato ponasanje drzavnog sluzbenika. on treba da se lijepo i uljudno poansa prema svima. prema onom od 20, 30, 40 ... godina i prema damama i muskarcima, prema kriminalcima i normalnim gradjanima. a ne da glumi silu zato sto ima uniformu i da te ponizava jer njega zakon stiti. a kada ga neki krimos mrsne podvije rep i manji je od makovog zrna.
-
Biznis
#1409 Re: Policija
moze se odbiti alkotest i onda se vodis kao da si popio. na policiji je da ti se predlozi pregled ljekara ili uzimanje krvi. ide ti prekrsajna prijava za voznju u pijanom stanju ako odbijes. sud ce 100% biti na strani policajca.Control panel wrote:interesuje me jedna stvar. sinoc sam prvi put puhao balon. dali se moze odbiti puhanje balona i sta onda slijedi ako odbijem, a ja u pravu. ima li kakvih sankcija za pogresnu procjenu policajca koji je trazio puhanje. ima li kakva mogucnost da se malo sa njima zezam
ovo pitam posto sam u pravu u vezi alkohola, jer isti ne koristim nikada i malo me je uvrijedio nastup policajca, a kasnije se nije ni izvinio i onako ljut razgulio. valjda ocekivao da je uhvatio zrtvu.
nekadasnjim aparatima su se morali mjenjati baloni pa se to placalo. sadansji su digitalni i moze se napuhati koliko hoces puta niko nista ne placa. takodje policijski sluzbenik ne placa niti ljekarski niti vadjenje krvi. ako je doslo do toga mozes umjesto sa alko testom otici sa prijavom za izrazito drsko ponasanje i ometanje sluzbene osobe u vrsenju duznosti. ovisi kako se ti postavis i na koga naletis.
-
maxell_sarajevo
#1410 Re: Policija
Ti si zasluzio da te malo oni iz Rexton-a provuku kroz ruke, dovoljno jako da ti suze na oci krenu.Religious Fantastic wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
Policija??? Gomila seoskih kerova. Uniformirani dio organizovanog kriminala. Mrzim ih svakim atomom svog bića. Ne, nisam u sukobu sa zakonom, ni sada ni u prošlosti. Jednostavno ih mrzim iz dna duše. Pljuc
- kurty
#1411 Re: Policija
Vala ja s njima imao situacija, ali ne i problema...quasar wrote:Sta ste svi natandareni na drotove? Covjek radi svoj posao. Iz nekog razlog asi bio sumnjiv i odlucio je da uradi ono sto je u njegovoj nadleznosti. Tvoje je da saradjujes, i on ce biti profesionalan i zdravo. Ja ne znam jel do mene il do vas, ja nikad nisam imao problem sa ponasanjem policajca. Pa njegova polazna pretpostvaka je da si ti olos, i da ces ga ubosti nozem. Mora tako inace ce jednom fakat naletiti nespreman na noz. Trebas mu razbiti iluziju svojim ponasanjem i sve ce ici bez problema. Jel toliki problem staviti se u njihovu kozu i prestati glumiti primadone. Ne valja kad rade, ne valja kad ne rade. Jel vi smatrate da kriminalci i prekrsioci imaju nekakvu vidljivu oznaku, pa policajac moze bez problema da skonta ko je banda, ko je samo onako "malo popio", ili ko je sada sa hadza dosao...
S jednim sam imao i sreca popustio me... Taj me pisao za prljave tablice, pisao mi kaznu kad sad isao do granapa sa biciklom a nisam imao kacigu, svaki bajram me zaustavljao i puhao sam balon... jednom komsije prafili iftar, i poslije iftara da odvucem jednu nanu kuci, s njihovim autom i zaustavi me i da pusem balon...i trajalo do jedne prilike.. ja na biciklu, on na motoru... zajmio me i da mi pise kaznu sto nemam kacigu, opet, a on na motoru i nema je...e tu sam izvadio mobitel i poceo da ga snimam... i nije me tad pisao, nit mi je doslo da idem na sud, jer nisam htjeo da potpisem kaznu... (nedavno me zaustavio, ja na biciklu, kaciga i potkapa na meni... kaze on, drskim tonom..."dje je prsluk"... odgovor ja kroz osmjeh "evo ga u djepu"... i lola ufati sa pendrek, onaj potez karakteristican potez policajca...ja se odvalim smijati i iz djepa izvadim prsluk... "evo ga gospodine, XXXL velicina...za zismkih dana kad jeknu nosam, pa da ga navucem ako me mrak uhvati...". On pozelenio od muke i opet drsko "hajd bjezi odavde..."... ja "dovidjenja i prijatan ostatak dana"...
Ostali slucajvei kad me policija zaustavljala... Svaki put korektno...jednom mi rece jedan da otvorim gepek...hanumino auto i u njemu ona i mama joj...ja izadjem, otvorim i shebem se kad sam vidjeo gepek... Sanele mi moje pun gepek tanjira.. one pokupovale i to u gepeku bilo... on se odvali smijati, i kaze "izvoli dokumente i polako da se to ne bi razbilo... Jednom s mora...oko pola dva u Rajlovcu... Dao mi da pusem balon i ja mu govorim "crvene oci od pospanosti... cijeli dan betonirao na moru i evo vracam se... mrstav umoran... "..Otvorio je gepek i vidjeo tene da su prljave od maltera i kontao ono sto bi vecina kontala "kakov je to Bosanac koji ne pije kad betonira
Moze bit da je neko od policajaca na forumu ili neko od forumasa napisao da policija cijeni kad se izadje iz auta.. Svaki put kad me zaustave, cekam da pogleda da vidi da sam vezan, pa onda izadjem... i svaki put sve bude s osmjehom i s moje i s njegove strane... Kad pocne da me persira, kazem mu da je stariji od mene, i nek slobodno predje na TI... i onda se sve poveze na osmjeh...
Jednom sam se samo vadio na poznanika, komandira jedne od kantonalnih sudskih policija... To dok je bilo ono da nemavoznje nakon 23.00 za one koji nemaju godine za to... S koncerta nekog se vracao... I ja u djipu njihovom sjedim i govorim da mi je receno da smijem voziti, rekao mi taj i taj... oni me pogledase, vratise dokumente i svak svojim putem
-
Biznis
#1412 Re: Policija
a sta je pogresno rekao sem sto je naveo da ih mrzi? nije valjda da se policija mora voljeti?maxell_sarajevo wrote:Ti si zasluzio da te malo oni iz Rexton-a provuku kroz ruke, dovoljno jako da ti suze na oci krenu.Religious Fantastic wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
- JThomas
#1413 Re: Policija
brate, nije ti niko rekao da si sumnjiv i ološ. al' baška je ako je on bio neljubazan, a baška je što ti je dao duvaš. ako je bio neljubazan, to je loše i to ne bi trebalo, ali da se on tebi izvinjava što ti je dao da duvaš, a ti nisi pio...jebiga brate, to je van svake pameti. jer nemoguće je da kontrolišu samo stvarno pijane, onda alkotest ne bi ni trebao.Control panel wrote:ipak kada covjek od 40 i koju vozi porodicno auto (a nije dvica), sa dvije sjedalice nazad nije sumnjiv i nije po difoltu olos. i kada taj policajac koji je bio sam u autuni pet ni sest nego da pusem, ni da pitak, kuda, sto, kako, nego odmah sumnjiv, a posebno na kraju kada sam sa police gepeka pokusao da uzmem dokumente kads smo zavrsili kaze dokumente ces dobiti kada ja kazem da smo zavrsili.
- Control panel
#1414 Re: Policija
pa vidis, ja koji nikad, ama bas nikad ne konzumiram alkohol, osjeti se i to dobro kada neko malo popije a da ne pricam kako se osjeti ako je neko pijan. e sad zamisli dvije scene neko ko je pijan otvara ti prozor od auta i neko ko nije ni bio blizu alkohola u istoj situaciji. i ti njemu kazes da puse. niti ga pitas kud je poso i gdje je bio...JThomas wrote:brate, nije ti niko rekao da si sumnjiv i ološ. al' baška je ako je on bio neljubazan, a baška je što ti je dao duvaš. ako je bio neljubazan, to je loše i to ne bi trebalo, ali da se on tebi izvinjava što ti je dao da duvaš, a ti nisi pio...jebiga brate, to je van svake pameti. jer nemoguće je da kontrolišu samo stvarno pijane, onda alkotest ne bi ni trebao.Control panel wrote:ipak kada covjek od 40 i koju vozi porodicno auto (a nije dvica), sa dvije sjedalice nazad nije sumnjiv i nije po difoltu olos. i kada taj policajac koji je bio sam u autuni pet ni sest nego da pusem, ni da pitak, kuda, sto, kako, nego odmah sumnjiv, a posebno na kraju kada sam sa police gepeka pokusao da uzmem dokumente kads smo zavrsili kaze dokumente ces dobiti kada ja kazem da smo zavrsili.
-
Biznis
#1415 Re: Policija
Control panel wrote: pa vidis, ja koji nikad, ama bas nikad ne konzumiram alkohol, osjeti se i to dobro kada neko malo popije a da ne pricam kako se osjeti ako je neko pijan. e sad zamisli dvije scene neko ko je pijan otvara ti prozor od auta i neko ko nije ni bio blizu alkohola u istoj situaciji. i ti njemu kazes da puse. niti ga pitas kud je poso i gdje je bio...
tebe pravo taj policajac naljutio. pomiri se sa cinjenicom da uvece sluzbenim licima izgledas kao alkoholicar sumnjivog ponasanja koji naglim pokretima unosi nemir u srca sluzbenih lica.
- JThomas
#1416 Re: Policija
brate dragi...
1. da na čelu piše piješ li ti ili ne piješ, alkotesta ne bi ni bilo.
2. niti se sva pića mogu osjetiti na prvu, npr. votka ne može.
3. ne moraš biti mrtav pijan, niti uopšte pijan da bi prešao dozvoljenu količinu alkohola - dovoljno je dva-tri pića da se uošte ne osjećaš pijan, ali da su ti refleksi značajno usporeni i da ne smiješ za volan.
4. jel to porodični ljudi ne piju?
mislim da sve to nepotrebno lično shvataš. jebote svi bi sigurnu državu a da policija njih nikad ne kontroliše. e ne žemo zaustavljati i kontrolisati samo i jedino krive, da je judge dredd, a ne naš drot.
1. da na čelu piše piješ li ti ili ne piješ, alkotesta ne bi ni bilo.
2. niti se sva pića mogu osjetiti na prvu, npr. votka ne može.
3. ne moraš biti mrtav pijan, niti uopšte pijan da bi prešao dozvoljenu količinu alkohola - dovoljno je dva-tri pića da se uošte ne osjećaš pijan, ali da su ti refleksi značajno usporeni i da ne smiješ za volan.
4. jel to porodični ljudi ne piju?
mislim da sve to nepotrebno lično shvataš. jebote svi bi sigurnu državu a da policija njih nikad ne kontroliše. e ne žemo zaustavljati i kontrolisati samo i jedino krive, da je judge dredd, a ne naš drot.
- respo
#1417 Re: Policija
da malo podsjetimo nase mozgoveControl panel wrote:ipak kada covjek od 40 i koju vozi porodicno auto (a nije dvica), sa dvije sjedalice nazad nije sumnjiv i nije po difoltu olos. i kada taj policajac koji je bio sam u autuni pet ni sest nego da pusem, ni da pitak, kuda, sto, kako, nego odmah sumnjiv, a posebno na kraju kada sam sa police gepeka pokusao da uzmem dokumente kads smo zavrsili kaze dokumente ces dobiti kada ja kazem da smo zavrsili.
covjek ljetos kod mzeja od 40 i kusur sa zenom i djecom prepolovio drugo auto jer je vozio u pijanom stanju
drugo sta te ima pitati kuda sto kako
da te pitao bilo bi sto njega briga gdje ja idem
mene "nervira" kad me to pita a ne kao taj koji radi svoj posao
pa sta ti imas uzimati sam jeli mozda znas kad je covjek zavrsio?
on ce ti ih sam dati valjda
- Creasy
#1418 Re: Policija
Ma ovaj vozac Control panel@ je zlatan kakvih ima...
Jednom prilikom oko 3 ujutru kad smo obilazili parking zateknemo lika u njegovom vozilu kako nesto cacka ispod volana, legitimisemo ga, pregledamo dokumenta i ustanovimo da je lik OK. Ali on nas napade kako maltretiramo njega postenog... "a gdje smo bili prije 2 noci kad su njemu obili auto???"
Jednom prilikom oko 3 ujutru kad smo obilazili parking zateknemo lika u njegovom vozilu kako nesto cacka ispod volana, legitimisemo ga, pregledamo dokumenta i ustanovimo da je lik OK. Ali on nas napade kako maltretiramo njega postenog... "a gdje smo bili prije 2 noci kad su njemu obili auto???"
- cappy_tempo
#1419 Re: Policija
Control panel wrote: i nisam seoska mlada nego ne ocekujes bahato ponasanje drzavnog sluzbenika. on treba da se lijepo i uljudno poansa prema svima. prema onom od 20, 30, 40 ... godina i prema damama i muskarcima, prema kriminalcima i normalnim gradjanima. a ne da glumi silu zato sto ima uniformu i da te ponizava jer njega zakon stiti. a kada ga neki krimos mrsne podvije rep i manji je od makovog zrna.
tekma u Zenici i pitam redara na ulazu gdje je wc i dobijem kulturan odgovor i zahvalim se.ja se popnem na tribinu i krenem prema wc-u (prema istoku koji je prazan jer se renovira) kad me uhvati nas policajac i kaze "gdje ces to" i ja mu kazem da sam kreno do wc-a kad me gurnu frajer nazad i kaze ne moze i zamandali onu kapiju
-
BigGringo
#1421 Re: Policija
Pa fakt gdje ste bili kad su mu obili auto ?Creasy wrote:Ma ovaj vozac Control panel@ je zlatan kakvih ima...
Dat ću par primjera vašeg ponašanja, svaki dan ali apsolutno svaki dan se vozate po zabrani gdje drugima pišete kazne, pa onda u istoj toj zabrani se vozate ali po pločama koje naravno sveke godine sve više stradaju od vaših auta i Rextona (naravno da postoji cesta 3m udaljena od mjesta po kome se vozate), ostaju polomljeni šahtovi a to je pješaka zona (ako zelite napravicu koji snimak pa cu staviti na youtube) ovo se sve događa na Dobrinji II . Dalje na istoj toj Dobrinji postoji toliko ološa koji nosi oružije od noževa, bombi, pištolja, boxera, itd. a uredno se sa njima zdravite i nikad ih ne legitimišete (zašto bi kad ih dobro znate). Isti taj ološ vozi neregistovana auta, skutere, motore bez položenih vožačkih ispita što je opšte poznata stvar. Također maltretiraju djecu koja tu idu u školu udaraju im pljuske zavrću uši otimaju mobitele pare itd. a sad i poslje pucnjava i ranjavanja koja se dešavaju na Dobrinji opet se vrte po istoj i cekaju da ih pozdravite
Nema šta divni ste svaka vam čast. Što kaže jedan od članova sa foruma tražite reflektujuće prsluke za vožnju biciklom e pa dragi moji pametnije bi vam bilo da tražite pancirne prsluke pošto neradite ono za što ste tu. A tu ste ostim da kažnjavate za saobraćajne prekršaje (tu je lova) da sklanjate ološ sa ulice koji ugrožava sigurnost građana, pa i ako ih tužiteljstvo pusti vi ste tu da ih ponovo uhapsite. Evo jedan primjer kako se to radilo u bivšoj JUGI (ovo mi je ispričao bivši šef milicije za mostarski okrug). Kad uhapsite nekoga možete ga zadržati određen broj sati i morate ga pustiti kako danas tako i u bivšoj YUG. e kad ga pustite čim izađe iz zgrade odmah ga ponovo Vaš kolega uhapsi pa sve tako i ko kaže da će biti 24 ili 48 sati u pritvoru. Kaže još ovako pred novu godinu i još neke značajne datume za bivšu jugu pohapse sve koji bi mogli praviti probleme i sve prođe bez incidenata.
Imam još puno primjera i anegdota da vam ispišem o vašem ne(radu) ali sam se i ovako već pretjerano raspisao a svrhe neće biti.
Da napomenem ima i policije koja svoj posao obavlja profesionalno i savjesno a ove stvari se ne odnose na njih, ove primjere sam naveo iz moga okruženja i ovo je ono što ja zapažam a vidim jako dobro.
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#1422 Re: Policija
Zar oni voze rextona? Ja sam sve mislio da se komesar i ovi malo "značajniji" policajci vozaju u rextonu, a Mascherano i raja mu u puchovima, peticama i T5 
-
zonbirile
#1423 Re: Policija
-----------------------------------BigGringo wrote:Pa fakt gdje ste bili kad su mu obili auto ?Creasy wrote:Ma ovaj vozac Control panel@ je zlatan kakvih ima...
Jednom prilikom oko 3 ujutru kad smo obilazili parking zateknemo lika u njegovom vozilu kako nesto cacka ispod volana, legitimisemo ga, pregledamo dokumenta i ustanovimo da je lik OK. Ali on nas napade kako maltretiramo njega postenog... "a gdje smo bili prije 2 noci kad su njemu obili auto???", stalno legitimišete kad znate da niste ugroženi kad Vas ima pun(o) taj vaš famozni Rexton kad se vozate po pješaćkim zonama i zabranama, sjedite po kafanama i ispijate kafice. Maltretirate djecu sto bacaju petarde, nosaju kapuljace na glavi a kad treba nesto konkretno da se uradi nema Vas na mapi. Nisam još čuo da ste uhapsili lopova na djelu tj. da ste ga legitimisali nestaju auto kastofoni auta i šta sve ne. Lično ja ne vidim bilo kakve rezultate.
Dat ću par primjera vašeg ponašanja, svaki dan ali apsolutno svaki dan se vozate po zabrani gdje drugima pišete kazne, pa onda u istoj toj zabrani se vozate ali po pločama koje naravno sveke godine sve više stradaju od vaših auta i Rextona (naravno da postoji cesta 3m udaljena od mjesta po kome se vozate), ostaju polomljeni šahtovi a to je pješaka zona (ako zelite napravicu koji snimak pa cu staviti na youtube) ovo se sve događa na Dobrinji II . Dalje na istoj toj Dobrinji postoji toliko ološa koji nosi oružije od noževa, bombi, pištolja, boxera, itd. a uredno se sa njima zdravite i nikad ih ne legitimišete (zašto bi kad ih dobro znate). Isti taj ološ vozi neregistovana auta, skutere, motore bez položenih vožačkih ispita što je opšte poznata stvar. Također maltretiraju djecu koja tu idu u školu udaraju im pljuske zavrću uši otimaju mobitele pare itd. a sad i poslje pucnjava i ranjavanja koja se dešavaju na Dobrinji opet se vrte po istoj i cekaju da ih pozdravite.
Nema šta divni ste svaka vam čast. Što kaže jedan od članova sa foruma tražite reflektujuće prsluke za vožnju biciklom e pa dragi moji pametnije bi vam bilo da tražite pancirne prsluke pošto neradite ono za što ste tu. A tu ste ostim da kažnjavate za saobraćajne prekršaje (tu je lova) da sklanjate ološ sa ulice koji ugrožava sigurnost građana, pa i ako ih tužiteljstvo pusti vi ste tu da ih ponovo uhapsite. Evo jedan primjer kako se to radilo u bivšoj JUGI (ovo mi je ispričao bivši šef milicije za mostarski okrug). Kad uhapsite nekoga možete ga zadržati određen broj sati i morate ga pustiti kako danas tako i u bivšoj YUG. e kad ga pustite čim izađe iz zgrade odmah ga ponovo Vaš kolega uhapsi pa sve tako i ko kaže da će biti 24 ili 48 sati u pritvoru. Kaže još ovako pred novu godinu i još neke značajne datume za bivšu jugu pohapse sve koji bi mogli praviti probleme i sve prođe bez incidenata.
Imam još puno primjera i anegdota da vam ispišem o vašem ne(radu) ali sam se i ovako već pretjerano raspisao a svrhe neće biti.
Da napomenem ima i policije koja svoj posao obavlja profesionalno i savjesno a ove stvari se ne odnose na njih, ove primjere sam naveo iz moga okruženja i ovo je ono što ja zapažam a vidim jako dobro.
nisi valjda mislio na A.K i V.T
- vozač
#1424 Re: Policija
isto su tako i mene maltretirali i zajebavali, a kad sam poslao dopis dobio sam tako bezobrazan odgovor, nemam vremena sad da detaljišem, da sam odlučio da im ovih dana uputim isti dopis, ali ne šupcima iz tih nekakvih komisija nego direktno ministru, sad je došao ovaj novi, pa da ga priupitam jel to način kako se ophodi sa građanimaControl panel wrote:ipak kada covjek od 40 i koju vozi porodicno auto (a nije dvica), sa dvije sjedalice nazad nije sumnjiv i nije po difoltu olos. i kada taj policajac koji je bio sam u autuni pet ni sest nego da pusem, ni da pitak, kuda, sto, kako, nego odmah sumnjiv, a posebno na kraju kada sam sa police gepeka pokusao da uzmem dokumente kads smo zavrsili kaze dokumente ces dobiti kada ja kazem da smo zavrsili.
suština čitavog spora je da policajce na koje sam se žalio nisu ni pozvali na razgovor, nego su moj prigovor bukvalno odbili jer sam ja svakako proslijeđen na sud za prekršaje, ja se žalio na ponašanje policajaca i bezobrazluk, tikanje itd., a meni onaj šupak neki zornić napisao da sam ja svakako na sudu za prekršaje zbog prekoračenja brzine pa je moj prigovor neosnovan, jebo te ja se žalim na ponašanje policije, a on meni ti si svakako na sudu, šta hoćeš, a ja na sudu jer sam ja to tražio i potpisao, nisam na sudu zbog napada na policiju, al neka jebaću mu ja znanje, poslaću isti dopis ovom novom ministru pa ćemo vidjeti šta će biti, u svakom slučajku ja ne mogu izgubiti ništa, 40 Km mi je svakako na sudu, u najgorem slučaju, al će se i njima guzica zadrmati jer ću biti uporan dok ih ne izganjam makar da dođu i daju izjavu
što se tiče dopisa dahić je bio zakon, u njegovo vrijeme sve se radilo, barem ja imam takva iskustva, ovo sad je samo sve gore iz dana u dan
- vozač
#1425 Re: Policija
da dodam i onaj mislim da se zvao pero (franjićvozač wrote:isto su tako i mene maltretirali i zajebavali, a kad sam poslao dopis dobio sam tako bezobrazan odgovor, nemam vremena sad da detaljišem, da sam odlučio da im ovih dana uputim isti dopis, ali ne šupcima iz tih nekakvih komisija nego direktno ministru, sad je došao ovaj novi, pa da ga priupitam jel to način kako se ophodi sa građanimaControl panel wrote:ipak kada covjek od 40 i koju vozi porodicno auto (a nije dvica), sa dvije sjedalice nazad nije sumnjiv i nije po difoltu olos. i kada taj policajac koji je bio sam u autuni pet ni sest nego da pusem, ni da pitak, kuda, sto, kako, nego odmah sumnjiv, a posebno na kraju kada sam sa police gepeka pokusao da uzmem dokumente kads smo zavrsili kaze dokumente ces dobiti kada ja kazem da smo zavrsili.
suština čitavog spora je da policajce na koje sam se žalio nisu ni pozvali na razgovor, nego su moj prigovor bukvalno odbili jer sam ja svakako proslijeđen na sud za prekršaje, ja se žalio na ponašanje policajaca i bezobrazluk, tikanje itd., a meni onaj šupak neki zornić napisao da sam ja svakako na sudu za prekršaje zbog prekoračenja brzine pa je moj prigovor neosnovan, jebo te ja se žalim na ponašanje policije, a on meni ti si svakako na sudu, šta hoćeš, a ja na sudu jer sam ja to tražio i potpisao, nisam na sudu zbog napada na policiju, al neka jebaću mu ja znanje, poslaću isti dopis ovom novom ministru pa ćemo vidjeti šta će biti, u svakom slučajku ja ne mogu izgubiti ništa, 40 Km mi je svakako na sudu, u najgorem slučaju, al će se i njima guzica zadrmati jer ću biti uporan dok ih ne izganjam makar da dođu i daju izjavu
što se tiče dopisa dahić je bio zakon, u njegovo vrijeme sve se radilo, barem ja imam takva iskustva, ovo sad je samo sve gore iz dana u dan