Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Moderator: _BataZiv_0809
- ExNihilo
#1401 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
I ja gledam Wayward zadnjih dana. Završio prvu sezonu. Kad srokam i drugu napisat ću detaljniji komentar. Malo je over the top, pološa gluma, ali dovoljno zanimljivo da se gleda.
- ExNihilo
#1402 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Prejaka epizoda. Sve su prejake.Black swan wrote:gledam prvu epizodu black miror druge sezone
ono kad joj zagine muž pa uključi onaj program komuniciranja sa softverom koji reprezentira muža
uglavnom lošije nego prva sezona
nije me se dojmilo ovo
ali je super urađeno
kakav je specijal kakve su ostale dvije epizode
P.S. Specijal još nisam. Kanim se ima više od godine.
- Bloo
- Globalna šefica
#1403 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
amenExNihilo wrote:Prejaka epizoda. Sve su prejake.Black swan wrote:gledam prvu epizodu black miror druge sezone
ono kad joj zagine muž pa uključi onaj program komuniciranja sa softverom koji reprezentira muža
nije me se dojmilo ovo
ali je super urađeno
citav serijal je predobar
i special je onako mind blowing
- Bloo
- Globalna šefica
#1404 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
ja odustala na kraju 1 sezone...jednostavno bilo mi je previše rupa, nebuloza, loše glume..pokušali su da imitiraju twin peaks, pa sve otislo u neki the strain..i jednostavno sam rekla fuck itExNihilo wrote:I ja gledam Wayward zadnjih dana. Završio prvu sezonu. Kad srokam i drugu napisat ću detaljniji komentar. Malo je over the top, pološa gluma, ali dovoljno zanimljivo da se gleda.
- ExNihilo
#1405 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Sinoć gledao finale prve sezone. Jebo majku, malac u komi tri i po godine, i ustade iz kreveta s više vitalnosti nego ja nakon 8h sna.Bloo wrote:ja odustala na kraju 1 sezone...jednostavno bilo mi je previše rupa, nebuloza, loše glume..pokušali su da imitiraju twin peaks, pa sve otislo u neki the strain..i jednostavno sam rekla fuck itExNihilo wrote:I ja gledam Wayward zadnjih dana. Završio prvu sezonu. Kad srokam i drugu napisat ću detaljniji komentar. Malo je over the top, pološa gluma, ali dovoljno zanimljivo da se gleda.
- Bloo
- Globalna šefica
#1406 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
ExNihilo wrote:Sinoć gledao finale prve sezone. Jebo majku, malac u komi tri i po godine, i ustade iz kreveta s više vitalnosti nego ja nakon 8h sna.Bloo wrote:ja odustala na kraju 1 sezone...jednostavno bilo mi je previše rupa, nebuloza, loše glume..pokušali su da imitiraju twin peaks, pa sve otislo u neki the strain..i jednostavno sam rekla fuck itExNihilo wrote:I ja gledam Wayward zadnjih dana. Završio prvu sezonu. Kad srokam i drugu napisat ću detaljniji komentar. Malo je over the top, pološa gluma, ali dovoljno zanimljivo da se gleda.
ja trenutno samo gledam the preachera
Wayward ima dobru ideju, samo nemam živaca da vidim da li su je realizirali do kraja kako valja
In general, gledljivo, ali more bolje
- dale cooper
#1407 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
E pa, trebaće ti duplo jača doza onoga što te još uvijek drži da gledaš Walking Dead.ExNihilo wrote:I ja gledam Wayward zadnjih dana. Završio prvu sezonu. Kad srokam i drugu napisat ću detaljniji komentar. Malo je over the top, pološa gluma, ali dovoljno zanimljivo da se gleda.
- ExNihilo
#1408 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Nemoj mi to raditi, moj dale. Zar je toliko loše?dale cooper wrote:E pa, trebaće ti duplo jača doza onoga što te još uvijek drži da gledaš Walking Dead.ExNihilo wrote:I ja gledam Wayward zadnjih dana. Završio prvu sezonu. Kad srokam i drugu napisat ću detaljniji komentar. Malo je over the top, pološa gluma, ali dovoljno zanimljivo da se gleda.
- dale cooper
#1409 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Pa ja sam odgledao iz neke bizarne znatiželje da vidim koliko zaista može biti loše, i da usput vidim kakoExNihilo wrote:Nemoj mi to raditi, moj dale. Zar je toliko loše?dale cooper wrote:E pa, trebaće ti duplo jača doza onoga što te još uvijek drži da gledaš Walking Dead.ExNihilo wrote:I ja gledam Wayward zadnjih dana. Završio prvu sezonu. Kad srokam i drugu napisat ću detaljniji komentar. Malo je over the top, pološa gluma, ali dovoljno zanimljivo da se gleda.
pojedini likovi umiru.
- Bloo
- Globalna šefica
#1410 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
dale cooper wrote:
Pa ja sam odgledao iz neke bizarne znatiželje da vidim koliko zaista može biti loše, i da usput vidim kako
pojedini likovi umiru.Na kraju sam otvoreno navijao za Abije.
Nihilo, vidiš da se dva briljantna uma slažu
serija sucks
- dale cooper
#1411 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Osnovna ideja i nije tako loša, ali čovječe, kako su usrali razvoj i realizaciju. Prva sezona je nekakoBloo wrote:dale cooper wrote:
Pa ja sam odgledao iz neke bizarne znatiželje da vidim koliko zaista može biti loše, i da usput vidim kako
pojedini likovi umiru.Na kraju sam otvoreno navijao za Abije.
![]()
![]()
![]()
Nihilo, vidiš da se dva briljantna uma slažu
serija sucks
i mogla proći, ali druga...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1412 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Wayward Pines....pregledao obje sezone.
Gine previse glavnih likova, nije klasika, dobro, u drugoj sezoni je moglo biti i bolje....i kraj druge trazi trecu sezonu, ali vidim da nesto zatezu....
Gine previse glavnih likova, nije klasika, dobro, u drugoj sezoni je moglo biti i bolje....i kraj druge trazi trecu sezonu, ali vidim da nesto zatezu....
-
kakavdanakneiskustvu
#1413 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
ExNihilo wrote:Sinoć gledao finale prve sezone. Jebo majku, malac u komi tri i po godine, i ustade iz kreveta s više vitalnosti nego ja nakon 8h sna.Bloo wrote:ja odustala na kraju 1 sezone...jednostavno bilo mi je previše rupa, nebuloza, loše glume..pokušali su da imitiraju twin peaks, pa sve otislo u neki the strain..i jednostavno sam rekla fuck itExNihilo wrote:I ja gledam Wayward zadnjih dana. Završio prvu sezonu. Kad srokam i drugu napisat ću detaljniji komentar. Malo je over the top, pološa gluma, ali dovoljno zanimljivo da se gleda.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1414 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
gledao sam ponovo nakon 20 gidina... iako nisam morao jer sam skoro sve scene znao napamet
šta ti je kad si tabula BRAZDA pa sve pamtis s 12-13 godina
riječ je o filmu
ENEMY MINE iz 1985
elijen i human, usred rata između dvije vrste, nakon pada letjelica zaglave na nekoj planeti te s vremenom postanu najbolji jarani
koja filmčina opet sam mu dao 9/10
ima i priča u ALEFU valjalo bi to iskopati

šta ti je kad si tabula BRAZDA pa sve pamtis s 12-13 godina
riječ je o filmu
ENEMY MINE iz 1985
elijen i human, usred rata između dvije vrste, nakon pada letjelica zaglave na nekoj planeti te s vremenom postanu najbolji jarani
koja filmčina opet sam mu dao 9/10
ima i priča u ALEFU valjalo bi to iskopati
- Pismonosa
#1415 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 11:02, edited 1 time in total.
- Njanjavi
#1416 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Fuck kako ovo da ofulam jbte, toby kebbell glumi, auu auu auuBloo wrote:amenExNihilo wrote:Prejaka epizoda. Sve su prejake.Black swan wrote:gledam prvu epizodu black miror druge sezone
nije me se dojmilo ovo
ali je super urađeno
citav serijal je predobar
i special je onako mind blowing
Dankeshn na ovom
- Truba
#1417 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Ima neki ratni film na pacifiku amer i japanac al je stariji od enemy mine
-
Moenx
#1418 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Tomahawk11 wrote:Wayward Pines....pregledao obje sezone.
Kako si odgledao drugu sezonu , ja gledam na stranici na kojoj se doslo do 10 epizode i cekam jos dijelova ili je to kraj sezone
Gledajuciovu seriju gledaosam je velikim ocima
Pridao sam joj u mahove neki dublji znacaj, znacaj analize drustva i socioloskih kretanja na nivou covjecanstva
Kao da se mnogi likovi i prikazana uredenja i organizacije drustvamogu prepoznati i u sadasnjici geneza mnogih poredaka prikazana je kroz likove-- dat je zakljucak u vidu sudbina koje zatice razlicite vrste ljudi
Skoncavanje likova je na nivou anticke drame cista desetka
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1419 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
I prva sezona je bila 10 epizoda, Mislis da u 2. ima jos? Pazi, kraj je takav da kazem da trazi 3. sezonu, ali....ne bi bila prva serija koja je zapela nakon par sezona.Moenx wrote:Tomahawk11 wrote:Wayward Pines....pregledao obje sezone.
Kako si odgledao drugu sezonu , ja gledam na stranici na kojoj se doslo do 10 epizode i cekam jos dijelova ili je to kraj sezone
Gledajuciovu seriju gledaosam je velikim ocima
Pridao sam joj u mahove neki dublji znacaj, znacaj analize drustva i socioloskih kretanja na nivou covjecanstva
Kao da se mnogi likovi i prikazana uredenja i organizacije drustvamogu prepoznati i u sadasnjici geneza mnogih poredaka prikazana je kroz likove-- dat je zakljucak u vidu sudbina koje zatice razlicite vrste ljudi
Skoncavanje likova je na nivou anticke drame cista desetka
Pa, meni je ideja serije zanimljiva, svakako
- ExNihilo
#1420 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Mediji javljaju da će Syfy adaptirati Vrli novi svijet. Ovaj Syfy jedino zna uzimati klasike i sjebavati ih.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1421 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
jel govorimo o istom saj faju koji adaptira uratke tipa: gigaoktoforumaš protiv megablogatora?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1422 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
SAGA: Curse of the Shadow (2013)

na SciFi non stop ovaj repriziraju, nije lose za B produkciju...vilenjakinja

na SciFi non stop ovaj repriziraju, nije lose za B produkciju...vilenjakinja
- Truba
#1423 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
vjerojatno prava jeftinija za klasikeExNihilo wrote:Mediji javljaju da će Syfy adaptirati Vrli novi svijet. Ovaj Syfy jedino zna uzimati klasike i sjebavati ih.
- Ajatolah_
#1424 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Asylum produkcija filmova.Chmoljo wrote:jel govorimo o istom saj faju koji adaptira uratke tipa: gigaoktoforumaš protiv megablogatora?
Serije nisu Asylum, odnosno nisu baš toliko kritične. Eureka im je najpoznatija, ja mislim...
- Truba
#1425 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
nemojte brkati produkciju i distribuciju