Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bellica

#1401 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

PipiDugaDevetka wrote:http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/saraje ... firmu.html

Komentara (4 poslano)

Sultan Mehmet Fatih 27.03.2011.
SARAJEVOSTAN skine pare s racuna tj. odere koga moze uz saglasnost predsjednika ulaza koji nema pojma ni sta treba napravit, a kamo li koliko bi to trebalo makar otprilike kostat. Nikom ne naumpadne da nazove jos koju firmu i dobije jos koju ponudu. Haskicu, ima tu malo monopola, cini mi se.

0
Danilo Veselinović 27.03.2011.
Ma neradi to samo Sarajevostan, to svi rade i 90% njih je u talu sa predstavnikom stanara, kome ide 10-20% u džep, pa se onda prave ko fol da o tome nisu imali pojma

0
Flash Dance 28.03.2011.
OKI zakon.

3
kyra 28.03.2011.
Fidges---->lopovi
Ma, kada su izbacili iz takta dr. Aliju Aginčića, inače smirenog hirurga evropskog nivoa, pa se on morao prihvatiti PEV-ovskog posla umjesto da operiše pacijente (Vidi tekst vijesti pod linkom). Šta uradiše QQ-Le-Le,...! :x
Gospodin hirurg ne zna da je on PREDSTAVNIK, a ne PREDSJEDNIK u ulazu, prvo da to rascistimo pa cemo sve ostalo. I sarajevostan bi mozda bio dobar da radi s pravim ljudima koji razumiju koji je njihov posao. A ako ipak ne, imamo MInistarstvo pa se mozemo zaliti, prema tome PiPi, PEV morau citati Zakon i znati, ma ko to bez mog znanja i saglasnosti smije skinuti i jednu KM s racuna??? NIKO! Mozda je hirurgu bolje da operise ljude, a ne ulaze :)
musliman100

#1402 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by musliman100 »

Čitam ovaj forum i vidim da ovaj ili ova INNOVATION samo brani ministarstvo i ministra. Ovo mu je neki rod garant. Garant ona debela žena ili onaj sin ćoro. Brane ga kada žive ko bubreg u loju zahvaljujući taji.

Vozaju se nova auta dobivaju se stanovi besplatno u tim fondovima za svoju djecu i sada se nama ovdje uključuju u forum pod kojekakvim nikovima da nam sole pamet.

Ja živim u zgradi gdje mu sin živ i čovjek je zauzeo pola haustora. Napravio još jedan hodnik na sred haustora, eto mu kulture, na takav način mu i stari vodi ministarstvo. Oni su ko likovi iz Nušičeve komedije GOSPOĐA MINISTARKA. Kada sam prvi put čitao tu knjigu (bilo je to jako davno 1955), bilo mi je to jako draga i šaljiva knjiga. Nikada nisam mogao ni posumnjati da ovakvi likovi mogu da poprime ljudske oblike u stvarnom životu. A sada se zapanjim svaki dan kada vidim ove likove. Sada u haustoru kao da svaki dan gledam Nušićevu komediju i iskreno sada mi nije ni malo šaljiva, čak naprotiv često mi se povraća kada vidim nekog lika iz Nušićeve komedije u ljudskom obliku da prođe pored mene.

Neka me sada i izbace sa foruma al sam ovo morao reći. Više mi je ovih skorojevića preko glave. I na kraju kada vidim njih znam šta Bog misli o novcu kada ga je njima dao.
rikiriki

#1403 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by rikiriki »

Bellica wrote:
PipiDugaDevetka wrote:http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/saraje ... firmu.html

Komentara (4 poslano)

Sultan Mehmet Fatih 27.03.2011.
SARAJEVOSTAN skine pare s racuna tj. odere koga moze uz saglasnost predsjednika ulaza koji nema pojma ni sta treba napravit, a kamo li koliko bi to trebalo makar otprilike kostat. Nikom ne naumpadne da nazove jos koju firmu i dobije jos koju ponudu. Haskicu, ima tu malo monopola, cini mi se.

0
Danilo Veselinović 27.03.2011.
Ma neradi to samo Sarajevostan, to svi rade i 90% njih je u talu sa predstavnikom stanara, kome ide 10-20% u džep, pa se onda prave ko fol da o tome nisu imali pojma

0
Flash Dance 28.03.2011.
OKI zakon.

3
kyra 28.03.2011.
Fidges---->lopovi
Ma, kada su izbacili iz takta dr. Aliju Aginčića, inače smirenog hirurga evropskog nivoa, pa se on morao prihvatiti PEV-ovskog posla umjesto da operiše pacijente (Vidi tekst vijesti pod linkom). Šta uradiše QQ-Le-Le,...! :x
Gospodin hirurg ne zna da je on PREDSTAVNIK, a ne PREDSJEDNIK u ulazu, prvo da to rascistimo pa cemo sve ostalo. I sarajevostan bi mozda bio dobar da radi s pravim ljudima koji razumiju koji je njihov posao. A ako ipak ne, imamo MInistarstvo pa se mozemo zaliti, prema tome PiPi, PEV morau citati Zakon i znati, ma ko to bez mog znanja i saglasnosti smije skinuti i jednu KM s racuna??? NIKO! Mozda je hirurgu bolje da operise ljude, a ne ulaze :)
pa ne skidaju tako,sve je po zakonu,samo se faktura uveća za 10%,onako da se počasti PEV
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1404 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by PipiDugaDevetka »

Bellica wrote:
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/sarajevo/28437-haskic-mogu-naci-i-drugu-firmu.html wrote:- Kada imamo neki kvar, dođu i urade posao pa tek onda kažu koliko su potrošili. Čak nemamo ni pristup evidenciji stanja na računu. Tako su nam za zamjenu ulaznih vrata naplatili 4.000 KM! Mene kao predstavnika nisu pitali pristajem li na tu cijenu. Najveći problem je to što ne nude više ponuda za radove - rekao je Aginčić.

Hajd' sad pošto si javno i neopravdano pokušala uniziti znanje dr. Alije Aginčića, javno se i izvini vrhunskom hirurgu koji je ''izbačen iz takta'', isfrustriran manipulacijama upravitelja i Ministarstva prihvatio se PEV-ovanja.

Moj PEV, gurbetin ihtijarski koji inače krade državnu struju, a za tu državu mu poginuli sin i brat (EDP-ov penzioner, pa tu krađu tolerišu u EDP-u), e on mi je u svađi rekao ''ko šiša Zakon'' i nema šanse da on pročita išta od Zakona. Sad je to postao inat, ne stav, nego bosanski inat. Čak mi je prijetio sudom napominjući da je njegov advokat isti kao kod Bičakčića. K'o-biva ja nemam šanse ako dođe do suda, a majstori koji su mijenjali ploču sa strujomjerima mi pokazali plavu žicu kojom je krao struju. (Tada nisam imao foto-aparat)

Nema šanse da on pročita Zakon, pa sam ga ja kroz svađe naučio da je on PREDSTAVNIK, a ne PREDSJENIK KUĆNOG SAVJETA. Nikako mu nije bilo jasno kako to da on plaća za garažu, a niko neće da mu popravi od zajedničkog novca vrata te njegove garaže.
Čim je od mene saznao da balkon pripada zajedničkim dijelovima zgrade, angažovao je FAMOS-GRADNJU da mu poprave drvenu ogradu na balkonu.
Nikada ta popravka nije prikazana u Godišnjim izvještajima.

Poremse se na upraviteljstvo i pevovstvo svekoliko.

Inače, sasvim jednostavna ideja koja je skoro genijalno zamišljena, međutim u uslovima šampionske titule Evrope u korupciji, ne funkcioniše i bio bi red da se upraviteljstvo ukine.
Bellica

#1405 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Ja vas lijepo sve redom molim da prestanete s glupostima na mojoj temi. sve je zamisljeno kao stranica za savjete i pomaganje kako upraviteljima tako i PEV i EV, prema tome, ako nemate neki savjet ili pitanje, otvorite temu "prepucavanje" pa pisite sta hocete.
A hirurgu cu se izviniti kad nauci citati Zakon i kad shvati da nije predsjednik nego predstavnik i kad napokon skonta da niko bez njegovog odobrenja ne smije uzeti niti 1Km s racuna, ako ipak da, onda neka se zali nadleznom Ministarstvu!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1406 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Bellica wrote:Ja vas lijepo sve redom molim da prestanete s glupostima na mojoj temi. sve je zamisljeno kao stranica za savjete i pomaganje kako upraviteljima tako i PEV i EV, prema tome, ako nemate neki savjet ili pitanje, otvorite temu "prepucavanje" pa pisite sta hocete.
A hirurgu cu se izviniti kad nauci citati Zakon i kad shvati da nije predsjednik nego predstavnik i kad napokon skonta da niko bez njegovog odobrenja ne smije uzeti niti 1Km s racuna, ako ipak da, onda neka se zali nadleznom Ministarstvu!
Uvažavam i iz ovih stopa prestajem išta drugo pisati osim savjeta i slično što je ON TOPIC. Svoj posao sam završio jer se ministar požalio u AVA3U da IMA PUNO UPITA OD STRANE GRAĐANA,(Pa, kao mora se mijenjati Zakon i novi donositi).

Ja sam prezadovoljan učinkom da su forumaši postali više nego svjesni šta se radi sa njihovom imovinom.
:sax:
Naviše mi je drago, a ujedno žao forumaša @Dr.Fr.Mr. jer ga je pravo nasekiralo saznanje da se ipak poneko sa vezom ili podmićivanjem može osloboditi upraviteljskih parazita.

@Dr.Fr.Mr.,
Ništa lično, nego mi je drago da se pojavio veći broj onih koji su kao i ja bijesni. Sad samo preostaje da se uključimo u Javnu raspravu povodom Nacrta Zakona i UKINEMO UPRAVITELJSTVO!
Bellica

#1407 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

:shock:
PipiDugaDevetka wrote:
Bellica wrote:Ja vas lijepo sve redom molim da prestanete s glupostima na mojoj temi. sve je zamisljeno kao stranica za savjete i pomaganje kako upraviteljima tako i PEV i EV, prema tome, ako nemate neki savjet ili pitanje, otvorite temu "prepucavanje" pa pisite sta hocete.
Uvažavam i iz ovih stopa prestajem išta drugo pisati osim savjeta i slično što je ON TOPIC. Svoj posao sam završio jer se ministar požalio u AVA3U da IMA PUNO UPITA OD STRANE GRAĐANA,(Pa, kao mora se mijenjati Zakon i novi donositi).

Ja sam prezadovoljan učinkom da su forumaši postali više nego svjesni šta se radi sa njihovom imovinom.
Naviše mi je drago, a ujedno žao forumaša @Dr.Fr.Mr. jer ga je pravo nasekiralo saznanje da se ipak poneko sa vezom ili podmićivanjem može osloboditi upraviteljskih parazita.

@Dr.Fr.Mr.,
Ništa lično, nego mi je drago da se pojavio veći broj onih koji su kao i ja bijesni. Sad samo preostaje da se uključimo u Javnu raspravu povodom Nacrta Zakona i UKINEMO UPRAVITELJSTVO!
Lijepo PiPi, prvo hvala na razumijevanju i drugo, svi smo mi pomalo bijesni, ali svi imamo drugaciji pristup, ti s takvim stavom neces daleko dogurati niti ces nesto puno postici, bolje je imati bilo kakav Zakon nego nikakav, zato, PEV sam ne moze bas puno napraviti. Slazem se da upravitelji uzimaju 10% naknade, da drzava uzima 17% PDV-a, ali da li bas ministra i nadlezno ministarstvo moramo kriviti? Mozemo li samo njih okrivljivati? Prvo, moramo okriviti onoga ko je predlozio uvodjenje ovog svega, pa onda nas EV, pa upravitelje, pa PEV, pa dijelom i ministarstvo zbog nekih stvari, neke bih i sama promijenila, ali bih vecinu ostavila. Vjeruj mi da se dnevno naslusam svakakvih situacija i nekad ne mogu povjerovati da zivim u istom gradu s tim ljudima. Evo, neki dan mi rece covjek koji inace zivi na Ciglanama, amidza je od moj komsije, da oni nemaju upravitelje i da im ne treba. I da, jos mi rece da im je ulaz u mnogo boljem stanju nego moj :shock: u sta ne mogu povjerovati. Ima tu dosta stvari koje treba iskristalisati, mnogo izmjena i dopuna koje treba napraviti, mnogo revizije, jer npr. kad govorimo o odrzavanju higijene ulaza, jedna zena prosjecno ima 25 stubista i sta ti mislis kako ona moze ovo da sve stigne i temeljito ocisti?Nikako! Zato i tu treba poraditi, jer ne mozes samo imati upraviteljsku firmu i bas te briga, moras imati neke obaveze, a ne samo, imam firmu i briga me. Ja u svojoj NVO mogu raditi samo ono sto je statutom odredjeno i Zakonom naravno, tako trebaju i oni, ako imaju obavezu da urade nesto neka rade i to temeljito. Ali ovdje opet nije kriv Ministar, ovdje su krivi Ev koji ne dolaze na sastanke, ne interesuju se za ulaz i naravno PEV kojeg nije briga sto ulaz pripada, vazno je uzeti 300KM svaki mjesec (ako je veci ulaz s dobrom naplatom). Prema tome, usmjeri svoju inteligenciju i znanje, sve to sto kvalitetno posjedujes na nesto korisno, na nesto sto ce nam svima koristiti. Pa kad se bude radila nekakva revizija FG, ako se uspostavi da nisu ok, onda cemo svi podrzati njihovu smjenu i ukidanje. I da, ja mislim da je 14 upraviteljskih firmi previse, ne znam, ovo mi je tek palo na pamet, mozda i grijesim, ali sto ih je vise teze je sve upratiti. Mora postojati razlog zasto neki EV ne placaju (zasto u tolikom broju) i zasto neki upravitelji ne rade svoj posao! Tu mi gradjani trebamo i moramo pomoci Ministarstvu da se to sazna, pa da nas sto vise EV i PEV bude zadovoljno :) Eto toliko Pipi, razmisli.
PipiDugaDevetka

#1408 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Re: advokat za stanarsko pravo
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 1#p6477851

by Kon sultant on 13. Oct. 2011. 16:21

n1kky wrote:
treba mi preporuka za advokata (koji je strucan po pitanju stanarskog prava) u Sarajevu!
Nadam se da nisam postavila temu u pogresan pdf )
Esah Hrvačić, Hamze Hume 7, Sarajevo. Autor zakona o upravljanju zajednickim dijelovima zgrada ili nesto tako.Kon sultant

Private message
@Bellice šta tebi ovaj post sa druge teme (vidi link) sve govori, mislim, šta možeš iz njega zaključiti o ministru, Ministarstvu st. politike Kantona, upraviteljstvu,...FBiH, državi BiH,...?
Bellica

#1409 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

PipiDugaDevetka wrote:
Re: advokat za stanarsko pravo
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 1#p6477851

by Kon sultant on 13. Oct. 2011. 16:21

n1kky wrote:
treba mi preporuka za advokata (koji je strucan po pitanju stanarskog prava) u Sarajevu!
Nadam se da nisam postavila temu u pogresan pdf )
Esah Hrvačić, Hamze Hume 7, Sarajevo. Autor zakona o upravljanju zajednickim dijelovima zgrada ili nesto tako.Kon sultant

Private message
@Bellice šta tebi ovaj post sa druge teme (vidi link) sve govori, mislim, šta možeš iz njega zaključiti o ministru, Ministarstvu st. politike Kantona, upraviteljstvu,...FBiH, državi BiH,...?
Nemam pojma, sta mi 8 post-ova treba reci o Ministarstvu i Ministru? Zena trazi advokata za stanarsko pravo pa sta? Stanarsko pravo u zgradama koliko ja znam ne postoji, u privatnim kucama mozda i postoji :) salim se, u zgradama nema stanarskog prava, mi smo ovdje svi vlasnici zgrade. Ne znam ni za sta joj treba advokat, Zakon je jasan i precizan, doduse ima nejasnoca, ali ovaj novi je solidno napisan pa ce biti razumljiv svima. Nego, ako sam nesto propustila molim te da mi ti ukazes na isto, nista mi nije jasno iz ovog post-a odnosno link-a.
PipiDugaDevetka

#1410 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Ovaj advokat Esah Hrvačić je najvjerovatnije jaran od bivšeg ministra Stambene politike KS, Samira Silajdžića. On je uvodio upraviteljstvo 2002.g. u KS.
Bellica

#1411 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

PipiDugaDevetka wrote:Ovaj advokat Esah Hrvačić je najvjerovatnije jaran od bivšeg ministra Stambene politike KS, Samira Silajdžića. On je uvodio upraviteljstvo 2002.g. u KS.
Hajde molim te shvati jednu stvar (napominjem, maksuz sam navratila na Internet iako nemam vremena, imam radnu subotu jer me interesovalo sta si mi odgovorio), jedan MInistar ili jedan Premijer ili bilo ko drugi kao pojedinac ne moze pisati Zakon niti uvoditi bilo sta. To sve radi grupa ljudi, Ministar ih predvodi, daje savjete, sugerise, ali ne moze on nista sam, kad ta grupa ljudi zavrsi s pisanjem Zakona, MInistar i Premijer najvjerovatnije potpisu. Taj advokat je tada imao vrlo bitnu funkciju, ali nije bio sam, imao je oko sebe grupu ili tim ljudi koji su radili s njim. I zapamti, stanarsko pravo ne postoji!
PipiDugaDevetka

#1412 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Ma, bitno je ko je naplatio pisanje Zakona.
Bellica

#1413 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Pipi, uredu je, daj da se bavimo ozbiljnijim temama.

Naime, imam veliki problem, gospoda iz Sarajevogasa su dozvolili mom komsiji iz PP da provede plinsku instalaciju nasom fasadom ispod prozora nase komsinice i spoji se na plinski set. Bez obavjestenja, bez saglasnosti stanara, bez dozvole, bez icega, pa ih sada moram ganjati po sudu, da li cu uspjeti Bog zna. Ima li jos neko slicno iskustvo, je li vam se nekad nesto slicno desilo?
P.S. Imam ja i slike ove budalastine, ali ih ne znam postaviti :)
privremeni

#1414 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by privremeni »

Bellica wrote:Pipi, uredu je, daj da se bavimo ozbiljnijim temama.

Naime, imam veliki problem, gospoda iz Sarajevogasa su dozvolili mom komsiji iz PP da provede plinsku instalaciju nasom fasadom ispod prozora nase komsinice i spoji se na plinski set. Bez obavjestenja, bez saglasnosti stanara, bez dozvole, bez icega, pa ih sada moram ganjati po sudu, da li cu uspjeti Bog zna. Ima li jos neko slicno iskustvo, je li vam se nekad nesto slicno desilo?
Ja imam pitanje za Tebe. U jednom od gornji postova si pomenula da imas dobru saradnju sa Ministarstvom i da ti na svaki dopis odgovore. Mozes li mi reci na koji si nacin to postigla?
Naime, ja sam in prije mjesec dana pismeno trazio intervenciju njihovog inspektora (po njihovom uputstvu), a zbog hitnosti jer su ugrozeni zajednicki dijelovi zgrade krivicom upravitelja i jednog EV. Do danas ni mukajet. Da napomenem da nisam PEV, ali imam njegovu saglasnost, jer isti ne stoji dobro sa ovim vidom komunikacije.
Ne pominji mi iskljucivo pravna sredstva, jer njih znam kako idu, ali ce potrajati, pa me interesuje kako si Ti postigla tu svoju efikasnost.
PipiDugaDevetka

#1415 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

privremeni wrote:

Ja imam pitanje za Tebe. U jednom od gornji postova si pomenula da imas dobru saradnju sa Ministarstvom i da ti na svaki dopis odgovore. Mozes li mi reci na koji si nacin to postigla?
Naime, ja sam in prije mjesec dana pismeno trazio intervenciju njihovog inspektora (po njihovom uputstvu), a zbog hitnosti jer su ugrozeni zajednicki dijelovi zgrade krivicom upravitelja i jednog EV. Do danas ni mukajet. Da napomenem da nisam PEV, ali imam njegovu saglasnost, jer isti ne stoji dobro sa ovim vidom komunikacije.
Ne pominji mi iskljucivo pravna sredstva, jer njih znam kako idu, ali ce potrajati, pa me interesuje kako si Ti postigla tu svoju efikasnost.
Evo, kako sam ja postigao punu efikasnost da mi Ministarstvo redovno odgovara:

Pored toga što mi tamo na tom referatu radi jedna daljnja rodica, obavezno pošaljem urgenciju i napomenem da su mi dužni odgovoriti na moj upit u roku definisanom u ZUP - Zakonu o upravnom postupku, kada opet ne odgovore u roku od 15 dana (Neki njihov interni propis kaže da se odgovori moraju dostaviti u roku od 15 dana-Vidjećeš na logo-u da imaju neki ISO certifikat kvalitete za organe uprave), šaljem novu urgenciju premijeru da on urgira, a drugi primjerak Ministarstvu pravde Kantona - Upravno-pravnoj inspekciji.
Namah odgovaraju.
Ja sam jedinstven slučaj u Kantonu Sarajevo. Meni Godišnje izvještaje o održavanju moje zgrade ne dostavljaju upravitelj i PEV, nego Ministarstvo. Umjesto ministar i inspektori kazne PEV-a ili upravitelja, oni ulože napor i potroše iz budžeta 2-3 KM za poštarinu (Hebe se njih što troše)!
:x
privremeni

#1416 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by privremeni »

PipiDugaDevetka wrote:
privremeni wrote:

Evo, kako sam ja postigao punu efikasnost da mi Ministarstvo redovno odgovara:

Pored toga što mi tamo na tom referatu radi jedna daljnja rodica, obavezno pošaljem urgenciju i napomenem da su mi dužni odgovoriti na moj upit u roku definisanom u ZUP - Zakonu o upravnom postupku, kada opet ne odgovore u roku od 15 dana (Neki njihov interni propis kaže da se odgovori moraju dostaviti u roku od 15 dana-Vidjećeš na logo-u da imaju neki ISO certifikat kvalitete za organe uprave), šaljem novu urgenciju premijeru da on urgira, a drugi primjerak Ministarstvu pravde Kantona - Upravno-pravnoj inspekciji.
Namah odgovaraju.
Ja sam jedinstven slučaj u Kantonu Sarajevo. Meni Godišnje izvještaje o održavanju moje zgrade ne dostavljaju upravitelj i PEV, nego Ministarstvo. Umjesto ministar i inspektori kazne PEV-a ili upravitelja, oni ulože napor i potroše iz budžeta 2-3 KM za poštarinu (Hebe se njih što troše)!
:x
Pipi, znaci postigao si je pravnim putem, taj put i ja znam, ali traje, a radi se o hitnoj stvari.
Nasa sugovornica je pohvalila saradnju sa Ministarstvom da sam mislio kako ima metod koji ne iscpljuje sva pravna sredstva prije nego ovi dignu dupe, odnosno uplase se za njega (upravne inspekcije naprimjer). ;-)
PipiDugaDevetka

#1417 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

privremeni wrote: Pipi, znaci postigao si je pravnim putem, taj put i ja znam, ali traje, a radi se o hitnoj stvari.
Nasa sugovornica je pohvalila saradnju sa Ministarstvom da sam mislio kako ima metod koji ne iscpljuje sva pravna sredstva prije nego ovi dignu dupe, odnosno uplase se za njega (upravne inspekcije naprimjer). ;-)
Tu si nemoćan i ti, i ja,...Ako nisi član neke ''halke'' i nisi u prvim safovima, nema pomoći.
Btw, ministar je aktivan član Foruma, samo je zabranjeno razotkrivati nickove.
privremeni

#1418 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by privremeni »

PipiDugaDevetka wrote:
privremeni wrote: Pipi, znaci postigao si je pravnim putem, taj put i ja znam, ali traje, a radi se o hitnoj stvari.
Tu si nemoćan i ti, i ja,...Ako nisi član neke ''halke'' i nisi u prvim safovima, nema pomoći.
Btw, ministar je aktivan član Foruma, samo je zabranjeno razotkrivati nickove.
Bilo bi mu bolje da radi ono za sto je placen, neka mu sekretarica prati forume. :oops:
J...o ga "Lares" i kad im je dao certifikat. Nisu ni ministri kao sto su nekad bili, pala im cijena :-) a kako i nece kad ih ima ko g ... u hali.
Izvinjavam se Pipi na nekulturi, al ne mogu vise ovih ministara koji se sebi ne mijesaju u posao, a kamo li u nerad svojih uposlenika.
Bellica

#1419 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

privremeni wrote:

Ja sam raspolozena za sva moguca pitanja pa i za tvoje. Postigla sam sve ovo velikom upornoscu, kulturnim i argumentiranim dopisima, dokaznim materijalima i to je sve. Nemoj samo pomisliti da mi dajdza, amidza ili neko sl. radi negdje "na mjestu" pa mi to sredjuju. Ovo nije istina jer dadjzu vidim od Bajrama do Bajrama, amidzu ni tada tako da sam sve uspjela gore navedenim postupkom. Tvoj PEV ti mora dati punomoc ili saglasnost pa da ti u njegovo ime mozes pisati MInistarstvu, zamisli kad bi svi EV pisali Ministarstvu, zatrpali bi ih za 2 dana, zato smo tu mi, PEV, da zastupamo vas EV. Ta punomoc mora biti pisana na sastanku EV, potpisana od strane PEV, tebe i jos jednog EV. Kopiju te punomoci saljes u prilog MInistarstvu. Predaje se na protokol, tada dobijes kopiju, ako nesto nije ok odes opet i pitas dokle je predmet stigao, ne odgovore ni meni bas za 2 dana, ali za 15-tak sigurno da. A kakva su to pravna sredstva? Ne mislis valjda da nekoga potplacujem da mi rjesava probleme??? Svasta, bolesti na Balkanu, vi mislite da svako ide zaobilaznim, "novcanim" putevima i nesto postize. Zasto podcrtavas ovo "Ti"? Nisam ja "Ti" nego "ti", nemam nikoga u Ministarstvu ko bi me "pogurao", idem onim jedinim pravim, pravnim putem, upornoscu, argumentima i dokazima. Ministarstvo stambene politike je za mene broj 1 jer sam isto tako pisala i Ministarstvu saobracaja i komunikacija i do dana danasnjeg mi nisu odgovorili, a zahtjev je upucen 2009. godine. Ko mi ne vjeruje ja mu mogu pokazati svaki dopis upucen MSP, a i svaki njihov odgovor. Valjda sam im nesto simpaticna :D uzasni ste, hocete sve na silu, zamisli koliko oni dopisa dobiju danas? Zamisli koliko gluposti procitaju? Napominjem i oni su ljudi i PiPi, nisam clan neke stranke, obicna sam osoba, najobicnija i zivi primjer da se bez stele nesto moze postici. Cijela 2 dana se ganjam s ovim iz Sarajevogasa i drugih koji su mi napravili belaj, ne idem nikome da to "pogura" vec sve onako kako treba!
PipiDugaDevetka

#1420 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Bellica wrote:
privremeni wrote:

Ja sam raspolozena za sva moguca pitanja pa i za tvoje. Postigla sam sve ovo velikom upornoscu, kulturnim i argumentiranim dopisima, dokaznim materijalima i to je sve. Nemoj samo pomisliti da mi dajdza, amidza ili neko sl. radi negdje "na mjestu" pa mi to sredjuju. Ovo nije istina jer dadjzu vidim od Bajrama do Bajrama, amidzu ni tada tako da sam sve uspjela gore navedenim postupkom. Tvoj PEV ti mora dati punomoc ili saglasnost pa da ti u njegovo ime mozes pisati MInistarstvu, zamisli kad bi svi EV pisali Ministarstvu, zatrpali bi ih za 2 dana, zato smo tu mi, PEV, da zastupamo vas EV. Ta punomoc mora biti pisana na sastanku EV, potpisana od strane PEV, tebe i jos jednog EV. Kopiju te punomoci saljes u prilog MInistarstvu. Predaje se na protokol, tada dobijes kopiju, ako nesto nije ok odes opet i pitas dokle je predmet stigao, ne odgovore ni meni bas za 2 dana, ali za 15-tak sigurno da. A kakva su to pravna sredstva? Ne mislis valjda da nekoga potplacujem da mi rjesava probleme??? Svasta, bolesti na Balkanu, vi mislite da svako ide zaobilaznim, "novcanim" putevima i nesto postize. Zasto podcrtavas ovo "Ti"? Nisam ja "Ti" nego "ti", nemam nikoga u Ministarstvu ko bi me "pogurao", idem onim jedinim pravim, pravnim putem, upornoscu, argumentima i dokazima. Ministarstvo stambene politike je za mene broj 1 jer sam isto tako pisala i Ministarstvu saobracaja i komunikacija i do dana danasnjeg mi nisu odgovorili, a zahtjev je upucen 2009. godine. Ko mi ne vjeruje ja mu mogu pokazati svaki dopis upucen MSP, a i svaki njihov odgovor. Valjda sam im nesto simpaticna :D uzasni ste, hocete sve na silu, zamisli koliko oni dopisa dobiju danas? Zamisli koliko gluposti procitaju? Napominjem i oni su ljudi i PiPi, nisam clan neke stranke, obicna sam osoba, najobicnija i zivi primjer da se bez stele nesto moze postici. Cijela 2 dana se ganjam s ovim iz Sarajevogasa i drugih koji su mi napravili belaj, ne idem nikome da to "pogura" vec sve onako kako treba!
Nikada i nigdje nisam spominjao tvoje članstvo u nekoj stranci. Ipak, i mene interesuje kako si uspjela da ti Ministarstvo/inspekcija odgovaraju ažurno i odmah. Naročito, kako si uspjela nagovoriti upravitelja da napravi provizornu dilataciju na pola zgrade i tako dobiti dvije zasebne cjeline zgrade u kojoj si PEV i gdje stanuješ?
Garden of illusion

#1421 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Garden of illusion »

@Pipi i privremeni je li vi ovo pokušavate da umanjite zasluge djevojke koja je bila dovoljno vrijedna da se posveti poslu predstavnika nekoliko zgrada? Znate li vi kakav je to posao? Jeste li probali? Radi posao od 24 sata, kad u pola dana i pola noći moraš biti dostupan i spreman na saradnju i odgovarati na pozive stanara,upravitelja i majstora. Jako dobro balansirati između njih, truditi se da svima ugodiš, što jeftinije prođeš i da radovi budu što kvalitetnije urađeni,a šta god uradiš uvijek će se naći neko da kaže da je moglo bolje ili drugačije.Djevojka ide po općinama, po ministarstvu, piše primjedbe i dopise a vi je pitate KAKO to NJOJ odgovore??? Vjerovatno zato jer je uporna, jer je jedan neodgovoren dopis neće pokolebati, djevojka gura dok ne izgura svoje.I neće reći da ne valja ministar ili upravitelj,upitaće se u čemu je ona pogriješila i uradiće to na drugačiji način.Probajte i vi ,možda i uspijete, ali nemojte njene uspjehe umanjivati jer vi u svom niste uspjeli.
Pored svega otvori temu ovdje i svaki put kad joj neko njoj totalno nebitan i nepoznat postavi pitanje ona na isto i odgovori.Zaista se trudi da svima bude na usluzi. To je ono što ja vidim,a ne pada mi na pamet to vaše "kako to baš njoj odgovore svi". I da me ne bi pogrešno shvatili, ne treba Bellici advokat u vidu mene i iskreno nas dvije smo često imale sukob mišljenja upravo na ovoj temi, ali mislim da su vam pitanja malo neumjesna ili u najboljem slučaju nespretno postavljena tako da se daju tumačiti na jedan jako negativan način.
PipiDugaDevetka

#1422 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Garden of illusion wrote:@Pipi i privremeni je li vi ovo pokušavate da umanjite zasluge djevojke koja je bila dovoljno vrijedna da se posveti poslu predstavnika nekoliko zgrada? Znate li vi kakav je to posao? Jeste li probali? Radi posao od 24 sata, kad u pola dana i pola noći moraš biti dostupan i spreman na saradnju i odgovarati na pozive stanara,upravitelja i majstora. Jako dobro balansirati između njih, truditi se da svima ugodiš, što jeftinije prođeš i da radovi budu što kvalitetnije urađeni,a šta god uradiš uvijek će se naći neko da kaže da je moglo bolje ili drugačije.Djevojka ide po općinama, po ministarstvu, piše primjedbe i dopise a vi je pitate KAKO to NJOJ odgovore??? Vjerovatno zato jer je uporna, jer je jedan neodgovoren dopis neće pokolebati, djevojka gura dok ne izgura svoje.I neće reći da ne valja ministar ili upravitelj,upitaće se u čemu je ona pogriješila i uradiće to na drugačiji način.Probajte i vi ,možda i uspijete, ali nemojte njene uspjehe umanjivati jer vi u svom niste uspjeli.
Pored svega otvori temu ovdje i svaki put kad joj neko njoj totalno nebitan i nepoznat postavi pitanje ona na isto i odgovori.Zaista se trudi da svima bude na usluzi. To je ono što ja vidim,a ne pada mi na pamet to vaše "kako to baš njoj odgovore svi". I da me ne bi pogrešno shvatili, ne treba Bellici advokat u vidu mene i iskreno nas dvije smo često imale sukob mišljenja upravo na ovoj temi, ali mislim da su vam pitanja malo neumjesna ili u najboljem slučaju nespretno postavljena tako da se daju tumačiti na jedan jako negativan način.
Svaka čast @Bellici, moja kritika je upućena ministru i radnicima u Ministarstvu, a ona brani to isto Ministarstvo objašnjavajući da ih građani, EV zatrpaše upitima tražeći objašnjenja, pravdu, kažnjavanje lopovluka od strane upraviteljskih firmi kroz napuhivanje računa za usluge.

I ja sam se tako dopisivao, evo mi 2 kartonske kutije pune papirčina, i svi ti papiri zaludu štampani. Ja dođem u kancelariju šefice Alme, kaže nije stigao odgovor i pokazuje urgencije u kojima ministar kumi i moli upravitelja da pošalje odgovor. Zmija Alma je, međutim bila dobila odgovor, ali je uz IMT sakrivala isti od mene. Ja se bio razbjesnio, pa rekoh da ću primjeniti nasilne metode prema PEV-u. Ona prosikta prijetećii tiho: SAMO PROBAJ!

Pa, majku mu, ministre solidni (Tajo je bio) jesi li vlast ili nisi?! Oduzmi mu certifikat ako ne odgovori u roku, ODMAH! Za primjer oduzmi jednom certifikat i ostali će se ponašati i raditi po Zakonu. Poštovati vlast.
Ovako, izgleda da upravitelji daju certifikat za ministrovanje ministru, a ne obratno.

Sarajevo - x je moćan medij i to sveopšte spamovanje Ministarstva upitima i ostalim pismenim obraćanjima je rezultat ove teme (Vidi AVA3 i izjavu sadašnjeg ministra o razlozima za izmjenu Zakona).
HVALA @BELLICE ZA TEMU! PROSVIJETLILA SI ETAŽNE VLASNIKE - FORUMAŠE. PONOSIM SE TOBOM I SVOJIM DOPRINOSOM TEMI! UJEDNO, NADAM SE DA ĆE UPRAVITELJSTVO BITI UKINUTO! ODLIČNA IDEJA UPRAVITELJSTVA SE NE MOŽE APLICIRATI U DRŽAVI KOJA JE EU ŠAMPION U KORUPCIJI! ZBOG TOGA U @VRYZASOVOJ DOBRINJI LJUDI, EV, GLEDAJU DA NAĐU NAČINA DA KORUMPIRAJU NEKOGA U MINISTARSTVU I OSLOBODE SE ''GOWANA''.
***@vryzasove riječi,...ove proste!
Bellica

#1423 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Ma slusaj PiPi, vec mi ides na zivce, pa fino si napisao "ako nisi clan neke stranke nemas srece..." ili nesto slicno, posto je pitanje bilo upuceno meni, ova opaska se isto tako na mene odnosila. Evo, hvala Garden of Ilusion sto ti je napisala sve ovo, sve je tacno, ja nemam nista dodati, a moj prethodni odgovor govori sve, sve sam lijepo napisala, ko god sumnja bujrum, moze doci i vidjeti moj dopis i odgovor na isti. A ustvari znas li zasto je ovo sve ovako? Zato sto je Gdin. Ministar Cedomir Lukic posten covjek koji podrzava druge postene ljude kakva sam i ja, eto zasto. Nema tu nikakve stranacke protekcije ili sl. Ja nisam nagovorila upravitelje da postave dilataciju, to je uradio komsija u ulazu do mene, ulazu A jer sam mu predlozila da predju kod nasih upravitelja, a posto nije htio, pokovao je lim, to meni nije dilatacija, to je glupost. Nece kod nas da ne bi placali, jer OKI radi nesto za razliku od Sarajevostana koji je kod njih na odrzavanju. To je njihovo maslo, ja se protiv toga borim dragi PiPi, a hvala Bogu imam Ministra i ljude iz Ministarstva SP koji mi pomazu i podrzavaju me. Nemoj se grijesiti bezveze, ja sve postizem legalnim i pravnim putem, pitaj koga god hoces je li se iko igdje zauzeo za mene, ne budi dijete, jer da jeste, sad bih bila studentica 6. godine Medicinskog fakulteta u Sarajevu, a ne bih bila tek predstavnica EV u nekoliko ulaza. Razmisli sta pises, nemoj me napadati, nisam ti nista uradila, ja od samog otvaranja teme pisem dobro o Ministarstvu, starijim PEV pomazem u sastavljanju dopisa, to sam tek pocela, ali zazivjet ce to, pomagat cu ja ljudima s forumom ili bez, pisite sta hocete, ja sam postena i cistog obraza, voljela bih da mi je MInistar npr. tetak, ne da bi mi pomagao nego da bih rekla kako neko MOJ radi u Vladi, a pri tome je i posten, bila bih ponosna na njega kao sto sam i sada, a jos ga licno nisam ni upoznala. VI ne mozete podnijeti niti shvatiti da postoji neko posten u nasem gradu i drzavi, to je vas problem, jer problem je u VAMA, ne u NJIMA, zapamti to pa ces i ti rjesavati svoje sporove lako kao i ja.
PipiDugaDevetka

#1424 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

musliman100 wrote:Čitam ovaj forum i vidim da ovaj ili ova INNOVATION samo brani ministarstvo i ministra. Ovo mu je neki rod garant. Garant ona debela žena ili onaj sin ćoro. Brane ga kada žive ko bubreg u loju zahvaljujući taji.

Vozaju se nova auta dobivaju se stanovi besplatno u tim fondovima za svoju djecu i sada se nama ovdje uključuju u forum pod kojekakvim nikovima da nam sole pamet.

Ja živim u zgradi gdje mu sin živ i čovjek je zauzeo pola haustora. Napravio još jedan hodnik na sred haustora, eto mu kulture, na takav način mu i stari vodi ministarstvo. Oni su ko likovi iz Nušičeve komedije GOSPOĐA MINISTARKA. Kada sam prvi put čitao tu knjigu (bilo je to jako davno 1955), bilo mi je to jako draga i šaljiva knjiga. Nikada nisam mogao ni posumnjati da ovakvi likovi mogu da poprime ljudske oblike u stvarnom životu. A sada se zapanjim svaki dan kada vidim ove likove. Sada u haustoru kao da svaki dan gledam Nušićevu komediju i iskreno sada mi nije ni malo šaljiva, čak naprotiv često mi se povraća kada vidim nekog lika iz Nušićeve komedije u ljudskom obliku da prođe pored mene.

Neka me sada i izbace sa foruma al sam ovo morao reći. Više mi je ovih skorojevića preko glave. I na kraju kada vidim njih znam šta Bog misli o novcu kada ga je njima dao.
Neće više ljudi da šute,...Fala ti @Bellice za temu!
Stariji ozbiljniji čova 1955. čitao Gospođu ministarku od B. Nušića. Misliš li da je njemu do šege-šale sa poštenim, gospodinom Ministrom. Jok, on gleda da unucima i djeci ostavi svoj stan, jedino što je stekao za života, a ministar mu umanjuje tržišnu vrijednost jer ne nadgleda provođenje Zakona što mu je u opisu poslova.

Mene su samo četnici-velikosrbi istjerali iz mog stana u izbjeglištvo u sopstvenom gradu, a uskoro će me i upraviteljski direktor i PEV koji su muslimanski četnici, uz punu saradnju sa ministrom koji nije velikosrbin i nije četnik, al' se bavi sumnjivim poslovima, istjerati iz mog sadašnjeg stana.

Ogorčen sam, bijesan,....Drugi moždani preživio, dolazila hitna-odbio transport u bolnicu.
VODI GA KUĆI AKO JE POŠTEN!
novi.dan.nova.nafaka

#1425 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by novi.dan.nova.nafaka »

PipiDugaDevetka wrote:Mene su samo četnici-velikosrbi istjerali iz mog stana u izbjeglištvo u sopstvenom gradu, a uskoro će me i upraviteljski direktor i PEV koji su muslimanski četnici, uz punu saradnju sa ministrom koji nije velikosrbin i nije četnik, al' se bavi sumnjivim poslovima, istjerati iz mog sadašnjeg stana.

Ogorčen sam, bijesan,....Drugi moždani preživio, dolazila hitna-odbio transport u bolnicu.
VODI GA KUĆI AKO JE POŠTEN!
Pipi je nažalost u pravu po mnogim pitanjima. Pogledajte ovo i ibretite se. Pogledajte nevjerovatne primjere korupcije i mita - strašno... :x :x :x :x
Tekst kopirao sa drugog topica na forumu: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 0#p6516734
novi.dan.nova.nafaka wrote:Ljudi moji, gledam odgovor na dopis koji smo poslali nas 3 predstavnika etažnih vlasnika KSF-u, kako bi konačno dali pismenu saglasnost na priključenje LOL instalacija u našu zgradu. Podsjećanja radi, Logosoft je skupio preko 70 potpisa zainteresovanih stanara, a onda kao šlag na vozanje na relaciji KSF-Džekos-KSF dobijamo ovaj odgovor. :x :x :x :x
Vlasnik NAŠIH instalacija, koje smo mi platili svojim krvavo zarađenim novcem, je Telemach, te stoga niko drugi ne može imati priključak !?!?!?!!?!?
Ko im je dao pravo da moj i tvoj priključak Telemach prisvaja, u našoj vlastitoj zgradi ? Ko je finansirao krov, pločice u hodnicima ? Hoću li sutra saznati na primjer da samo Famosgradnja (ovo je radi PipiDugeDevetke) može biti upravitelj u mom ulazu, jer su oni nešto finansirali !? Ili da ne mogu preći na Eronet samo iz razloga što je vlasnik (mojih i tvojih instalacija) BH Telekom ?
Ma mršššššššš lopovi jedni bezobrazni, dosta ste nas maltretirali - kasnite 3 mjeseca sa izgradnjom, ljudima ne završavate nedostatke konstatovane zapisnicima (pa ljudi od sebe plaćaju), 2 mjeseca kasnite sa davanjem naziva ulice (dobijem li samo kamate na neku kaznu koja je otišla na krivu adresu), naplaćujete parking ispred naše zgrade i ne dozvoljavate slobodan prilaz ulazima - dogodil se da neka trudnica imadne problema jer Hitna nije imala prolaz ka ulazu dobro se držite, bezobraznici jedni bezobrazni... :x :x :x
Što se mene tiče, ovo će završiti sudskom parnicom... :x :x :x :x :x
Najočitiji primjer mita i korupcije koji sam do sada vidio - ne mogu vjerovati kako je neko toliko glup da kaže da je neko drugi vlasnik bilo čega u mojoj zgradi osim mene...

Image
Last edited by novi.dan.nova.nafaka on 21/10/2011 17:49, edited 1 time in total.
Post Reply