Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
KadSeMrtviProbudimo

#1401 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by KadSeMrtviProbudimo »

Real Khan wrote:
KadSeMrtviProbudimo wrote:
"Real Khan"
Nije Kerim kriv za "povaljivanje" Energopetrola nego Nedžad Branković koji je u ladici držao prijave koje je Kerim podnio protiv svojih prethodnika (tada je Branković bio glavni u Energoinvestu u čijem sklopu je radio Energopetrol).
A Branković je samo slijedio - sprovodio politiku "uzmi sve..." koju je kreirala vrhuška SDA
Evo ti nekoliko podataka koje može svako provjeriti: dok je Kerim Lučarević vodio Energopetrol, zaposlio je sve predratne radnike od toga preko 300 demobiliziranih boraca, svi su radnici imali redovne i dobre plate, Energopetrol je poslovao u plusu i uplaćivao u budžet preko 70 miliona KM godišnje samo na račun poreza... Kerimovi prethodnici a kasnije i nasljednici su poslovali u minusu, otpuštali radnike, državi uplaćivali šipak i na kraju je tadašnji Premijer FBiH Ahmed Hadžipašić protivno odluci Parlamenta FBiH (pro)dao Energopetrol "INA-MOL"-u za sitne pare...Evo, ovih dana se treba taj ugovor o dokapitalizaciji poništiti jer INA-MOL nisu ništa ispoštovali...što dovojno govori ko je bio krivac za propast Energopetrola...
U Kerimovo vrijeme nije radio Inin naftni terminal u Podlugovima; u funkciji je bio i naftni terminal u Pločama iz kojeg je prema BiH nafta tekla jeftinom "vladinom" željeznicom iza koje je opet stajao SDA Branković; Tadašnja "vladina" Central Profit Banka je izdašno izdavala bankovne garancije i otvarala akreditive bez stvarnog pokrića za svaki ruski naftni brod ili prljavu Sisačku naftu, dok su drugi o tome mogli samo sanjati; U Kerimovo vrijeme nije bilo druge SDA Hife, npr, da ostvaruje veći promet naftom, u Kerimovo vrijeme Energopetrol je imao monopol u BiH!
U Kerimovo vrijeme lako je bilo biti direktor EP i zapošljavati ....
A o hrabrosti Kerima Lučarevića je suvišno pričati jer bilo ko je bio u ratu u Sarajevu zna šta je taj čovjek uradio za odbranu Sarajeva
Znaš kako se u narodu kaže: Ko će kog, ako neće svoj svog . Kao da ti je bio komadant :D

Prijateljski savjet: Nešto najgore u komunikaciji je replicirati dobro upućenim osobama a raspolagati sa polovičnim ili potpuno netačnim informacijama. Za početak, Kerim Lučarević nije ni sada a ni tada bio kadar SDA. Branković jeste i sada i tada. Kerim je zbog lopovluka SDA dao OSTAVKU jer nije želio imati išta s tim. Kerim je još u ratu napustio SDA politiku i zbog toga su ga pokušali likvidirati (kao i Sefera Halilovića). Čovjek je i dan-danas invalid jer su SDA kadrovi pucali na njega u ratu jer se nije uklapao u njihove šeme... Nemoj molim te da nastavljam dalje, ali prvo prouči temu, istraži malo pa onda repliciraj. Hvala.
Iako je izvan teme, moram ti odgovoriti: Ja sam napomenuo da je "u Kerimovo vrijeme" bilo lako biti direktor i zapošljavati radnike, kad je upravljao monopolističkom naftnom kompanijom. Pa čak i ti, politolog, bi imao uspjeha u njegovoj direktorskoj stolici. Na ovo mi nemoj replicirati, jer u ovoj oblasti "nisi dobro upućena osoba", sigurno :D
Real Khan

#1402 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Real Khan »

KadSeMrtviProbudimo wrote: Iako je izvan teme, moram ti odgovoriti: Ja sam napomenuo da je "u Kerimovo vrijeme" bilo lako biti direktor i zapošljavati radnike, kad je upravljao monopolističkom naftnom kompanijom. Pa čak i ti, politolog, bi imao uspjeha u njegovoj direktorskoj stolici. Na ovo mi nemoj replicirati, jer u ovoj oblasti "nisi dobro upućena osoba", sigurno :D
Ma moram ti replicirati jer ja nisam ni spominjao kako je to bilo lako biti direktor, nego sam ti gore lijepo objasnio da si fulio temu trpajući Kerima Lučarevića u SDA koš...Moram li ti govoriti kako je čovjek član BPS-a i od samog početka rata je otkačio SDA uvidjevši gdje ta politika vodi... To kako je bilo na poziciji direktora u "Kerimovo doba" pitat ću njega a ne tebe jer ne preferiram sekundarne izvore podataka...

Još da dodam kako ovo nije izvan teme nego je samo mali ekskurs na temi Fahrinog formalnog ulaska u politiku i moje izlaganje donosi mogući odgovor na pitanje eventualne alternative tom ulasku u politiku. Ja sam Kerima i Sefera spomenuo kao osobe koje zaslužuju mnogo više pažnje nego Fahro Radončić jer su njih dvojica bili komandanti i aktivno su učestvovali u borbama. Sefer je bio Načelnik Generalštaba a Kerim komandant Vojne policije koji je direktno učestvovao u svim našim akcijama i mi smo išli "za njim" a ne "ispred njega"...a Fahro je u to doba isključivo radio na tome kako da postane "direktor" i "utemeljitelj", da nam sada lakše soli pamet svojom "mudrošću". Eto, ti slobodno repliciraj jer ja volim drugačija mišljenja...za razliku od tvog "utemeljitelja" kojeg očigledno braniš.
Ne pada mi na pamet

#1403 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Ne pada mi na pamet »

Real Khan wrote: Još da dodam kako ovo nije izvan teme nego je samo mali ekskurs na temi Fahrinog formalnog ulaska u politiku i moje izlaganje donosi mogući odgovor na pitanje eventualne alternative tom ulasku u politiku. Ja sam Kerima i Sefera spomenuo kao osobe koje zaslužuju mnogo više pažnje nego Fahro Radončić jer su njih dvojica bili komandanti i aktivno su učestvovali u borbama. Sefer je bio Načelnik Generalštaba a Kerim komandant Vojne policije koji je direktno učestvovao u svim našim akcijama i mi smo išli "za njim" a ne "ispred njega"...a Fahro je u to doba isključivo radio na tome kako da postane "direktor" i "utemeljitelj", da nam sada lakše soli pamet svojom "mudrošću". Eto, ti slobodno repliciraj jer ja volim drugačija mišljenja...za razliku od tvog "utemeljitelja" kojeg očigledno braniš.
OT, ali moram:

Mislim da je BPS trenutno jedina dovoljno jaka alternativa stoci na vlasti. Nasa stranka je imala marketing i realno su uradili dobar posao u gradskoj vladi suprostavljajuci se lopovima, ali u buducim sukobima mi je mnogo draze da me vode Sefer i Doktor nego Bojan Bajic i Dennis Gratz.
StupskaBitanga

#1404 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by StupskaBitanga »

Radončić želi da mu je Alfa jaka ali kako to učiniti?????
Ja čisto sumljam da će Allfa postati TV sa vecim TV rejtingom

Nema niti uslova iti kapaciteta
_BaD_BoY

#1405 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by _BaD_BoY »

1gorstak wrote:
stari grad Visegrad wrote:Ustvari ja nisam uopste za Fahru i njegovu stranku, niti volim Avaz, ali najednom me sa vasim pljuvanjem stavite u poziciju da pocnem barniti covjeka. Razmili.
Ne, nego ti razmisli. Radoncic brani Dodika. Tvrdi da mu (Dodiku) Gregorian montira kriminal. Neka to bude polazna tacka naseg dijaloga o Radoncicu. Dakle ?
..i ovi sto su dosad dodika napadali upravo zbog toga sad ih lik na svakom sastanku lagano odjebe..i prije ce se taj radoncic dogovoriti sa dodikom nego neko drugi..i neka se sa dodikom razracuna njegov narod koji ga je izabrao..
spokojan

#1406 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spokojan »

a sta mislite moze li biti da je ovo u stvari dogovor izmedju raffija i fahre te raffija i mile? ono tipa hajdemo stvoriti i lidera bosnjaka po uzoru na milu kao neprikosnovenog lidera srba ... jos eventualno ukljuce i mostarskog sokola covu i onda ameri s ovom trojicom mogu dogovoriti sta god.

znam da zvuci kao isforsirana teorija zavjere ali nesto su mi prozirne i bezvezne one sheme koje su navodno producirane u ohr-u i jakoüuznemirile fahrudina???
spokojan

#1407 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spokojan »

...
StupskaBitanga

#1408 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by StupskaBitanga »

spokojan
a kakve veze ima to što je Avaz u deal sa SDP tj SDP ima postor u Avazu nakon izvjesnog vremena
1gorstak

#1409 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by 1gorstak »

_BaD_BoY wrote:
1gorstak wrote:
stari grad Visegrad wrote:Ustvari ja nisam uopste za Fahru i njegovu stranku, niti volim Avaz, ali najednom me sa vasim pljuvanjem stavite u poziciju da pocnem barniti covjeka. Razmili.
Ne, nego ti razmisli. Radoncic brani Dodika. Tvrdi da mu (Dodiku) Gregorian montira kriminal. Neka to bude polazna tacka naseg dijaloga o Radoncicu. Dakle ?
..i ovi sto su dosad dodika napadali upravo zbog toga sad ih lik na svakom sastanku lagano odjebe..i prije ce se taj radoncic dogovoriti sa dodikom nego neko drugi..i neka se sa dodikom razracuna njegov narod koji ga je izabrao..
Radoncic ce se lako dogovoriti sa Dodikom jer Radoncic kaze da Dodik nije kriv za kriminal i korupciju, da mu to SIPA montira. Ko ce se dogovoriti ako nece dva operativca pod kontrolom Dedinja ?
spokojan

#1410 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spokojan »

StupskaBitanga wrote:spokojan
a kakve veze ima to što je Avaz u deal sa SDP tj SDP ima postor u Avazu nakon izvjesnog vremena
Pa bolan ja odavno tvrdim da ce nakon sljedecih izbora postizbornu koaliciju mogli imati fahro i zlatko.
StupskaBitanga

#1411 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by StupskaBitanga »

spokojan wrote:
Pa bolan ja odavno tvrdim da ce nakon sljedecih izbora postizbornu koaliciju mogli imati fahro i zlatko.
ono kao SDP multi-kulti a SBB kao bošnjačka stranka da Zlatko ima sve obuhvaćeno
1gorstak

#1412 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by 1gorstak »

spokojan wrote:
SDP je danas stao u odbranu Gregoriana od ovih Radoncicevih lazi.
Haris.ba

#1413 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Haris.ba »

Ne mogu da nadjem temu o "islamofobicnim krugovima".

Istina, ne pratim nesta sa pazljivim iscitavanjem novinskih tekstova po Avazu tu temu. Ali zagledah se u semu iz danasnjeg izdanja. Pa znate li, je li ta sema vjerno preslikana(da da - imali smo rijec za kopiranje prije nego sto i znali sta je to :) ), ili je to napravljena sema u Avazu prema "informacijama" iOHR -a?

Slike jesu male, ali zagledavsi se primijetio sam da se radi uglavnom o slikama ljudi koje sam vidjao u Avazovim izdanjima (pretpostavljam da su njihove slike), osim Brankoviceve koja je iz onoga "sve po zakonu" izvjestaja od CIN -a.
salihh

#1414 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by salihh »

necu lagati da me fahro kao politicka opcija nije zaintrigirao... medjutim, jucer prebacim kanal na tv alfa... i nakon 5 minuta odlucim da fahro nece dobiti moj glas... hebote, ako mu je televiziska shema "pjevaj narode, evo cirilice" mogu misliti na sta bi mu licila drzavna strategija... sacuvaj nas boze

ps

mescini da je bps ozbiljan kandidat za rast... kakve su im sanse da koaliraju s sdp-m ili nasom strankom?
spokojan

#1415 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spokojan »

pogledah maloprije na bhtv temi dana ovog fahrinog poletarca numanovica.

Ne mogu se oteti dojmu da jako naglaseno kenja (isprika) o hrvatima i hrvatskoj kolonizacihi bih (na to sam skrenuo pozornost u uvodnom postu ovog topica). Dok njegov gazda i utemeljitelj skoro pa otvoreno brani dodika, numanovic sav prepadnut od hrvatske dominacije u bih. Kaze covjek da je unicredit hrvatska banka. Bas sam se dobro osjecao kao hrvat da je jedna od najvecih europskih i svjetskih banaka, ni manje ni vise nego hrvatska.

Kaze numanovic i da u svim segmentima hrvati koloniziraju bih. Firme, kapital, novac ...

Cini li se vama malo cudnim kako fahro i fahrici preuvelicavaju ulogu hrvata u bih, a istovremeno otvoreno brani dodika, pa cak je korektan i u pisanju o covicu, kad se o njemu osobno radi? Sve kontam da su ove teze da je fahro nekakav srpski covjek, ili agent kos-a, pretjerivanje i teorija zavjere, ali puno toga sugerira da je bas tako.
Haris.ba

#1416 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Haris.ba »

spokojan wrote:numanovic sav prepadnut od hrvatske dominacije u bih. Kaze covjek da je unicredit hrvatska banka. Bas sam se dobro osjecao kao hrvat da je jedna od najvecih europskih i svjetskih banaka, ni manje ni vise nego hrvatska.
Po toj logici Reis onda ima petromilijarde kroz BBI banku. :D
StupskaBitanga

#1417 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by StupskaBitanga »

salihh wrote:necu lagati da me fahro kao politicka opcija nije zaintrigirao... medjutim, jucer prebacim kanal na tv alfa... i nakon 5 minuta odlucim da fahro nece dobiti moj glas... hebote, ako mu je televiziska shema "pjevaj narode, evo cirilice" mogu misliti na sta bi mu licila drzavna strategija... sacuvaj nas boze

ps

mescini da je bps ozbiljan kandidat za rast... kakve su im sanse da koaliraju s sdp-m ili nasom strankom?
da Ceca je glavna
Cepa ceca 24h dnevno
zapjevat će ona i na političkim skupovima
1gorstak

#1418 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by 1gorstak »

spokojan wrote:Sve kontam da su ove teze da je fahro nekakav srpski covjek, ili agent kos-a, pretjerivanje i teorija zavjere, ali puno toga sugerira da je bas tako.
Meni je dovoljno ono sto je sinoc rekao :
Svojom insceniranom svađom njih dvojica dokazuju da BiH nije moguća, a izmišljenim ratom upravo Gregorijan želi Banjoj Luci ponuditi izgovor za otcjepljenje - ističe Radončić.

On navodi i da su "imali nešto protiv Dodika, mogli su ga do sada uhapsiti".
Opravdava i Dodikov secesionizam, za to optuzujuci Gregoriana, a opravdava i Dodikov kriminal, tezom da SIPA nema nista protiv Dodika. Ako on nije saradnik srpskih tajnih sluzbi, ne znam ko je.
respo

#1419 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by respo »

ja sam rekao negdje oko 30-te stranice da je fahro osnovao sbb(stranku bosnjackih bosova) jer je vidio da se vise ne moze igrati kao ranije pa mu preostaje imunitet kroz politiku kao jedini izlaz iz svojih lopovluka

sad ce se on i dodo malo milovati malo napadati da se odrzi napetost i to je to do izbora
ovce ce glasati jer su ugrozeni od tamo onih a oni sve svoje legalizuju srede i nema zatvora za njih

ko nas dirne dirnuo je islam bosnjastvo narod koji je nastradao to im je parola
zonbirile

#1420 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zonbirile »

1gorstak wrote:
spokojan wrote:Sve kontam da su ove teze da je fahro nekakav srpski covjek, ili agent kos-a, pretjerivanje i teorija zavjere, ali puno toga sugerira da je bas tako.
Meni je dovoljno ono sto je sinoc rekao :
Svojom insceniranom svađom njih dvojica dokazuju da BiH nije moguća, a izmišljenim ratom upravo Gregorijan želi Banjoj Luci ponuditi izgovor za otcjepljenje - ističe Radončić.

Opravdava i Dodikov secesionizam, za to optuzujuci Gregoriana, a opravdava i Dodikov kriminal, tezom da SIPA nema nista protiv Dodika. Ako on nije saradnik srpskih tajnih sluzbi, ne znam ko je.
----------------------------------------------------------
e drug moj ti kao sa planete kancamanca.Pa Tornjak Fahro kodnog imena Ščepo ti je bio izvršni sekretar OOSKJ Titograd,Milo mu šef bio.Sad kontaj ko je tu biran i od kojeg jata ptičijeg.Isto jato je davalo dozvolu 1981g ko će biti imam u Čikagu.Zato nema lustracije,a zna se ko je jednom "njihov"zauvjek je njihov,ili alarahmetile.Jebena ptica,nije đaba crna.
_BaD_BoY

#1422 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by _BaD_BoY »

Opravdava i Dodikov secesionizam, za to optuzujuci Gregoriana, a opravdava i Dodikov kriminal, tezom da SIPA nema nista protiv Dodika. Ako on nije saradnik srpskih tajnih sluzbi, ne znam ko je.[/quote]

pa covjek je u pravu..znaju amerikanci sve ko je i sta je dodik i sta cekaju ako imaju nesto protiv njega..da se to koristi za neku politicku ucijenu imalo bi efekta nakon ovih sastanaka koji su organizovani pod posredstvom amerike i EU.Ovo sto OHR radi je cisto licemjerje.I to sto fahro ne govori da je dodik kriminalac nego se bavi nekim drugim pitanjima po meni je i bolje..Ima sud neka dokaze to sve a ne ovi nasi politicari po novinama se proseraju o dodiku i njegovom kriminalu i onda im dodik lijepo na svakom sastanku poruci "ko vas jebe"..
1gorstak

#1423 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by 1gorstak »

_BaD_BoY wrote:
1gorstak wrote:Opravdava i Dodikov secesionizam, za to optuzujuci Gregoriana, a opravdava i Dodikov kriminal, tezom da SIPA nema nista protiv Dodika. Ako on nije saradnik srpskih tajnih sluzbi, ne znam ko je.
pa covjek je u pravu..znaju amerikanci sve ko je i sta je dodik i sta cekaju ako imaju nesto protiv njega..da se to koristi za neku politicku ucijenu imalo bi efekta nakon ovih sastanaka koji su organizovani pod posredstvom amerike i EU.Ovo sto OHR radi je cisto licemjerje.I to sto fahro ne govori da je dodik kriminalac nego se bavi nekim drugim pitanjima po meni je i bolje..Ima sud neka dokaze to sve a ne ovi nasi politicari po novinama se proseraju o dodiku i njegovom kriminalu i onda im dodik lijepo na svakom sastanku poruci "ko vas jebe"..
Prvo, ja ne spocitavam Radoncicu to sto suti o korupciji Milorada Dodika, ja mu spocitavam to sto kaze da te korupcije nema, da se to Dodiku u Sarajevu montira od strane SIPA-e. Vidis li razliku ?

I drugo, nauci se praviti razliku izmedju politickog neslaganja i izdaje. Radoncic se moze razici s ostalim politicarim po pitanju autoputa, ne moze se razici po pitanju opasnosti zvane Dodik. Primjera radi :

1. Selim Beslagic se ne slaze s Izetbegovicem, ali se zajedno sa Izetbegovicem bori protiv velikosrpskog faktora

2. Fikret Abdic se ne slaze s Izetbegovicem, ali pravi dodatni korak i pravda velikosrpski faktor

Shvatas li sada o cemu se radi ? Jedno je politicki pluralizam i(li) kriminalni tal. Sasvim drugo je izdaja, izdaja vodi drzavu u nestanak.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1424 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by pici »

ma faHro je tanka karika izmedju bošnjaČe i srbijanske elite....i dobro naplaČuje usluge :mrgreen:
Post Reply