ima fakat. Nakon jedne povrede od prije mozda 1,5 godinu ili malo više, zna se desit da baš glupo kiksa. Ali opet je dobar bek...on je gurnuo onu loptu za RVP za 1:1Ridjobrki wrote:Clichy već odavno ima momente pada koncentracije, dobar je igrač ali obavezno se zaboravi tu i tamo. Wilshere i mene oduševljava, tehnika mu je super ali mirnoćaOno je nevjerovatno. Dobra igra, dobar rezultat, ušutkani lajavci.
Na Camp Nou se faktički kreće ispočetka, ova prednost je zanemariva ali bitno je da se ne ganja zaostatak. Može se to proći, ovo je druga ekipa u odnosu na lani. Prvo, godinu zrelija a drugo - kompletna! Lani nije bilo Persieja ni Cesca, Wilshere bio sabija, šok od Ramseya frišak, štopera igrao Campbell a na klupi bili Merida i Sylvestre... A Barca nikad napucanija!
Ovo je sad druga priča, ovo se prolazi i to sa stilom a ako ih i ne prođu bar će časno i čestito ispasti. Svaka čast!
Arsenal F.C.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Joey Tribbiani
#1401 Re: Arsenal F.C.
- burek_in_space
#1402 Re: Arsenal F.C.
Ovo vecheras je vec lichilo na neshto.
Ipak, ne bih se zadovoljio prostim prolaskom Barcelone, ukoliko se to ne opravda ili Ligom shampiona (znam da je prerano) ili titulom u Premiershipu. Ipak, vecheras je Wenger bio odlichan, mora se priznati.
Ipak, ne bih se zadovoljio prostim prolaskom Barcelone, ukoliko se to ne opravda ili Ligom shampiona (znam da je prerano) ili titulom u Premiershipu. Ipak, vecheras je Wenger bio odlichan, mora se priznati.
- Joey Tribbiani
#1403 Re: Arsenal F.C.
samo da kažem da je po meni igrač utakmice koscielny
-
romanovero
#1404 Re: Arsenal F.C.
ispadose,nisi to smio ucinitiburek_in_space wrote:Ovo vecheras je vec lichilo na neshto.
- psydelija
#1405 Re: Arsenal F.C.
arsa nabi barsa!
bice tesko u revansu, ali sanse su dobre... stil igre slican, ako ne i isti, iskustvo na strani barse, ali i arsa ima svoje sanse...
arsenal uzima ove godine lp!
bice tesko u revansu, ali sanse su dobre... stil igre slican, ako ne i isti, iskustvo na strani barse, ali i arsa ima svoje sanse...
arsenal uzima ove godine lp!
-
extraordinary
#1406 Re: Arsenal F.C.
Stil igre nije toliko sličan bio večeras koliko se to čini na prvi pogled. Arsenal igra puno brži i direktniji fudbal, večeras je pravo puno Arsenalovih pasova išlo i preko 40 m.
- burek_in_space
#1407 Re: Arsenal F.C.
romanovero wrote: ispadose,nisi to smio uciniti
U inat svemu, a najvishe sebi, morao sam priznati svoju greshku!
A shto se tiche stila igre, po meni Arsenal igra puno ljepshi fudbal od Barcelone, ali je problem shto njega ne prate rezultati.
- psydelija
#1408 Re: Arsenal F.C.
il` se ti salis il` si arsen wenger?!extraordinary wrote:Stil igre nije toliko sličan bio večeras koliko se to čini na prvi pogled. Arsenal igra puno brži i direktniji fudbal, večeras je pravo puno Arsenalovih pasova išlo i preko 40 m.
ps: slican da slicniji ne postoji ni na ps3.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1409 Re: Arsenal F.C.
Svaka cast na pobjedi

- Ridjobrki
#1410 Re: Arsenal F.C.
Ma svi su danas bili na nivou, nije bilo lošeg mjesta u ekipi (Eboue, sjedi i šuti...
) l Koscielny što neko reče
nije davao pardona nikome. Samo one vertikale između stopera još ne dozvoliti i to je to.
A i meni je igra Arsenala brža, bolja i tečnija a razlog je u dužini pasova. Barca igra na 2-5 metara milion pasova i dosta njih ide unazad dok Arsenal igra manje pasova ali duže i brži su u tranziciji. Imate na Guardian Chalkboards milion tih folova ko voli gledati...
A to što Barcu prate rezultati ja bih prije tražio odgovor u odsustvu konkurencije. Kad se god Real zabavi o sebi njima su zagaratovana tri trofeja te godine...
A i meni je igra Arsenala brža, bolja i tečnija a razlog je u dužini pasova. Barca igra na 2-5 metara milion pasova i dosta njih ide unazad dok Arsenal igra manje pasova ali duže i brži su u tranziciji. Imate na Guardian Chalkboards milion tih folova ko voli gledati...
A to što Barcu prate rezultati ja bih prije tražio odgovor u odsustvu konkurencije. Kad se god Real zabavi o sebi njima su zagaratovana tri trofeja te godine...
- burek_in_space
#1411 Re: Arsenal F.C.
Brko ba, ne zezaj, ima Carling ima FA cup, neshto se moralo uzeti.

- bingov buraz
#1412 Re: Arsenal F.C.
Odigrao je solidno,bolje nego sto sam mislio da zna ali kraj zivog Wilsherea nema sanse da bude...kao Makelele u najboljim danima,fantastican igrac.Joey Tribbiani wrote:samo da kažem da je po meni igrač utakmice koscielny
- fosil
#1413 Re: Arsenal F.C.
Zao mi mog druga Bordolinija, ali ce im Barsa sloziti pet u pola u uzvratnoj.
Igrac vecerasnje utakmice: Lucas Leiva
Igrac vecerasnje utakmice: Lucas Leiva
- Ridjobrki
#1414 Re: Arsenal F.C.
Sve je to tačno, bureke, ali u tim kupovima igraju zajebane lole tipa Chelsea i ManU. Nije to Copa del Rey gdje nema ko pružiti otpor. 
Arsenal je dobra ekipa ali ima peh da igra u jakoj i kompetitivnoj ligi sa najjačim konkurentima u doba kad su ovi objektivno bili jači! Svih ovih pet godina bez trofeja Chelsea i ManU su objektivno bili bolji i jači i to nije sramota priznati.
Problem dijela javnosti je taj što AW nije htio pristati na njihov model rada i tu poslovnu politiku i što je stvarao igrače i štedio resurse nauštrb kratkoročnih uspjeha. Ali klub je stabilan, pun mladih pilića za placa, igra se dobro i lijepo, konkurentno se na svim frontovima, spremno se za UEFA regule... Meni dosta.
Jbg, jedini prate ManU, tuku Barcu, finale Liga kupa, kasa u plusu a stvorena generacija koja vrijedi bar 250 miliona. Ako ovo nije za kapu skinuti ja ne znam šta je. U ovoj ekipi je samo Arshavin kupljen, ostalo je rodio Wenger.
Arsenal je dobra ekipa ali ima peh da igra u jakoj i kompetitivnoj ligi sa najjačim konkurentima u doba kad su ovi objektivno bili jači! Svih ovih pet godina bez trofeja Chelsea i ManU su objektivno bili bolji i jači i to nije sramota priznati.
Problem dijela javnosti je taj što AW nije htio pristati na njihov model rada i tu poslovnu politiku i što je stvarao igrače i štedio resurse nauštrb kratkoročnih uspjeha. Ali klub je stabilan, pun mladih pilića za placa, igra se dobro i lijepo, konkurentno se na svim frontovima, spremno se za UEFA regule... Meni dosta.
Jbg, jedini prate ManU, tuku Barcu, finale Liga kupa, kasa u plusu a stvorena generacija koja vrijedi bar 250 miliona. Ako ovo nije za kapu skinuti ja ne znam šta je. U ovoj ekipi je samo Arshavin kupljen, ostalo je rodio Wenger.
- Riddle
#1415 Re: Arsenal F.C.
Znam da je to tesko izvesti, ali ova Barcelona je kao stvorena za timove sa jakom kontrom. Bas previse izlaze naprijed i ako se igrac koji treba povesti kontru uspjesno okrene, uvijek ce Barcelona biti u problemu. Drugi gol Arsenala je savrsen primjer. Duga lopta preko visoko postavljene odbrane je isto fin nacin da ih se razbije.
Wilshere je veceras bio strasan. Podsjeca me na Scholesa.
Wilshere je veceras bio strasan. Podsjeca me na Scholesa.
- burek_in_space
#1416 Re: Arsenal F.C.
Hocemo titulu, titulu na Koshe...Emiratesu!

- Joey Tribbiani
#1417 Re: Arsenal F.C.
Wilshare jest upadljiviji i zbog takvih igrača se i gledaju utakmice...ali mislio sam na doprinos ekipi...ne da se lik proć nazad nikako...bingov buraz wrote:Odigrao je solidno,bolje nego sto sam mislio da zna ali kraj zivog Wilsherea nema sanse da bude...kao Makelele u najboljim danima,fantastican igrac.Joey Tribbiani wrote:samo da kažem da je po meni igrač utakmice koscielny
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1418 Re: Arsenal F.C.
Slobodno zavrsi sto si poceoburek_in_space wrote:Hocemo titulu, titulu na Koshe...Emiratesu!![]()
- ultima_palabra
#1419 Re: Arsenal F.C.
Kakav će igrač biti Wilshere, samo ako mu se ne naklati kakav Taylor
Arsenal furao naivno slikarstvo većinu meča, na kraju iskoristili nadmenost Barcelone sa dva odlična gola
Valjda je sad Wenger vidio da mora igrati direktnijim pasovima... iz pozicionog napada oni ne mogu nauditi Barci.
Arsenal furao naivno slikarstvo većinu meča, na kraju iskoristili nadmenost Barcelone sa dva odlična gola
-
Johnny_x
#1420 Re: Arsenal F.C.
Danas sam gledao raspored utakmica za premierligu i Arsenal ima velike sanse za osvajanje. ManUTD igra sa celzijem dvije utakmice dolazi mu liverpul i ide u goste arsenalu dok Arsenal ima tesku utakmicu protiv manutd i liverpula i to kod kuce. A sto se tice protiv Barse ja mislim da je wenger odradio veceras svoje na poluvremenu i kad je izveo Walcota. Nasri je presao na njegovu poziciju i to je s*ebalo Baarsu. ko god prodje u cetvrtfinale bit ce zasluga wengera ili gvardiole odnosno kako se postavi taktika.
- Riddle
#1421 Re: Arsenal F.C.
United gostuje na Anfieldu.
- burek_in_space
#1422 Re: Arsenal F.C.
Jes' pa da onog kloca niko ne skloni sa klupe narednih 30 godina.rashtiman wrote: Slobodno zavrsi sto si poceo
Ali o tome cemo na temi o FK Sarajevu
- Brat
#1423 Re: Arsenal F.C.
Ne mogu a da se ne otmem dojmu da vecina govori kako je odbrana Arsenala dobra. Sramotno su ih igraci Barce prolazili u prvom poluvremenu i da su bili malo prisebniji, rijesili bi pitanje prolaza. Wilshere definitvno najbolji, Nasri nekoliko finih poteza, Koscielny u drugom poluvremenu puno bolji.
- Ridjobrki
#1424 Re: Arsenal F.C.
Kad govorimo o odbrani Arsenala govorimo o čvrstini u duel-igri i borbenosti koja je počesto nedostajala. A da su puštali one vertikale na Villu i Pedra i loše se postavljali u par prilika - jesu. Nije savršena odbrana ali je odigrala odlično protiv najzastrašujuće navale na svijetu i zato zaslužuju čestitke.
@johnny: mislim da imaju i gostovanje na WHL kod onih horozova od težih tekmi
Nešto kontam, Cesc garant ide na ljeto. Wilshere i Nasri su Wengeru dozreli za kapitena i kreatora.
@johnny: mislim da imaju i gostovanje na WHL kod onih horozova od težih tekmi
Nešto kontam, Cesc garant ide na ljeto. Wilshere i Nasri su Wengeru dozreli za kapitena i kreatora.
-
LSD
#1425 Re: Arsenal F.C.
Arsenal je odlicno odigrao odbranu, posebno u drugom poluvremenu, raja misli Messiju se nije igralo
ahaaa jest da nema odbrane koji to nije dozvolila
...u prvom su izletili 3-4 puta i imali su veliku srecu da ne prime još koji gol, posebno u situaciji kad je Messi mašio zicer sa 3-4 metra
u drugom su imali dva kiksa i to u zadnjij 10 minuta, kad je opet Messi izletio pred golmana ali bio sebican i kasnije kad su dopustili da Alves dođe na 3-4 metra u situaciju 1 na 1 sa golmanom, doduše iskosa...ostalo su krpili citavo vrijeme i nisu dali puno prostora ili gotovo nikako Barceloni.
Opasan je Arsenal do bola, a svi pricaju kako si nezreli ,naivni,mladi i slicno...nidje veze.
Opasan je Arsenal do bola, a svi pricaju kako si nezreli ,naivni,mladi i slicno...nidje veze.