a zlatka?Biggy wrote:plemba wrote:ako je onaj prilog od sinoc pomak, daBogda da se ne pomicemo u tom pravcu.Biggy wrote:
Opet krivo. Svaka televizija, bez obzira na nacin finansiranja, ima odredjene obaveze prema gledatelju. I ne moze raditi sta hoce.
I ako je 60 minuta politicki magazin, to ne znaci da ne moze napraviti odmak od "smrtne" ozbiljnosti (kakvom mi dozivljavamo politiku) i jednostavno dati politicaru ljudsku umjesto ideoloske i nedodirljive forme. Samo zato jer ga neko od gledatelja podrzava.
Bunite se da su nam televizije zaostale, a u isto vrijeme ne dopustate ni mrvicu odmaka od obrazaca ustolicenih u vrijeme komunizma. Ne ide.![]()
I dalje smatram da je do nas. Dramaticno dozivljavamo politiku, i to s razlogom, obzirom na proslost i trulu nam sadasnjost.
A Oni (Osnivaci i co, o Dodi da ne pricam) itekako znaju to koristiti. I u tom smislu je Avdin prilog na mjestu. Treba ih sve povremeno staviti u kontekst vlastite lazne velicine i malo ismijati.
60 MINUTA - All about
Moderator: anex
- plemba
#1401 Re: 60 MINUTA - All about
- svakako_lud
#1402 Re: 60 MINUTA - All about
I šta kaže Arzija, je li sve u redu sad ?iceman2010 wrote:Sto ne mogu ovih ideoloski potkovanih koji brane svaki potez svojih mezimaca. Taman da zlatko izadje zajedno sa bakirom na ceku i hladno ubije 10 prolaznika ovi bi im nasli opravdanje.
-
iceman2010
#1403 Re: 60 MINUTA - All about
Pitaj bakira njemu svakako slijepo vjerujes.svakako_lud wrote:I šta kaže Arzija, je li sve u redu sad ?iceman2010 wrote:Sto ne mogu ovih ideoloski potkovanih koji brane svaki potez svojih mezimaca. Taman da zlatko izadje zajedno sa bakirom na ceku i hladno ubije 10 prolaznika ovi bi im nasli opravdanje.
- svakako_lud
#1404 Re: 60 MINUTA - All about
iceman2010 wrote:Pitaj bakira njemu svakako slijepo vjerujes.svakako_lud wrote:I šta kaže Arzija, je li sve u redu sad ?iceman2010 wrote:Sto ne mogu ovih ideoloski potkovanih koji brane svaki potez svojih mezimaca. Taman da zlatko izadje zajedno sa bakirom na ceku i hladno ubije 10 prolaznika ovi bi im nasli opravdanje.
- Biggy
#1405 Re: 60 MINUTA - All about
plemba wrote: a zlatka?
Njega posebno. On je zahvalan medij zbog gotovo patoloske narcisoidnosti i vjecnog ego tripa.
Ali vidim da se od drveta ne vidi suma i da se iz mojih postova izvlace vrlo pogresni zakljucci..... Tako je kad nekog citas s unaprijed skrojenim misljenjem.
Ja ovdje komentiram formu, a ne sardzaj Avdinog priloga. Mogao je biti bilo ko. I Zlatko i Osnivac i Dodo i Junior.....
- plemba
#1406 Re: 60 MINUTA - All about
nije unaprijed skrojeno misljenje, nego tvoja odbrana necega sto ne zasluzuje branjenje... nije ovdje rijec o ljudima, nego o novinarim (dobro, jest o ljudima koji podrzavaju ovakve "novinare")Biggy wrote:plemba wrote: a zlatka?
Njega posebno. On je zahvalan medij zbog gotovo patoloske narcisoidnosti i vjecnog ego tripa.
Ali vidim da se od drveta ne vidi suma i da se iz mojih postova izvlace vrlo pogresni zakljucci..... Tako je kad nekog citas s unaprijed skrojenim misljenjem.
-
elSaik
#1407 Re: 60 MINUTA - All about
Prilog odličan! 100%. 
-
japo-
#1408 Re: 60 MINUTA - All about
ne znam sta odma avdi ccccc, mozda je čovjeku naređno da nako" prilaže
aaaa palmba dargi cccc
- Adriatic
#1409 Re: 60 MINUTA - All about
A ne vidite problem u Hadžifejzovićevom lizoguzačkom novinarstvu?
Da ne spominjem Senada Pećinara i one sa TV1 koji su potrčali da se uhljebe pa se zajebali?
Ili možda malo o Mati Đakoviću i njegovoj servilnosti?
I sve vam to ne smeta a smetaju vam Bakir i Avdo?
Pogledajte malo kako novinari na zapadu tretiraju njihove političare.
Još žive u stabilnim i razvijenim društvima.
Ono što je Avdo uradio je humanitarna misija, kako bi ih pomeo neki zapadni novinar.
Da ne spominjem Senada Pećinara i one sa TV1 koji su potrčali da se uhljebe pa se zajebali?
I sve vam to ne smeta a smetaju vam Bakir i Avdo?
Ono što je Avdo uradio je humanitarna misija, kako bi ih pomeo neki zapadni novinar.
-
iceman2010
#1410 Re: 60 MINUTA - All about
Adriatic wrote:A ne vidite problem u Hadžifejzovićevom lizoguzačkom novinarstvu?
I sve vam to ne smeta a smetaju vam Bakir i Avdo?![]()
Pecanin, Hadzifejzovic i Mato rade na privatnim televizijama. Nek Bakir napravi sebi televizuju ili ode na neku privatnu pa nek lize d..... kome hoce. Malo je falilo da padne na koljena pred zlatkom i lijepo ga zamoli da mu p.... Ovo je javni servis koji bi trebao da daje nepristrasne informacije. Druga stvar je primitivizam kojim se odlikuje Avdo. Djes ba, Ša ima ba....
- Adriatic
#1411 Re: 60 MINUTA - All about
Ne radi se o tome gdje radiš nego kako radiš.iceman2010 wrote:Adriatic wrote:A ne vidite problem u Hadžifejzovićevom lizoguzačkom novinarstvu?
Pecanin, Hadzifejzovic i Mato rade na privatnim televizijama. Nek Bakir napravi sebi televizuju ili ode na neku privatnu pa nek lize d..... kome hoce. Malo je falilo da padne na koljena pred zlatkom i lijepo ga zamoli da mu p.... Ovo je javni servis koji bi trebao da daje nepristrasne informacije. Druga stvar je primitivizam kojim se odlikuje Avdo. Djes ba, Ša ima ba....
Profesionalizam.
A da ne valja, ne bi bila najgledanija emisija.
-
tambura
#1412 Re: 60 MINUTA - All about
Baš me interesuje na šta će sad ličiti ta emisija... Nisam siguran je li i u jednoj emisiji 60 minuta bila obradjena tema ucjenjivanja Nihada Imamovića od strane lidera SDP-a, ako jeste bash bih volio da vidim kako je to izgledalo.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#1413 Re: 60 MINUTA - All about
Najgledanije emisije su Farme i Grand Parade i Kuce velikog brata i takva sranja?
Znači li to da valjaju?
Znači li to da valjaju?
-
iceman2010
#1414 Re: 60 MINUTA - All about
Bilo je. A izgledalo je otprilike ovako: "nihad laze ko pas" Dosao Zlaja kod svog novinara (Bakira) i ispricao kako nema sanse, a Damir kleo i pricao kako ima zenu i dijete. Naravno SDP novinari samo klimali glavom. Objektivni kao i uvijek.tambura wrote:Baš me interesuje na šta će sad ličiti ta emisija... Nisam siguran je li i u jednoj emisiji 60 minuta bila obradjena tema ucjenjivanja Nihada Imamovića od strane lidera SDP-a, ako jeste bash bih volio da vidim kako je to izgledalo.
-
iceman2010
#1415 Re: 60 MINUTA - All about
Da! gledanost nije nikakvo mjerilo. A o profesionalnosti Avde "eksperta za islamska pitanja" i Kaleta "tri mokra cvora" je izlisno trositi rijeci.Pera Trta wrote:Najgledanije emisije su Farme i Grand Parade i Kuce velikog brata i takva sranja?
Znači li to da valjaju?
- Adriatic
#1416 Re: 60 MINUTA - All about
Hajd ti reci ko su tebi bolji novinari pa da se smijemo?iceman2010 wrote:Da! gledanost nije nikakvo mjerilo. A o profesionalnosti Avde "eksperta za islamska pitanja" i Kaleta "tri mokra cvora" je izlisno trositi rijeci.Pera Trta wrote:Najgledanije emisije su Farme i Grand Parade i Kuce velikog brata i takva sranja?
Znači li to da valjaju?
I koja emisija?
- Adriatic
#1417 Re: 60 MINUTA - All about
Porediš babe i žabe.Pera Trta wrote:Najgledanije emisije su Farme i Grand Parade i Kuce velikog brata i takva sranja?
Znači li to da valjaju?
-
VjecitiStudent
#1418 Re: 60 MINUTA - All about
Jel tebi uopste jasna razlika izmedju javnog servisa i privatnih televizija?Adriatic wrote:A ne vidite problem u Hadžifejzovićevom lizoguzačkom novinarstvu?
Zasto SBiH biva proglasena energetskom mafijom na '60 minuta' tek u zadnjih mjesec dana?
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#1419 Re: 60 MINUTA - All about
Da Avdo radi na nekoj drugoj emisiji, sa onim svojim naglaaaskom i riječnikom, te "osebujnim" načinom izvještavanja, na ovom forumu bi bila davno otvorena tema za šprdanje na njegov račun.iceman2010 wrote:Da! gledanost nije nikakvo mjerilo. A o profesionalnosti Avde "eksperta za islamska pitanja" i Kaleta "tri mokra cvora" je izlisno trositi rijeci.Pera Trta wrote:Najgledanije emisije su Farme i Grand Parade i Kuce velikog brata i takva sranja?
Znači li to da valjaju?
Ali pošto radi za "najdražu" emisiju i televiziju, on je novinarčina
-
iceman2010
#1420 Re: 60 MINUTA - All about
Tema je 60 minuta. Komentarisem novinare te emisije. Ako zelis diskutovati o neki drugim otvori novu temu. Samo kazem da nemoze SDP imati svoju emisiju na javnom servisu jer je on servis svih gradjana, a ne SDP-ov javni servis. To je servis koji moraju da placaju svi gradjani, a ovaj treba da uzvrati nepristrasnim i nenavijackim informacijama. Da SDP ima svoju televiziju na kojoj ide emisija 60 minuta ne bih imao nista protiv. Ali posto ide na javnom servisu....Adriatic wrote:Hajd ti reci ko su tebi bolji novinari pa da se smijemo?iceman2010 wrote:Da! gledanost nije nikakvo mjerilo. A o profesionalnosti Avde "eksperta za islamska pitanja" i Kaleta "tri mokra cvora" je izlisno trositi rijeci.Pera Trta wrote:Najgledanije emisije su Farme i Grand Parade i Kuce velikog brata i takva sranja?
Znači li to da valjaju?
I koja emisija?
-
iceman2010
#1421 Re: 60 MINUTA - All about
Upravo tako! Ne znam sta Avdo uopste ima od skole. Pustiti njega u eter je slicno pustanju Hane Hadziavdagic da nesto palamudi.Pera Trta wrote:Da Avdo radi na nekoj drugoj emisiji, sa onim svojim naglaaaskom i riječnikom, te "osebujnim" načinom izvještavanja, na ovom forumu bi bila davno otvorena tema za šprdanje na njegov račun.iceman2010 wrote:Da! gledanost nije nikakvo mjerilo. A o profesionalnosti Avde "eksperta za islamska pitanja" i Kaleta "tri mokra cvora" je izlisno trositi rijeci.Pera Trta wrote:Najgledanije emisije su Farme i Grand Parade i Kuce velikog brata i takva sranja?
Znači li to da valjaju?
Ali pošto radi za "najdražu" emisiju i televiziju, on je novinarčina
-
samo malo
#1422 Re: 60 MINUTA - All about
Uvijek ce mi SDP biti drazi od Haretove partije, koliko god mi se ovakav SDP ne svidja, ali ova emisija je stvarno dotakla dno.
Stvarno su ocajno pristrani.
Pokusava se predstaviti slika da je SDP apsolutni pobjednik izbora, dovede se Veliki bos u emisiju, i on vazi o velikoj pobjedi, totalnoj pobjedi, plebiscitarnoj podrsci gradjana SDP-u, ide se logikom o stotinu puta ponovljenoj lazi koja postaje istina, a tek se negdje izmedju redova spomene da SDP ne moze vlast formirati bas nigdje, ni u jednom kantonu, ni na federalnoj ni na drzavnoj razini, bez koalicije sa nekom drugom strankom.
Zato me i ne cudi naglo prijateljstvo sa SDA odnosno Izetbegovicem juniorom, sad slijedi vjerovatno nekoliko Avdo Avdic priloga o postenim ljudima u SDA, o probosanskoj politici, onako da se malo servira prica kako je SDA ipak prihvatljiv koalicioni partner.
Kakve su to promjene o kojima Lagumdzija govori na sva zvona, ako ce se ici u koaliciju sa onima koji su na vlasti zadnje cetiri godine, a Lagumdzija zadnje cetiri godine opisuje kao devet krugova pakla. Ne kontam, fakat, uzmimo primjer Arzije Mahmutovic, ona je SDA kadrovik, ako se ide u koaliciju sa SDA, sta se onda mijenja u sarajevskim obdanistima?
Dobili su izbore na prici "ovakvu nefunkcionalnu i mafijasku vlast moramo mijenjati" i onda ce napraviti koaliciju sa istom tom mafijaskom vlasti
dakle, bitne su samo fotelje, i nista drugo. A raja pala na price o "nuznim promjenama".
Fakat ste naivni kad vjerujete SDP-ovim obecanjima. Ja sam im davno prestao vjerovati.
Pokusava se predstaviti slika da je SDP apsolutni pobjednik izbora, dovede se Veliki bos u emisiju, i on vazi o velikoj pobjedi, totalnoj pobjedi, plebiscitarnoj podrsci gradjana SDP-u, ide se logikom o stotinu puta ponovljenoj lazi koja postaje istina, a tek se negdje izmedju redova spomene da SDP ne moze vlast formirati bas nigdje, ni u jednom kantonu, ni na federalnoj ni na drzavnoj razini, bez koalicije sa nekom drugom strankom.
Zato me i ne cudi naglo prijateljstvo sa SDA odnosno Izetbegovicem juniorom, sad slijedi vjerovatno nekoliko Avdo Avdic priloga o postenim ljudima u SDA, o probosanskoj politici, onako da se malo servira prica kako je SDA ipak prihvatljiv koalicioni partner.
Kakve su to promjene o kojima Lagumdzija govori na sva zvona, ako ce se ici u koaliciju sa onima koji su na vlasti zadnje cetiri godine, a Lagumdzija zadnje cetiri godine opisuje kao devet krugova pakla. Ne kontam, fakat, uzmimo primjer Arzije Mahmutovic, ona je SDA kadrovik, ako se ide u koaliciju sa SDA, sta se onda mijenja u sarajevskim obdanistima?
Dobili su izbore na prici "ovakvu nefunkcionalnu i mafijasku vlast moramo mijenjati" i onda ce napraviti koaliciju sa istom tom mafijaskom vlasti
Fakat ste naivni kad vjerujete SDP-ovim obecanjima. Ja sam im davno prestao vjerovati.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1423 Re: 60 MINUTA - All about
znači ti si za opoziciju? ili da zamrznemo SDP dok BiH ne postane normalna država?samo malo wrote:Uvijek ce mi SDP biti drazi od Haretove partije, koliko god mi se ovakav SDP ne svidja, ali ova emisija je stvarno dotakla dno.
Dobili su izbore na prici "ovakvu nefunkcionalnu i mafijasku vlast moramo mijenjati" i onda ce napraviti koaliciju sa istom tom mafijaskom vlastidakle, bitne su samo fotelje, i nista drugo. A raja pala na price o "nuznim promjenama".
ili šta?
šta ako Arzija dobije nogu? hoće li to umiriti skepticizam?
mislim ono, ljudi, koji klinac hoćete, i jedva čekam da čujem kako mislite to ostvariti...
-
samo malo
#1424 Re: 60 MINUTA - All about
I kakva mu je ono prica o formiranju federalne vlade bez podrske HDZ-a, HDZ ce nominovati vecinu hrvatskih zastupnika u Dom naroda, koji mora aminovati mandatara federalne vlade.
Ne kontam tog covjeka nikako, on dobro zna da bez HDZ-a i SDA ne moze formirati vlast nigdje osim u nekim kantonima. A i tamo mora koalirati sa recimo Radoncicem, u SA kantonu naprimjer.
Znam, kontam da nije ni njima (SDP-u) lako, sa nekim se mora koalirati ako hoces u vlast (da se nesto promijeni, moras doci na vlast, prosta logika). Ali cekaj malo, ne mozes danas pljuvati nekoga, sa kim sutra hoces graditi drzavu. Ili u politici sve moze?
Ne kontam tog covjeka nikako, on dobro zna da bez HDZ-a i SDA ne moze formirati vlast nigdje osim u nekim kantonima. A i tamo mora koalirati sa recimo Radoncicem, u SA kantonu naprimjer.
Znam, kontam da nije ni njima (SDP-u) lako, sa nekim se mora koalirati ako hoces u vlast (da se nesto promijeni, moras doci na vlast, prosta logika). Ali cekaj malo, ne mozes danas pljuvati nekoga, sa kim sutra hoces graditi drzavu. Ili u politici sve moze?
-
samo malo
#1425 Re: 60 MINUTA - All about
Arzija mi je samo primjer, koji dokazuje nesto, zar ne. Zbog Arzije su mnogi sarajevski roditelji glasali za SDP, da se ne lazemo, a sutra ce SDP u koaliciju sa Arzijinom strankom. To tebi ne smeta nimalo?Chmoljo wrote:
znači ti si za opoziciju? ili da zamrznemo SDP dok BiH ne postane normalna država?
ili šta?
šta ako Arzija dobije nogu? hoće li to umiriti skepticizam?
mislim ono, ljudi, koji klinac hoćete, i jedva čekam da čujem kako mislite to ostvariti...
Kontam ja da SDP nema izbora, ali kakve su onda to promjene, ako ce se vlast morati formirati sa dvije od tri stranke koje vode drzavu zadnjih 4 godine.
U svakom slucaju zacarani krug, ja ne vidim izlaza iz toga. SDP sam ne moze formirati vlast, morat ce traziti podrsku SDA i HDZ-a za federalni nivo, na drzavnom nema od toga nista jer sa Dodikom sumnjam da mogu u koaliciju, meni je stalo do promjena a od toga nece biti nista dok god su nacionalisti u vlasti.
Sve sto ja zelim reci je da ne vjerujem u proklamovane ideje SDP-a, oni su kao posteni i oni zele vlast koja je narodna sto bi se reklo, mislim da su i oni samo foteljasi. Vidjet cemo uostalom, vrijeme ce pokazati.