Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
shiljak

#1401 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by shiljak »

jel moguce da se BH telecom toliko reklamira, na tv-u i na klix-u, i na svakoj reklami galaxy s3, cak je jednom bio i u onom racunu od pretplate... ali kad odes na njihovu stranicu imaju samo jedan mobitel sto je samsung, i to nije galaxy s III :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :D
Armadilo

#1402 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Armadilo »

Pozdrav. Kako je kod onih univerzalaca svaki telefon jeftiniji za 100 km nego u drugim radnjama.. Arcs im 480, Sony P 610, Sony S 710.. Dok je u drugim radnjama Arc S 520, Sony P 700-750 A Sony S 800-850.. Koja je fora?
nermin.padez

#1403 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by nermin.padez »

Armadilo wrote:Pozdrav. Kako je kod onih univerzalaca svaki telefon jeftiniji za 100 km nego u drugim radnjama.. Arcs im 480, Sony P 610, Sony S 710.. Dok je u drugim radnjama Arc S 520, Sony P 700-750 A Sony S 800-850.. Koja je fora?
Fora je u tome kad odes u radnju druga cijena :lol: :D
Armadilo

#1404 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Armadilo »

nermin.padez wrote:
Armadilo wrote:Pozdrav. Kako je kod onih univerzalaca svaki telefon jeftiniji za 100 km nego u drugim radnjama.. Arcs im 480, Sony P 610, Sony S 710.. Dok je u drugim radnjama Arc S 520, Sony P 700-750 A Sony S 800-850.. Koja je fora?
Tvoj odgovor je djelomicno tacan. Idemo dalje. :D
Askurdjel

#1405 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Askurdjel »

Pozdrav svima.Da li neko od vas zna koji htc one s univerzalci imaju ,sa s4 1,5ghz procesorom ili s3 1,7ghz?
shiljak

#1406 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by shiljak »

Armadilo wrote:
nermin.padez wrote:
Tvoj odgovor je djelomicno tacan. Idemo dalje. :D
Zato sto ti prodaju mobitel bez PDV-a. Ovo za cijenu, mislim da oni postavlaju razne, jedna na stranici, druga na piku, pa akcija itd pa zato ne znaju pravu da ti kazu.. Samo reci koju si ti nasao i dobices po toj :-D
skafiskafsnjak

#1407 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Ne zato sto ga prodaju bez pdv-a nego zato sto ga na ko zna koji nacin nabave. Cinjenica da su zatvorili radnje jedan mjesec upravo kad je izvrsena akcija na granici i kad su zaplijenilli auto sa mobitelima nekim, dovoljno govori o njima.

I u fontele prodaju bez pdva....
Armadilo

#1408 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Armadilo »

Ma nek oni prodaju kako hoce samo nek su telefoni ispravni.. Isao sam u Fontele i planiram uzeti Arc S i Sony Xperia S sa popustom jer uzimam 2 telefona.. I 2 godine garancije na njih.. I da spomenem da su momci koji rade u Fontele extra likovi, susretljivi, profesionalni i nagodni.. U Univerzalno nisu mogli reci Dobar dan kad sam ulazio u radnju..
skafiskafsnjak

#1409 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Armadilo wrote:Ma nek oni prodaju kako hoce samo nek su telefoni ispravni.. Isao sam u Fontele i planiram uzeti Arc S i Sony Xperia S sa popustom jer uzimam 2 telefona.. I 2 godine garancije na njih.. I da spomenem da su momci koji rade u Fontele extra likovi, susretljivi, profesionalni i nagodni.. U Univerzalno nisu mogli reci Dobar dan kad sam ulazio u radnju..
pa rekoh, zbog njihovog bezobrazluka sam otisao u Fontele i kupio teleon
charrrmed

#1410 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by charrrmed »

i ja da pohvalim fontele, jesu skuplji ali bar je usluga na nivou.
Giancarlo

#1411 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Giancarlo »

Zna li neko iz licnog iskustva, da li fontele vrsi otkup mobitela i to svojih :D Naime, kupio sam mobitel kod njih prije par mjeseci i sad bih da ga prodam, nije se pokvario ili nesto slicno, nego nije nista posebno, ja pogrijesio sto sam ga uzeo.
Ambrozija

#1412 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Ambrozija »

Giancarlo wrote:Zna li neko iz licnog iskustva, da li fontele vrsi otkup mobitela i to svojih :D Naime, kupio sam mobitel kod njih prije par mjeseci i sad bih da ga prodam, nije se pokvario ili nesto slicno, nego nije nista posebno, ja pogrijesio sto sam ga uzeo.
Vrse otkup samo svojih telefona. Momak koji radi mi je licno rekao. Inace sve pohvale za fontele :thumbup:
Armadilo

#1413 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Armadilo »

Svratim do Dr.Techna u BBI da lafo pitam koliko im je Sony S i Galaxy SII i SIII.. Sony S 1089 KM, SII 1100 KM a SIII oko 1400 KM s tim da ima 10% popusta na ove cijene za placanje u kesu.. Kakvi giganti :)

PS. Dobra stvar je sto mozete probati telefon u radnji mada preskupo.
tuzla075

#1414 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by tuzla075 »

Armadilo wrote:Svratim do Dr.Techna u BBI da lafo pitam koliko im je Sony S i Galaxy SII i SIII.. Sony S 1089 KM, SII 1100 KM a SIII oko 1400 KM s tim da ima 10% popusta na ove cijene za placanje u kesu.. Kakvi giganti :)

mora da je guzva ispred radnje :-)
zateznistub

#1415 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

Armadilo wrote:Svratim do Dr.Techna u BBI da lafo pitam koliko im je Sony S i Galaxy SII i SIII.. Sony S 1089 KM, SII 1100 KM a SIII oko 1400 KM s tim da ima 10% popusta na ove cijene za placanje u kesu.. Kakvi giganti :)

Jeste skupo, ali su to otprilike cijene legalno nabavljenih aparata sa punom garncijom. druga je stvar sto kod nas postoje piljare sa telefonima, ukradenim ili na neki drugi nelegalan nacin nabavljenim. Prosetajte po metropolama i pogledajte cijene SIM free telefona.
Armadilo

#1416 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Armadilo »

zateznistub wrote:

Jeste skupo, ali su to otprilike cijene legalno nabavljenih aparata sa punom garncijom. druga je stvar sto kod nas postoje piljare sa telefonima, ukradenim ili na neki drugi nelegalan nacin nabavljenim. Prosetajte po metropolama i pogledajte cijene SIM free telefona.
Garancija im godina dana. Bas su metropola :)
Mobilmanix

#1417 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Mobilmanix »

zateznistub wrote:

Mobilmania.ba , Xperia S 850 KM , Galaxy S2 850 KM , Galaxy S3 1220 , a sve legalno sa garancijom , karticnim placanjem , mozes pogledati telefone u radnji plus sirok osmijeh i zlatan zub ;)
nermin.padez

#1418 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by nermin.padez »

Mobilmanix wrote:
Mobilmania.ba , Xperia S 850 KM , Galaxy S2 850 KM , Galaxy S3 1220 , a sve legalno sa garancijom , karticnim placanjem , mozes pogledati telefone u radnji plus sirok osmijeh i zlatan zub ;)
Kod koga je garancija, je l' kod ovlastenih servisa, npr Samsung Kimtec, Nokia Mobis i trebala bi da je garancija 2Godine! :-D Ako je sve legalno, trebalo bi da je tako :)
Mobilmanix

#1419 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Mobilmanix »

nermin.padez wrote:
Mobilmanix wrote:
Kod koga je garancija, je l' kod ovlastenih servisa, npr Samsung Kimtec, Nokia Mobis i trebala bi da je garancija 2Godine! :-D Ako je sve legalno, trebalo bi da je tako :)
Niko od navedenih nije zakonski zastupnik tih kompanija za BIH , sve su to zastupstva iz Hrvatske samo sto je mala Bosna jako zloupotrebljena zemlja i svi je handre kako hoce pa i to izmedju ostalog prolazi. Bavim se tom strukom konkretno vec 10 godina i reci cu vam da je ponekad jace 6 mjeseci garancije kod "tezgara" nego 2 godine kod "ovlastenih" zastupnika. Ako su vec ovlasteni zasto Bosna i Hercegovina ne postoji na mapi Ovlastenih zastupnika Nokia, Samsung , Sony i slicno ? Ovlasteni zastupnik se moze zvati samo Nokia Bosna i Hercegovina , Samsung Bosna i Hercegovina itd , a ovo sve ostalo su firme , doduse jake firme napumpane kapitalom koje mogu biti ovlastene za bilo sta zbog finansijske moci. Prema tome ne zavaravajte se budalastinama trziste je slobodno i svako moze prodavati sta pozeli na trzistu ako za to postoje ispunjeni ekonomsko pravni principi koji funkcionisu u nasoj zemlji.
Ambrozija

#1420 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Ambrozija »

Mobilmanix wrote:
nermin.padez wrote:
Mobilmanix wrote:
Niko od navedenih nije zakonski zastupnik tih kompanija za BIH , sve su to zastupstva iz Hrvatske samo sto je mala Bosna jako zloupotrebljena zemlja i svi je handre kako hoce pa i to izmedju ostalog prolazi. Bavim se tom strukom konkretno vec 10 godina i reci cu vam da je ponekad jace 6 mjeseci garancije kod "tezgara" nego 2 godine kod "ovlastenih" zastupnika. Ako su vec ovlasteni zasto Bosna i Hercegovina ne postoji na mapi Ovlastenih zastupnika Nokia, Samsung , Sony i slicno ? Ovlasteni zastupnik se moze zvati samo Nokia Bosna i Hercegovina , Samsung Bosna i Hercegovina itd , a ovo sve ostalo su firme , doduse jake firme napumpane kapitalom koje mogu biti ovlastene za bilo sta zbog finansijske moci. Prema tome ne zavaravajte se budalastinama trziste je slobodno i svako moze prodavati sta pozeli na trzistu ako za to postoje ispunjeni ekonomsko pravni principi koji funkcionisu u nasoj zemlji.
Mogao si samo odgovoriti garancija je godinu ili 6 mjeseci i nismo legalni :D
Mobilmanix

#1421 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Mobilmanix »

Nema raja para za garanciju od dvije godine tako da je ipak samo godina garancije i da legalni smo :P
Chuckie

#1422 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Chuckie »

Skup si jarane, radje istrest 900 na pijaci za sgs3, jebes garanciju.
Mobilmanix

#1423 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Mobilmanix »

E upravo o tome pricam , svi gledaju cijenu sto je i logicno , a garancija manje vise nego sam cisto onako morao dati komentar :)
Ambrozija

#1424 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Ambrozija »

Mobilmanix wrote:E upravo o tome pricam , svi gledaju cijenu sto je i logicno , a garancija manje vise nego sam cisto onako morao dati komentar :)
Radi primjera Xperia S u Fontele je 750KM, a moze se i spustiti ako si vjest i na 700 a garancija je dvije godine. Sad ne znam sta spada u tu garanciju ali daje sigurnost ;)
nermin.padez

#1425 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by nermin.padez »

Mobilmanix wrote:Nema raja para za garanciju od dvije godine tako da je ipak samo godina garancije i da legalni smo :P
Legalni sa vlastitim servisom. Ne znam sta okolisas, klasicna prica prodavaca. Najbolje je kupiti telefon preko mreze, to je prava garancija. A ne da kupis kod "divljaka" po nizoj cijeni i molis Boga da se ne pokvari :-)

Sent from my GT-I9000 using Jelly Bean
Post Reply