Huliganstvo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1401 Re: Huliganstvo

Post by 1946 »

Mascherano wrote:Licno sam razgovarao sa tom manekenkom i ona moze da bude srecna sto nije dobila prekrsajni nalog zbog ometanja sluzbenog lica u vrsenju sluzbene radnje. Nije njeno niti njenog momka da se mijesa u intervenciju policije, pogotovo ne, jer uopste nije imala pojma o cemu se radi.
Za te "ljude sa istoka" ne znam, ali moguce je da je neko od njih nevin nastradao, medjutim, ne bi sigurno da su odmah otisli kucama , a ne ostali da sacekaju policiju i jos im dobacivali sta i kako treba da rade.
Mislim, nismo od juce, znamo svi dobro da ako gledas svoja posla, nece ti faliti dlaka s glave.
Ali ti si profesionalac valjda (ne samo ti, već svi policajci), ti ne bi smio da nasjedaš na provociranja i dobacivanja. Nemoj mi reći da je to što ti neko dobaci "lako vam je djecu tući" ometanje u vršenju službene radnje... Ti bi trebao raditi na smirivanju situacije i hapšenju stvarnih izgrednika, a ne činiti sve da belaj još više eskalira. Osim naravno ako takva naredba ne dođe namjerno s vrha ;-)
elSaik

#1402 Re: Huliganstvo

Post by elSaik »

zonbirile wrote:
elSaik wrote:To što si ti mislio na huligane ne mijenja ništa na činjenici da se fizika primjenjuje isključivo na navijačima. Niko od nas nije protiv zakona, države, sistema, ali jesmo protiv primjenjivanja tih istih propisa kako je kome ku.cu ćeif (pa imaš situacije da nekad možeš unijeti bubanj, nekad ne možeš; ili da možeš unijeti zastavu, ali samo na 45 minuta :shock: ; ili da se "iz sigurnosnih razloga" ne mogu otvoriti 5 umjesto 3 ulaza za nekoliko hiljada ljudi; da se ne može napraviti ozvučenje na tribini radi lakše koordisanja navijačima; da se ne može unijet megafon itd; a TO SVE su normalni zahtjevi koji se na ZAPADU ispunjavanju navijačima bez ikakvih "ali", jer u njima nema ništa pogrešno niti protuzakonitu, ali eto kod nas ima) i jesmo protiv represije i brutalnosti policije koja iz ličnih frustracija i nemoćnosti ili neželje da se bavi krupnim ribama i njih sprovodi u zatvore, iživljava na sitnoj ribi ne birajući pri tome ni metod ni sredstva. Tako imaš situaciju da niko od navijača nije napiso "neka je onaj lik udario drota letvom", ali mnogo onih koji su napisali "neka su nevini dobili batine." edit: I samo da se zna, ko je pomno pogledao onaj snimak sa koševskog terena mogao je vidjeti mnoge među navijačima koji su nastojali smirite druge. A tog drota koji je dobio letvom po glavu iz mase i gužve je izvukao - navijač.

Ja kažem zašto bi se huligan držao normi društva kada se ni policija istih ne drži?! Zašto bi huliganu bili nenormalno udarati drota, ako je drotu normalno i KOLATERALNA ŠTETA kada degenek dobiju djeca, starci, žene, i svi oni a i drugi okupljeni pod zajedničkim nazivom NEVINI. Shvatam ja da je u opštem metežu ponekada i moguće da neko ko nije trebao dobije batine od strane snaga reda i mira, ali da to isto potom OPRAVDAVA i BRANI kao nešto PRIHVATLjIVO, to je ono što mene zabrinjava.
-------------------------------------------------
sam tvoj post govori o dubokom nerazumjevanju odnosa navijači-huligani-policija.Kao prvo navodiš navijače na terenu,to ne postoji,samo huligani,jer navijač nema šta raditi na terenu.Pitanje o držanju normi je ne deplasirano nego iritantno.Ne ravna se policija oprema huliganima i društvo u cijelini,huligani nemaju nikakva prava u odnosu na policiju.Opet zamjena pojmova i sl.opov,ubica ima prava.jedan poziv,advokata,huligan u skupini u napadu na drotu može samo popiti maru.
Ne, ne i ne. Možeš ti i "tvoja strana" ponavljati koliko hoćete ali batine nisu dobili samo ljudi koji su bili "u napadu na drota", batine su mahom dobijali ljudi koji sa svim tim nisu imali nikakve veze. I nije tačno da huligan nema nikakva prava. Huligan ima sva prava kao i svaki drugi i policijska je DUŽNOST i OBAVEZA da se nad ljudima ne IŽIVLjAVA bez obzira na situaciju i okolnosti. Očito da ovdje nekima nije jasno da policija (i ne samo ona već bilo ko) ne smije ni pod razno pravdati premlaćivanje nevinih i nedužnih i iživljavanje nad svima bez obzira na njihovu vinost. Policija je tu da čuva red i mir i u slučaju da ne postoji drugi način u cilju istog smije upotrijebiti potrebnu silu, ali samo onu koja joj je dovoljna da situaciju smiri. Cipelaranje vezane osobe na podu, izvlačenje ljudi iz kafića i batinjanje ispred kafića, izvlačenje ljudi iz auta i trpanje u maricu da bi se nekoliko različitih policija nad njima istreslo, premlaćivanje djece, žena, staraca i drugih lica koja uopšte ne učestvuju u neredima i napadima na policiju, nije niti će ikada dozvoljena upotreba sile.

Pa čovječe, ovdje navodni policijaca, državni službenik, zaštitnik sviju nas javno govori o tome kako su neka djevojka i momak dobro prošli što su samo malo batina dobili, jer su se, pazi sad, policajcu usudili reći da nije uredu da se udara dijete! Pa jel to normalno pobogu?!
elSaik

#1403 Re: Huliganstvo

Post by elSaik »

int21 wrote:Evo me opet. Nisam se odjavio, nisam mogao da ne komentarisem ponovo.
elSaik wrote:Ja ti garantujem da bi manje povrijeđenih bilo nego sa učešćem policije. Ako ništa, nastradali bi oni koji to i zaslužuju.
Je li ovo ozbiljno neko misli? Nadam se da se samo sali?
Da li možeš nabrojati sve ljudi koji su poginuli tako što je ih ubio pripadnik druge navijačke skupine u obračunima navijačkih skupina? Ja znam dvojicu koje su ubili policajci.
The 51st State

#1404 Re: Huliganstvo

Post by The 51st State »

Zoome oprosti mi, oprostite mi forumasi, ali Mascerano NE S*RI VISE!
tesko da ce ti se zelja ispuniti, e sad zamisli kad je on jedan od emancipovanijih predstavnika zakona kakve su mu kolege? znaci frajer je pravi ROBOCOP, sta ima razmisljati, LOAD and KILL, law must be done.
int21

#1405 Re: Huliganstvo

Post by int21 »

elSaik wrote:
int21 wrote:Evo me opet. Nisam se odjavio, nisam mogao da ne komentarisem ponovo.
elSaik wrote:Ja ti garantujem da bi manje povrijeđenih bilo nego sa učešćem policije. Ako ništa, nastradali bi oni koji to i zaslužuju.
Je li ovo ozbiljno neko misli? Nadam se da se samo sali?
Da li možeš nabrojati sve ljudi koji su poginuli tako što je ih ubio pripadnik druge navijačke skupine u obračunima navijačkih skupina? Ja znam dvojicu koje su ubili policajci.
Ne nemogu. Ali ako ste toliko sigurni, za sve postoji nacin, pa i da se dobije tuzba protiv drzave.

A drugo, na jednom mjestu kazes da bi dobili batine oni koji to zasluzuju (jesu to ljudi iz osiguranja, igraci???) a na drugom mjestu kazes da i huligani imaju prava i da se treba prema njima ponasati u skladu sa tim pravima? Opet cudna konstatacija.

Moje misljenje je da onaj ko ne postuje prava i zivot i imovinu drugih, NE ZASLUZUJE ljudska prava (sad govorm o pravima huligana. A o ljudskim pravima pokvarenih policajaca mozemo i na drugoj temi....). Ljudskim pravima se vise brane kriminaci i huligani i najgora bagra nego oni kojima je stvarno neophodno.
int21

#1406 Re: Huliganstvo

Post by int21 »

The 51st State wrote:
Zoome oprosti mi, oprostite mi forumasi, ali Mascerano NE S*RI VISE!
tesko da ce ti se zelja ispuniti, e sad zamisli kad je on jedan od emancipovanijih predstavnika zakona kakve su mu kolege? znaci frajer je pravi ROBOCOP, sta ima razmisljati, LOAD and KILL, law must be done.
Da je ovo stvarno istina, sjedili bi svi na stadionu kao djeca na tuti, i nebi ni galamili.

Jeste mozda gledali kako u srbiji huligani bjeze kad je policajac repetirao pistolj?

Nema se sta za reci vise.
jeza u ledja

#1407 Re: Huliganstvo

Post by jeza u ledja »

@ Maskerano, hajd ti nama kao drot, objasni - sta je policija trebala drukcije odraditi kad je u pitanju utakmica Sa - SB i sam upad navijaca u teren? Da li smatras da je policije i zastitara na toj utakmici bilo suvise malo? Da li mislis da policija (i redari) nije smjela dozvoliti izlazak navijaca na teren? Koje su po tebi preventivne mjere koje policija i zastitari trebaju preduzeti da se ubuduce ne bi dogadjale ovakve nemile scene?
Dakle, ostavimo sad reakciju policije izvan stadiona po strani. Zanima me sta ti mislis kako se ovaj incident uopste mogao sprijeciti?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1408 Re: Huliganstvo

Post by hrasno38 »

jeza u ledja wrote:@ Maskerano, hajd ti nama kao drot, objasni - sta je policija trebala drukcije odraditi kad je u pitanju utakmica Sa - SB i sam upad navijaca u teren? Da li smatras da je policije i zastitara na toj utakmici bilo suvise malo? Da li mislis da policija (i redari) nije smjela dozvoliti izlazak navijaca na teren? Koje su po tebi preventivne mjere koje policija i zastitari trebaju preduzeti da se ubuduce ne bi dogadjale ovakve nemile scene?
Dakle, ostavimo sad reakciju policije izvan stadiona po strani. Zanima me sta ti mislis kako se ovaj incident uopste mogao sprijeciti?
To bi u principu znacilo gdje god nema dovoljno policije treba iskoristiti priliku i razvaljivati do mile volje. Da je ovdje u pitanju bila borba za goli zivot, prezivljavanje, borba za vlastite zivote 100% bih prihvatio sve ove argumentacije ali ovo je bilo sve samo ne normalno ponasanje ljudskih bica. Ako se stadion zamislja kao arena za borbu gladijatora onda ne treba ni policija nego dovesti vojsku i sve cime raspolaze drzava. Ovo na stadionu kosevo ima samo jednu rijec koja se veze a to je "OBIJEST".
Ovakvi incidenti se sprjecavaju sa kucnim odgojem, skolom i zovotom koji treba da te nauci osnovne postulate normalnog ponasanja i onda ti policija ne treba nikako. Dodjes na utakmicu navijas iz sveg grla za svoj klub, skaces, pjevas, smijes se ili places i kad zavrsi 90 minuta ti si svjestan da si se ispuhao i da je sve to samo zabava za siroke mase. Svako drugo razmisljanje o odlasku na utakmicu granici sa bolesnim namjerama i bolesnim umovima.
Zar je potrebno da na utakmicamaa uopste budu incidenti????? Mislim da je to pitanje koje treba postaviti.
jeza u ledja

#1409 Re: Huliganstvo

Post by jeza u ledja »

hrasno38 wrote:
jeza u ledja wrote:@ Maskerano, hajd ti nama kao drot, objasni - sta je policija trebala drukcije odraditi kad je u pitanju utakmica Sa - SB i sam upad navijaca u teren? Da li smatras da je policije i zastitara na toj utakmici bilo suvise malo? Da li mislis da policija (i redari) nije smjela dozvoliti izlazak navijaca na teren? Koje su po tebi preventivne mjere koje policija i zastitari trebaju preduzeti da se ubuduce ne bi dogadjale ovakve nemile scene?
To bi u principu znacilo gdje god nema dovoljno policije treba iskoristiti priliku i razvaljivati do mile volje. Da je ovdje u pitanju bila borba za goli zivot, prezivljavanje, borba za vlastite zivote 100% bih prihvatio sve ove argumentacije ali ovo je bilo sve samo ne normalno ponasanje ljudskih bica. Ako se stadion zamislja kao arena za borbu gladijatora onda ne treba ni policija nego dovesti vojsku i sve cime raspolaze drzava. Ovo na stadionu kosevo ima samo jednu rijec koja se veze a to je "OBIJEST".
Ovakvi incidenti se sprjecavaju sa kucnim odgojem, skolom i zovotom koji treba da te nauci osnovne postulate normalnog ponasanja i onda ti policija ne treba nikako. Dodjes na utakmicu navijas iz sveg grla za svoj klub, skaces, pjevas, smijes se ili places i kad zavrsi 90 minuta ti si svjestan da si se ispuhao i da je sve to samo zabava za siroke mase. Svako drugo razmisljanje o odlasku na utakmicu granici sa bolesnim namjerama i bolesnim umovima.
Zar je potrebno da na utakmicamaa uopste budu incidenti????? Mislim da je to pitanje koje treba postaviti.
:shock:

Ti izgleda ni ne citas sta pise nego ti samo crveno pred ocima pa bi da se svadjas??
S tobom stvarno izgleda vise ne fukcionise sve u najboljem redu. :-)

Postavljam pitanja covjeku, nista ne konstatujem i nista ne argumentiram.
Zanima me kakvi su planovi policije da se ubuduce ovakve nemile scene ne desavaju.
int21

#1410 Re: Huliganstvo

Post by int21 »

hrasno38 wrote:
Ovo je za one koji se normalno znaju ponasati. Ali kad ti je glavna parola A.C.A.B to sve govori.
A kucni odgoj i skola ako ne uspije da razvije postulate normalnog ponasanja, to ne znaci da drzava i drugi ljudi u njoj trebaju to da trpe nego treba da se primjene drasticnije mjere. Pa ako je i pendrecenje onda je i pendrecenje. Pa cak i za one koji brane takvo nenormalno ponasanje.

Ali zaboravimo da imamo ljudska prava, pa i kad smo najveci huligani. (prokleta bila)
luckylaka

#1411 Re: Huliganstvo

Post by luckylaka »

jeza u ledja wrote:
hrasno38 wrote:
:shock:

Ti izgleda ni ne citas sta pise nego ti samo crveno pred ocima pa bi da se svadjas??
S tobom stvarno izgleda vise ne fukcionise sve u najboljem redu. :-)

Postavljam pitanja covjeku, nista ne konstatujem i nista ne argumentiram.
Zanima me kakvi su planovi policije da se ubuduce ovakve nemile scene ne desavaju.
Meni je logicnije da ovo pitanje postavis navijacima,nije policija rusila na AF
upaljac83

#1412 Re: Huliganstvo

Post by upaljac83 »

hrasno38 wrote:
Na svakom stadionu svijeta se nalaze redari i policija, bilo to u Japanu, Brazilu, Njemackoj ili BiH.
Sta ti mislis sta to redari i policija rade na utakmicama u Njemackoj, manekenisu se ili su tu da sprijece eventualna ulijetanja na teren i probleme na tribinama?
jeza u ledja

#1413 Re: Huliganstvo

Post by jeza u ledja »

luckylaka wrote: Meni je logicnije da ovo pitanje postavis navijacima,nije policija rusila na AF
Navijaci nisu organi reda, niti ustanova, niti organizacija, koja ima svoje propise i zakone. Navijaci su skupina pojedinaca koji mogu, ali ne moraju drzati se nekih pravila grupe.
Dovoljno je nekoliko pojedinaca da izazovu haos. 'Njih' nemam sta pitati jer oni nemaju kolektivan odgovor niti odgovornost.

Moje pitanje se odnosi na policiju i na to sta oni cine da obezbjede sigurnost ljudi i imovine na stadionu, odnosno sta su, ako ista, trebali uciniti da sprijece uopste izbijanje bilo kakvog incidenta? Da li ih je bilo dovoljno na stadionu? Da li su trebali sprijeciti uopste izlazak navijaca na teren? Sta TACNO policija treba da radi u ovakvim slucajevima? To mene zanima.
oridjidji

#1414 Re: Huliganstvo

Post by oridjidji »

hrasno38 wrote:
Ko će sprijećiti Hrasno38, lopove da kradu klub sa Koševa na oči cijele nacije, a ne samo navijača Sarajeva? Ti navijači idu na te utakmice i kod kuće i na strani, svoj klub vole i svoje dragocijeno vrijeme daju iz ljubavi na tribini gledajući ga i u ovakvoj lošoj ligi, gdje je sve čista varka. Nerijetko njihovom krivicom ili ne, budu predmetom napada i tuđih navijača i policije i kada su to zaslužili i kada nisu. Oni se za svoj klub za razliku od mnogih nas bore i bez zrna interesa u tome. Razvijaju se organizaciono i žele da se podignu na jedan funkcionalniji nivo, isto tako žele da i njihov klub napreduje, a ne da stagnira nakon uspjeha koji su znali napraviti. Umjesto da svome uspjehu daju kontinuitet,njihov klub je zbog lopova jednu sezonu šampion,a drugu već niko i ništa. Navijači Sarajeva imaju more razloga da budu kivni i na policiju i na tužilaštvo FBIH i na sve one koji su mogli da sprijeće da do nemilih scena koje su došle kao plod nemara vlasti prema našem sportu i našim navijačima. Prvo su legalnim putem istrošili sva sredstva protiv kriminala u upravi Fk Sarajevo, niko im nije pomogao, isto tako su ostali bez pravde u slučaju Vedrana Puljića, od NSBIH-a su pokradeni samo tako ove sezone i obeštečeni milion puta da je to smješno i ponavljati. Klub koji je najviše šansi imao za titulu i najbolji raspored, nju je prokockao, gubeći utakmice u kojima su dobijali crvene kartone iz kola u kolo, znajući da svaku utakmicu na strani će da izgube radi domačinskog suđenja. Takvo suđenje nikome nije sumnjivo. Šta treba da se uradi da bi neko procesuirao ove naše kriminalce u NSBIH-a, klubovima? Možda kolektivno pušenje k..ca tužilaštvu i sudskim organima da bi oni obaljvali svoj posao kako treba ili da nam neki međunarodni faktor unese malo pritiska kako bi sami popravljali ono što uprskamo u našem fudbalu. Sad mi reci, zašto jedan navijač Sarajeva nebi imao frustracije i zašto ih nebi ispoljio? U zemlji u kojoj prvi i najbolji sudija u prvoj svojoj internacionalnoj utakmici namjesti rezultat, ne može mi niko reći da ijedan iskreni navijač može biti zadovoljan svemu viđenim u našem fudbalu. Samo jedni to šutke posmatraju, drugi ne.

Hrasno38, ti ko da nikada nisi bio navijač, ti ko da nikada u životu nisi okusio nepravdu oko neke stvari koju voliš, pa da te je to zabolilo i dovelo do frustracije, pa i do toga da nekoga razbiješ. Neprihvatamo svi isto stvari srcu, nismo svi hladni, neki su emotivniji, topliji, vreliji, neki bogme i usijane glave. Incidenata će biti na utakmicama uvijek. Ono što se ovdje dešava na tribini i oko nje, nije nikakav bauk. Pogledaj malo dalje odavdje, pa i u lige petice pa ćeš vidjeti da i u organizovanijim sredinama svijeta se dešavaju i gore stvari od ovih u Bosni.

Da kod nas u državi funkcionišu stvari onako kako trebaju, navijači nebi imali puno frustracija, frustracije jednog navijača u našem okruženju ne ćini rivalitet prema klubovima, nego naša svakodnevnica puna politike i neregularnosti, u državi u kojoj ništa ne funkcioniše, nemožeš očekivati ni zlatne navijače. Pogledaj malo dalje od svoga nosa, pogledaj srcem drugih, posmatraj stvari na neki drugi način, osmotri sve uzroke, pa ćeš vidjeti da su ove posljedice same po sebi opravdane i logične. Šteta na Koševu nije veća od nezadovoljstva jednog navijača Sarajeva prema njegovome klubu, ligi, fudbalskom savezu i državnim organima i državi koja jedva funkcioniše.
luckylaka

#1415 Re: Huliganstvo

Post by luckylaka »

jeza u ledja wrote:
luckylaka wrote: Meni je logicnije da ovo pitanje postavis navijacima,nije policija rusila na AF
Navijaci nisu organi reda, niti ustanova, niti organizacija, koja ima svoje propise i zakone. Navijaci su skupina pojedinaca koji mogu, ali ne moraju drzati se nekih pravila grupe.
Dovoljno je nekoliko pojedinaca da izazovu haos. 'Njih' nemam sta pitati jer oni nemaju kolektivan odgovor niti odgovornost.

Moje pitanje se odnosi na policiju i na to sta oni cine da obezbjede sigurnost ljudi i imovine na stadionu, odnosno sta su, ako ista, trebali uciniti da sprijece uopste izbijanje bilo kakvog incidenta? Da li ih je bilo dovoljno na stadionu? Da li su trebali sprijeciti uopste izlazak navijaca na teren? Sta TACNO policija treba da radi u ovakvim slucajevima? To mene zanima.
Ok.A mene zanima sta navijaci rade na zelenom terenu tj.onom ogranicenom bijelom bojom.I kad predju to zna se sta policija treba da radi i nemoj se praviti naivan nisi ovdje od juce.
The 51st State

#1416 Re: Huliganstvo

Post by The 51st State »

Ok.A mene zanima sta navijaci rade na zelenom terenu tj.onom ogranicenom bijelom bojom.I kad predju to zna se sta policija treba da radi i nemoj se praviti naivan nisi ovdje od juce.
na policiji je da anticipira tako nesto tj. da predvidi da medju masom od 3000 ljudi uvijek ima 100-njak koji bi tako nesto mogli uraditi bez da se velika vecina ostalih trpa u isti kos, jednostavna stvar, i sta mislis sta je veca steta, demoliranje stadiona ili nedostatak pametnog lica zaduzenog za bezbjednost na sportskim terenima, u ovom slucaju na stadionu AFH.
jeza u ledja

#1417 Re: Huliganstvo

Post by jeza u ledja »

luckylaka wrote: Ok.A mene zanima sta navijaci rade na zelenom terenu tj.onom ogranicenom bijelom bojom.I kad predju to zna se sta policija treba da radi i nemoj se praviti naivan nisi ovdje od juce.
Pa ja pitam ko ih je pustio na zeleni teren??!
hrasno38

#1418 Re: Huliganstvo

Post by hrasno38 »

Ocito je da se mi nikako ne razumijemo jer za mene je sportski teren dok sam se bavio sa sportom bilo mjesto gdje sam se takmicio za neki bolji rezultat, sticao nekakve dobre navike, uzivao u lijepom druzenju i mrzio iz dna duse debile koji nisu znali sutnuti loptu ali su zato na utakmicama uredno *ebavali kompletnu familiju igracima na terenu. Kada sam se prestao baviti sa sportom sportska borilista su mi bila mjesta gdje sam se isao da opustim i da skrenem svoje misli sa svakodnevnih zivotnih problema.Jednostavno sport je za mene postao zabava a ne mjesto na kojem bi ja trebao da strahujem za svoju glavu a jos manje za glavu svoga djeteta. Nikad u zivotu mi nije palo na pamet da se ponasam kao huligan na utakmicama a jos manje u zivotu. Postujem zakone i nikada u zivotu nisam imao problema sa policijom. Desetine i desetine hiljada kilometara sam presao sa automobilom cijelom evropom i nikada me policija nije zaustavila. Kada se zadesim u nekoj guzvi gledam jednostavno svoja posla i to je to. Sportski teren je zadnje mjesto gdje bi ja trebao da ganjam pravdu i prosipam silu a jos manje da devastiram nesto sto pripada svim gradjanima ovog grada.
Spominjati kao razlog ovog sranja mali broj policajaca je upravo ono sto apsolutno jos vise utapa vandale i huligane i jednostavno govori da nije u pitanju neki rezultat ili bilo sta drugo osim odlicne prilike da se napravi sranje pa da se onda danima kurci po skolama i prepricava kako su se letvama udarali policajci. E kad udaris policajca onda budi spreman na zestok odgovor i to je tako svugdje na svijetu.
Kada budete stavili fudbal ili bilo koji sport na mjesto koje mu pripada onda vam mozda bude i nesto jasnije.
jeza u ledja

#1419 Re: Huliganstvo

Post by jeza u ledja »

Nista ti nisi rekao sa postom, niti ima veze sa mojim komentarom.

Ja nisam rekao da je policija razlog upada u teren. Ja nisam nigdje pravdao ulazak huligana na teren.

Moje pitanje je upuceno gospodinu policajcu i posve je jednostavno: Dakle, sta policija i redari trebaju uraditi na stadionu kada grupa navijaca pokusava uci u teren i obracunati se sa igracima, sluzbenim osobama, inventarom?
hrasno38

#1420 Re: Huliganstvo

Post by hrasno38 »

E ovo sto je veceras odigrano u Banja Luci bez obzira na rezultat je pravi sportski susret i zadnja dva susreta ova dva rivala trebaju da budu lakmus za odigravanje svih utakmica u nasem ionako jadnom prvenstvu. Doduse na ovoj utakmici nisu bile Horde Zla.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1421 Re: Huliganstvo

Post by 1946 »

:lol: džaba ne može on bez svoje noćne more, svog kompleksa ni dok mu tim izvlači dobar rezultat u BL :-D .
hrasno38

#1422 Re: Huliganstvo

Post by hrasno38 »

1946 wrote::lol: džaba ne može on bez svoje [b]noćne more[/b], svog kompleksa ni dok mu tim izvlači dobar rezultat u BL :-D .
Hz su mi odlicna tema za sprdnju a daleko od nocnih mora. Vidis treba znati uzivati a za to u prkno moras ipak strpati malo vise godina. Ili si ocekivao da navijaci Borca zbog loseg rezultata ulete u teren???
ismb

#1423 Re: Huliganstvo

Post by ismb »

@blent(o)

Očito ništa ne razumiješ, a to me ni ne čudi, s obzirom na leksiku...

Drotažu nit' volim, nit' imam šta s njom, a ti se presaberi kojim likovima daješ podršku. Ako se to iz kuće naučilo... svaka čast. :shock:

Lijep pozdrav
jeza u ledja

#1424 Re: Huliganstvo

Post by jeza u ledja »

Evo jos jedno pitanje, ako neko zna odgovor.

Na ovoj temi sam ranije postavio one nerede iz Berlina od prije par mjeseci, radi usporedbe. Kao smo vidjeli situacija je pocela dosta slicno.
Zanima me, ako neko zna, da li je nakon ovih nereda stadion u Berlinu bio suspendovan, odnosno je li Hertha kazenjena sa X utakmica bez gledalaca? Zna li neko?
hordas 87

#1425 Re: Huliganstvo

Post by hordas 87 »

prosto nemogu da vjerujem kakvih ovdje ljudi ima i sta oni sve pisu... pa ljudi jestel vi upuceni u sva desavanja prije incidenta ? ili samo pratite preko malih ekrana, i stampe(koja nije bas tako objektivna)

vi se nakacili na to sto su nasi uletili u teren pa zapital te se vi uopste zbog cega je to ? jesul mozda krivi ljudi u klubu i sami igraci ? da podvucemo neke stvari....

-04.10.2009 ubijen navijac Sarajeva od strane sluzbenog lica koji je trebao da osigura a ne da puca u nas,uz jednu mrtvu glavu ima jos 5 povrijedjenih od strane vatrenog oruzja(vecinom policijski metci)
nakon toga ide repsresija sa svih strana, od nasih medija,od hr medija(pogotovo od njih) a od policije da nespominjem
-tuzla doslo 500-600 navijaca Sarajeva sta policija radi? stavila dvije navijacke grupe na jednu tribinu, prskala raju suzavcem kad su proslavili goo, pa onda nisu pustili zadnje 2 kolone sto su dusle, pa kad su oni sto su bili htjeli mirno napustiti policija bez razloga koristi brutalnost, ali haj navijaci su to nema veze, pri tome policajac razbija jedno staklo od autobusa, znaci brutalnost bas bas na nivou nasih dragih prijatelja u plavom
-kazu demolirali stadion, pa ljudi dragi cuj demolirali a vec sutra se igrala druga utakmica, kazu razmisljali smo o rekonstrukciji sad razmisljamo o sanaciji , pa boze moj da kosu sa glave pocupas, stadion u katastrofalnom stanju, posle rata se stolice nikako nisu oprale, o toj rekonstrukciji pricaju vec godinama i stalno nesta lazu prvo finansije pa kad FCS nadje finansije onda su to papiri neki,, ustuli se nesta bili a govorili moramo brzo pocet raditi ako hocemo do francuske da bude gotovo, bgm prodjose mjeseci oni sutise ali ha jesul uletili navijaci razvili par prozora i famoznu klubu za igrace od lima, odma su htjeli ali sad nemogu... pa daj ko je ovdje lud
-problemi na ulazima vec dugo vremena stalno se trazi neka sitnica za pendek...
-losa uprava ( naravno 100 % lopovi i krivci za sve) i dalje sjede u foteljama, i dalje smisljaju planove kako da podmetnu ili izazovu novi incident...
-proslo je 7 mjeseci a ubica nije uhvacen ? zasto zato sto je policajac i to hrvat, ali haj da je navijac u roku od 24 sata bi se naso pocinitelj i nasli bi se dokazi...
eto uputio sam vas u jedan dio desavanja...eh sad kako recimo Vedran lezi ispod zemlje a oni se zezaju sa pljuju i gaze po nasem klubu i nasoj grupi i radu koji se do sada postigo(marketing,koreo,obrazovanje ljudi na tribini da nevrijedjaju ili psuju po nacionalnoj ili nekoj drugoj osvoni itd...) iz dana u dan oni su pljuvali i dan dans pljuju po nama i onda se pitate sto se desilo ono e pa dragi gradjani Sarajeva, stavite se u tu poziciju da vas neko stalno maltretira samo sto volite boje svoga kluba, da vam neko srozava na niske grane klub za koji zivite, klub koji ima tradiciju i historiju, da igraci nepostuju sto nose taj dres, da nepostoju one koji ih stalno prate i radi njih sve trpe repsresije razne, i najvaznije ono DA NEMAJU POSTOVANJA PREMA UBIJENOM MOMKU...

koliko se puta mirno pozivalo na rjesenje glavnog problem ali ? sta bi nisu nas ozbiljno svatali...

nije kriva policija sto se ovo desilo kriva je uprava jer uprava je trebala nazvat i reci toliko i toliko specijalaca toliko i toliko osiguranja, a ne samo 12 specijalaca koji se isprasili kad je trebalo stlai u cosak, kao neki iz biga, ali oni koji su vec krenuli da sprecavaju i udaraju neke navijace dobise po nosu, nazalost tu je bio jdan celo koji je najvise doprinio da mu kolega dobije batine a naravno on se izvuko..zao mi je tih redara ali ako vidis da su uletili i ako vidis da ih nisu zaustavili prije onda se samo skloni iniko te nece dirati,,, pogledaj te molim vas jos jednom snimke i vidjet cete da je bilo momaka koji nisu dali da se redari diraju, ali nazalost eto bi sta bi...aa sad sto ta policija nije tu reagovala i pocela da udara i hapsi te sto ulijeci sto ? zasto sto su tad bili manji od makovg zrna a ne nakon tekme jedno sat vremena fatiti ko god naleti od navijaca sarajeva...daj te ljudi ba koga vi ovdje lazete po forumu... jesu navijaci krivi ali vi idete ispred njih pa onda tek oni....

sory za duzi text ali moram uputiti neke koji neprate sva desavanja....
jestel gledali u evropu sad ove proteste, psuju vrijedjaju policiju a sta oni rade? fino dodji vamo lisice i vrijedjaj koliko hos ceka tebe pasa kazna pa ti samo nastavi...a ne ko kod nas "sta kazes, dodji vamo da ti se mamice najebem, dodji da osjetis penderk "

ps. nema nama napretka sto se policije tice sve sdok oni preko neta pokusavaju neke stvari promjeniti a ne u praksi na civilizovan nacin. znaju oni u policiji da su pojedinci krivi uvijek sto dodje do sukoba izmedju navijaca i policije, nije sva policija kriva vjeruj te mi..
Last edited by hordas 87 on 05/05/2010 23:09, edited 1 time in total.
Locked