TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- translater
#1401 Re: TENIS
pa jeli problem ako se na temi "tenis" prica o BH tenisu???
- translater
#1402 Re: TENIS
barbar wrote:Nije problem ali iskreno,djeluje presmiješno i pomalo poražavajućetranslater wrote:pa jeli problem ako se na temi "tenis" prica o BH tenisu???
smijesno...pa izvini u ime cijele nacije
pa nista...onda treba peticiju kakvu organizovat da se izganja da "svjetska teniska organizacija" zabrani ucestvovanje na bilo kakvim turnirima za sve igrace koji nisu top8 a i za njih da vrijedi pravilo da ako povezu 2 poraza takodje dobiju zabranu igranja u svemiru i shire...eto...hoce li vam tada odgovoarati "rodjeni pobjednice i neporazeni" ???
uz duzno postovanje prema tvojim pobjednicima(ne prema tebi) kojima skidam kapu
-
barbar
#1403 Re: TENIS
Ja samo kažem da bi možda trebalo otvoriti temu samo za bh tenis i bh tenisere i teniserke,kako ove profesionalnce tako i ove mlađe kategorije,translater wrote:barbar wrote:Nije problem ali iskreno,djeluje presmiješno i pomalo poražavajućetranslater wrote:pa jeli problem ako se na temi "tenis" prica o BH tenisu???
smijesno...pa izvini u ime cijele nacije![]()
pa nista...onda treba peticiju kakvu organizovat da se izganja da "svjetska teniska organizacija" zabrani ucestvovanje na bilo kakvim turnirima za sve igrace koji nisu top8 a i za njih da vrijedi pravilo da ako povezu 2 poraza takodje dobiju zabranu igranja u svemiru i shire...eto...hoce li vam tada odgovoarati "rodjeni pobjednice i neporazeni" ???
uz duzno postovanje prema tvojim pobjednicima(ne prema tebi) kojima skidam kapu
Priznaj da izgleda glupo raspravljati o Rodžeru,Rafi ili Novaku a iza toga se pojavi post o nekakvom igraču koji igra turnir gdje igrači sami sebi dohvaćaju lopte
Al hajde,neka ide kako ide.Da se više ne raspravljamo
Pozdrav
- zimzelen
#1404 Re: TENIS
Nedavno sam dobio ban, upravo na ovu temu, braneci dostojanstvo bh. tenisa pa i ove zemlje, koju pojedinci vrijedjaju navijajuci za srbijanske igrace, masuci sbijanskom zastavom its. a niti sam sta opsovao, niti koga uvrijedio, ali zato barbar moze ovdje nama svasta reci, narugati se na racun nase zemlje svrstavajuci nas u 'libijsku grupu' Davis cupa, to nije problematicno!? Helem, BiH tenis ima dobre izglede da prodje ovu grupu, samo ako ne bude obnovljene povrede Amera Delica. Mi bismo vec naredne godine, recimo, uz malo srece i povoljnog zrijeba, mogli uci u razigravanje za prvi razred Davis cup-a. Nadam se da cemo na ovim stranicama o tome tipkati.Arma-Sarma wrote:Reče navijač zemlje kojoj je do prije 5 godina Boris the Pasha Pašanski bio najbolji teniser, a tenis kao sport su pratili samo njegov otac Milan i djed Ratibor.barbar wrote:sledeća je Libija,a ulazi se u afroabudabi zonutranslater wrote:ako uzmemo maroko...i dolazi nam litvanija...pa onda uzmemo i njih![]()
![]()
![]()
![]()
sta je sljedece???
u koju grupu bi usli??
-
Arma-Sarma
#1405 Re: TENIS
Dobar si momak.Lud i ponosan wrote:zimzelen wrote: Nedavno sam dobio ban, upravo na ovu temu, braneci dostojanstvo bh. tenisa pa i ove zemlje, koju pojedinci vrijedjaju navijajuci za srbijanske igrace, masuci sbijanskom zastavom its. a niti sam sta opsovao, niti koga uvrijedio, ali zato barbar moze ovdje nama svasta reci, narugati se na racun nase zemlje svrstavajuci nas u 'libijsku grupu' Davis cupa, to nije problematicno!? Helem, BiH tenis ima dobre izglede da prodje ovu grupu, samo ako ne bude obnovljene povrede Amera Delica. Mi bismo vec naredne godine, recimo, uz malo srece i povoljnog zrijeba, mogli uci u razigravanje za prvi razred Davis cup-a. Nadam se da cemo na ovim stranicama o tome tipkati.![]()
![]()
![]()
- Tijana_NS
#1406 Re: TENIS
ipak mislim da se u toj zemlji rodila jedna talentovana teniserka, koja je ostvarila skromne rezultate , pre pojave Borisa Pasanskog, nije sto je moja komsinica bivsa, ali je zaista bila talentovana.Arma-Sarma wrote:Reče navijač zemlje kojoj je do prije 5 godina Boris the Pasha Pašanski bio najbolji teniser, a tenis kao sport su pratili samo njegov otac Milan i djed Ratibor.barbar wrote:sledeća je Libija,a ulazi se u afroabudabi zonutranslater wrote:ako uzmemo maroko...i dolazi nam litvanija...pa onda uzmemo i njih![]()
![]()
![]()
![]()
sta je sljedece???
u koju grupu bi usli??
Monika Seles. Jesi cuo/la nekad za nju ?
Sad dobro pazi da ti ne odvuces temu na drugi kolosek .
-
Arma-Sarma
#1407 Re: TENIS
Mađarica koja je nastupala za Jugoslaviju, pa kad se zaratilo odjebala sve Jugoslovene i otišla u Ameriku? Ipak mi je draži Borisov deda RatiborTijana_NS wrote:ipak mislim da se u toj zemlji rodila jedna talentovana teniserka, koja je ostvarila skromne rezultate , pre pojave Borisa Pasanskog, nije sto je moja komsinica bivsa, ali je zaista bila talentovana.Arma-Sarma wrote: Reče navijač zemlje kojoj je do prije 5 godina Boris the Pasha Pašanski bio najbolji teniser, a tenis kao sport su pratili samo njegov otac Milan i djed Ratibor.
Monika Seles. Jesi cuo/la nekad za nju ?
Sad dobro pazi da ti ne odvuces temu na drugi kolosek .
- zimzelen
#1408 Re: TENIS
Samo se ti rugaj, ali z arazliku od tebe, koji ovdje ima status hinduske svete krave, pa mozde svasta govoriti, pratim tenis 20 godina i znam sta sam napisao. Kazao sam ukoliko Delic ne bude imao povrede i uz malo srece, da mozemo mozda i do razigravanja iz Prve Euro-africke skupine!Kod kuce Amer moze igrati s Berankisom (LIT), jer drugo nemaju nista vrijendo. U Prvoj skupini Poljaci, recimo imaju dubl Fyrstenberg-Matkowski a u singlu Kubot i Rosol, s kojima bi se moglo igrati, Amer bez ikakvih problema. Finska osim J.Nieminena nema igraca koji je superiorniji od nasih, Slovaci samo Lacko, koji nije konstantan i par koji nije nepobjediv, s Portugalcima smo vec pokazlai da mozemo, i kao gosti, Juzna Afrika ima Andersona, koji nije Djokovic, Holandjani koji imaju nestabilnog De Bakkera i Haase, koji jesu bolji ali ne i nepobjedivi itd. Samo Svicarci i Italijani, donekle Izraelci, mogli bi biti neprelazni, ali ja sam napisao, treba nam malo srece u srijebu!Lud i ponosan wrote:zimzelen wrote: Nedavno sam dobio ban, upravo na ovu temu, braneci dostojanstvo bh. tenisa pa i ove zemlje, koju pojedinci vrijedjaju navijajuci za srbijanske igrace, masuci sbijanskom zastavom its. a niti sam sta opsovao, niti koga uvrijedio, ali zato barbar moze ovdje nama svasta reci, narugati se na racun nase zemlje svrstavajuci nas u 'libijsku grupu' Davis cupa, to nije problematicno!? Helem, BiH tenis ima dobre izglede da prodje ovu grupu, samo ako ne bude obnovljene povrede Amera Delica. Mi bismo vec naredne godine, recimo, uz malo srece i povoljnog zrijeba, mogli uci u razigravanje za prvi razred Davis cup-a. Nadam se da cemo na ovim stranicama o tome tipkati.![]()
![]()
![]()
Dakle, umjesto sto se rugas, dijete, ponudi argument, a ja se nadam da ce se ovdje zastiti i ostali ucesnici u diskusiji kao sto su neki a priori. BiH ima prvi put vrlo dobre pripreme igraca pred susret s Marokom, gdje smo favoriti, nema nikakve sumnje a pred sarajevskom publikom, nase sanse rastu i pred jacim selekcijama od Druge E-uro-africke skupine..
- burek_in_space
#1409 Re: TENIS
Ovdje se bash ne zna ko koga vishe, a?!
Dakle, @barbar jedna manja greshka i putujesh u banovice na duzhe vrijeme.
@zimzelen - proshli put si banovan zbog svog nacionalistichkog smeca i ignorisanja mojih upozorenja. Ista stvar ce se dogoditi svaki put kada ponovish neshto slichno. I nema svetih krava na forumu, ali ne mozhesh ti to shvatiti jer te jednostavno ne zanima.
@klonirani
- pravicu se lud neko vrijeme, dok ne pochnesh po starom.
AKo je bilo kome shta nejasno, ima moj pp, diskusiju necemo voditi na ovoj temi.
Dakle, @barbar jedna manja greshka i putujesh u banovice na duzhe vrijeme.
@zimzelen - proshli put si banovan zbog svog nacionalistichkog smeca i ignorisanja mojih upozorenja. Ista stvar ce se dogoditi svaki put kada ponovish neshto slichno. I nema svetih krava na forumu, ali ne mozhesh ti to shvatiti jer te jednostavno ne zanima.
@klonirani
AKo je bilo kome shta nejasno, ima moj pp, diskusiju necemo voditi na ovoj temi.
- Tijana_NS
#1410 Re: TENIS
kao sto sam i rekla, nastavio si upravo onom putanjom, kojom si otpocetka zeleo da razgovor krene. Monika je Novosadjanka. Tacka.Arma-Sarma wrote: Mađarica koja je nastupala za Jugoslaviju, pa kad se zaratilo odjebala sve Jugoslovene i otišla u Ameriku? Ipak mi je draži Borisov deda Ratibor
Novak, Ana i Jelena nisu prvi trofejni teniseri sa prostora Srbije.
Besmisleno je dalje polemisati sa tobom na ovu temu.
- translater
#1411 Re: TENIS
aha...dakle..sa prostora Srbije...kao sto rekoh vec predhodno:VELIKI NAKLON I POSTOVANJE PREMA SAMPIONIMA IZ SRBIJE...a vama koji ismijavate tudji nedostak neuspjeha ostavljam nesto drugo
da se vratimo na ovo sa prostora Srbije(ili bilo koje druge zemlje...)
ima onda i Bosna i Hercegovina itekako uspjesne tenisere(ne kao Velika Srbija. neprikosnovena, nodokuciva, nedostizna itd itd...) ali...ipak solidni su i priznati u svijetu...kao npr:Cilic i Ljubicic
hocemo li i u ostale sportove da zadjemo pa da vidimo to "sa podrucja" koje mjesne zajednice je neko uspio u svijetu??
eeee...jado jadni...zaboli Noleta neki klinac za Vama gospodo i dame koji ste optereceni i zatuceni...bitnije Vam da je neko drugi neuspjeshan nego Vash(tj. njihov) uspjeh....ajd zdrao
btw. Noleta sam upoznao...dooobro pretjerujem...razmijenio pozdrav i pozelio mu srecu...doima se izuzetno finim momkom(pa da...zato sam mu i prisao i pozdravio ga...ne zato sto je sampion
)
da se vratimo na ovo sa prostora Srbije(ili bilo koje druge zemlje...)
ima onda i Bosna i Hercegovina itekako uspjesne tenisere(ne kao Velika Srbija. neprikosnovena, nodokuciva, nedostizna itd itd...) ali...ipak solidni su i priznati u svijetu...kao npr:Cilic i Ljubicic
hocemo li i u ostale sportove da zadjemo pa da vidimo to "sa podrucja" koje mjesne zajednice je neko uspio u svijetu??
eeee...jado jadni...zaboli Noleta neki klinac za Vama gospodo i dame koji ste optereceni i zatuceni...bitnije Vam da je neko drugi neuspjeshan nego Vash(tj. njihov) uspjeh....ajd zdrao
btw. Noleta sam upoznao...dooobro pretjerujem...razmijenio pozdrav i pozelio mu srecu...doima se izuzetno finim momkom(pa da...zato sam mu i prisao i pozdravio ga...ne zato sto je sampion
- translater
#1412 Re: TENIS
Lud i ponosan wrote:Kvalitetno finale danas, u prvom setu je Novak opet dominirao, cini mi se da igra bolje i zrelije nego ikada i nastavlja se AO tortura nad Federerom... Igrao je dobro, ali je protiv ovakvog Novaka prosto nemocan.
Vidjecemo kako ce proci u drugom setu.
upravo nashao prenos...i misljenja sam da ovo ide u treci set gdje ce Nole da pokaze josh veci napredak u zrelosti...da tako kazem...i pobjediti
- translater
#1413 Re: TENIS
translater wrote:Lud i ponosan wrote:Kvalitetno finale danas, u prvom setu je Novak opet dominirao, cini mi se da igra bolje i zrelije nego ikada i nastavlja se AO tortura nad Federerom... Igrao je dobro, ali je protiv ovakvog Novaka prosto nemocan.
Vidjecemo kako ce proci u drugom setu.
upravo nashao prenos...i misljenja sam da ovo ide u treci set gdje ce Nole da pokaze josh veci napredak u zrelosti...da tako kazem...i pobjediti
upravo Federe uzeo servis Noletu...
-
mig
-
mig
- translater
#1417 Re: TENIS
evo ga...josh jedan "brejk" kakav pad odjednom ko Federera
trokira mi prenos...ali ionako je izgleda sve rjeseno...
trokira mi prenos...ali ionako je izgleda sve rjeseno...
-
mig
-
mig
-
Maja_XXX
#1421 Re: TENIS
Federer jeste najbolji igrac svih vremena, ali samo trenutno. Ja mislim da ce njega Nadal prestici po broju titula i GS-ova, mada je opet nejasno sta znaci biti najbolji svih vremena.
Novak ce definitivno biti medju TOP 10 svih vremena i vidi se da se Federeru uvukao pod kozu i da ce u buducnosti Federer sve teze dolaziti do pobjeda protiv Novaka...a i godine su tu.
Ipak nema mjesta za omalozavanjem nikoga, a pogotovo Federera.
Novak ce definitivno biti medju TOP 10 svih vremena i vidi se da se Federeru uvukao pod kozu i da ce u buducnosti Federer sve teze dolaziti do pobjeda protiv Novaka...a i godine su tu.
Ipak nema mjesta za omalozavanjem nikoga, a pogotovo Federera.
-
mig
-
Arma-Sarma
#1423 Re: TENIS
Đoković je trenutno u TOP 50 svih vremena, a za TOP 10 nema potencijala. Treba mu još 5-6 GS titula i 20-ak ostalih turnira.
-
Arma-Sarma
#1424 Re: TENIS
Alene oprosti, ali kako da Novak bude ispred Rogera, Rafe, Agassija, Samprasa, Matsa, Borga, Lendla, Edberga, Beckera, Mcenroea, Connorsa, eto ima li ih 10 iz glave, svi 5+ Grand Slamova i 40+ titulaLud i ponosan wrote:Sto ti je zavist. Kad vec dajes procjene oslobodi se mrznje, a o potencijalu Đokovića je vec sve receno.Arma-Sarma wrote:Đoković je trenutno u TOP 50 svih vremena, a za TOP 10 nema potencijala. Treba mu još 5-6 GS titula i 20-ak ostalih turnira.
- BiH-x
#1425 Re: TENIS
Zato sto je pripadnik nebeskog narodaArma-Sarma wrote:Alene oprosti, ali kako da Novak bude ispred Rogera, Rafe, Agassija, Samprasa, Matsa, Borga, Lendla, Edberga, Beckera, Mcenroea, Connorsa, eto ima li ih 10 iz glave, svi 5+ Grand Slamova i 40+ titulaLud i ponosan wrote:Sto ti je zavist. Kad vec dajes procjene oslobodi se mrznje, a o potencijalu Đokovića je vec sve receno.Arma-Sarma wrote:Đoković je trenutno u TOP 50 svih vremena, a za TOP 10 nema potencijala. Treba mu još 5-6 GS titula i 20-ak ostalih turnira.