Eurosong 2009

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Irm@

#1401 Re: Eurosong 2009

Post by Irm@ »

ja sam na kladionici dobila za Norvesku tako da boli me briga :-D :D
btw... kako je Laka narod izradio...kao ispred BBI on u studiju a narod ispred BBI ali et :D
Edin H.

#1402 Re: Eurosong 2009

Post by Edin H. »

Irm@ wrote:ja sam na kladionici dobila za Norvesku tako da boli me briga :-D :D
btw... kako je Laka narod izradio...kao ispred BBI on u studiju a narod ispred BBI ali et :D
Ma koliko si dobila - kvota bila 10/11
Ja sam uzeo na Azerbejdzanu (prva tri), ali (nezasluzeno :D ) izgorio na Regini.
Edin H.

#1403 Re: Eurosong 2009

Post by Edin H. »

vee-jay wrote:
bijelo_dugme wrote:"Fantastic show, nice women, nice guys and very nice feet" - Laka :lol:
teeth, sve bleeched zubi
Provali ga komentator na BBC-ju, kada je rekao - here is bosnian vote(s) :skoljka:
karanana

#1404 Re: Eurosong 2009

Post by karanana »

kvota na norvesku je bila 2,20. ovo je solidno za fudbal ili kosarku, ali za takmicenje sa 25 timova, ovo je bas mala kvota.

mozda je vec bilo pitanje, ali posto ne pratim temu da pitam: zna li ko sta je ono u usima pjevaca/izvodjaca? izgledaju kao neke slusalice ali mi nije jasno sta oni slusaju kroz njih za vrijeme nastupa. nije ovo samo na evroviziji, recimo i na onoj nasoj operaciji trijumf su svi imali te slusalice kad su nastupali. ko tajna sluzba. sta im je ono?
SanskiBiser

#1405 Re: Eurosong 2009

Post by SanskiBiser »

Lakat Jebić wrote:mene interesuje, ako neko zna, o cemu ustvari govori, pjeva, sta vec, ova nasa bistra voda?? najozbiljnije pitam :D
Pa o prvomajskom uranku pored neke bistre vode, gdje se grupa proletera okupila i cita manifest KP Jugoslavije i raspravlja o Marksu i Engelsu i tome kako je rad stvorio covjeka od majmuna. A igrali su mali fudbal pa su se malo usculi pa se kupaju u bistroj vodi, tako nesto...i sad jedan od tih proletara je u behutu plaho jerbo je pao u karasevdah, podsjeca ga sve to na dragu koje vise nema, a eto tu je nagovjestena i egzistencijalna kriza, borba za zivot, i zivot od danas do sutra za puku crkavicu...

Tu negdje su i janjci koji se okrecu na raznju, za koje se skupljala lova godinu dana, siva ekonomija i tako to, al' takvi etno motivi su samo suptilno nagovjesteni kroz melodiju... :roll:

Bijela odjela stilizovana kao sa pocetka vijeka asociraju na oktobarsku revoluciju 1917, ali takodje pun znacaj dobijaju i sa crvenom zastavom koja je simbolicno u kombinaciji sa bijelom bojom vjerovatno ubacena da podsjeti na razne sletove u cast socijalizma i komunizma te apoteoza lika i djela lidera tipa Staljin ili Tito. Ma to je jedna lenjinisticka alegorija dijalektickog materijalizma, moze se slobodno reci da je pjesma cak i ekoloska... Eto ja se nasra i ishpekulira pa ti vidi pashe li ti sta :lol: :run:
Edin H.

#1406 Re: Eurosong 2009

Post by Edin H. »

karanana wrote:kvota na norvesku je bila 2,20. ovo je solidno za fudbal ili kosarku, ali za takmicenje sa 25 timova, ovo je bas mala kvota.

mozda je vec bilo pitanje, ali posto ne pratim temu da pitam: zna li ko sta je ono u usima pjevaca/izvodjaca? izgledaju kao neke slusalice ali mi nije jasno sta oni slusaju kroz njih za vrijeme nastupa. nije ovo samo na evroviziji, recimo i na onoj nasoj operaciji trijumf su svi imali te slusalice kad su nastupali. ko tajna sluzba. sta im je ono?
Ma u tom slucaju u BiH je bila velika kvota na Norvesku - u Engleskoj je bilo ako das 10 funti mozes uzeti 11 :-)
--JustMe--

#1407 Re: Eurosong 2009

Post by --JustMe-- »

Ova pjesma mi je bila favorit od samog početka, šteta što je završila 2. na kraju.

Koja je kvota bila za Iceland i ovu pjesmu, zna li neko??
Edin H.

#1408 Re: Eurosong 2009

Post by Edin H. »

SanskiBiser wrote:
Lakat Jebić wrote:mene interesuje, ako neko zna, o cemu ustvari govori, pjeva, sta vec, ova nasa bistra voda?? najozbiljnije pitam :D
Pa o prvomajskom uranku pored neke bistre vode, gdje se grupa proletera okupila i cita manifest KP Jugoslavije i raspravlja o Marksu i Engelsu i tome kako je rad stvorio covjeka od majmuna. A igrali su mali fudbal pa su se malo usculi pa se kupaju u bistroj vodi, tako nesto...i sad jedan od tih proletara je u behutu plaho jerbo je pao u karasevdah, podsjeca ga sve to na dragu koje vise nema, a eto tu je nagovjestena i egzistencijalna kriza, borba za zivot, i zivot od danas do sutra za puku crkavicu...

Tu negdje su i janjci koji se okrecu na raznju, za koje se skupljala lova godinu dana, siva ekonomija i tako to, al' takvi etno motivi su samo suptilno nagovjesteni kroz melodiju... :roll:
Bijela odjela stilizovana kao sa pocetka vijeka asociraju na oktobarsku revoluciju 1917, ali takodje pun znacaj dobijaju i sa crvenom zastavom koja je simbolicno u kombinaciji sa bijelom bojom vjerovatno ubacena da podsjeti na razne sletove u cast socijalizma i komunizma te apoteoza lika i djela lidera tipa Staljin ili Tito. Ma to je jedna lenjinisticka alegorija dijalektickog materijalizma, moze se slobodno reci da je pjesma cak i ekoloska... Eto ja se nasra i ishpekulira pa ti vidi pashe li ti sta :lol: :run:
Mislim da ovaj dio sa janjcima nije bio dobro stilizovan.

Trebali su vala donijeti onu skalameriju i okrenuti janje na stage-u :bih:
Irm@

#1409 Re: Eurosong 2009

Post by Irm@ »

Edin H. wrote:
Irm@ wrote:ja sam na kladionici dobila za Norvesku tako da boli me briga :-D :D
Ma koliko si dobila - kvota bila 10/11
Ja sam uzeo na Azerbejdzanu (prva tri), ali (nezasluzeno :D ) izgorio na Regini.
kvota je bila niska 1.90 KM... samo sto sam kobinovala s Dragim na fudbal i tenis i svasta nest... dosad smo dobri ako ne padnemo josh ovih nekoliko utakmica :-D :D
Lakat Jebić

#1410 Re: Eurosong 2009

Post by Lakat Jebić »

SanskiBiser wrote:

zemljak moj :thumbup:
nesto slicno sam i ja kont'o, al reko da provjerim kakvo je misljenje sirokih narodnih masa
tamara*

#1411 Re: Eurosong 2009

Post by tamara* »

Je li se nekome dopala ruska pjesma :?
Meni jeste, baš je jaka...
FaceOff

#1412 Re: Eurosong 2009

Post by FaceOff »

Island je bio moj favorit. Pjesma je savrsena.

A Rusija mi je bila, najblaze cudna. Jako mocna pjesma nabijena emocijama. Dobra, u principu. Scenografija za 10!
neprilagodjena

#1413 Re: Eurosong 2009

Post by neprilagodjena »

Baltazar_khan wrote:Ovi Norvežani pošalju nekog ko zna svirat violinu, i odmah pobijede :oops:

Meni je ova bas super,ona pjesma od sinoc mi se nimalo ne svidja.

A drago mi je da smo mi prosli :bih: :bih:
konrad

#1414 Re: Eurosong 2009

Post by konrad »

Norveska pjesma je isto bez veze, a zvuci kao da je Irska.
FaceOff

#1415 Re: Eurosong 2009

Post by FaceOff »

karanana wrote:kvota na norvesku je bila 2,20. ovo je solidno za fudbal ili kosarku, ali za takmicenje sa 25 timova, ovo je bas mala kvota.

To ti je monitoring. Preko te slusalice pjevaci cuju svoj glas, odnosno cuju sebe dok pjevaju. Nemoguce je pjevati bez toga, ako ima publike u dvorani. Ne cujes sebe dok pjevas i onda izlaze neartikulisani glasovi.
rado_vidjen

#1416 Re: Eurosong 2009

Post by rado_vidjen »

SanskiBiser wrote:

:shock: :D :D 8-)
jedna

#1417 Re: Eurosong 2009

Post by jedna »

konrad wrote:Norveska pjesma je isto bez veze, a zvuci kao da je Irska.
I ja sam to već ranije konstatovala :D
tamara*

#1418 Re: Eurosong 2009

Post by tamara* »

FaceOff wrote: A Rusija mi je bila, najblaze cudna. Jako mocna pjesma nabijena emocijama. Dobra, u principu. Scenografija za 10!
Slažem se sa utiscima, osim što meni nije čudna, nekako mi...bliska.
A toliko je nabijena emocijama, da to odavno nisam osjetila u tolikoj mjeri u nekoj pjesmi...
Compact

#1419 Re: Eurosong 2009

Post by Compact »

Veronica Kavekanić wrote:Bio sam u olimpijski arene.i čuo kako lijepo Regina pjevanje.Dlya(Za) mene su prvi
Ne znam bosanski, ali vam pokušati prenijeti njihove osjećaje i zahvalnosti za Reginu.BiH ste najbolji :-) :-D :bih:
Паньо !!! :D
tatjanamster

#1420 Re: Eurosong 2009

Post by tatjanamster »

tamara* wrote:
FaceOff wrote: A Rusija mi je bila, najblaze cudna. Jako mocna pjesma nabijena emocijama. Dobra, u principu. Scenografija za 10!
Slažem se sa utiscima, osim što meni nije čudna, nekako mi...bliska.
A toliko je nabijena emocijama, da to odavno nisam osjetila u tolikoj mjeri u nekoj pjesmi...
Po prvi put smo na evrosongu imali priliku vidjeti uistinu pjesmu punu emocija...
i to onih stvarnih...
ni trunke laži....

:-?
tatjanamster

#1421 Re: Eurosong 2009

Post by tatjanamster »

Compact wrote:
Veronica Kavekanić wrote:Bio sam u olimpijski arene.i čuo kako lijepo Regina pjevanje.Dlya(Za) mene su prvi
Ne znam bosanski, ali vam pokušati prenijeti njihove osjećaje i zahvalnosti za Reginu.BiH ste najbolji :-) :-D :bih:
Паньо !!! :D
:D :D :D
Јел стварно мислимо исто :-)

:razz: :razz: :razz:
Loulou

#1422 Re: Eurosong 2009

Post by Loulou »

tamara* wrote:Je li se nekome dopala ruska pjesma :?
Meni je dobra ruska pjesma, ali ju je ona sinoć BAŠ nakaradno otpjevala.
Studijska verzija je puno bolja.
Sunduchok

#1423 Re: Eurosong 2009

Post by Sunduchok »

Što to znači Паньо?
tamara*

#1424 Re: Eurosong 2009

Post by tamara* »

Loulou wrote:
tamara* wrote:Je li se nekome dopala ruska pjesma :?
Meni je dobra ruska pjesma, ali ju je ona sinoć BAŠ nakaradno otpjevala.
Studijska verzija je puno bolja.
Meni je to pjevanje sinoć bilo jako nadahnuto i potpuno slobodno...
musac

#1425 Re: Eurosong 2009

Post by musac »

Ima li ko Eurosong 2009 u mp3 da baci na Rapidshare?
Post Reply