Bude, aha, al' vecina vas velikih govornika, kad se ozeni , zaboravi sve kucne poslove, od kuhanja, pranja WC , prozora, a dok ste bili solo, sve ste to sami radiliedo_79 wrote:Onda će budeConnaisseur Karlin wrote:zena koja ne kuha je gotovnaka, a muskarac koji ne kuha je ___________edo_79 wrote:
POANTA: Razdvojiti žene gotovane, od žena koje rade i koje se svim silama bore da budu i dobre supruge, majke, kao i uspješne poslovne žene.
Biće pita ba no sikiriki ..... i to s jajima![]()
znas, ima i nas, zena, koje volimo nase muskrace koji su znatno cesce u kuhinjivjerovavo ili ne, i to je dio realnog zivota
od takvih jaja su mi najsladja
Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Connaisseur Karlin
#1401 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
- mad_max_ba
#1402 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Nezz za drugeConnaisseur Karlin wrote:
Bude, aha, al' vecina vas velikih govornika, kad se ozeni , zaboravi sve kucne poslove, od kuhanja, pranja WC , prozora, a dok ste bili solo, sve ste to sami radili
Ja nadošo u vožnji
-
zipoo
#1403 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Sto vas onda zenimo koji vrag 
- Connaisseur Karlin
#1404 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
ako zena ne zagalami, dobro ste proslimad_max_ba wrote:Nezz za drugeConnaisseur Karlin wrote:
Bude, aha, al' vecina vas velikih govornika, kad se ozeni , zaboravi sve kucne poslove, od kuhanja, pranja WC , prozora, a dok ste bili solo, sve ste to sami radili
Ja nadošo u vožnji
za pojedince to je na nivou diskriminacije muskaraca
Last edited by Connaisseur Karlin on 09/03/2018 16:13, edited 1 time in total.
- klixoris
#1405 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Pogresno ! Dok smo bili solo, sve je mama radila !Connaisseur Karlin wrote:
a dok ste bili solo, sve ste to sami radili
-
Fudo387
#1406 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Dokle je to doslo, daj ribaj prozore i wc solju...pa dje to ima?
- Connaisseur Karlin
#1407 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
kako vam nije zaoklixoris wrote:Pogresno ! Dok smo bili solo, sve je mama radila !Connaisseur Karlin wrote:
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1408 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Znam da su neki odavde išli u Sloveniju, i kaže nosa na leđima u nekoj posudi iz septičkih jama, naravno u nekom odijelu ko oni svemirci, al ne može se kaže oprati kad kući dođeš, uvuče se onaj smrad u nosFudo387 wrote:Dokle je to doslo, daj ribaj prozore i wc solju...pa dje to ima?
Valjda je to to
- klixoris
#1409 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Pa kad mami nije zao, sto bi meni biloConnaisseur Karlin wrote:kako vam nije zaoklixoris wrote:Pogresno ! Dok smo bili solo, sve je mama radila !Connaisseur Karlin wrote:
-
Fudo387
#1410 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Ne znam ja za te slovence, u biologiji za prvi razred srednje skole fino pise da je nas priroda dizajnirala da zastopamo wc solje a neTomahawk11 wrote:Znam da su neki odavde išli u Sloveniju, i kaže nosa na leđima u nekoj posudi iz septičkih jama, naravno u nekom odijelu ko oni svemirci, al ne može se kaže oprati kad kući dođeš, uvuče se onaj smrad u nosFudo387 wrote:Dokle je to doslo, daj ribaj prozore i wc solju...pa dje to ima?![]()
Valjda je to to
da ih ribamo.
Nauka je neumoljiva.
- Connaisseur Karlin
#1411 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
mda, to je takva vasa logikaklixoris wrote:Pa kad mami nije zao, sto bi meni biloConnaisseur Karlin wrote:kako vam nije zaoklixoris wrote:
Pogresno ! Dok smo bili solo, sve je mama radila !![]()
- klixoris
#1412 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Tako'e !Connaisseur Karlin wrote:
mda, to je takva vasa logikaplitko razmisljate, i nemate potrebu da prestanete glumiti nesposobnjakovice, tretireanje majke kao sluzavke nije lijepo
majke se ne zale, a to ne znaci da im ne bi bilo drago da pocnete biti samostalni u svojim obavezama
- Connaisseur Karlin
#1413 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
klixoris wrote:Tako'e !Connaisseur Karlin wrote:
mda, to je takva vasa logikaplitko razmisljate, i nemate potrebu da prestanete glumiti nesposobnjakovice, tretireanje majke kao sluzavke nije lijepo
majke se ne zale, a to ne znaci da im ne bi bilo drago da pocnete biti samostalni u svojim obavezama
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1414 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
klixoris wrote:Tako'e !Connaisseur Karlin wrote:
- Connaisseur Karlin
#1415 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
znam zene majke koje su tako tretirale sinove, kasnije su bile ugodno iznenadjenje kad su sinovi poceli da vode brigu o sebiTomahawk11 wrote:klixoris wrote:Tako'e !Connaisseur Karlin wrote:
- S4mpion
#1416 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Pojam jake žene i ljenčuge, koju sam ja opisao, često biva pomiješan zbog sve većeg uticaja ljenčuga koje same sebe proglašavaju jakim, a, uz to, dobiju pozamašnu podršku nemale skupine drugih, isfrustriranih, ljenčuga koje su ubijeđene u to da im je status gospodarice, nad muškarcima, Bogom dat.Nastasia wrote: Ali ovdje su tema jake žene i da li ih se muškarci boje.
Mnogi ovdje hoće predstaviti pojam "jake" žene kao te ljenčuge koju si ti opisao. I kako takve žene su samoproglašene jake žene.
Zašto malo ne pričamo o doista jakim ženama, a i kada pričamo, zašto su te žene onda naše nane koje su podnosile i trpile i šutile.
Eto u ta dva smjera vi hoćete predstaviti jaku ženu.
Mislim da je razlika između naših nana i današnjih žena mnogo veća od one kakvom se predstavlja. Nije stvar samo u tome da se više ne mora(toliko) trpit', da se odnos muškaraca prema ženama popravio, već su danas brojne žene koje ne žele trpiti apsolutno ništa, trče iz jedne krajnosti u drugu, spremnost na kompromis nula, a nazivaju se jakim-na osnovu čega? To su neke stvari u kojima su naše nane bile "jače" milion puta.
Da ne spominjem trendove putem kojih se jaka žena predstavlja kao neko ko ne prihvata kompromise, neko ko dijete, bez razloga, ispali u vrtić da ga odgaja neko drugi, kao neko ko će brak rasturit' za 5 minuta ako joj se prohtije, jer "ona to može."
Naše nane, koje su podnosile sve i svašta, trpile mnogo nepravde, jesu jake žene, u pravom smislu riječi, što, ni u kojem slučaju, ne znači da žena ne može biti jaka i sposobna ako ima nalakirane nokte, ne drži krave, ne kopa 10 sati dnevno i nije rob gomili ukućana. Između ostalog, radi se o izdržljivosti i volji, a nane se koriste kao pojam jakih žena, jer su njihovi izazovi, općenito, bili mnogo teži od onih s kojima se susreću današnje žene. Primjer naših nana je možda zastario, pa to stvara iluziju da danas ne postoje jake žene, što nije tačno.
- Connaisseur Karlin
#1417 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
dobro pitanjezipoo wrote:Sto vas onda zenimo koji vrag
-
zipoo
#1418 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Sluga, cistacica, kuhar i fuck buddy, 4 u 1. Ni nescafe takav nema 
- Connaisseur Karlin
#1419 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
sretnozipoo wrote:Sluga, cistacica, kuhar i fuck buddy, 4 u 1. Ni nescafe takav nema
-
zipoo
#1420 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Jesi ti udata ?Connaisseur Karlin wrote:sretnozipoo wrote:Sluga, cistacica, kuhar i fuck buddy, 4 u 1. Ni nescafe takav nema
- Connaisseur Karlin
#1421 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
nisam , ali sam bila u jednoj od duzih veza zajedno na istoj adresi, i znam da je moguce da musko radi kucne poslove i da kuha, iako , svi, znamo da niko nije narocito lud za kuhanjem ili ciscenjemzipoo wrote:Jesi ti udata ?Connaisseur Karlin wrote:sretnozipoo wrote:Sluga, cistacica, kuhar i fuck buddy, 4 u 1. Ni nescafe takav nema
- triconja
#1422 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Moja ti ja postavio tamo na feminizam da se treba dogovorit o pravima i obavezama i prave me budalom. Mores li tamo otic i opisat kako ste se vi dogovorili oko "ravnopravnosti" u vezi, jel to bilo u toku ili prije sklapanja veze?Connaisseur Karlin wrote:nisam , ali sam bila u jednoj od duzih veza zajedno na istoj adresi, i znam da je moguce da musko radi kucne poslove i da kuha, iako , svi, znamo da niko nije narocito lud za kuhanjem ili ciscenjemzipoo wrote: Jesi ti udata ?dogoor i suradnja su vazni za zdrave relacije
- pirmin
#1423 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Moja omiljena tema.
Steta sto uvijek istih 10 vodi monologe i dijaloge.
Steta sto uvijek istih 10 vodi monologe i dijaloge.
-
ing-ecc
#1424 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
ooooooo sheffffff''cccceeeeeeBloo wrote:Jarane, kako ti se da podjebavat u ova doba
I.kad ces castiti
I de mi.reci Boga ti jel bio bar kupon za voznju kombibusom do Velesica
I.haj ba pusti raju napushenu i napijenu na forumu hajmo mi jesti
- Bloo
- Globalna šefica
#1425 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
KAd mi neko od vas kaže bus za Velešiće odmah izgubim apetit...ing-ecc wrote:ooooooo sheffffff''cccceeeeeeBloo wrote:Jarane, kako ti se da podjebavat u ova dobamashallah
![]()
I.kad ces castitivec odavno.nisi
I de mi.reci Boga ti jel bio bar kupon za voznju kombibusom do Velesica
I.haj ba pusti raju napushenu i napijenu na forumu hajmo mi jesti