Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
shalaedin

#1401 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by shalaedin »

jeza u ledja wrote:
jeza u ledja wrote:
_veleposlanik wrote:PALESTINIAN HOLOCAUST MUSEUM

:( :( :(
Kako te nije stid? Tebi, koji si izjavio da je holokaust jevreja izmisljotina, a da je Hitler neshvacen i da je znao sta radi. :x
momak ti si totalno glup i zato ti necu ni odgovarati...

Ti si jedan bezobrazni klipan koji raspoznaje svijet preko alternativnih stranica na internetu. Rekao si X puta da je holokaust jevreja izmisljotina i podrzavao ono sto je radio Hitler. To sto neko poput Finkelsteina kaze da se holokaust iskoristava za promociju cionistickih ciljeva ne znaci da se ubistvo nekoliko miliona jevreja nije desilo. To sto je neki tamo Rotschield vladao bankarskim svijetom ne znaci da je bilo opravdanje za genocid mega razmjera. Genocid, koji ti negiras, koji posredno opravdavas, i na osnovu kojeg piskaras danonocno i neumorno po svakoj jebenoj temi ovog foruma o cionistickoj zavjeri, ne samo sto se tice konflikta u Palestini, vec za svaku stvar koja se desava na ovoj planeti.
Tvoja paranoja i tvoji sizofreni zakljucci su proizvod tvoje mrznje prema jevrejima. Ti mozes pisati danonocno i objasnjavati svoje kontra-kontra-kontra zavjerenicke ideje, govoriti svima ostalima kako su ludi, zaludjeni, zbunjeni, ali nikako neces zaobici cinjenicu da opravdavas ideju ubistva, mucenja i progona miliona ljudi. Za takve fasisticke stavove naci ces najsmjesnija naucno-fantasticna opravdanja, i kao takav predstavljas idealan prototip nekog buduceg fasistickog glasaca. Ah, da, zaboravio sam, za tebe 'fasista' ne znaci isto sto i ostalima. Za tebe je to kompliment.

UPRAVO zahvaljujuci bolesnim teorijama poput tvoje se nalaze opravdanja ne samo za progone jevreja, nego i svih ostalih naroda bilo gdje u svijetu. Sto je veci zlocin koji treba opravdati, to je kompleksnija teorija zavjere. Sto je najtuznije, UPRAVO zato su Izraelci i Palestinci danas tu gdje jesu, jer su neki bolesnici poput tebe razvili cudovisne teorije o raznim narodima.
I sto je najtragikomicnije, ti to uopste ne kontas, ti si uvjeren da si bogom dat da svojom 'pronicljivoscu' ubjedjujes glup narod kako stvari stvarno stoje u svijetu. Ti mrzis, a uopste ne kontas da mrzis. Cak naprotiv. A mrzis upravo zato sto nisi dovoljno pametan da skontas sta je to mrznja, i da je to najgore i najnize stanje ljudske svijesti u drustvu. Jer pametan covjek (ne samo inteligentan, vec i pametan) zna da ce ne samo druge, vec i njega, njegova vlastita mrznja uciniti jos nesretnijim. Takav je bio tvoj idol Hitler, jako inteligentan, ali dobro bolestan u glavu, a eto takav si i ti. Samo sto ti za razliku od njega nisi ni inteligentan.
I sada dodjes ovdje i iskoristavas ovoliku patnju ljudi da bi nam sirio svoju mrznju.
Fuj!
ne ruzite momka momak citao protokole sionskih mudraca i razgovore u paklu izmedju monteskjea i makjavelija :-D

mislim da decko provocira ...
BaileyS

#1402 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BaileyS »

Erjavec wrote:
Ja upravo o tome govorim u vecini svojih postova. Bilo kako bilo. Move on. Pravde nema i nikad je neci biti. Umjesto da kukash o nepravdi - bori se i izbori sa sebe i svoje. A ako ti ne uspije, neorganizovan si pa izgubish bitke ednom, dvaput, petput, e pa jebi ga.

Praviti filozofiju vjecite zrtve kao nacionalnu strategiju ih je odvelo gdje ih je odvelo. Ahm.
Da ali mi nemamo pravo da prihvatamo te metode kao nesto ispravno, niti oni trebaju da prihvate to samo zato sto su neorganizovani. Juce su uzeli njihovu kucu, sutra ce moju ili tvoju. Ne treba nasjedati na price o djeci cvijeca, miru u svijetu, borbi protiv terorizma, svi su ljudi braca i ostale gluposti servirane da bi te lakse kontrolisali i hebavali u zdrav mozak. Npr. mi ili bilo koji narod na svijetu, sa ekstremistima medju nama treba da se obracunamo zbog nas samih i nase buducnosti a ne zato da bi necija tudja guzica bila sigurnija. Poenta je zajebi druge, gledaj sebe. Kad ti kazu ne treba ti puska sad je mir, ti kupi jos dvije jer znaj da ti nesto spremaju.
Last edited by BaileyS on 06/01/2009 13:06, edited 1 time in total.
madner

#1403 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

BaileyS wrote:
Erjavec wrote:
Ja upravo o tome govorim u vecini svojih postova. Bilo kako bilo. Move on. Pravde nema i nikad je neci biti. Umjesto da kukash o nepravdi - bori se i izbori sa sebe i svoje. A ako ti ne uspije, neorganizovan si pa izgubish bitke ednom, dvaput, petput, e pa jebi ga.

Praviti filozofiju vjecite zrtve kao nacionalnu strategiju ih je odvelo gdje ih je odvelo. Ahm.
Da ali mi nemamo pravo da prihvatamo te metode kao nesto ispravno. Juce su uzeli njihovu kucu, sutra ce moju ili tvoju. Ne treba nasjedati na price o djeci cvijeca, miru u svijetu, borbi protiv terorizma, svi su ljudi braca i ostale gluposti servirane da bi te lakse kontrolisali i hebavali u zdrav mozak. Npr. mi ili bilo koji narod na svijetu, sa ekstremistima medju nama treba da se obracunamo zbog nas samih i nase buducnosti a ne zato da bi necija tudja guzica bila sigurnija. Poenta je zajebi druge, gledaj sebe. Kad ti kazu ne treba ti puska sad je mir, ti kupi jos dvije jer znaj da ti nesto spremaju.
Onog sto nam je ukino vojni rok treba tuziti za izdaju.
shalaedin

#1404 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by shalaedin »

madner wrote:
BaileyS wrote: Ne znam sta ti podrazumijevas pod "nisu imali 33%" teritorije"? To su uglavnom bile engleske kolonije. Da, Zapadna obala je bila pod Jordanom a Gaza Egiptom ali je to i dalje geografski teritorija Palestine.

Uglavnom oni i dan danas placaju danak kolonijalizmu.
Pa biti pod Jordanskom okupacijom ne znaci biti slobodan. Jordan je 1948 izasao na granice koje je sebi zacrtao i tu stao.
Jeste ali u otomanskom carstvu njih nije bilo... poslje je nebitno sta je doslo. Svijet je razorio to carstvo, podijelio ga na svoje interesne zone i sada gledamo posljedice nemarnosti velikih sila koje su ga razorile.[/quote]

Kako nije, kupuju zemljiste od 1880 godine.[/quote]

Posteni su, stas? ne bi oni ni mrava zgazili...
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1405 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by UnscarD »

fenjer1982 wrote:http://www.merhamet.ba/novosti.php?vijest=92

- HO "Merhamet" MDD će putem humanitarnog broja, koji je inače predviđen za elementarne nepogode, do kraja januara tekuće godine prikupljati pomoć građana. Broj telefona putem kojeg možete donirati 3 KM je
090 292 001.

- HO "Merhamet" MDD će do kraja mjeseca januara tekuće godine, putem kasa za prikupljanje humanitarne pomoći, prikupljati sredstva isključivo za ovu Akciju.

- Svi građani i institucije koji žele podržati ovu Akciju svoj prilog mogu uplatiti i na slijedeće način:

Račun br: 1602008500027088 Vakufska banka dd Sarajevo, sa pozivom na broj: 5337-00-200552-PAL 1 (KM)
5337-00-200552- PAL 2 (EUR),

sa naznakom pomoć narodu Palestine (Gaze)

Od prazne price nikad hajra.

"evil prevails when good men fail to act"
Hvala...trebao bi svako dati koliko moze. Price "...ne znam gdje ide lova pa zato necu da dam..." nemaju osnova...i ne zelim da vjerujem da zivim u svijetu gdje bi neko na ovakvoj tragediji profitirao.
anaisa

#1406 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by anaisa »

zgembo_sa wrote:
anaisa wrote:Samo sam rekla da ne treba zaustaviti operaciju i nisam nikom nista ruzno rekla :) a cionista - jesam :)
zivimo u demokratiji ili ne? neko cionista neko demokrata neko komunista - ali opet svakom svoje
Zivio!
Da Bog da ti se sve vratilo desetostruko! Svaka suza, svaka kap krvi, sve izgubljeno, sve sto palestinci trpe od vas fasista tolike godine. Onako demokratski. Fuj olosu ljudski! Ne treba zaustaviti operaciju jelde, to nije nista lose, nema nista lose u ubijanju palestinaca, ipak su oni za vas niza rasa. Da Bog da se svi raspadali ko onaj vas Ariel Saron!
Bojim se da ce tvoja zelja ostati samo jadni izliv emocija na forumu :( ;)
zgembo_sa

#1407 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zgembo_sa »

Koliko ti palestinske djece nosis na dusi? Koliko palestinske imovine si otela?
zonbirile

#1408 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

madner

da čitaš pažljivije,a ne slušaš sasmo sebe,vidio bi da sam ja napisao da je 1916g Britanija bila pred kolapsom.Trgovina je bila sa ulaskom SAD u rat,a naknada rješenje Palestine.
anaisa

#1409 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by anaisa »

zgembo_sa wrote:Koliko ti palestinske djece nosis na dusi? Koliko palestinske imovine si otela?
De ohladi bolan malo smiri se :) sve sto mozes je vbr pun lijepih rijeci :) ne znam sto se uopste uzrujavas toliko? :)
madner

#1410 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

zonbirile wrote:madner

da čitaš pažljivije,a ne slušaš sasmo sebe,vidio bi da sam ja napisao da je 1916g Britanija bila pred kolapsom.Trgovina je bila sa ulaskom SAD u rat,a naknada rješenje Palestine.
Pa ja ti ljepo kazem da 1916 Njemacka bila puno bliza kolapsu i da je uloga USA 1916 vec bila zadovoljavajuca za potrebe entente.
Tvoja teorija da je Palestina bila bitna stavka je totalna glupost.
UnscarD

#1411 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by UnscarD »

anaisa wrote:
zgembo_sa wrote:Koliko ti palestinske djece nosis na dusi? Koliko palestinske imovine si otela?
De ohladi bolan malo smiri se :) sve sto mozes je vbr pun lijepih rijeci :) ne znam sto se uopste uzrujavas toliko? :)
Mene je recimo uzrujala tvoja izjava da napad na Gazu ne treba stati. Svako ubijanje treba i mora stati i nije mi jasan mentalni sklop ljudi koji nisu za prestanak ubijanja.

Dalje imas jedan provokatorski, nadmen stav sa pretjeranim koristenjem smily-ija (na temi na kojoj je to krajnje neprimjereno) i na taj nacin ces samo postici da inace umjereni ljudi postanu skloni generalizacijama i okarakterisu citav tvoj narod kroz prizmu tvoga pisanja. Mislim da to nije slika o tvome narodu koju zelis da prezentujes. A mozda i treba tako da bude...mozda i treba da formiram sliku o tvome narodu putem tebe i Renate...mozda je to realnost koju ja ne zelim da vidim.
zonbirile

#1412 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

madner

Kao i sve zemlje regije,pogledaj im samo granice,sve prave linije,Jordan je tvorevina nastala voljom velikih,konkretno Britanije.Izvorna Palestina je bila mnogo veća pri kraju WWI.Činili su ga pored današnje teritorije,Transjordanija,dio Sirije i Libana.Od takve površine 78% je dato za stvaranje države Jordan.O izlasku na zapadnu obalu,postoje istorijski fakti,a to je bilo čerečenje žrtve Palestine po odlasku Britanije i Francuske.Pošto je od nje iste stvoren Jordan,namirila se Sirija i malo Liban,cca 12% (Izrael) je trebalo rasturiti po već viđenom receptu,ali ovaj put bez Britanaca.14 maja 1948g Izrael proglašava državu(ima ih 600 000jevrejskih stanovnika),a već 15 maja-sutradan ,ih napada Egipat,Liban,Sirija,Jordan,Jemen,nešto iračkih jedinica.Nakon sedam mjeseci rata,Izrael je opstao,a svi su imali ogromne gubitke.Tada se već vidjela prljava politika sviju prema svima,a rezultat je 660 000 - 800 000
izbjeglica među Palestincima,a 800 000-1 000 000 jevrejskih izbjeglica je protjerano iz arapskih zemalja,od toga 600 000 ostalo u Izraelu.Ironija je bila da je Izrael dobio nove useljenike,a Palestinci nisu našli smještaj ni u bratskim zemljama,nego su ih koristili za unutrašnje potrebe,držali u logoru,a kada im destabilizuju zemlju tjerali ih van.Sve je to vodilo vodu na mlin Izraela.
anaisa

#1413 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by anaisa »

UnscarD wrote:
anaisa wrote:
Mene je recimo uzrujala tvoja izjava da napad na Gazu ne treba stati. Svako ubijanje treba i mora stati i nije mi jasan mentalni sklop ljudi koji nisu za prestanak ubijanja.

Dalje imas jedan provokatorski, nadmen stav sa pretjeranim koristenjem smily-ija (na temi na kojoj je to krajnje neprimjereno) i na taj nacin ces samo postici da inace umjereni ljudi postanu skloni generalizacijama i okarakterisu citav tvoj narod kroz prizmu tvoga pisanja. Mislim da to nije slika o tvome narodu koju zelis da prezentujes. A mozda i treba tako da bude...mozda i treba da formiram sliku o tvome narodu putem tebe i Renate...mozda je to realnost koju ja ne zelim da vidim.
Sorry ako su ti emotikoni nekako drukcije imponovali, a zar vec nisu? (mislim na generalizaciju, ne emotikone) Narod je sklon generalizaciji a u biti nema veze o cemu prica.
Ja sam se odmah ogradila od civila, zao mi je onih koji su neduzni poginuli, ali to ne mijenja moj stav. Mislim da nikog ne provociram, isto tako
zasto odmah shvacati kao provokaciju ukoliko se neko ne slaze sa misljenjnem vecine ovdje? To je nadasve glupo, pogotovo ovi izlivi slabosti pojedinih, samo
dokaz nejakosti i nemogucnosti da trpe necije drugo misljenje i da ga uvazavaju. Ne radim nista nezakonito ?!
zonbirile

#1414 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

madner wrote:

Pa ja ti ljepo kazem da 1916 Njemacka bila puno bliza kolapsu i da je uloga USA 1916 vec bila zadovoljavajuca za potrebe entente.

Nije moja teorija,nego je jevrejski lobi sa finansijerima,obećao odraditi američki ulazak u rat,a za uzvrat zemlju u Palestini.Ne znam ,zar ja tako loše pišem,da ti sve kontra shvatiš,ili namjerno izvrčeš.
zgembo_sa

#1415 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zgembo_sa »

UnscarD wrote:
anaisa wrote:

Dalje imas jedan provokatorski, nadmen stav sa pretjeranim koristenjem smily-ija i na taj nacin ces samo postici da inace umjereni ljudi postanu skloni generalizacijama i okarakterisu citav tvoj narod kroz prizmu tvoga pisanja. Mislim da to nije slika o tvome narodu koju zelis da prezentujes. A mozda i treba tako da bude...mozda i treba da formiram sliku o tvome narodu putem tebe i Renate...mozda je to realnost koju ja ne zelim da vidim.
Pa to je ista osoba... Fasisticko smece koje se opet registrovalo da provocira ljude ne bi li se ova tema zatvorila. U pravu si za ove smajlije, koristi ih pretjerano da bi sakrila koliko se u stvari jede zbog toga sto njeni bivsi sugradjani ne zatvaraju oci pred njenim zlocinima. Ko zna koliko je ljudi pobila kao okupatorski vojnik, ko zna koliko je zemlje i imovine palestinaca otela. Ali ne boj se, ne generaliziramo mi, to bi joj doslo kao kec na desetku, da moze reci kako smo mi antisemiti ili sta vec, a u stvari su ona i ostali cionisti fasiti i zlocinci. To treba jasno razluciti. Nisu svi jevreji zlocinci, cionisti su. Isto kao sto ni svi srbi nisu cetnici.
karanana

#1416 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by karanana »

lako ti je reci zao mi je neduznih i otresti ruke i oplesti merkavom, f-16kom, i blackhawkom po kucama i zgradama. ucini nesto konkretno u pogledu toga sto ti je zao civila i zatrazi da se ovaj genocid zaustavi.

a anaisa je renata?
anaisa

#1417 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by anaisa »

karanana wrote:lako ti je reci zao mi je neduznih i otresti ruke i oplesti merkavom, f-16kom, i blackhawkom po kucama i zgradama. ucini nesto konkretno u pogledu toga sto ti je zao civila i zatrazi da se ovaj genocid zaustavi.

a anaisa je renata?
Ko vam je Renata? ja sam se registrirala davnih dana ovdje, samo nisam bila zustro pri tipkanju?!
aseemic

#1418 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by aseemic »

Ja sam za potpuno ukidanje Gaze i Palestine nakon ovoga sto ovde procitah...
adislić

#1419 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by adislić »

Image

Nadam se da će joj jednog dana odgovoriti.
Last edited by adislić on 06/01/2009 15:01, edited 1 time in total.
tornjak-bosanski

#1420 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by tornjak-bosanski »

CNN objavljuje pricu o psiholoskom uticaju na izraelce koji zive pod prijetnjom hamasovih napada. Ne mozes da vjerujes!
aseemic

#1421 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by aseemic »

tornjak-bosanski wrote:CNN objavljuje pricu o psiholoskom uticaju na izraelce koji zive pod prijetnjom hamasovih napada. Ne mozes da vjerujes!

I eto, bas taj CNN laze? Jao, koji nivo inteligencije... pa nije CNN, TV Hayat ili RTRS. :thumbup:
tornjak-bosanski

#1422 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by tornjak-bosanski »

aseemic wrote:
tornjak-bosanski wrote:CNN objavljuje pricu o psiholoskom uticaju na izraelce koji zive pod prijetnjom hamasovih napada. Ne mozes da vjerujes!

I eto, bas taj CNN laze? Jao, koji nivo inteligencije... pa nije CNN, TV Hayat ili RTRS. :thumbup:

Ne kazem da laze nego da je vrhunac poricanja stradanja u Gazi objavljivanje ovakvih idiotskih prica. Umjesto raskomadane palestinske djece!
Last edited by tornjak-bosanski on 06/01/2009 14:59, edited 1 time in total.
omar little

#1423 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by omar little »

jeste culi ovo?
...An Israeli tank shell killed three Israeli soldiers and wounded 24 other troops Monday, in "friendly fire" that raised questions in the Jewish state over whether its leaders should press on with the crushing offensive.

An Israeli officer was killed in a separate incident, apparently also by Israeli fire, the army said...

...Israel's military, describing Monday's shelling of an Israeli force by an Israeli tank, said soldiers from the Golani infantry brigade were hit while occupying a building in the northern Gaza Strip.

The brigade's commander, a colonel, was among the wounded.

The incident caused the military's highest casualty toll since Israel launched its "Operation Cast Lead" offensive against Hamas.

"This time, we cast lead on ourselves," said a commentator on Israeli Army Radio, who in an interview with a senior Defense Ministry official questioned whether the operation was achieving its declared goal of halting Hamas rockets, noting there has been little let-up in cross-border fire on Israeli towns...

http://www.reuters.com/article/newsOne/ ... =0&sp=true
UnscarD

#1424 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by UnscarD »

madner wrote:

Pricali smo o ovome na jednoj drugoj temi. Meni nikada nije bilo jasno otkud kod nacista tolika mrznja prema Jevrejima pogotovo ako se zna da su se NJemacki Jevreji masovno borili u pocetku Velikog rata na strani NJemacke i mnogi su dobili Iron Cross, najvise Njemacko odlikovanje. Sta se to dogodilo u tih par desetina godina izmedju dva rata sto je na Jevreje navuklo toliki gnjev nacista, odnosno tadasnje Njemacke?

Pa ima jedna teorija koju je Veleposlanik postao i koja daje objasnjenje na to pitanje. Jevreji su bili izlozeni stalnim progonima (posebno iz carske Rusije) i mnogi su nasli utociste upravo u Njemackoj i Austriji. To su generacije Frojda, Ajnstajna itd... U Njemackoj su za razliku od ostalih zemalja naisli na gostoprimstvo i omogucena im je potpuna integracija u Njemacko drustvo. Nakon izbijanja WW1, poznato je da je Engleska riznica bila prazna i da je Engleska bila pred ekonomskim slomom i razmisljala je da prihvati primirje pod bilo kakvim uslovima. Tada su na scenu stupili mocni Jevrejski bankari koji su Engleskoj ponudili finansije i obecanje da ce uvuci Ameriku u rat, u zamjenu za palestinu. Englezi su pristali. Kada su nakon poraza Njemci ovo saznali, bili su bijesni jer su im noz u ledja zabile komsije koje su oni tako nesebicno primili na svoju zemlju.
Ovo iznad je teorija.
Ispod su cinjenice :
-Kompletno finasiranje Engleske u WW1 je islo preko Jevrejskih banakara iako trag novca nije bas tako ocigledan jer JP Morgan nije bio Jevrej.
-Amerika je doslovno uvucena u rat sa prvom dokumentovanom primjenom medijske masinerije koja je za kratko vrijeme okrenula javno mjenje stvarajuci preduslove za povod. Nakon toga je trebao povod i to je potapanje Luisitanije. Bez ozbira sto je Njemacka objavila oglas preko cijele strane u New York Times-u moleci Amerikance da ne putuju brodom koji prevozi oruzje jer ce biti smatran metom.
-02 Novembra 1917 godine napisana je Balfour deklaracija kojom se Britanija slaze da se na teritoriji Palestine napravi Jevrejska drzava Izrael.

Novac je zaista moc a Jevrejski novac dolazi uglavnom od kamata.
aseemic

#1425 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by aseemic »

tornjak-bosanski wrote:
aseemic wrote:

Ne kazem da laze nego da je vrhunac poricanja stradanja u Gazi objavljivanje ovakvih idiotskih prica. Umjesto raskomadane palestinske djece!

Dobro, ima malo istine i tu. Ali Hamas se sakriva iz vrtica i skola i sl. pa su samim tim licno odgovorni za stradanje civila...
Locked