Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
luckylaka

#1401 Re: Fatmir i "Reisofobija" u avazu

Post by luckylaka »

Lekler wrote:Ovaj Fatmir ne zna odakle je supalj a kamol' sta drugo,hvala bogu pa se ne smatram pripadnikom naroda u cije ime ovaj i njemu slicni pisu...
Hvala dragom bogu pa ni ja nisam pripadnik naroda kojem ti pripadas.Inace cini mi se da dezuras na ovoj temi jer ne mozes docekati da bi ,,zabio,,F.A.
Chisum

#1402 Re: Fatmir i "Reisofobija" u avazu

Post by Chisum »

Zajebana situacija... Narod, koji, osim Avaza, nista ne cita, a i tu radije gleda slike nego sto cita - iznenadno pocne "proucavati" umotvorine jednog ovakvog sizofrenicara.

Kada kazem Fatmir Alispahic, prvo cega se sjetim je ona kerefeka zvana Mirnes Ajanovic, a odmah zatim ide i Paja Patak, Silja i ostala ekipa.
NIN

#1403 Re: Fatmir i "Reisofobija" u avazu

Post by NIN »

theTruePath wrote:tranquil,neko se mjenja na gore neko na bolje,Fatmir eto na bolje i svaka mu cast
K'o da gledam cimpanze jebote - ovaj je dobar jer, eto, dodje tobe pa zvanicno predje u nas copor, hvala bogu, a oni koji predjose anam kod onih nek ih bog pokara, jelde. Nekad se pitam da li neki ljudi uopste imaju imalo mozga il' su im sve aktivnosti podredjene onim zivotinjskim impulsima i instiktima. I onda isti ti kazu Darvinova teorija ne valja - ma da puknes od smijeha, a ne vide da nisu odmakli ni deset godina od cimpanzi (jedino sto su malo gologuziji). :lol: Dok o njihovom licemjerstvu zaista ne vrijedi trositi ni jednu jedinu rijec. Propast ziva. :(
Sivka_Planinc

#1404 Re: Fatmir i "Reisofobija" u avazu

Post by Sivka_Planinc »

Ako neko ukazuje na nedolicno ponasanje Reisa i njegove svite koji se mjesaju u sve zivo od drzavne politike do izbora predsjednika mjesnih zajednica to neznaci Fatmire da neko napada na vjerske osjecaje Bosnjaka,
Reis treba da radi svoj posao za koji je postavljen na tu funkciju i da se ne mjesa i ondje gdje mu je mjesto,i ondje gdje mu nije mjesto,
a ako opet zeli da bude u politici onda neka fino da ostavku na mjesto vjerskog lidera i neka udje u Radoncicevu stranku pa neka se kandiduje za nesto za sta ima afiniteta na slijedecim izborima ,samo
sumnjam da bi ga Radoncic puno trpio bez te njegove titule Reisa!
HAVANA

#1405 Re: Fatmir i "Reisofobija" u avazu

Post by HAVANA »

theTruePath wrote:tranquil,neko se mjenja na gore neko na bolje,Fatmir eto na bolje i svaka mu cast

8-) :D
Hendrix

#1406 Re: Fatmir i "Reisofobija" u avazu

Post by Hendrix »

Samo da prenesem jedan komentar sa avazovog portala, tipično mišljenje i kultura dijaloga na koji se toliko pozivaju u Avazu, nemamo mi šanse ljudi ikad da napredujemo, mi smo pušiona, ovakvi su nam većina i vrijeme je da se kida odavde, normalan svijet ovde nema šta da traži.

Bolje je procitati Bljesak ,Neazavisne novine jer pisu objektivne clanke o Gospodinu Cericu nego sto pise jedan Alkoholicar Avdic (drogirose vise puta)ili koza Selimbegovic ili celavi Pecanac.Ovakve izrode bolesne novinare nemojte dozvoliti da citate davas truju sa laznom prestavom ,laznom slikom

Svi pravi patrijote i gradjani BIH znaju odlicno koje Gospodin Ceric.Svi znaju kadje bilo najpotrebnije daje obiso najvece mentropole i lobiro kod najveci svejeski zvanicnika za promociju BIH u najboljem svijetu.Svi znaju odlicno da Gospodin Ceric posjeduje najveci prirodni talenat diplomaskog izrazavanja prezentacije
samo malo

#1407 Re: Fatmir i "Reisofobija" u avazu

Post by samo malo »

Na sceni je vatikansko kominternovsko cionisticka zavera protiv celog jednog naroda.

Zijev.

Ovaj Fatmir je meni uvijek djelovao kao umno poremecen covjek, od izgleda, onog mracnog pogleda pa do pisane rijeci. Kompletna i kvalitetna budaletina.
tabloid

#1408 Re: Fatmir i "Reisofobija" u avazu

Post by tabloid »

Svaka cast Fatmire,napokon je knjiga ugledala svjetlo dana.A ovi sto kritikuju Fatmira,red bi bio da nastupe sa validnim dokazima protiv Fatmira,a ne na vrijedjanju,pretpostavkama i rekla-kazala.
Ako covjek laze,njegove se teze lahko mogu oboriti.
Chisum

#1409 Re: Fatmir i "Reisofobija" u avazu

Post by Chisum »

Hendrix wrote:Samo da prenesem jedan komentar sa avazovog portala, tipično mišljenje i kultura dijaloga na koji se toliko pozivaju u Avazu, nemamo mi šanse ljudi ikad da napredujemo, mi smo pušiona, ovakvi su nam većina i vrijeme je da se kida odavde, normalan svijet ovde nema šta da traži.

Bolje je procitati Bljesak ,Neazavisne novine jer pisu objektivne clanke o Gospodinu Cericu nego sto pise jedan Alkoholicar Avdic (drogirose vise puta)ili koza Selimbegovic ili celavi Pecanac.Ovakve izrode bolesne novinare nemojte dozvoliti da citate davas truju sa laznom prestavom ,laznom slikom

Svi pravi patrijote i gradjani BIH znaju odlicno koje Gospodin Ceric.Svi znaju kadje bilo najpotrebnije daje obiso najvece mentropole i lobiro kod najveci svejeski zvanicnika za promociju BIH u najboljem svijetu.Svi znaju odlicno da Gospodin Ceric posjeduje najveci prirodni talenat diplomaskog izrazavanja prezentacije

Ovo je super. :-D

Ne treba nezasitom efendiji Cericu, a, bogami, ni ovom majmunu Alispahicu, nikakav Senad Avdic, nikakva Vildana Selimbegovic... Sasvim jasnu sliku o kakvom se sljamu i odronu radi, uvijek nam ponude upravo ovi neartikulisani, priglupi i nepismeni komentari fanova i branitelja lika i nedjela gore navedenih.
fišek

#1410 Re: Fatmir i "Reisofobija" u avazu

Post by fišek »

Otkud likovima koji ovdje kritikuju i pljuju Fatmira neki argument protiv ?
Zar vi pljuvači niste isti ili malo gori od ovog sa portala kojem se izrugujete? To ruganje govori o vama samima.
Odlika pametnog čovjeka je da se kroz život mijenja i Fatmir se,hvala Bogu,mijenja na bolje.
To ste vi što ga pljujete nešto bolji kad kažete da ste vi isti i sada,kao i prije rata.
To vidim iz vaše priče,a nisam vidovita Džemila.Znači,ostali ste isto glupi.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#1411 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by dr.gog »

Teme spojene :D ..dedmeč ide dalje :D
Neelix

#1412 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Neelix »

dr.gog wrote:Teme spojene :D ..dedmeč ide dalje :D
Image
:D
VjecitiStudent

#1413 Re: Fatmir i "Reisofobija" u avazu

Post by VjecitiStudent »

fišek wrote:Otkud likovima koji ovdje kritikuju i pljuju Fatmira neki argument protiv ?
Zar vi pljuvači niste isti ili malo gori od ovog sa portala kojem se izrugujete? To ruganje govori o vama samima.
Odlika pametnog čovjeka je da se kroz život mijenja i Fatmir se,hvala Bogu,mijenja na bolje.
To ste vi što ga pljujete nešto bolji kad kažete da ste vi isti i sada,kao i prije rata.
Iz bogate Fatmirove zbirke izdvajamo:
ALISPAHIC: Bosnjacki identitet je ugrozen iz dva pravca. Prvi je decenijsko navaljivanje Izetbegoviceve oligarhije da medu Bosnjacima instalira strano ispovijedanje islama, siitsko, panislamisticko, serijatsko, iako su bosnjacki muslimani suniti i hanefije, sto je razlika kao izmedu heroina i marihuane. Ne treba obrazlagati da su izetbegovicevci prodali bosnjacke interese za arapske pare i kojekakve nagrade za unapredenje islama.
...
ALISPAHIC: Ne, ja ne pripadam toj eliti koja je komercijalizirala ono sto je grupa gradana Tuzle ucinila u toku rata braneci Tuzlu od nacionalizma. Ta elita je sve vrijeme rata pehlivanila izmedu klerofasista iz SDA i onoga sto se od njih ocekivalo. Cak su i dvije ulice u Tuzli nazvali po zelenokadrovicima iz Drugog svjetskog rata, Hitlerovim i Pavelicevim oficirima. Ove godine je na jedvite jade ukinuta ulica koja je nosila ime po komandantu Handzar-divizije, dok ovaj drugi fasista jos uvijek ima svoju ulicu u antifasistickoj Tuzli. Malo je falilo i da se ukine ulica Ive Andrica, medutim, nakon mog teksta u Oslobodenju i dzeve koja se potom digla, ova budalastina je propala.
...
ALISPAHIC: Znam mnogo ljudi koji su za Bosnjake i Bosnu ucinili mnogo dobrih djela a nisu se uklapali u reisov ili Alijin pravilnik za dobrog Bosnjaka. Rijec je o stranackom, a ne nacionalnom pravilniku. Ni cetiri godine u rovu, ni Hanka Orleanka, ne mogu biti ekskluzivni znakovi nacionalne osvijestenosti i pripadnosti u Bosnjaka. Osvijesten Bosnjak danas je Bosanac koji shvata da su SDA i Izetbegovic izdali i Bosnjake i Bosnu, i koji shvata da Lagumdzija vise voli Dodika nego bosnjacke interese.
...
Genocid nad Bosnjacima je bio potreban izetbegovicevcima kako bi Bosnjake ubijedili da je izlaz u samoizolaciji i u panislamizmu. Izetbegoviceva nagrada za unapredenje islama je kupljena bosnjackim glavama!

http://www.bhdani.com/arhiva/169/inter.htm
tranquil

#1414 Re: Fatmir i "Reisofobija" u avazu

Post by tranquil »

tabloid wrote:A ovi sto kritikuju Fatmira,red bi bio da nastupe sa validnim dokazima protiv Fatmira,a ne na vrijedjanju,pretpostavkama i rekla-kazala.
Vidiš, drago mi je da si to pomenuo.

Prije nego te upoznam sa nekim starijim Fatkovim stavovima, moraš znati da se dosta stvari što sam pripisao Fatku u prethodnom postu odnosi na tzv. "Tuzla list". To je časopis koji je u ratu ismijavao muslimane, izbjeglice iz podrinja koji su tek došli jedva izvukavši glavu, ismijavao je sve što je muslimansko ili, gluho bilo, ruralno. To je list koji je dočekao da mu tekstove čitaju na radiju "SiM" ("Radio Semberija i Majevica", ratni bijeljinski radio), to je list koji je dočekao da urbani Tuzlaci svih nacionalnosti kažu za taj list da je četnički.

E, taj list je izdavao i uređivao lik pod imenom Georg Grubić, ali novinari se nisu potpisivali (što li?), i mislio sam da nikada neću dočekati da vidim ko je pisao za njega.

Posebno gadna rubrika bila je "Posljednji bosanski kralj Funfo Kotromanić" - zbirka gadarija neke osobe sa fekalnom i analnom fiksacijom. Pisana je iz perspektive nekog "kralja Bosne", koji je pesnit i uhljup koji drka po svojoj ženi, kupi "merak" stavlja u frižider i daje djeci kao sladoled. To je Glavonja čija se glava zaglavi u WC šolji i tako se on lijepo najede, da izvineš, govana. Fekalno odstrijeljeni u toj rubrici su bili mnogi viđeniji tuzlanski muslimani, sa minimalno i podsmješjlivo izmijenjenim imenima i prezimenima (npr doktor Kasim Muminhodžić je bio "Kasimuda" i sl.). Brojni ljudi, neki loši ali mnogi dobri, su tamo ismijavani na najvulgarniji način.

Dugo nisam skontao ko je mogao pisati takve gadosti.

Međutim, pojavi se gospodin Grubić 2009. na sarajevo-x i kaže ovo:
Georg Grubić, tuzla-list wrote:PA i nije sve tako bilo crno u tom tuzla listu, za njega su pisali i slijedeći: mato bikic - oslobodjenje, saša burlica-vecernje novine, marko divkvić - bhtv, vehid jahić -oslobodjenje, alojz knezović, zlatko dukić, vehid sehic-predsjednik izborne komisije, rahmetli sejfo šarić-urednik, fatmir alispahić, nijaz alispahić, mirza mukic i ostali. Imao je tuzla list i jakih teksttova, cinjenica imao je i funfu (autor fatko).
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 4#p2525944

Odjednom je sve leglo na mjesto, čak sada nešto kontam kako se za sve ove godine stil nešto i nije puno promijenio, i dalje piše koristeći fekalne, analne i falusne asocijacije.

Alispahić se u toku 1999. u 2000. radikalno mijenja. Evo šta je sam rekao u intervjuu datom "Danima" 2000. godine u vezi TL, gdje afirmativno govori o njemu i koristi izraz "mi" dok govori o tome:
Fatmir Alispahić wrote:Za tadasnji Forum gradana Tuzle, ili za Grubicev Tuzla-list, ta elita tada nije htjela ni znati, jer smo im mogli pokvariti skladne odnose sa SDA!
...
Recimo, gradanin Georg Grubic je finansirao 80 brojeva Tuzla-lista, novine koja je 1993. i 1994. bila jedini medij suprotstavljen nacionalizmu i klerofasistickom Zmaju od Bosne. Gradanska opcija nikada nije uzivo vidjela tog covjeka niti mu je ponudila ma kakvu podrsku.
Obrati pažnju kako je tu već počeo da se pojavljuje novi Fatko, zabrinut za Bošnjake, ali koji se i dalje ponosi ratinm angažmanom u "Tuzla listu" kao da je to ne znam ti koliko pohvalna stvar.

Takođe obrati pažnju da u tom intervjuu još probijaju elementi starog Fatmira, onog koji Aliju Izetbegovića, a varijante Islama poredi sa "heroinom" i "marihuanom":
Fatmir Alispahić wrote:Bosnjacki identitet je ugrozen iz dva pravca. Prvi je decenijsko navaljivanje Izetbegoviceve oligarhije da medu Bosnjacima instalira strano ispovijedanje islama, siitsko, panislamisticko, serijatsko, iako su bosnjacki muslimani suniti i hanefije, sto je razlika kao izmedu heroina i marihuane. Ne treba obrazlagati da su izetbegovicevci prodali bosnjacke interese za arapske pare i kojekakve nagrade za unapredenje islama.
...
Izetbegovicevci su perfektno odigrali prvo poluvrijeme u utakmici za bosnjacki nestanak.
Evo i cijelog intervjua naslovljenog "IZETBEGOVICEVE NAGRADE
KUPLJENE SU BOSNJACKIM GLAVAMA!" :http://www.bhdani.com/arhiva/169/inter.htm

Evo šta još Alispahić iz 2000, koji je kasniji dio karijere napravio na knjigama o genocidu, kaže:
Fatmir Alispahić wrote:Panislamizmu, jednostavno, treba genocid nad muslimanima, jer ta ideologija pociva na mezarjima, proslim i buducim.
...
Kada bi Aliju Izetbegovica pitali o tome, on bi vjerovatno rekao da djeca nisu nista opasno mislila. Pokusajmo to shvatiti onako kako je receno. Svaki od njih sebe vidi kao neprikosnovenog pravednika, kakav je u njihovoj svijesti ajatolah Homeini. Svaki od njih bi bio sretan kad bi imao moc da ispali fetvu, kakvu je Homeini ispalio protiv Rusdija. U jezgri te nakane je primitivna zelja za teroriziranjem drugih: sredstvo je islam, a zrtve su "antimuslimani". Oni ne zele da znaju da je opstanku Bosnjaka, a time i islama u Bosni, potrebniji i korisniji Lagumdzija (sta god i ja osobno mislio o njemu) nego Alija Izetbegovic.
Cijeli tekst: http://www.bhdani.com/arhiva/147/t1478.htm

Ove starije stvari iz ratnog Tuzla-lista nema na Internetu tako da ih ne mogu dokumentovati što je šteta zbog diskusije, mada i u neku ruku sreća zbog našeg kolektivnog mentalnog zdravlja.

Na kraju, ako se pitaš zašto mi sve to smeta... Već sam pomenuo da su među imenima koja su izlagana podsmjehu zbog svoje vjere u "Tuzla listu" bili i neki ljudi koji su poslije, kada su umrli, sahranjeni u haremu tuzlanskih džamija zbog svojih djela koje su za života učinili kao muslimani. E jedan od njih je bio član moje šire porodice, tako da se ne čudiš zašto lično doživljavam kada neko počne pominjati malog četnika Fatmira po patriotizmu i predanosti Islamu.

PS: vidim da je VjecitiStudent, dok sam sastavljao post, već stavio neke od linkova koje sam i ja upotrijebio, tako da mi je drago da nisam jedini koji je primjetio da je Fatko obična varalica.
Chisum

#1415 Re: Fatmir i "Reisofobija" u avazu

Post by Chisum »

VjecitiStudent wrote:
fišek wrote:Otkud likovima koji ovdje kritikuju i pljuju Fatmira neki argument protiv ?
Iz bogate Fatmirove zbirke izdvajamo:
ALISPAHIC: Bosnjacki identitet je ugrozen iz dva pravca. Prvi je decenijsko navaljivanje Izetbegoviceve oligarhije da medu Bosnjacima instalira strano ispovijedanje islama, siitsko, panislamisticko, serijatsko, iako su bosnjacki muslimani suniti i hanefije, sto je razlika kao izmedu heroina i marihuane. Ne treba obrazlagati da su izetbegovicevci prodali bosnjacke interese za arapske pare i kojekakve nagrade za unapredenje islama.
...
ALISPAHIC: Ne, ja ne pripadam toj eliti koja je komercijalizirala ono sto je grupa gradana Tuzle ucinila u toku rata braneci Tuzlu od nacionalizma. Ta elita je sve vrijeme rata pehlivanila izmedu klerofasista iz SDA i onoga sto se od njih ocekivalo. Cak su i dvije ulice u Tuzli nazvali po zelenokadrovicima iz Drugog svjetskog rata, Hitlerovim i Pavelicevim oficirima. Ove godine je na jedvite jade ukinuta ulica koja je nosila ime po komandantu Handzar-divizije, dok ovaj drugi fasista jos uvijek ima svoju ulicu u antifasistickoj Tuzli. Malo je falilo i da se ukine ulica Ive Andrica, medutim, nakon mog teksta u Oslobodenju i dzeve koja se potom digla, ova budalastina je propala.
...
ALISPAHIC: Znam mnogo ljudi koji su za Bosnjake i Bosnu ucinili mnogo dobrih djela a nisu se uklapali u reisov ili Alijin pravilnik za dobrog Bosnjaka. Rijec je o stranackom, a ne nacionalnom pravilniku. Ni cetiri godine u rovu, ni Hanka Orleanka, ne mogu biti ekskluzivni znakovi nacionalne osvijestenosti i pripadnosti u Bosnjaka. Osvijesten Bosnjak danas je Bosanac koji shvata da su SDA i Izetbegovic izdali i Bosnjake i Bosnu, i koji shvata da Lagumdzija vise voli Dodika nego bosnjacke interese.
...
Genocid nad Bosnjacima je bio potreban izetbegovicevcima kako bi Bosnjake ubijedili da je izlaz u samoizolaciji i u panislamizmu. Izetbegoviceva nagrada za unapredenje islama je kupljena bosnjackim glavama!

http://www.bhdani.com/arhiva/169/inter.htm

Mojne ih, ba... vidis da vise ne znaju kud udaraju.... :lol:

Hendrix

#1416 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Hendrix »

Samo da ponovim epsku konstataciju, jer evo čitam opet i umirem od smijeha...dakle ide....
Svi znaju odlicno da Gospodin Ceric posjeduje najveci prirodni talenat diplomaskog izrazavanja prezentacije
:lol: :run:
VjecitiStudent

#1417 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by VjecitiStudent »

Jel' me oci fakat prevarishe ili na jutarnjoj naslovnoj Avaza zaista pishe "Đoli i Pit"? :D
amrica

#1418 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by amrica »

VjecitiStudent wrote:Jel' me oci fakat prevarishe ili na jutarnjoj naslovnoj Avaza zaista pishe "Đoli i Pit"? :D
8) :D
samo malo

#1419 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by samo malo »

VjecitiStudent wrote:Jel' me oci fakat prevarishe ili na jutarnjoj naslovnoj Avaza zaista pishe "Đoli i Pit"? :D
Ne treba te to cuditi, na Fahrovom maternjem jeziku se pise kako se govori, a govori kako se pise.

Vuk naredio.
Semiramida

#1420 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Semiramida »

Ako je to baš tako, onda bi valjda trebalo biti Jolly = Džoli, a ne "Đoli". Barem ja tako izgovaram.
amrica

#1421 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by amrica »

Semiramida wrote:Ako je to baš tako, onda bi valjda trebalo biti Jolly = Džoli, a ne "Đoli". Barem ja tako izgovaram.
sanđaćki hengleski :D
samo malo

#1422 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by samo malo »

Ne znam, da pitamo Talicnog Toma, kako on zove svog konja, Dzoli ili Djoli
JThomas

#1423 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by JThomas »

ipak, konj od taličnog toma je jolly, a angelina je jolie.
samo malo

#1424 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by samo malo »

JThomas wrote:ipak, konj od taličnog toma je jolly, a angelina je jolie.
Ja znam da je Djoli, ovaj, Dzoli? :D
aerosa

#1425 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by aerosa »

amrica wrote:
Semiramida wrote:Ako je to baš tako, onda bi valjda trebalo biti Jolly = Džoli, a ne "Đoli". Barem ja tako izgovaram.
sanđaćki hengleski :D
Ako dotični ne dao bog dobije ove izbore ima da nam ovo bude "novi maternji" jezik...
Jbt valjalo bi pod stare dane :D nanovo učiti pričati...
Post Reply