FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Peppers

#1401 Re: FK Zeljeznicar

Post by Peppers »

Možda koševo nije naš stadion, ali nema veze, imamo mi para, možemo platiti igranje na tom stadionu.
:lol: :lol: :lol:

Tacnije receno, imate vi igraca/vijecnika da izmoli oprost dugovanja.
Mobile_Disco

#1402 Re: FK Zeljeznicar

Post by Mobile_Disco »

Cestitke na novim reflektorima! ;-)
elSaik

#1403 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Kada neko dođe na temu o Želji i počne pisati "koga boli kurac što sad imate reflektore" čovjeku ostane da se samo nasmije.
A kada se potom baci pogled na slike ne preostane čovjeku ništa drugo nego da zapjeva...

A onda Željin stadion gledam,
vidim ponos tvoj,
život ću dati, al' tebe ne dam
jer ti si život moj.
elSaik

#1404 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

ćiro wrote:
elSaik wrote:Ja koliko se sjećam, Željo je Torpeda jednom nakantao 9:0... Znam ja da vi volite računati od jednog datuma, a zanemariti sve ispred, ali ne ide to tako... :)
To su pak halucinacije, ti bi to morao znati :lol: :lol: :lol:
Upravo si. Povlačim napisano, nije 9:0 već 9:1.

Image
nikad_izvini

#1405 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

Demir Hotić, novi trener Želje
elSaik

#1406 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

nikad_izvini wrote:Demir Hotić, novi trener Želje
Definitivno?
nikad_izvini

#1407 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

elSaik wrote:
nikad_izvini wrote:Demir Hotić, novi trener Želje
Definitivno?
Prema _sportsport.ba jeste
nikad_izvini

#1408 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

dzipalo_junuz wrote:Koji su to idioti, na tm.org-u im glavna tema ima naziv SVJETLOST NA KRAJU TUNELA, hahaha, sta to zeljo umire jel? Raspada se? heheh i niko da to promjeni... :D :-)

Jadna ti je majka kako ste vi mali, pa ovoliko ne bi se radovali navijaci Rudara iz Ugljevika da su dobili reflektore...

TM 88 - Tako Mali
Nego, šta ima gradska rajo. Lijepo su te roditelji odgojili :dance: Jel to na staru ili starog ponašanje ;-)
Zwanziger

#1409 Re: FK Zeljeznicar

Post by Zwanziger »

Cestitke na reflektorima, bilo je krajnje vrijeme da se osposobe. Konacno jedna lijepa vijest. Iako navijam za Sarajevo srce mi je zaigralo kad sam listao slike.

Puno srece pod novim reflektorima i aBd da se Sarajevo i Zeljo bore za titulu dogodine.
belafonte

#1410 Re: FK Zeljeznicar

Post by belafonte »

Zwanziger wrote:Cestitke na reflektorima, bilo je krajnje vrijeme da se osposobe. Konacno jedna lijepa vijest. Iako navijam za Sarajevo srce mi je zaigralo kad sam listao slike.

Puno srece pod novim reflektorima i aBd da se Sarajevo i Zeljo bore za titulu dogodine.
Pridruzujem se cestitkama... :thumbup: :bih:
campa_xxx

#1411 Re: FK Zeljeznicar

Post by campa_xxx »

Sve mi nesto mirise na Zeljino proljece... :D
elSaik

#1412 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

campa_xxx wrote:Sve mi nesto mirise na Zeljino proljece... :D
Meni miriše na čokoladne bananice... :-?
sajosarajlija

#1413 Re: FK Zeljeznicar

Post by sajosarajlija »

ćiro wrote:Ljudi u 21. stoljeću imaju reflektore na stadionu i mogu igrati utakmice po noći.
Veličanstveno :lol: :lol:

Ma dobro je čovječe ima ih nemaju ni stadiona, ni reflektora, ni napadača...
bos

#1414 Re: FK Zeljeznicar

Post by bos »

Hvala Bogu, konacno da se i to docekalo. Blago receno sramota da nam je trebalo toliko godina za "obicne" reflektore. Valjda ce se i derbi na proljece pod kandiljima igrati. :D

Cestitke komsijama i da nam nikad vise dok je svijeta i Sarajeva ovako nesto ne bude vijest koja se tako dugo cekala...
cpt.picard

#1415 Re: FK Zeljeznicar

Post by cpt.picard »

"Baltazar_khan"

"Ja samo znam da moje Sarajevo igra na koševu, i odavno pod reflektorima."
- Igra ko god zeli. Igrali smo i mi kad smo to htijeli. Igrace i Vrbanjusa ako zeli. Zapamti, igrate tu jer nemate gdje a ne zato sto je vase.

"Možda koševo nije naš stadion, ali nema veze, imamo mi para, možemo platiti igranje na tom stadionu."
- A ha imate para :lol: Ti zaboravio kad su vas otjerali sa stadiona jer niste placali godinama. Kad ono bi? Pred neku evropski tekmu. Otjero vas domar. Kaze, u Vogoscu pa igrajte. Da nije sadake iz opcine Centar i SDA, igrali bi vi...
elSaik

#1416 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Sjećam se ja dobro kad, jel' no prije Dynama, je naša Uprava nudila da igrači Sarajeva treniraju na Grbavici s obzirom da nekim čudom nisu mogli da treniraju na svom stadionu. Ili, kao što reče Alaim, dođemo mi na pomoćni da treniramo, ali nas onda otjeraju rekreativci koji su platili termin. :lol: Pustite se vi šupljih priča. Svakako ovo nije ni vrijeme ni mjesto da pričamo o Torpedu i njihovom stadionu.

Nego, ćiro, baci pogled na sljedeće i lagano na spavanje, pa možda i sanjaš o svom stadionu...
elSaik wrote:
ćiro wrote:
elSaik wrote:Ja koliko se sjećam, Željo je Torpeda jednom nakantao 9:0... Znam ja da vi volite računati od jednog datuma, a zanemariti sve ispred, ali ne ide to tako... :)
To su pak halucinacije, ti bi to morao znati :lol: :lol: :lol:
Upravu si. Povlačim napisano, nije 9:0 već 9:1.

Image
Šibicar

#1417 Re: FK Zeljeznicar

Post by Šibicar »

cpt.picard wrote:"Baltazar_khan"

"Ja samo znam da moje Sarajevo igra na koševu, i odavno pod reflektorima."
- Igra ko god zeli. Igrali smo i mi kad smo to htijeli. Igrace i Vrbanjusa ako zeli. Zapamti, igrate tu jer nemate gdje a ne zato sto je vase.

"Možda koševo nije naš stadion, ali nema veze, imamo mi para, možemo platiti igranje na tom stadionu."
- A ha imate para :lol: Ti zaboravio kad su vas otjerali sa stadiona jer niste placali godinama. Kad ono bi? Pred neku evropski tekmu. Otjero vas domar. Kaze, u Vogoscu pa igrajte. Da nije sadake iz opcine Centar i SDA, igrali bi vi...
A još kad im naprave stadion u Ilijašu,kao što su namjeravali,tek onda će da bude šege... :lol:
dzipalo_junuz

#1418 Re: FK Zeljeznicar

Post by dzipalo_junuz »

A vama sadaka nisu pomocni teren pa i reflektori? :lol:
LSD

#1419 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Vidim,zvrkovima pao mrak na oci kad su vidjeli veceras upaljene kandilje u dolini :-) ...ali šta drugo ocekivati od navijaca podstanarsko-parazitskog kluba koji je taoc jednog vjecnika i koji je jedina konstanta u tom klub (koji ih,usput receno,svake godine redovno spašava od trajne deložacije,a to je najbitnije...samo što je cijena -trajna pretplata na golu podstanara...jebo obraz-bolja guzovaca,vazda bilo kod zvrkova)...treneri lete,uprave se smjenjuju,ali vjecnik je na golu do daljnjeg :mrgreen:
Last edited by LSD on 30/12/2008 23:38, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1420 Re: FK Zeljeznicar

Post by hrasno38 »

Zaista sam presretan radi ovoga sto se desilo danas, nakon toliko godina. Tacno je da to nije nista u usporedbi sa stadionima u Evropi, samo obicni reflektori ali ako pogledas sliku koja je postavljena stranicu-dvije prije onda je to veliko. Gledao sam svojim ocima kada je stadion gorio, kada je rusen, kada su srpske zastave se vijorile na reflektorima, kada je ispod semafora bilo mitraljesko gnjezdo, kada su puskarnice bile u sjevernoj tribini, sjecam se skoro svake granate koja je pala na mjesto gdje sam proveo djetinjstvo i mladost i uvijek sam se pitao da lice to ikada biti ono sto je bilo nekada i jos bolje. I danas je jos bolje i moja Grbavica je opet obasjana svjetlosti reflektora a nadam se i od srca zelim kompletirana i sa istocnom tribinom. Kosevo je fudbalski stadion a Grbavica je bila nas drugi dom. Kao djeca smo tu provodili dane skakuji po gelenderima na ulazu, trcali za loptom na pomocnom terenu kod 11 plavih, kasnije smo igrali odlicne baskete a ljetnim vecerima setali sa svojim prvim simpatijama. Grbavica je uvijek bila ziva, puna zamora, prepuna onih koji su trcali za loptom, starih navijaca koji su se tu sastajali i besjedili za vrijeme jutarnjih i popodnevnih treninga.
Sjecam se i stadiona bez sjevera kada smo se penjali na onaj zid da gledamo utakmice i kada su iza tog zida bile kucice za prodaju karata, pa prve utakmice pod refelektorima na travi za koju su tada svi govorili da je najbolja u bivsoj Yugi, pa se izgradi i sjever, pa onda sve to srusise dusmani, ali Grbavica opet zasja. Zasjat ce i Zeljo opet i to vrlo brzo jer sad imaju sve da igraju srcem i za svoje vjerne navijace i sto je najvaznije, na "SVOM VLASTITOM" stadionu sa kojega ga ne moze otjerati nekakav domar i reci im "igrajte u Vogosci". Ljepse je biti u svojoj baraci nego u tudjoj vili jer te na svom niko ne moze zajebavati.
elSaik

#1421 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

ćiro wrote:
elSaik wrote: Sjećam se ja dobro kad, jel' no prije Dynama, je naša Uprava nudila da igrači Sarajeva treniraju na Grbavici s obzirom da nekim čudom nisu mogli da treniraju na svom stadionu. Ili, kao što reče Alaim, dođemo mi na pomoćni da treniramo, ali nas onda otjeraju rekreativci koji su platili termin. :lol: Pustite se vi šupljih priča. Svakako ovo nije ni vrijeme ni mjesto da pričamo o Torpedu i njihovom stadionu.

Nego, ćiro, baci pogled na sljedeće i lagano na spavanje, pa možda i sanjaš o svom stadionu...
Ne znam samo dali autor ovog navijački više nego obojenog članka (kao i ti) računa tu utakmicu (ako je i odigrana uopšte) na vječitoj listi derbija?
Ono što mi zape za oči, čitajući ovaj tekst, je slijedeće:
"Željezničar se nije 1948. održao ni Drugoj ligi, pa je ponovo prešao u niži rang takmičenja u republičku ligu, gjde je bio prvi 1949. godine. Mnogo su muke imali plavi do 1954., kada su se ponovo našli u konkurenciji najboljih ekipa bvše Jugoslavije."(FK Sarajevo je u periodu postojanja lige bivše Jugoslavije ukupno 2 (DVIJE) sezone propustilo takmičenje u prvoj lizi Jugoslavije)
p.s. Vi navijači NK (ili FK) Željezničara, umjesto što brinete o statusu stadiona FK Sarajeva: "Asim Ferhatović Hase", bolje bi vam bilo da se pozabavite svojim, a ne da tek u 2008. godini dobijete reflektore. Pa ti vjerovatno nisi gledao klub za koji navijaš da igra noćnu utakmicu na svom terenu :lol: :lol: Znam da je to kompleks, koji ćeš eto sada uspješno izliječiti, ako to bude funkcionisalo :lol: :lol: :lol:
Pa jbg, nisu tuđe igrače tjerali da igraju kod nas niti se zbog nas liga širila da bismo opstali u njoj. :run:
hrasno38

#1422 Re: FK Zeljeznicar

Post by hrasno38 »

ćiro wrote:
elSaik wrote: Sjećam se ja dobro kad, jel' no prije Dynama, je naša Uprava nudila da igrači Sarajeva treniraju na Grbavici s obzirom da nekim čudom nisu mogli da treniraju na svom stadionu. Ili, kao što reče Alaim, dođemo mi na pomoćni da treniramo, ali nas onda otjeraju rekreativci koji su platili termin. :lol: Pustite se vi šupljih priča. Svakako ovo nije ni vrijeme ni mjesto da pričamo o Torpedu i njihovom stadionu.

Ne znam samo dali autor ovog navijački više nego obojenog članka (kao i ti) računa tu utakmicu (ako je i odigrana uopšte) na vječitoj listi derbija?
"Željezničar se nije 1948. održao ni Drugoj ligi, pa je ponovo prešao u niži rang takmičenja u republičku ligu, gjde je bio prvi 1949. godine. Mnogo su muke imali plavi do 1954., kada su se ponovo našli u konkurenciji najboljih ekipa bvše Jugoslavije."(FK Sarajevo je u periodu postojanja lige bivše Jugoslavije ukupno 2 (DVIJE) sezone propustilo takmičenje u prvoj lizi Jugoslavije)
p.s. Vi navijači NK (ili FK) Željezničara, umjesto što brinete o statusu stadiona FK Sarajeva: "Asim Ferhatović Hase", bolje bi vam bilo da se pozabavite svojim, a ne da tek u 2008. godini dobijete reflektore. Pa ti vjerovatno nisi gledao klub za koji navijaš da igra noćnu utakmicu na svom terenu :lol: :lol: Znam da je to kompleks, koji ćeš eto sada uspješno izliječiti, ako to bude funkcionisalo :lol: :lol: :lol:
Tako je tek 2008 godine dobijamo ono sto je do temelja poruseno od 92-96 ali nismo postanari koji svaki kraj godine docekuju u punoj mobilnosti iz straha hoce li nas neko pustiti na stadion da igramo jer nismo platili dugove. Vi igrate na stadionu gdje moze igrati svaki sarajevski klub a da vas nista ne pita a mi igramo na stadionu gdje vi ne mozete igrati ako vam mi to ne damo. Dakle renovira se recimo Kosevo vi morate kulturno pitati upravu Zelje smijete li igrati utakmice na stadionu Grbavica, Grbavica se renovira Zeljo plati troskove utakmice i igra na Kosevu kao da vi ne postojite. Ogromna razlika izmedju stanarskog i postanarskog statusa.
I tako je Zeljo je ispadao jer nije bio rezimski klub pa da ga spasavaju partijske strukture ali je i nakon svega toga dosao puno puno dalje od FK Sarajeva u Evropi sto na kraju pokazuje i sama UEFINA-a ljestvica.
I imas jednu ogromnu gresku u pisanju a to je da stadion "Asim Ferhatovic Hase" nije stadion FK Sarajeva nego gradski. Dakle reprezentacija igra na tom stadionu i FK Sarajevo dobije "tuki za hou", reprezentacija igra na Grbavici a pare idu FK Zelji. Kako su argumenti ponekad okrutni, zar ne?
hrasno38

#1423 Re: FK Zeljeznicar

Post by hrasno38 »

elSaik wrote:
ćiro wrote:

Pa jbg, nisu tuđe igrače tjerali da igraju kod nas niti se zbog nas liga širila da bismo opstali u njoj. :run:
Svako tumaci istoriju od datuma koji mu odgovara:)
ja.neron

#1424 Re: FK Zeljeznicar

Post by ja.neron »

Image

Image
elSaik

#1425 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Najljepša do sada...

Image
Post Reply