SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
opet ja

#1401 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by opet ja »

Ma ovdje se ne moze vise zivjeti. Ovo je postao uzas...treba bjezati glavom bez obzira
VR6

#1402 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by VR6 »

Pa bjezi, znas gdje je granica :D

Sta pravite toliku frku oko malo pucanja, pa metak je samo marku ipo, nisu to neke pare :razz:
BajrinNajmladji

#1403 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by BajrinNajmladji »

opet ja wrote:Ma ovdje se ne moze vise zivjeti. Ovo je postao uzas...treba bjezati glavom bez obzira
A, zašto bih bježao? Jedna bježala iz Sa. od rata, pa stigla u Zg.
Martić raketirao Zg. i baš ona poginula. Ovo je istinito, pa mi nije do zezancije.
Zašto se ne bi smo samoorganizovali protiv šamaranja, ''crnaca'' što siluju, pučačine i ostalog sa pridjevom kriminalno?
opet ja

#1404 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by opet ja »

BajrinNajmladji wrote:
opet ja wrote:Ma ovdje se ne moze vise zivjeti. Ovo je postao uzas...treba bjezati glavom bez obzira
A, zašto bih bježao? Jedna bježala iz Sa. od rata, pa stigla u Zg.
Martić raketirao Zg. i baš ona poginula. Ovo je istinito, pa mi nije do zezancije.
Zašto se ne bi smo samoorganizovali protiv šamaranja, ''crnaca'' što siluju, pučačine i ostalog sa pridjevom kriminalno?
A kako se mislis organizirati? protestovati?! :-) ja ne vidim ovdje nacin kako popraviti situaciju....jer je ocigledno postalo normalno da klinci nose oruzje a njima nekome oduzeti zivot ne znaci nista jer ne razmisljaju...on ce odlezati par mjeseci i jos ce ispasti 8-) u raji...niko kao on...
A sto se tice Zg...kakav Zagreb, isto je sve to...
Skyfox

#1405 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Skyfox »

BajrinNajmladji wrote: Zašto se ne bi smo samoorganizovali protiv šamaranja, ''crnaca'' što siluju, pučačine i ostalog sa pridjevom kriminalno?
sta da se samoorganizujem i glumim serifa, ovi drotovi jedva cekaju da "safataju" nekog jadu koji nije mafijas i sad jos glumi neki zakon. Ako nemam drzavne organe koji ce me zastiti, kao sto nemam nek ide sve do djavola.

Jucer mi za komsinicom uletio manijak u lift isto u po bijela dana, sreca nije znao kako da zaglavi lift pa je zbrisao. Dokle vise...
opet ja

#1406 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by opet ja »

Skyfox wrote:
BajrinNajmladji wrote: Zašto se ne bi smo samoorganizovali protiv šamaranja, ''crnaca'' što siluju, pučačine i ostalog sa pridjevom kriminalno?
sta da se samoorganizujem i glumim serifa, ovi drotovi jedva cekaju da "safataju" nekog jadu koji nije mafijas i sad jos glumi neki zakon. Ako nemam drzavne organe koji ce me zastiti, kao sto nemam nek ide sve do djavola.

Jucer mi za komsinicom uletio manijak u lift isto u po bijela dana, sreca nije znao kako da zaglavi lift pa je zbrisao. Dokle vise...
ocigledno bi trebali svi poceti oruzje nosat :-)
Skyfox

#1407 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Skyfox »

opet ja wrote:
mislis kao u Americi? Nije ni to rjesenje...
opet ja

#1408 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by opet ja »

Skyfox wrote:
opet ja wrote:
mislis kao u Americi? Nije ni to rjesenje...
naravno da nije....niti treba
primus-sa

#1409 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by primus-sa »

Ma ovi sto treba da rijese problem imaju gorile sto ih cuvaju....sta ih briga za obicne smrtnike...
BajrinNajmladji

#1410 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

opet ja wrote:A sto se tice Zg...kakav Zagreb, isto je sve to...
Pa ne radi se o Zg. ili bilo kom drugom gradu, državi,...Radi se o tome, uopšte, zašto da ja bježim?

Neću!

Sve ću učiniti da se odbranim, da mi (i) moj glavni grad, Sarajevo, bude bezbjedno i mjesto ugodnog življenja.

Uspješan način samoorganizovanja u Sarajevu:
Samoorganizovanje straže po otvorenim parkinzima (Dobrinja, kod kotlovnice što ne radi), a blizu benzinske pumpe Terex u bh. entitetu RS.

Ja bih se rado učlanio u udruženje građana ''Ljubitelji filma Dvanaest žigosanih, Sedam veličanstvenih, U tri i deset na džumu'' i slično. Pa, da treniramo na čistom zraku, zlu ne trebalo.

žIVOT UZ GRANICU OPASAN JE I TVRD! ŠŠŠEEEJNNN!
primus-sa

#1411 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by primus-sa »

Par stvari.....

1.Kupiti sto vise zemlje na Nisickoj visoravni(ionako smrdi prazna) i "junacima" dati lopate i krampe u ruke do 1.9. ima da naprave sebi zgradurinu u koju ce se smjestiti svi kriminalci koji cekaju mjesto.Pokazes im komad njive i kazes ,sto posijeti krompira i kupusa,to ce te i pojesti(ako ovi indijanci iz Crvenog krsta nesta pocnu drzati govor,pokazes im snimak tarzana Tasima ili ih odvedes na groblje kod Denisa).Ove saobracajce sto furaju po 300 na sat kroz grad,civare i katrana, na te iste ulice,ionako ima dosta rupa.....

2.Poostriti zakon o nosenju oruzja.Ako je za nosenje noza sad 6 mjeseci,opalis 4 godine pa bujrum,stavi lolo za pas livor i nosaj ga okolo....

3.Strovaliti jedno 4 sudije u mjesec dana,i to sa sto veceg suda pa da vidis onda ima li olakotnih okolnosti....

4.Na smrdljivim medijima napokon pokrenuti obrazovnog,kulturnog,edukativnog programa gdje ce se potencirati da je znanje inn,pricati o momcima koji osvajaju nagrade po bijelom svijetu ali iz fizike,matematike a ne o kriminalcima praviti emisije.
VR6

#1412 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by VR6 »

Opet zajebani forumski likovi, dobro vam ide ta prica :mrgreen:

Jos da su nekome muda veca od mravljih, odavno bi bilo drugacije :dance:
Alhemicarkaa

#1413 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Alhemicarkaa »

Crnjak je sto ove vijesti nema na udarnim vjestima u teletekstu, to je jucerasnja vijest, a i uobicajeno vec postalo.
Danas se u KS desilo 8 saobracajnih steta, pri cemu je jedno lice zadobilo teze tijelesne ozlijede, dva lakse, a na 4 automobila pricinjena je znantna materijalna steta. U tramvaju broj tri, u 15 sati i 16 minuta doslo je do pucnjave, pri cemu je jedno lice poginulo, jedno lakse ranjeno, a u tramvaju broj cetri jedan mladic je zboden nozem. Iz KCUS javljaju da je danas rodjeno 7 beba, 4 djecaka i tri djevojcice. Vremenska prognoza...
E takve vijesti mi mozemo ocekivati. Udarne ce naravno biti koji broj osmijeha je iskoristio Brankovic, Dodik je Inzku rekao sto ga slijeduje, prudska trojka je u sumama na lovu, gdje ce, ako nadju vremena, uz casicu ljute i neobavezan razgovor protabiriti ustavne promjene. Medjunarodna zajednica ce slati ostre osude...
Ebem ti drzavu...
tamara*

#1414 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by tamara* »

Alhemicarkaa wrote:Crnjak je sto ove vijesti nema na udarnim vjestima u teletekstu, to je jucerasnja vijest, a i uobicajeno vec postalo.
Danas se u KS desilo 8 saobracajnih steta, pri cemu je jedno lice zadobilo teze tijelesne ozlijede, dva lakse, a na 4 automobila pricinjena je znantna materijalna steta. U tramvaju broj tri, u 15 sati i 16 minuta doslo je do pucnjave, pri cemu je jedno lice poginulo, jedno lakse ranjeno, a u tramvaju broj cetri jedan mladic je zboden nozem. Iz KCUS javljaju da je danas rodjeno 7 beba, 4 djecaka i tri djevojcice. Vremenska prognoza...
E takve vijesti mi mozemo ocekivati. Udarne ce naravno biti koji broj osmijeha je iskoristio Brankovic, Dodik je Inzku rekao sto ga slijeduje, prudska trojka je u sumama na lovu, gdje ce, ako nadju vremena, uz casicu ljute i neobavezan razgovor protabiriti ustavne promjene. Medjunarodna zajednica ce slati ostre osude...
Ebem ti drzavu...
Užas...Odakle izvor informacija, ima li kakvih detalja :?
Alhemicarkaa

#1415 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Alhemicarkaa »

OMG, trebala sam preciznije naglasiti, ovo je bila ironija, kako ce nam vijesti uskoro izgledati, nista od toga, na srecu, se nije desilo ;-)
BajrinNajmladji

#1416 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

VR6 wrote:Opet zajebani forumski likovi, dobro vam ide ta prica :mrgreen:

Uz cojones treba imati i sivu moždanu masu, biti organizovan,...Već navedoh primjer uspješne samoorganizacije.

Prosvijetli nas, ko je zaeban igrač, par-exellance, sa cojones - novinarka Duranović Vildana, tetka, inspektor Vranj, rahmetli sudija Miso ...?

Ko će u mom naselju na basket igralištu, miting pointu sitnih dilera i narkomana, rastjerati iste, osloboditi igralište za djecu i omladinu? Policija? Malo morgen!

Samoorganizovati se!
Lesli Eldridž

#1417 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Lesli Eldridž »

BajrinNajmladji wrote:
VR6 wrote:Opet zajebani forumski likovi, dobro vam ide ta prica :mrgreen:

Uz cojones treba imati i sivu moždanu masu, biti organizovan,...Već navedoh primjer uspješne samoorganizacije.

Prosvijetli nas, ko je zaeban igrač, par-exellance, sa cojones - novinarka Duranović Vildana, tetka, inspektor Vranj, rahmetli sudija Miso ...?

Ko će u mom naselju na basket igralištu, miting pointu sitnih dilera i narkomana, rastjerati iste, osloboditi igralište za djecu i omladinu? Policija? Malo morgen!

Samoorganizovati se!
U pravu si, kao jedinka se ne može. Treba se organizovati... :thumbup:
Troll_Happens

#1418 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

Ne mogu da vjerujem da ova agonija jos traje i da nisu u stanju da nista ucine protiv njih. Stvarno je jadna zemlja koja nije u stanju dvojici balavaca da zavrne siju. :roll:
Robert Mučišta ponovo uhapšen zbog nasilništva

Pripadnici sarajevske policije prekjučer su uhapsili braću Mučišta, 20-godišnjeg Emraha i 16-godišnjeg Roberta zbog teške krađe odnosno razbojništva. Naime, Emrah Mučišta je srijedu oko 4 sata pokušao da provali u Tržni centar »Merkator« koji se nalazi u sarajevskoj ulica Bosanska. Policajci su kod njega prilikom hapšenja pronašli provalički alat. S druge strane, njegov mnogo poznatiji brat Robert uhapšen je zbog sumnje da je istog dana napao Sabinu H., gurnuo je na zemlju i ukrao joj torbu. Obojica su nakon hapšenja predati u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a o svemu je obaviješteno i sarajevsko Tužilaštvo. Inače, braća Mučišta su od ranije poznata policiji. Robert Mučišta tek je nedavno izašao iz pritvora gdje je boravio zbog toga jer je početkom januara ove godine pokušao udaviti i opljačkati D. B. (70). On je još prije dvije godine napustio školu i odao se kriminalu. Također je bio optužen da je s Robertom Hrustićem iz Italije (16) i Jetonom Osmanijem iz Peći (15) 20. januara prošle godine presreo staricu Ljubicu Đokić-Spasojević u haustoru zgrade u kojoj je živjela u ulici Azize Šaćirbegovića. Staricu su tada polili benzinom i zapalili, a od zadobijenih povreda Spasojevićeva je naknadno i preminula u bolnici Koševo.
fixer

#1419 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

Jedan001 wrote:Ne mogu da vjerujem da ova agonija jos traje i da nisu u stanju da nista ucine protiv njih. Stvarno je jadna zemlja koja nije u stanju dvojici balavaca da zavrne siju. :roll:

Pripadnici sarajevske policije prekjučer su uhapsili braću Mučišta, 20-godišnjeg Emraha i 16-godišnjeg Roberta zbog teške krađe odnosno razbojništva. Naime, Emrah Mučišta je srijedu oko 4 sata pokušao da provali u Tržni centar »Merkator« koji se nalazi u sarajevskoj ulica Bosanska. Policajci su kod njega prilikom hapšenja pronašli provalički alat. S druge strane, njegov mnogo poznatiji brat Robert uhapšen je zbog sumnje da je istog dana napao Sabinu H., gurnuo je na zemlju i ukrao joj torbu. Obojica su nakon hapšenja predati u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a o svemu je obaviješteno i sarajevsko Tužilaštvo. Inače, braća Mučišta su od ranije poznata policiji. Robert Mučišta tek je nedavno izašao iz pritvora gdje je boravio zbog toga jer je početkom januara ove godine pokušao udaviti i opljačkati D. B. (70). On je još prije dvije godine napustio školu i odao se kriminalu. Također je bio optužen da je s Robertom Hrustićem iz Italije (16) i Jetonom Osmanijem iz Peći (15) 20. januara prošle godine presreo staricu Ljubicu Đokić-Spasojević u haustoru zgrade u kojoj je živjela u ulici Azize Šaćirbegovića. Staricu su tada polili benzinom i zapalili, a od zadobijenih povreda Spasojevićeva je naknadno i preminula u bolnici Koševo.
:x :x :x :x :x :x :x :x :x
ovo je skandalozno. koji je njima kurac? jesu li oni normalni? koga jos moraju ti degeni ubiti da dobiju ono sto zasluzuju?
chuchumbamayumbe

#1420 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by chuchumbamayumbe »

Kako ono ide...Tajo&Kaputic, podnesite ostavke?!
Ah da, oni nisu više aktuelni...
Kamo dalje!?
Ima li ko sliku tog tih mučišta!?
kEN0

#1421 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kEN0 »

fakat postavite sliku, ako neko ima..
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#1422 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by grunt »

Jedan001 wrote:Ne mogu da vjerujem da ova agonija jos traje i da nisu u stanju da nista ucine protiv njih. Stvarno je jadna zemlja koja nije u stanju dvojici balavaca da zavrne siju. :roll:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prica se nastavlja:
Emrah Mucista (20) iz Sarajeva juce je ponovo uhvacen prilikom provale.
Nakon sto je u petak popodne priveden poslije razbojnistva u apoteci u Novom gradu,na meti se ponovo nasla apoteka ovog puta u ulici Zelenih beretki u opcini Stari grad.

U policiji kazu da se Emrahu i njegovom 15-godisnjem bratu Robertu nikako ne moze stati u kraj,jer svaki put nakon sto ih uhapse nadlezno tuzilastvo utvrdi da nema osnova za njihovo zadrzavanje i naredi pustanje na slobodu.
Zaista ne mogu da shvatim,znaci oni mene mogu pljackati svaki dan i nikome nista,a ja kada bi uhvatio nekoga od njih prilikom pljacke i razbio ga,zavrsio bi u zatvoru :?
ri0

#1423 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ri0 »

Kakav je to udes kod Marsalke ? Sestra mi maloprije prolazila vidi krv po cesti, golf II stoji sa strane... valjda pjesak strad'o.. zna li ko sta vise ?
zonbirile

#1424 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

sinoć gledah Engleze,na metar publika i to bez ograde.Vrlo jednostavno ko uleti u teren od 3g pa naviše zatvora.O čemu se kaka,osim da organizovani kriminal ne prevode ovde na pravi način.Organizovan je sa političarima,sudijama,policijom.
alijadzigibau

#1425 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by alijadzigibau »

nesmijem se zaklet al cini mi se da sam danas vidio lika sto je mater zaklo seta s bratom kroz grad sasvim normalno
Locked