nego, meni je damirov govor skroz okej, mada mi se više sviđa revidirana verzija (braćo i sestre mene toliko podsjeća na reisa da me odmah glava zaboli)
ali bilo bi zgodno prije toga pročitati "plaćeni oglas" čisto zato da se narod podsjeti o čemu pričamo.
i mislim da je vrlo važno, kad damir završi, pročitati zahtjeve. nemamo mi puno zahtjeva, ne moramo sad u taj spisak uvrštavati sve one koji su nam padali napamet u zadnjih sedam dana, ali...
- ostavke, zbog moralne odgovornosti, iako moral, budući da je skup nepisanih pravila i običaja, nije propisan aktima, već je nešto čime treba da se vodi svaki građanin ovoga grada, a posebno oni koji su od tih građana dobili vlast, ubijeđeni, izgleda, da vlast nosi samo privilegije, a ne i odgovornost
- hitno rješavanje problema maloljetničke delikvencije, ali i kriminala uopšteno - da nam se ne nabraja koliko maloljetnih, a koliko punoljetnih ubica hoda gradom, već da se isti pošalju u zatvor, na resocijalizaciju i prevaspitanje - uz vraćanje ovlasti policiji
- iznalaženje sistema prevencije nasilja, uz pomoć socijalnih radnika, psihologa i pedagoga koji bi vladu mogli uputiti na pravo rješenje problema, jer nije rješenje samo uhapsiti sve koji su već počinili ubistvo, nego i spriječiti nova ubistva
(ja sam za to da se uz vraćanje ovlasti policiji vrati i sistem community policinga - svakoj mahali svoj drot, ali o tome još treba glasati, a nemamo baš vremena