Dogovori za protest 13. 2.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nesvjesna

Post by nesvjesna »

dobro jutro :D vidim, bili ste vrijedni noćas :D

nego, meni je damirov govor skroz okej, mada mi se više sviđa revidirana verzija (braćo i sestre mene toliko podsjeća na reisa da me odmah glava zaboli)

ali bilo bi zgodno prije toga pročitati "plaćeni oglas" čisto zato da se narod podsjeti o čemu pričamo.

i mislim da je vrlo važno, kad damir završi, pročitati zahtjeve. nemamo mi puno zahtjeva, ne moramo sad u taj spisak uvrštavati sve one koji su nam padali napamet u zadnjih sedam dana, ali...

- ostavke, zbog moralne odgovornosti, iako moral, budući da je skup nepisanih pravila i običaja, nije propisan aktima, već je nešto čime treba da se vodi svaki građanin ovoga grada, a posebno oni koji su od tih građana dobili vlast, ubijeđeni, izgleda, da vlast nosi samo privilegije, a ne i odgovornost
- hitno rješavanje problema maloljetničke delikvencije, ali i kriminala uopšteno - da nam se ne nabraja koliko maloljetnih, a koliko punoljetnih ubica hoda gradom, već da se isti pošalju u zatvor, na resocijalizaciju i prevaspitanje - uz vraćanje ovlasti policiji
- iznalaženje sistema prevencije nasilja, uz pomoć socijalnih radnika, psihologa i pedagoga koji bi vladu mogli uputiti na pravo rješenje problema, jer nije rješenje samo uhapsiti sve koji su već počinili ubistvo, nego i spriječiti nova ubistva

(ja sam za to da se uz vraćanje ovlasti policiji vrati i sistem community policinga - svakoj mahali svoj drot, ali o tome još treba glasati, a nemamo baš vremena :D )
anakadabra

Post by anakadabra »

a evo nam i snijega :(
Vertex_bh

Post by Vertex_bh »

Hladno jutros pravo !
Ako nista drugo, danas cemo doci mi, oni koji ce biti ubaceni da prave belaje i policajci sa kamerama :D

Posto sam i ja "senior citizen", moram vam reci da je i prosli put bilo najmanje 4-5 malo starijih "cika" koji su se setkali medju rajom i slikali.
No fear, ljudi rade svoj posao, niko od nas nece ni praviti belaje, ovo je mirni prosvjed. Kao sto je neko vec napisao, ako vidite da neko "divlja" pogledajte ima li tih "cika" u blizini i skrenite im paznju pa neka ih barem slikaju.

Sretno i ne nasjedajte na provokacije. :bih:
4more

Post by 4more »

Jos parola

"Ko ce nahraniti tolike guzonje"
"Ukidajte se : manje funkcija, vise posla"
"Sanjin sanja bolje Sarajevo"
"Vrlo bitno - Evropa pod hitno!"
"Europo, ulazimo - Pameti, dolazimo"
"Ostati ovdje - kod kuce u Evropi"
"Semiha, ko te ... manipulira"

Sretno i pamet u glavu!
Skyfox

Post by Skyfox »

skojotovski wrote:"DAS IST WALTER" !

"RULJA PLACA POREZE"

"NEMOJTE GAĐATI, ONI JEDVA ČEKAJU"

"SEMIHA NE BIH TI NI NIKLOVANIH ORAHA IZ RUKE"

"VIKENDICE NA PLANINAMA = DOM ZA MALOLJETNE DELIKVENTE"

"BOLJE MI JE U ZATVORU, IMA CAK TRI OBROKA" !!!!!!!

"PREMIJERU, DECERTIFICIRANI - NE DETERFICIRANI" !

"GLUPI FRIZ + DEBELA NOGA = GRADONACELNICA GRADA MOGA" !

"FUNKCIJA JE I ODGOVORNOST"

"MANJE PRIVILEGIJA VISE ODGOVORNOSTI"

"SARAJEVO TUGO MOJA "(aludirajuci na Sarajevo ljubavi moja ... )

"SEMIHA, FOTELJA TI SE NJIIIIHA"

"TAAAJOO, BOJIM SE"

"SEMIHA JESI LI NAS PRIJAVILA"

za sada
poruke su jasne i glasne ali treba nam i neka slika koja ce biti zastitni znak ove revolucije/protesta, i onih koji ce uslijediti poslije!!!
Vertex_bh

Post by Vertex_bh »

nesvjesna wrote:
nego, meni je damirov govor skroz okej, mada mi se više sviđa revidirana verzija (braćo i sestre mene toliko podsjeća na reisa da me odmah glava zaboli)
Ha,ha... a mene na Biljanu Plavsic, onako "unjkavo", kroz nos ...
nesvjesna wrote: ali bilo bi zgodno prije toga pročitati "plaćeni oglas" čisto zato da se narod podsjeti o čemu pričamo.

Odlicno, sa malim pauzama da mi malo "zazvizdimo".
Treba iskoristiti njihovu glupost i nasmijati se tom tekstu !
Skyfox

Post by Skyfox »

pape wrote:
delightful wrote:Tekst za CNN:

This is the third in the series of protests against violence and corruption in Sarajevo since the 9th of February this year, sparked by the recent surge of juvenile crime in Sarajevo. The citizens of Sarajevo, fed up with the arrogance of the authorities, are demanding resignations from the Sarajevo Mayor and the Sarajevo Canton Prime Minister. After years of silence, the citizens of Sarajevo are starting to show their revolt and discontent with inefficient authorities that do not seem to be accountable to anyone, let alone to the people who elected them. The problem of juvenile crime is just one of many that Bosnia and Herzegovina is facing today, but it is the one that woke the battered spirit of a heroic city.
Divan tekst i ako prodje uz snimak na CNN-u, uradit cete veliku stvar.
Mislim da bi bilo dobro ne pisati parole licne prirode, o Semihinim nogama, frizuri i slicno. Napisite parole kojima cete odaslati jasne poruke o svom nezadovoljstvu, ... neka ih bude i na engleskom.
Isto tako mislim da je rano za govore, ... vazno je napraviti buku, sto vecu buku.
super text za CNN
shuriken

Post by shuriken »

Skyfox wrote:
pape wrote:
delightful wrote:Tekst za CNN:

This is the third in the series of protests against violence and corruption in Sarajevo since the 9th of February this year, sparked by the recent surge of juvenile crime in Sarajevo. The citizens of Sarajevo, fed up with the arrogance of the authorities, are demanding resignations from the Sarajevo Mayor and the Sarajevo Canton Prime Minister. After years of silence, the citizens of Sarajevo are starting to show their revolt and discontent with inefficient authorities that do not seem to be accountable to anyone, let alone to the people who elected them. The problem of juvenile crime is just one of many that Bosnia and Herzegovina is facing today, but it is the one that woke the battered spirit of a heroic city.
Divan tekst i ako prodje uz snimak na CNN-u, uradit cete veliku stvar.
Mislim da bi bilo dobro ne pisati parole licne prirode, o Semihinim nogama, frizuri i slicno. Napisite parole kojima cete odaslati jasne poruke o svom nezadovoljstvu, ... neka ih bude i na engleskom.
Isto tako mislim da je rano za govore, ... vazno je napraviti buku, sto vecu buku.
super text za CNN
jebo CNN
dosta nas je vala bilo na CNNu, i previse
neka Danske i Pakistana
mi se drzimo nasih medija
Vertex_bh

Post by Vertex_bh »

Mislim da se svi slazemo da ne treba ta "debela noga".
Skyfox

Post by Skyfox »

shuriken wrote:jebo CNN
dosta nas je vala bilo na CNNu, i previse
neka Danske i Pakistana
mi se drzimo nasih medija
nebiti ogranicen, rasiriti vijest po cijelom svijetu!!!
nesvjesna

Post by nesvjesna »

nesvjesna wrote:i mislim da je vrlo važno, kad damir završi, pročitati zahtjeve. nemamo mi puno zahtjeva, ne moramo sad u taj spisak uvrštavati sve one koji su nam padali napamet u zadnjih sedam dana, ali...

- ostavke, zbog moralne odgovornosti, iako moral, budući da je skup nepisanih pravila i običaja, nije propisan aktima, već je nešto čime treba da se vodi svaki građanin ovoga grada, a posebno oni koji su od tih građana dobili vlast, ubijeđeni, izgleda, da vlast nosi samo privilegije, a ne i odgovornost
- hitno rješavanje problema maloljetničke delikvencije, ali i kriminala uopšteno - da nam se ne nabraja koliko maloljetnih, a koliko punoljetnih ubica hoda gradom, već da se isti pošalju u zatvor, na resocijalizaciju i prevaspitanje - uz vraćanje ovlasti policiji
- iznalaženje sistema prevencije nasilja, uz pomoć socijalnih radnika, psihologa i pedagoga koji bi vladu mogli uputiti na pravo rješenje problema, jer nije rješenje samo uhapsiti sve koji su već počinili ubistvo, nego i spriječiti nova ubistva

(ja sam za to da se uz vraćanje ovlasti policiji vrati i sistem community policinga - svakoj mahali svoj drot, ali o tome još treba glasati, a nemamo baš vremena :D )

aaaaaa :-) mere li ovo ovako? jeste li za čitanje zahtjeva uopšte?
(osjećam se ignorisano :sad: )
DiplMach

Post by DiplMach »

suncica24 wrote:Bez prozivanja stranaka, ljudi, starih i novih nada, molim!
Svako od nas ima opciju u koju vjeruje. Ovo nije ni vrijeme ni mjesto da se dijelimo po opcijama. Ovo nije vrijeme i mjesto da jedni druge ubjedjujemo sta je ispravno i koja opcija je bolja. Ovo nije ni vrijeme ni mjesto da propagiramo opcije.
Ovo je vrijeme kada svim opcijama moramo reci da moraju raditi svoj posao, jer mi smo ti koji ih biraju i mi smo ti koji ih skidaju!
PS: Ukoliko budemo propagirali iti jednog covjeka ili iti jednu stranku, sigurna sam da nas slijedeci put nece biti, jer ljudi jednostavno nece doci (prva ja)!
OVO NIJE POLITICKI MITING, OVO SU DEMONSTRACIJE GRADJANSKE SVIJESTI!

OVO JE GOVOR!!!!
shuriken

Post by shuriken »

ja mislim da oni ne smiju dati ostavke
jer im njihove stranke nece to nikad dati
jer bi to znacilo da se u cijeloj zemlji na svim nivoima
uvodi nesto nezamislivo: odgovornost

a vjeruj mi, vise se boje svojih stranki nego nas
mi ih mozemo uvrijedit i ponizit
a njihove stranke ih mogu dozivotno ostavit bez posla
osvecivat se i na njihovim familijama
mozda i uklonit u saobracajnoj nesreci

za ostavke nas treba biti bar 100 000 iz cijele zemlje

je li to moguce zakotrljat, to je pitanje
alica.k

Post by alica.k »

nesvjesna wrote:
nesvjesna wrote:i mislim da je vrlo važno, kad damir završi, pročitati zahtjeve. nemamo mi puno zahtjeva, ne moramo sad u taj spisak uvrštavati sve one koji su nam padali napamet u zadnjih sedam dana, ali...

aaaaaa :-) mere li ovo ovako? jeste li za čitanje zahtjeva uopšte?
(osjećam se ignorisano :sad: )

meni to super. i da, treba prioctati onaj "oglas", jer mozda ima ljudi koji ne znaju za to, pa da ih obavijestim akako fino misle o nama.
tetakk

Post by tetakk »

Svaka vam cast :).
Dolazim...
alica.k

Post by alica.k »

DiplMach wrote:
Svako od nas ima opciju u koju vjeruje. Ovo nije ni vrijeme ni mjesto da se dijelimo po opcijama. Ovo nije vrijeme i mjesto da jedni druge ubjedjujemo sta je ispravno i koja opcija je bolja. Ovo nije ni vrijeme ni mjesto da propagiramo opcije.
Ovo je vrijeme kada svim opcijama moramo reci da moraju raditi svoj posao, jer mi smo ti koji ih biraju i mi smo ti koji ih skidaju!
PS: Ukoliko budemo propagirali iti jednog covjeka ili iti jednu stranku, sigurna sam da nas slijedeci put nece biti, jer ljudi jednostavno nece doci (prva ja)!

OVO JE GOVOR!!!!
jap
nesvjesna

Post by nesvjesna »

alica.k wrote:
DiplMach wrote:

OVO JE GOVOR!!!!
jap
samo bez PS dijela :D

i, možda, ubaciti između prve i druge rečenice "Oni žele da vjeruju da smo mi ovdje za račun neke stranke. Oni žele da vjeruju da nas plaćaju da promoviramo neku određenu opciju."
vjesticanametli

Post by vjesticanametli »

dobro jutro svima. vrijeme je da smjelo kazemo istinu :)
hitno nam treba isprintat govor i zahtjeve i jos hitnije potreban produzni kabal i pitati jolie koliko dug i molim vas bez zezanja.
neshto

Post by neshto »

nije mi jasno zašto se ovo održava pred katedralom, još samo treba neki maloumnik tamo neki incident da napravi i eto ti još većeg sranja... tamo nit imaš kome prkositi niti ometati u "radu"...

a zna li iko šta se desilo sa direktorom škole koji je u srijedu pustio učenike? mislim da je učiteljska bila u pitanju...
koliko sam mogao čuti rekli su da će biti sankcioniran i ne bi me čudilo da ga lopovska gamad ne načepi...
čovjeku treba kapu skinuti i ukoliko je kažnjen na bilo koji način tu također treba reagirati!
luciferino

Post by luciferino »

Dobro jutro svima!
Drago mi je vidjeti ovoliki entuzijazam i definitivno dolazim.

I neka CNN-a. Iz nekog razloga vjerujem da im istina i slike koje obiđu svijet mogu najviše nauditi. Što se spominjanja imena tiče, mislim da treba izbjegavati imena koliko je to moguće. Oni samo žele krivca na kojeg će sve svaliti. Neka organizator bude narod, masa kojoj ne mogu pripisati bilo kakve stranačke i nacionalne atribute. Dosta su nas plašili babarogama.
don vito

Post by don vito »

Evo jedan konkretan zahtjev:
Da utvrde koliko je kostalo objavljivanje onog sramotnog oglasa i da se insistira da ga plate iz vlastitog dzepa umjesto iz budzeta. To je mali simbolicni zahtjev ali izuzetno bitan kako bi se najzad uspostavila odgovornost politicara prema budzetskim sredstvima, ako vec nemaju odgovornosti prema vlastitom narodu kojeg vrijedjaju ovakvim pamfletima.
alica.k

Post by alica.k »

e aj mislim da se vecina nas slaze oko svega, ali

SAD NAM HITNO TREBA GOVOR
I PRODUZNI KABAL.

de da to na brzinu rijesimo
vjesticanametli

Post by vjesticanametli »

homo_sapiens wrote:
Legolas wrote:Pomenuti upropaštene fabrike i druge užase. Pozvati sindikate, pozvati studente da izlože svoje zahtjeve.... svi da stanu u red spasenja života dostojnog čovjeka i koliko toliko zdravog društva za našu djecu u budućnosti.

I, da ja sam spreman govoriti.
gdje je ova osoba da se doda na mailing listu ako vec nije
LEGOLANDEEEEEEEEEEEhiti vamo :D
alica.k

Post by alica.k »

vjesticanametli wrote:
homo_sapiens wrote:
Legolas wrote:Pomenuti upropaštene fabrike i druge užase. Pozvati sindikate, pozvati studente da izlože svoje zahtjeve.... svi da stanu u red spasenja života dostojnog čovjeka i koliko toliko zdravog društva za našu djecu u budućnosti.

I, da ja sam spreman govoriti.
gdje je ova osoba da se doda na mailing listu ako vec nije
LEGOLANDEEEEEEEEEEEhiti vamo :D
on je htio da spominje danisa tanovica i to pa su ga odma usutkali
Legolas

Post by Legolas »

Ovo je vrijeme kada svim opcijama moramo reci da moraju raditi svoj posao
Kako ne shvataš da te KREATURE ne mogu to raditi - oni su organski srasli sa mafijom i profiterima. Oni NEĆE raditi drugačije. Oni moraju pasti. Ako se kani nešto promijeniti MORAJU se podržavati svježe alternativne političke snage u povoju. Mora se dati ljudima nešto - posljednja slamka za koju će se uhvatiti. Dajtew ljudi, nije ovo Fraqncuska nije ovo zapad. Imamo posla sa gamadi koju treba rušiti. Stvari se moraju iz korijena mijenjati. Treba tražiti prijevremene izbore u cijeloj državi. Osim toga, trenutno vladajuća lopovska žgadije neće odstupiti, pa trubili mi i pjevali svaki dan po ulici. A bez konkretnih zahtjeva i parolama "neka svako radi svoj posao" em će se gubiti podrška građana, em se kretenima ide na ruku, jer će zamazivati oči javnosti nekim konferencijama i time kako su ko fol nešto napravili - a nisu. Jebiga, ako nešto kaniš promjeniti, potrebne su ti i "face" i intelektualci itd, itd... a ta mlakost je samo još jedna nula.
Post Reply