Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
AmirF wrote:Pritisak u odredjenoj mjeri moze biti pozitivan ali kad predje odredjenu granicu postaje problem. Mislim da ovaj pritisak samo skodi ekipi sada.
Sve je to ok, ali o pritisku treba razmišljati kao o konstanti. Ja simpatišem recimo i Arsenal pomalo i kod njih nije smak svijeta ako se ne osvoji trofej, bitno je odgajati mlade igrače i igrati lijepo. U Madridu je uvijek pritisak da se bude najbolji i da se igra najbolje, i zato se dovode igrači za koje se misli da to mogu izdržati, a oni koji odrastu u klubu razumiju njegovu veličinu.
Dobra pobjeda da se vrati samopouzdanje Malo me je iznervirao onaj promašaj CR, poslije kojeg je Villareal prišao na 3-2
Odbrana Villareala je bila kritična, pogotovo kada je uveden Pires umjesto Marcana (katastrofalan potez), samo u drugom poluvremenu su mogli cenera primiti Tako da se ne može baš ova utakmica uzeti za neku mjeru kako će biti protiv Lyona koji će igrati mnogo drugačiju igru.
AmirF wrote:Pritisak u odredjenoj mjeri moze biti pozitivan ali kad predje odredjenu granicu postaje problem. Mislim da ovaj pritisak samo skodi ekipi sada.
Sve je to ok, ali o pritisku treba razmišljati kao o konstanti. Ja simpatišem recimo i Arsenal pomalo i kod njih nije smak svijeta ako se ne osvoji trofej, bitno je odgajati mlade igrače i igrati lijepo. U Madridu je uvijek pritisak da se bude najbolji i da se igra najbolje, i zato se dovode igrači za koje se misli da to mogu izdržati, a oni koji odrastu u klubu razumiju njegovu veličinu.
Dobra pobjeda da se vrati samopouzdanje Malo me je iznervirao onaj promašaj CR, poslije kojeg je Villareal prišao na 3-2
Odbrana Villareala je bila kritična, pogotovo kada je uveden Pires umjesto Marcana (katastrofalan potez), samo u drugom poluvremenu su mogli cenera primiti Tako da se ne može baš ova utakmica uzeti za neku mjeru kako će biti protiv Lyona koji će igrati mnogo drugačiju igru.
Izvinjavam se na off-u, i kaznicu sam sebe opomenom ako treba , ali ovo ne mogu preshutiti - najiskrenije se nadam da ce Wenger radi ovog stava dobiti otkaz na kraju sezone ukoliko ne ovoji ili Premiership ili Ligu prvaka.
Izvinjavam se na off-u, i kaznicu sam sebe opomenom ako treba , ali ovo ne mogu preshutiti - najiskrenije se nadam da ce Wenger radi ovog stava dobiti otkaz na kraju sezone ukoliko ne ovoji ili Premiership ili Ligu prvaka.
Bureche -opomena
Sad nastavite
Ma ne vjerujem da će dobiti otkaz, ako sam ne ode. Najbolje bi bilo da mu nametnu nekog sportskog direktora koji bi imao ovlasti da dovodi pojačanja.
Inače, Wenger sve češće pokazuje taktičku nezrelost u velikim utakmicama, što mu se znalo desiti i u mlađim danima, ali sada skoro regularno Znači da u tom pogledu nazaduje kao trener, što je i jedan od razloga zašto ga ne želim na Bernabeu.
Čitam na jednom forumu, neki lik pita zašto treneri dolaze u Real Madrid ako znaju da će biti otpušteni nakon prvog neuspjeha Drugi lik mu odgovara: iz istog razloga iz kojeg bi velika većina muškaraca spavali sa Megan Fox kada bi im se ponudila, iako znaju da će sutra ujutru biti nogirani
Vidim kreativno se. Sto se tice Reala, nadam se da je Pelegirni, ali i ekipa, skontali sta za revans sa Lyonom. Jer iako visoka pobjeda, po meni, ako Lyon bude imao priliku za kontru kao Villareal kod drugog gola, e onda
Napad efikasan, dobro bilo je i nekih 100 % situacija pred golom Villareala koje se nisu iskoristile, ali i 6 je puno, tako da ne treba biti corava macka
Ma ja, ima taj zakon u nekim zemljama EU, znam da nisu imali ni u Njemačkoj. U nekim zemljama možeš, ako platiš određenu kaznu.
A ne znam ima li za kupiti, to su više onako "prisilni" dresovi
AmirF wrote:Sinoc Chelsea ne bi tako stabilna k'o sto sam mislio. A Barca protiv Stutgarta bi jos gora
Cini mi se da, ako uspijemo izbaciti Lyona, imamo realne sanse da osvojimo CL.
Dobro si ti ovo napisao, bas kao pravi simpatizer Reala ..
Sinoc Chelsea ne tako stabilan, Barca sa Stutgartom jos gora a nigdje komentara igre Reala protiv Lyona. Bice da je Real odigrao vrhunski ali lopta nije htjela u go ..
Mislim da bi imali dobre šanse ako prođu Lyon, ne zato što su ostali slabi, nego zato što bi pao jedan veliki psihološki teret i peh I Španija je imala problem četvrtfinala, kad se nekako izvukla na penale, pao je taj teret i prošetali su se do titule
ultima_palabra wrote:Mislim da bi imali dobre šanse ako prođu Lyon, ne zato što su ostali slabi, nego zato što bi pao jedan veliki psihološki teret i peh I Španija je imala problem četvrtfinala, kad se nekako izvukla na penale, pao je taj teret i prošetali su se do titule
ma ja sam siguran ako real prodje lyona finaleje sigurno 100%...uvjeren sam u to..
lyon i stutgart su dokaz da nema vise slabih ekipa u ovoj fazi takmicenja,mislim da je real potcijenio oslabljeni u odnosu na prosle godine lyon, i to mu se osvetilo....
a i postoje ekipe koje ti ne leze al nikako,to je ja mislim lyon realu...godinama
Plavih_11 wrote:
Dobro si ti ovo napisao, bas kao pravi simpatizer Reala ..
Ko kaze da nisam?
Plavih_11 wrote:
Sinoc Chelsea ne tako stabilan, Barca sa Stutgartom jos gora a nigdje komentara igre Reala protiv Lyona. Bice da je Real odigrao vrhunski ali lopta nije htjela u go ..
eheee pukla je petarda.....forma s edigla 100%..iguain 2x,kaka,ronaldo i raul..
eh eto prvi smo pa makar na malo..)al abd uskoro cemo mi biti prvi ono pravo
Ma utakmica se odvijala onako kako smo htjeli, gol na vrijeme i onda ubitačne kontre Osjeti se panika u protivničkim redovima kada Cristiano, Kaka i Higuain krenu jurišati prema golu Ipak protiv Lyona će biti skroz druga utakmica, a Sevilla će biti pravi test.
Umalo da bude egal na tabeli, svaka čast Malagi na otporu
ma ja protiv lyona ce bit potpuno drugacija situacija..oni ce s evjerovatno branit od pocetka...al uvalicemo im valjda 2 komada makar....bgm umal da malaga pomogne..a sto se tice sevilje da vidimo koliko su jaki sad...u formi su pravoj samo da se to produzi...mene strah nekih povreda pred lyon....
Dobar rezultat, iako je nam je odbrana ispod svake kritike, narocito u prvih 45 minuta. To sto su Teneriffe sinoc promasili, Lyon sigurno nece.
Cini mi se da Pellegrini jos uvijek nije izbalansirao tim kako treba. Kada nam je efikasan napad, kao sinoc, onda imamo velikih propusta u odbrani koje losiji timovi, kao Teneriffe, ne znaju iskoristiti. S druge strane, kada smo defenzivni, kao protiv Lyona, onda nam je napad katastrofalan. Pelegrini mora vrlo brzo pronaci recept "stabilna odbrana - efikasan napad" inace nam se ne pise dobro u kupu.
Mislim da se namjerno prepustila sredina Tenerifama, kako bi se lakše dolazilo do kontranapada. Jbg, imamo takvu trojicu igrača naprijed da se mora igrati na njihovu najveću vrlinu (brzinu). U toj situaciji mislim da je odbrana solidno odigrala.
ultima_palabra wrote:Mislim da se namjerno prepustila sredina Tenerifama, kako bi se lakše dolazilo do kontranapada. Jbg, imamo takvu trojicu igrača naprijed da se mora igrati na njihovu najveću vrlinu (brzinu). U toj situaciji mislim da je odbrana solidno odigrala.
Ta taktika je bila ocigledna u drugom poluvremenu, ali nikako prije nego sto smo poveli. Ono sto mene plasi su sanse kuje su Teneriffe imali u nasem sesnaestercu. Dopuste li se slicne sanse Lyonu, izbacice nas.
Koliko znam, Benz je imao nekih problema sa bruhom, možda ima veze s tim Danas je počeo trčati, ali nije na listi za Sevillu, kao ni Drenthe. Dobro je što je reprezentativna pauza prošla bez povreda.
Sevilla dolazi bez Renata, Romarica i Fabiana, ali oni su uvijek nezgodan protivnik. Negredo će sigurno biti nabrijan za dokazivanje, dok je Kanoute van forme, ali uvijek opasan.
Ima prijenos na mreži, subota u 10, dok Barca gostuje Almeriji u 8.
ultima_palabra wrote:Koliko znam, Benz je imao nekih problema sa bruhom, možda ima veze s tim Danas je počeo trčati, ali nije na listi za Sevillu, kao ni Drenthe. Dobro je što je reprezentativna pauza prošla bez povreda.
Sevilla dolazi bez Renata, Romarica i Fabiana, ali oni su uvijek nezgodan protivnik. Negredo će sigurno biti nabrijan za dokazivanje, dok je Kanoute van forme, ali uvijek opasan.
Ima prijenos na mreži, subota u 10, dok Barca gostuje Almeriji u 8.
ja sam cito da ovo za benzemu nije sigurno hocel igrat znaci mozda i hoce...ma sevilja je uvijek opasna ko god da im fali...sad imaju motiv vise dokazat se protiv najskupljeg tima i medju 2-3 najbolja tima....
ee samo pitanje jedno:nesto se ne sjecam iguain potpiso novi ugovor jer vidim ovi divljaci iz man city sve vise i vise zatezu nude se...pa da ne bi otiso bezveze....dobar je on meni igrac pravo??!!!