Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#1401 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

AmirF wrote:Pritisak u odredjenoj mjeri moze biti pozitivan ali kad predje odredjenu granicu postaje problem. Mislim da ovaj pritisak samo skodi ekipi sada.
Sve je to ok, ali o pritisku treba razmišljati kao o konstanti. Ja simpatišem recimo i Arsenal pomalo i kod njih nije smak svijeta ako se ne osvoji trofej, bitno je odgajati mlade igrače i igrati lijepo. U Madridu je uvijek pritisak da se bude najbolji i da se igra najbolje, i zato se dovode igrači za koje se misli da to mogu izdržati, a oni koji odrastu u klubu razumiju njegovu veličinu.
Dobra pobjeda da se vrati samopouzdanje :thumbup: Malo me je iznervirao onaj promašaj CR, poslije kojeg je Villareal prišao na 3-2 :x
Odbrana Villareala je bila kritična, pogotovo kada je uveden Pires umjesto Marcana (katastrofalan potez), samo u drugom poluvremenu su mogli cenera primiti :-) Tako da se ne može baš ova utakmica uzeti za neku mjeru kako će biti protiv Lyona koji će igrati mnogo drugačiju igru.
burek_in_space

#1402 Re: Real Madrid C.F.

Post by burek_in_space »

ultima_palabra wrote:
AmirF wrote:Pritisak u odredjenoj mjeri moze biti pozitivan ali kad predje odredjenu granicu postaje problem. Mislim da ovaj pritisak samo skodi ekipi sada.
Sve je to ok, ali o pritisku treba razmišljati kao o konstanti. Ja simpatišem recimo i Arsenal pomalo i kod njih nije smak svijeta ako se ne osvoji trofej, bitno je odgajati mlade igrače i igrati lijepo. U Madridu je uvijek pritisak da se bude najbolji i da se igra najbolje, i zato se dovode igrači za koje se misli da to mogu izdržati, a oni koji odrastu u klubu razumiju njegovu veličinu.
Dobra pobjeda da se vrati samopouzdanje :thumbup: Malo me je iznervirao onaj promašaj CR, poslije kojeg je Villareal prišao na 3-2 :x
Odbrana Villareala je bila kritična, pogotovo kada je uveden Pires umjesto Marcana (katastrofalan potez), samo u drugom poluvremenu su mogli cenera primiti :-) Tako da se ne može baš ova utakmica uzeti za neku mjeru kako će biti protiv Lyona koji će igrati mnogo drugačiju igru.
Izvinjavam se na off-u, i kaznicu sam sebe opomenom ako treba :D , ali ovo ne mogu preshutiti - najiskrenije se nadam da ce Wenger radi ovog stava dobiti otkaz na kraju sezone ukoliko ne ovoji ili Premiership ili Ligu prvaka.

Bureche -opomena :!:

Sad nastavite :sax:
ultima_palabra

#1403 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

burek_in_space wrote:
ultima_palabra wrote:
Izvinjavam se na off-u, i kaznicu sam sebe opomenom ako treba :D , ali ovo ne mogu preshutiti - najiskrenije se nadam da ce Wenger radi ovog stava dobiti otkaz na kraju sezone ukoliko ne ovoji ili Premiership ili Ligu prvaka.

Bureche -opomena :!:

Sad nastavite :sax:
:P
Ma ne vjerujem da će dobiti otkaz, ako sam ne ode. Najbolje bi bilo da mu nametnu nekog sportskog direktora koji bi imao ovlasti da dovodi pojačanja.
Inače, Wenger sve češće pokazuje taktičku nezrelost u velikim utakmicama, što mu se znalo desiti i u mlađim danima, ali sada skoro regularno :!: Znači da u tom pogledu nazaduje kao trener, što je i jedan od razloga zašto ga ne želim na Bernabeu.
Čitam na jednom forumu, neki lik pita zašto treneri dolaze u Real Madrid ako znaju da će biti otpušteni nakon prvog neuspjeha :) Drugi lik mu odgovara: iz istog razloga iz kojeg bi velika većina muškaraca spavali sa Megan Fox kada bi im se ponudila, iako znaju da će sutra ujutru biti nogirani :lol: :dance:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1404 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

Vidim kreativno se. Sto se tice Reala, nadam se da je Pelegirni, ali i ekipa, skontali sta za revans sa Lyonom. Jer iako visoka pobjeda, po meni, ako Lyon bude imao priliku za kontru kao Villareal kod drugog gola, e onda :-)
Napad efikasan, dobro bilo je i nekih 100 % situacija pred golom Villareala koje se nisu iskoristile, ali i 6 je puno, tako da ne treba biti corava macka 8-)
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/04/2015 10:19, edited 2 times in total.
ultima_palabra

#1407 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Ma ja, ima taj zakon u nekim zemljama EU, znam da nisu imali ni u Njemačkoj. U nekim zemljama možeš, ako platiš određenu kaznu.
A ne znam ima li za kupiti, to su više onako "prisilni" dresovi :D
AmirF

#1408 Re: Real Madrid C.F.

Post by AmirF »

Sinoc Chelsea ne bi tako stabilna k'o sto sam mislio. A Barca protiv Stutgarta bi jos gora :-D

Cini mi se da, ako uspijemo izbaciti Lyona, imamo realne sanse da osvojimo CL.
Charuga
Globalni moderator

#1409 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

AmirF wrote:Sinoc Chelsea ne bi tako stabilna k'o sto sam mislio. A Barca protiv Stutgarta bi jos gora :-D

Cini mi se da, ako uspijemo izbaciti Lyona, imamo realne sanse da osvojimo CL.
Dobro si ti ovo napisao, bas kao pravi simpatizer Reala .. 8-)

Sinoc Chelsea ne tako stabilan, Barca sa Stutgartom jos gora a nigdje komentara igre Reala protiv Lyona. Bice da je Real odigrao vrhunski ali lopta nije htjela u go .. :D
ultima_palabra

#1410 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Mislim da bi imali dobre šanse ako prođu Lyon, ne zato što su ostali slabi, nego zato što bi pao jedan veliki psihološki teret i peh :) I Španija je imala problem četvrtfinala, kad se nekako izvukla na penale, pao je taj teret i prošetali su se do titule 8-)
kory

#1411 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

ultima_palabra wrote:Mislim da bi imali dobre šanse ako prođu Lyon, ne zato što su ostali slabi, nego zato što bi pao jedan veliki psihološki teret i peh :) I Španija je imala problem četvrtfinala, kad se nekako izvukla na penale, pao je taj teret i prošetali su se do titule 8-)
ma ja sam siguran ako real prodje lyona finaleje sigurno 100%...uvjeren sam u to.. :D
veljaca

#1412 Re: Real Madrid C.F.

Post by veljaca »

AKO
sumirprimus

#1413 Re: Real Madrid C.F.

Post by sumirprimus »

lyon i stutgart su dokaz da nema vise slabih ekipa u ovoj fazi takmicenja,mislim da je real potcijenio oslabljeni u odnosu na prosle godine lyon, i to mu se osvetilo....
a i postoje ekipe koje ti ne leze al nikako,to je ja mislim lyon realu...godinama :)
AmirF

#1414 Re: Real Madrid C.F.

Post by AmirF »

Plavih_11 wrote: Dobro si ti ovo napisao, bas kao pravi simpatizer Reala .. 8-)
Ko kaze da nisam? :-D
Plavih_11 wrote: Sinoc Chelsea ne tako stabilan, Barca sa Stutgartom jos gora a nigdje komentara igre Reala protiv Lyona. Bice da je Real odigrao vrhunski ali lopta nije htjela u go .. :D
To nije bila tema ove emisije. 8-)
AmirF

#1415 Re: Real Madrid C.F.

Post by AmirF »

sumirprimus wrote:... mislim da je real potcijenio oslabljeni u odnosu na prosle godine lyon, i to mu se osvetilo....

...a i postoje ekipe koje ti ne leze al nikako,...
Sumnjam de je Real potcijenio Lyona, zadnja dva gostovanja su bila dva poraza. Prije ovo drugo.
kory

#1416 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

eheee pukla je petarda.....forma s edigla 100%..iguain 2x,kaka,ronaldo i raul..
eh eto prvi smo pa makar na malo..;))al abd uskoro cemo mi biti prvi ono pravo
ultima_palabra

#1417 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Ma utakmica se odvijala onako kako smo htjeli, gol na vrijeme i onda ubitačne kontre :-D Osjeti se panika u protivničkim redovima kada Cristiano, Kaka i Higuain krenu jurišati prema golu :dance: Ipak protiv Lyona će biti skroz druga utakmica, a Sevilla će biti pravi test.
Umalo da bude egal na tabeli, svaka čast Malagi na otporu :D
kory

#1418 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

ma ja protiv lyona ce bit potpuno drugacija situacija..oni ce s evjerovatno branit od pocetka...al uvalicemo im valjda 2 komada makar....bgm umal da malaga pomogne..a sto se tice sevilje da vidimo koliko su jaki sad...u formi su pravoj samo da se to produzi...mene strah nekih povreda pred lyon....
AmirF

#1419 Re: Real Madrid C.F.

Post by AmirF »

Dobar rezultat, iako je nam je odbrana ispod svake kritike, narocito u prvih 45 minuta. To sto su Teneriffe sinoc promasili, Lyon sigurno nece.

Cini mi se da Pellegrini jos uvijek nije izbalansirao tim kako treba. Kada nam je efikasan napad, kao sinoc, onda imamo velikih propusta u odbrani koje losiji timovi, kao Teneriffe, ne znaju iskoristiti. S druge strane, kada smo defenzivni, kao protiv Lyona, onda nam je napad katastrofalan. Pelegrini mora vrlo brzo pronaci recept "stabilna odbrana - efikasan napad" inace nam se ne pise dobro u kupu.
ultima_palabra

#1420 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Mislim da se namjerno prepustila sredina Tenerifama, kako bi se lakše dolazilo do kontranapada. Jbg, imamo takvu trojicu igrača naprijed da se mora igrati na njihovu najveću vrlinu (brzinu). U toj situaciji mislim da je odbrana solidno odigrala.
AmirF

#1421 Re: Real Madrid C.F.

Post by AmirF »

ultima_palabra wrote:Mislim da se namjerno prepustila sredina Tenerifama, kako bi se lakše dolazilo do kontranapada. Jbg, imamo takvu trojicu igrača naprijed da se mora igrati na njihovu najveću vrlinu (brzinu). U toj situaciji mislim da je odbrana solidno odigrala.
Ta taktika je bila ocigledna u drugom poluvremenu, ali nikako prije nego sto smo poveli. Ono sto mene plasi su sanse kuje su Teneriffe imali u nasem sesnaestercu. Dopuste li se slicne sanse Lyonu, izbacice nas.
adcor

#1422 Re: Real Madrid C.F.

Post by adcor »

sta mu radi ovo :mrgreen:
kory

#1423 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

adcor wrote:sta mu radi ovo :mrgreen:
hhehee veze mu cvor??????
ultima_palabra

#1424 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Koliko znam, Benz je imao nekih problema sa bruhom, možda ima veze s tim :D Danas je počeo trčati, ali nije na listi za Sevillu, kao ni Drenthe. Dobro je što je reprezentativna pauza prošla bez povreda.
Sevilla dolazi bez Renata, Romarica i Fabiana, ali oni su uvijek nezgodan protivnik. Negredo će sigurno biti nabrijan za dokazivanje, dok je Kanoute van forme, ali uvijek opasan.
Ima prijenos na mreži, subota u 10, dok Barca gostuje Almeriji u 8.
kory

#1425 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

ultima_palabra wrote:Koliko znam, Benz je imao nekih problema sa bruhom, možda ima veze s tim :D Danas je počeo trčati, ali nije na listi za Sevillu, kao ni Drenthe. Dobro je što je reprezentativna pauza prošla bez povreda.
Sevilla dolazi bez Renata, Romarica i Fabiana, ali oni su uvijek nezgodan protivnik. Negredo će sigurno biti nabrijan za dokazivanje, dok je Kanoute van forme, ali uvijek opasan.
Ima prijenos na mreži, subota u 10, dok Barca gostuje Almeriji u 8.
ja sam cito da ovo za benzemu nije sigurno hocel igrat znaci mozda i hoce...ma sevilja je uvijek opasna ko god da im fali...sad imaju motiv vise dokazat se protiv najskupljeg tima i medju 2-3 najbolja tima....
ee samo pitanje jedno:nesto se ne sjecam iguain potpiso novi ugovor jer vidim ovi divljaci iz man city sve vise i vise zatezu nude se...pa da ne bi otiso bezveze....dobar je on meni igrac pravo??!!!
Post Reply