Dobro je sto si se potrudio za razliku od pojedinaca ali opet nisi pogodio sustinu.Pitanje je bilo razlika ukusa ljesnika turskog i talijanskog a ne sve vrste.DaffyDuck wrote:Podrazumijeva se lementarno opšte obrazovanje... Al vidim da ti neke nedostaje, ne bi mi mrsko, nije sramota ne znat, nego ne pitat.i agree wrote:Jah,eto vi ste profesionalci, ali u pisanju gluposti jedino.
U vasim raspravama nikad ni jedan argument potkrijepljen textom nisam vidio nego se sva prica bazira na misljenju koje nema blage veze sa realnosti.Dokazite mi obadvojca razliku turskog i talijanskog ljesnika u ukusu.
Lijeska- Lješnjak - Sorte
ukupno: 24, aktivno: 23, neaktivno: 1
Barcelona
(Fertile de coutard)
Butler
Corabel
Cosford
(Cosforder zellernuss)
Crvenolisni lambert
(Rotblättrige lambret)
Daria
Daviana
Ennis
Gunslebert
Halski debeloplodni
(Hallesche riesennusss, hall's giant)
Istarski duguljasti
Istarski okrugli
Landeberška dugoplodna
Ludolfov
(Ludolph's zellernuss)
Merveille de bollwiller
Negret
Pauetet
Riccia di talanica
Rimski
(Römische zellernuss)
Segorbe
Tonda di giffoni
(Okrugli difonski)
Tonda gentile delle langh
(Tonda gentile piemontese, pijemontski)
Tonda gentile romana
(Rimski ukusni)
Torino h. 199
Za pregled svih sredstava zaštite bilja za biljnu vrstu Lijeska.
Calypso SC 480
Decis 100 EC
Fusilade forte
Laser
Mesurol WP 50
Reglone 200 SL
Signum
evo ti i ovdje objasnjenja nekih vrsta, sve sa slikama:
https://hr.madlovefarms.com/3292-variet ... -of-plants
Jel sad bolje?
Eurokrem, Nutella, Maza, Milka i ostali čokoladni namazi...
Moderator: anex
- i agree
#1401 Re: Eurokrem ili Nutella?
- i agree
#1402 Re: Eurokrem ili Nutella?
Kmecis po drugim temama a kad treba dokazat tu te nema kao ni vecine.Klasika,sve forumski mudraci.beni-bu-man wrote:ni ja ne mogu niti zelim imam pametnijeg posla nego da kmecim po forumu, valja platu zaraditikonektovan wrote:Ne mogu ti ja ništa dokazati....i agree wrote:Jah,eto vi ste profesionalci, ali u pisanju gluposti jedino.
U vasim raspravama nikad ni jedan argument potkrijepljen textom nisam vidio nego se sva prica bazira na misljenju koje nema blage veze sa realnosti.Dokazite mi obadvojca razliku turskog i talijanskog ljesnika u ukusu.
- MarlboroGold
#1403 Re: Eurokrem ili Nutella?
Ništa valja i menibeni-bu-man wrote: Beograd
- beni-bu-man
#1404 Re: Eurokrem ili Nutella?
kmeee kmeeei agree wrote: Kmecis po drugim temama a kad treba dokazat tu te nema kao ni vecine.Klasika,sve forumski mudraci.
- Hajvan
#1405 Re: Eurokrem ili Nutella?
i agree wrote: Dobro je sto si se potrudio za razliku od pojedinaca ali opet nisi pogodio sustinu.Pitanje je bilo razlika ukusa ljesnika turskog i talijanskog a ne sve vrste.
evo ja cu da odgovrim:
jednaka velicina ljesnjika vise garantuje ujednacen kvalitet okusa prilikom przenja.
dakle, cijenu sirovine dodatno poskupljuje i sortirtanje te odbacivanje nestadardiziranih jezgri ljesnjaka
ukoliko neko podneblje vise garantuje ujednacen kvalitet i velicinu jezgre, onda se njihov urod ljesnjaka vise preferira
- Dosadno mii
#1406 Re: Maza ili Nutella?
Maza of courseHajvan wrote:Dosadno mii wrote:Al sto turski ne bi bio bolji od talijanskog?
Promijenit naziv teme u “eurokrem ili Maza?”
to uopce ne mere bit’ dilema.
hint: please, check the subject title.
- bunk
#1407 Re: Eurokrem ili Nutella?
Ovaj sam neki dan probao,totalno vuce na eurokrem onaj stari prije sl.

- beni-bu-man
#1408 Re: Eurokrem ili Nutella?
gdje si uzeo ????bunk wrote:Ovaj sam neki dan probao,totalno vuce na eurokrem onaj stari prije sl.
- bunk
#1409 Re: Eurokrem ili Nutella?
Prijatelj ima rodbinu u Smederevu pa sam ga zamolio da mi kupi sad za vikend kad je isao kod nas ga jos ne distribuiraju
.
- beni-bu-man
#1410 Re: Eurokrem ili Nutella?
znam zato i pitambunk wrote:Prijatelj ima rodbinu u Smederevu pa sam ga zamolio da mi kupi sad za vikend kad je isao kod nas ga jos ne distribuiraju.
- GarfieldLover
#1411 Re: Eurokrem ili Nutella?
Sinoć napokon probali Mazu sa 30% lješnjaka. Dijete uzviknulo (nije vidio šta sam namazala) - Otkud nam kikiriki puter?!
Meni lično BAŠ preslatka. Moraću da probam tu sa 20%, za koju kažete da je malo manje slatka (ukusom)
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1412 Re: Eurokrem ili Nutella?
Ja sam definitivno za mazu 30 %, ovi crni namazi mi više dodadili, jednostavno došlo do prezasicenja. Nutkao, nutella, nutoka su ucinili svoje. Evo upravo zavrsi i sa mazom 20%, favorit no.1 ostala maza 30 % 
-
Nivelacija
#1413 Re: Eurokrem ili Nutella?
Ja sam zavrsio 20%, vrhunska, sad sam na 30%, bukvalno ljesnjake jedes
Ali meni vise pase od 20%
Ali meni vise pase od 20%
- i agree
#1414 Re: Eurokrem ili Nutella?
De ne vazi vise ziv biokonektovan wrote:Ja sam definitivno za mazu 30 %, ovi crni namazi mi više dodadili, jednostavno došlo do prezasicenja. Nutkao, nutella, nutoka su ucinili svoje. Evo upravo zavrsi i sa mazom 20%, favorit no.1 ostala maza 30 %
- konektovan
#1415 Re: Eurokrem ili Nutella?
i agree wrote:De ne vazi vise ziv biokonektovan wrote:Ja sam definitivno za mazu 30 %, ovi crni namazi mi više dodadili, jednostavno došlo do prezasicenja. Nutkao, nutella, nutoka su ucinili svoje. Evo upravo zavrsi i sa mazom 20%, favorit no.1 ostala maza 30 %
Mališa, obriši sline i idi igraj klisa..
- i agree
#1416 Re: Eurokrem ili Nutella?
konektovan wrote:i agree wrote:De ne vazi vise ziv biokonektovan wrote:Ja sam definitivno za mazu 30 %, ovi crni namazi mi više dodadili, jednostavno došlo do prezasicenja. Nutkao, nutella, nutoka su ucinili svoje. Evo upravo zavrsi i sa mazom 20%, favorit no.1 ostala maza 30 %
Mališa, obriši sline i idi igraj klisa..
Smoriša ohladi i ne pametuj vise ziv bio,peglas iz dana u dan o mazi ko da nekog zanima tvoje smaranje
- beni-bu-man
#1417 Re: Eurokrem ili Nutella?
ja jos nisam probao ovu s 20% same ruke lete ka 30%konektovan wrote:Ja sam definitivno za mazu 30 %, ovi crni namazi mi više dodadili, jednostavno došlo do prezasicenja. Nutkao, nutella, nutoka su ucinili svoje. Evo upravo zavrsi i sa mazom 20%, favorit no.1 ostala maza 30 %
- konektovan
#1418 Re: Eurokrem ili Nutella?
Iskreno, meni je 20 % okusom slicna nutkao ponajviše, a definitivno je manje slatka u odnosu na nutkao i nutelu, uglavnom to je ta liga.beni-bu-man wrote:ja jos nisam probao ovu s 20% same ruke lete ka 30%konektovan wrote:Ja sam definitivno za mazu 30 %, ovi crni namazi mi više dodadili, jednostavno došlo do prezasicenja. Nutkao, nutella, nutoka su ucinili svoje. Evo upravo zavrsi i sa mazom 20%, favorit no.1 ostala maza 30 %
- i agree
#1419 Re: Eurokrem ili Nutella?
de nam reci bogati kakva je tebi maza,bas me zanimakonektovan wrote:Iskreno, meni je 20 % okusom slicna nutkao ponajviše, a definitivno je manje slatka u odnosu na nutkao i nutelu, uglavnom to je ta liga.beni-bu-man wrote:ja jos nisam probao ovu s 20% same ruke lete ka 30%konektovan wrote:Ja sam definitivno za mazu 30 %, ovi crni namazi mi više dodadili, jednostavno došlo do prezasicenja. Nutkao, nutella, nutoka su ucinili svoje. Evo upravo zavrsi i sa mazom 20%, favorit no.1 ostala maza 30 %
- konektovan
#1420 Re: Eurokrem ili Nutella?
Sliniša, ako te smaram zaobidji postove, blokiraj, ignoriši, pišem na temi koja je o namazima i ne spamam za razliku od tebe. Napiši nam i ti nešto pametno, koji voliš namaz, zasto, zbog cega, podijeli iskustva?!i agree wrote:konektovan wrote:
Mališa, obriši sline i idi igraj klisa..![]()
![]()
Smoriša ohladi i ne pametuj vise ziv bio,peglas iz dana u dan o mazi ko da nekog zanima tvoje smaranje
- beni-bu-man
#1421 Re: Eurokrem ili Nutella?
sto ba smaras temu beze, jes tolko napaceni agree wrote: de nam reci bogati kakva je tebi maza,bas me zanima
- i agree
#1422 Re: Eurokrem ili Nutella?
Slabo ja inace znam napisat sta pametno,to prepustam tebi i slicnima a milina mi te citat iz dana u dan,kako ponavljas jedno te istokonektovan wrote:Sliniša, ako te smaram zaobidji postove, blokiraj, ignoriši, pišem na temi koja je o namazima i ne spamam za razliku od tebe. Napiši nam i ti nešto pametno, koji voliš namaz, zasto, zbog cega, podijeli iskustva?!i agree wrote:konektovan wrote:
Mališa, obriši sline i idi igraj klisa..![]()
![]()
- i agree
#1423 Re: Eurokrem ili Nutella?
Zar ti ne zarađujes pare decko,sto kmecis po temi bezze?beni-bu-man wrote:sto ba smaras temu beze, jes tolko napaceni agree wrote: de nam reci bogati kakva je tebi maza,bas me zanima
- konektovan
#1424 Re: Eurokrem ili Nutella?
Šta cu kad sam zarazen mazom, a nema joj lijeka... 
- Hajvan
#1425 Re: Eurokrem ili Nutella?
ko god je probao vise od jednom kikiriki puter, (osim malo bojom) Maza 30 ne moze ama ni podsjecati na isti.
Osim, ukoliko ti ‘testeri’ nisu sprzili nepca i nozdrve krokodilima, krekovim, kokainimaaaaaa
Osim, ukoliko ti ‘testeri’ nisu sprzili nepca i nozdrve krokodilima, krekovim, kokainimaaaaaa