N.K. Čelik Zenica

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
splend

#1401 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by splend »

Abdulah Ibraković preuzima novosadsku Vojvodinu?

Trener zeničkog Čelika, Abdulah Ibraković kandidat je za trenera novosadske Vojvodine saznaje SCsport.ba. Ibraković je nedavno prisustvovao utakmici posljednjeg kola između Vojvodine i Crvene zvezde u Novom Sadu, a navodno bi sutra trebao otputovati u Novi Sad na pregovore sa tamošnjim rukovodstvom.

Da ima bi moglo doći do ovog scenarija pokazalo se već ljetos kada je Čelik upravo preko Ibrakovića odigrao prijateljsku utakmicu u Novom Sadu. Inače, Vojvodina je nedavno ostala bez trenera jer je klupu napustio Zoran Milinković. Vojvodina je sezonu završila na trećem mjestu i igrala je finale Kupa Srbija i naredne sezone igrat će u Evropskoj ligi.

Ukoliko Ibraković napusti Zenicu najozbiljniji kandidati da ga zamijene su Marin Bloudek i Boris Gavran.

steta :(
ipak, kad je neko strucnjak u svom poslu, ne moze a da se ne primjeti.
smoki_choko

#1402 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by smoki_choko »

sad vojvodinu niko nece moci maket iz evropa lige :lol:
splend

#1403 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by splend »

dok neki pricaju i prave se pametni, treniraju klub u 99 ligi svijeta, neki lagano napreduju :mrgreen:
smoki_choko

#1404 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by smoki_choko »

da a neki su trenirali jeff united. kad ibrakovic dogura do velicine kluba jeff united onda se cujemo
splend

#1405 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by splend »

odkud ti da sam mislio na amara osima :mrgreen:
smoki_choko

#1406 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by smoki_choko »

a ti o zalizanom pricao, izvini :lol:
juventino-pravi

#1407 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by juventino-pravi »

smoki_choko wrote:da a neki su trenirali jeff united. kad ibrakovic dogura do velicine kluba jeff united onda se cujemo
Prvo da znas da se pise JEF a ne JEFF UNITED :)

A drugo kakva je to velicina kluba? Da nije babe bilo nebi ga ni balo preuzeo
samo_ti

#1408 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by samo_ti »

Volimo Čelik i oči nam se cakle , naša muda su veća od vaših.....aaaaaaaaaaaaaaa......haj` Ž :D
smoki_choko

#1409 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by smoki_choko »

juventino-pravi wrote:
smoki_choko wrote:da a neki su trenirali jeff united. kad ibrakovic dogura do velicine kluba jeff united onda se cujemo
Prvo da znas da se pise JEF a ne JEFF UNITED :)

A drugo kakva je to velicina kluba? Da nije babe bilo nebi ga ni balo preuzeo
e nek si me prosvijetlio jel jeff ili je jef. dzaba ibrakovic ostaje seljak
juventino-pravi

#1410 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by juventino-pravi »

smoki_choko wrote: e nek si me prosvijetlio jel jeff ili je jef. dzaba ibrakovic ostaje seljak
Kakve veze ima Ibrakovic sa ovime sto sam pisao?Usput ja nisam primjetio da je Ibrakovic ikad pljuvao prema publici, da je psovao majku, da se drzao za ku*ac i psovao publici kao babin al nebitno

Uopste nemam neko visoko misljenje o Ibrakovicu ...ali kad smo vec kod seljakluka mislim da se ponasa pristojnije od ovog gradskog sanera :)
ganjeta

#1411 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by ganjeta »

juventino-pravi wrote:
Uopste nemam neko visoko misljenje o Ibrakovicu ...ali kad smo vec kod seljakluka mislim da se ponasa pristojnije od ovog gradskog sanera :)
:lol:
Mojne zivota ti gluposti pisati,njemu ne daju maket :thumbup:
smoki_choko

#1412 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by smoki_choko »

juventino-pravi wrote:
smoki_choko wrote: e nek si me prosvijetlio jel jeff ili je jef. dzaba ibrakovic ostaje seljak
Kakve veze ima Ibrakovic sa ovime sto sam pisao?Usput ja nisam primjetio da je Ibrakovic ikad pljuvao prema publici, da je psovao majku, da se drzao za ku*ac i psovao publici kao babin al nebitno

pa ti si ocigledno slijep, izvini molim te. nisam znao da sa hendikepiranom osobom komuniciram na temi celik o njihovom treneru
Co0l

#1413 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Co0l »

Imate teme o Zelji pa tamo raspravljajte o seljakluku njegovog trenera.
Eborg

#1414 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

"Ugovori su istekli, Luki Bilobrku, Mehmedaliji Čoviću, Semjonu Miloševiću, Vedinu Musiću, Elvisu Sadikoviću i Eldinu Adiloviću. Ono što mogu kazati jeste da u ovom trenutku imamo 20 igrača pod ugovorom, sa posudbe se vraćaju Jasmin Smriko iz Viteza i Sanel Alić iz Gradine. Sigurno je da nam trebaju golman, jedan stoper i dva dobra vezna igrača, a pojedincima koji imaju ugovor sa našim klubom će biti ponuđeno da idu na posudbu. Naši ciljevi u narednoj sezoni su da ne idemo u dalju dubiozu i da svaki dinar bude kvalitetno iskorišten. Rezultatski se nadamo ponovo finalu Kupa i boljoj poziciji na tabeli", kazao je Šabić.

Pa produžite ugovor Bilobrku majmuni jedni, dečko je korektno obavljao svoj posao. Čović i Milošević su očajni stoperi ali nemamo love za bolje tako da treba staviti ili juniore ili im produžiti ugovore. Sadiković niđe veze, Musić je finu penzijicu primao preko svog jarana Šabića.

Adiloviću IDI MOLIM TE, želim ti od sveg srca dugi ugovor kakav poželiš ali negdje daleko, daleko, tipa Rusija, Kina, Iran ili Kazahstan.
Charuga
Globalni moderator

#1415 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Charuga »

Autor svakog sljedeceg posta koji ne bude vezan za NK Čelik otici ce na odmor u lijepi rudarski grad Banovice a sve to o trosku administracije ovog foruma. Uzivajte .. 8-)
ultima_palabra

#1416 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by ultima_palabra »

splend wrote:ipak, kad je neko strucnjak u svom poslu, ne moze a da se ne primjeti.
:lol: :thumbup:
sadmire

#1417 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by sadmire »

Izgleda da i sljedece sezone sa istim strucnim stabom i upravom idemo u borbu za opstanak!?
Eborg

#1418 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Nedavno je na jednom forumu neko iznio podatak da Čelikov ugovor o reprogramiranju dugova sa Poreskom upravom FBiH nalaže da se isplaćuju rate oko 100 000 KM mjesečno, tj. gotovo 2/3 budžeta ide samo na to. Ovo sve u narednih 9-10 godina.

To mi zvuči kao svemirska cifra koju niko ne može izdržati, koliko ima istine u ovome? :shock:
Eborg

#1419 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Nakon konačnog sastanka Odbora za hitnost Nogometnog kluba Čelik odlučeno je da Abdulah Ibraković i naredne sezone predvodi tim u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
Jedina stavka koja još nije riješena je pitanje finansija, ali kako su nam potvrdili iz kluba, to će biti riješeno do prozivke nogometaša, planirane za 27. juna na Bilinom polju.

Kada je u pitanju igrački kadar, ugovori su istekli Luki Bilobrku koji će kako stvari stoje u inostranstvo, te Eldinu Adiloviću, Vedinu Musiću, Elvisu Sadikoviću, Semjonu Miloševiću, Adinu Džafić i Mehmedaliji Čoviću. Od pomenutih stav kluba je da se jedino pregovara sa Čovićem, dok ostali mogu tražiti novu ekipu. Iz kluba je već otišao Fuad Salihović koji nije imao nijedan nastup za Čelik, dok je blizu odlaska Eldar Hasanović. On je najbliže povratku u Velež. Sa posudbe iz Viteza, koji je svojim golovima uveo u Prvu ligu Federacije BiH, vraća se mladi napadač Jasmin Smriko, te iz Gradine defanzivac Sanel Alić.

Što se tiče pojačanja, na Bilinom polju za SCsport.ba kazali su da im je potreban golman, stoper i dva vezna igrača. Jedno od pojačanja koje se spominje je i najbolji strijelac Veleža u prošloj sezoni i nesuđeni igrač Čelika Ševko Okić. Sa «rođenima» istekao mu je ugovor, a prema informacijama do kojih je došao naš portal za njegove usluge su još zainteresovani sarajevski klubovi Željezničar i Sarajevo.

Znači, FUJ, ne znam koji je od ovih pasusa gori!
samo_ti

#1420 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by samo_ti »

Sta se nerviras ziv bio , pa svake godine je isto :D

p.s. http://www.youtube.com/watch?v=uWBYz0ObX6I
Eborg

#1421 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Zato što ne mogu da shvatim da ovoliko možemo trpiti Abdulahe, Nermine, Šabane, Eldine i ostale idiote iz godine u godinu...Pa nas ne treba izučavati sociologija i statistika, ovo je za antropologije, mi smo haman neki homo zeniciusi, zaostali u evoluciji u pizdu materinu, nije mi jasno kako možemo ovoliko zatvarati oči. :x Nema kluba sa jačim potencijalom u BiH (demografija, geografija, tradicija i ti kurci) a većih sranja u klubu pa da ga jebeš. :x
sadmire

#1422 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by sadmire »

Eborg wrote:Zato što ne mogu da shvatim da ovoliko možemo trpiti Abdulahe, Nermine, Šabane, Eldine i ostale idiote iz godine u godinu...Pa nas ne treba izučavati sociologija i statistika, ovo je za antropologije, mi smo haman neki homo zeniciusi, zaostali u evoluciji u pizdu materinu, nije mi jasno kako možemo ovoliko zatvarati oči. :x Nema kluba sa jačim potencijalom u BiH (demografija, geografija, tradicija i ti kurci) a većih sranja u klubu pa da ga jebeš. :x
:thumbup:

Ovome se skoro pa nema sta dodati, do srzi pogadja sustinu stvari.

Meni je jos zapalo za oko da se svake godine trose velike pare na neke kao igracine, a iz godine u godinu sve je manje igraca koji imaju potencijal da naprave neki transfer od koga bi i klub imao neke koristi.
Nakon sto je otisao Zahirovic, Celik u ovom trenutku bukvalno nema nijednog igraca koga bi mogao prodati u iole ozbiljniju ligu.
sadmire

#1423 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by sadmire »

Eborg wrote:Nedavno je na jednom forumu neko iznio podatak da Čelikov ugovor o reprogramiranju dugova sa Poreskom upravom FBiH nalaže da se isplaćuju rate oko 100 000 KM mjesečno, tj. gotovo 2/3 budžeta ide samo na to. Ovo sve u narednih 9-10 godina.

To mi zvuči kao svemirska cifra koju niko ne može izdržati, koliko ima istine u ovome? :shock:
Nebitno da li je to stvarno istina ili ne, Celik bi se u narednoj sezoni trebao ponasati kao da je stvarno tako. Da ne dovodi nikoga skupog sa strane i da u sezonu udje sa svojim mladim igracima i sa ovih nekoliko iskusnijih koji su pod ugovorom. Mislim da ne bi ispali, a sanirali bi donekle klub!
I usto sigurno izbacili nekog igraca koga bi dogodine mogli i prodati!
Eborg

#1424 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Džaba pogađanje suštine kada smo totalno propali. Pa ova tema je aktivnija od svih foruma o Čeliku zajedno a ni ona se ne može pohvaliti nekom posjećenošću. Eno forum na nkcelik.co.ba zjapi mjesecima, k'o da je tema vaterpolo u Sudanu. Grad od 180 000 stanovnika plus Travnik, Vitez, Maglaj, Tešanj, Zavidovići i ine sredine gdje je Čelik klub broj jedan plus Kakanj i Visoko sa velikim brojem navijača - toliko ljudi i niko diskusiju ne smije pokrenuti, odustali svi.

Koga god od ovih starih navijača koji su hodali po tekmama '70-ih i '80-ih upitaš za mišljenje, svi gotovo mrze Čelik, neće ni da razgovaraju o klubu. Govore kako treba srušiti stadion i napustiti sve.

Djeca se sve manje i manje bave sportom, odustaju kada vide koliko nema smisla gurati nešto što je unaprijed osuđeno na neuspjeh.

Bitno je da se mi sekiramo kako se napiti, jebati majku sarajevsku i popljuvati BHF.
samo_ti

#1425 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by samo_ti »

Davno sam ja predlagao da se srusi stadion i napravi telefonska govornica, samo me niko ozbiljno nije shvatao :D
Post Reply