Pravni fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1401 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

Sir Amel wrote: Mislim da u toj svoti novca lezi zec. 200 varednih studenata puta 1200 KM, fina para.
800 a ne 1200.
bez_ideje

#1402 Re: Pravni fakultet

Post by bez_ideje »

Tita mi nisam znala da Udzejna moze jahat po kostima i kad je skines sa dnevnog reda
ladyblue18

#1403 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

bez_ideje wrote:Tita mi nisam znala da Udzejna moze jahat po kostima i kad je skines sa dnevnog reda
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: sta li je uradila :lol: :lol: :lol:
Sir Amel

#1404 Re: Pravni fakultet

Post by Sir Amel »

ladyblue18 wrote:
Sir Amel wrote: Mislim da u toj svoti novca lezi zec. 200 varednih studenata puta 1200 KM, fina para.
800 a ne 1200.

OK. Hvala na ispravci.
Mr.Chuck Norris

#1405 Re: Pravni fakultet

Post by Mr.Chuck Norris »

Sir Amel wrote:
Mr.Chuck Norris wrote:pipl aj hev a problem :O
predao sam papire neki dan i nisam primljen , sad ocu da se prijavim na vanredan studij...sutra namjeravam otic , cuo sam da treba pisat tu neku molbu :S ... ako mi moze neko rec kako to ide, kolko se cekaju rezultati i ... ocu li moc upast ko vanredan :D
pozz

Odmah ce ti reci (bar je tako ranije bilo) imas li uslova za vanredni studij ili ne, jer se racunao broj bodova koji si dobio prema ocjenama iz srednje. Ako da, platis i to je to. Sretno sutra.

Hvala drug , valjda ce bit dobro :S
Sir Amel

#1406 Re: Pravni fakultet

Post by Sir Amel »

Mr.Chuck Norris wrote:
Sir Amel wrote:
Mr.Chuck Norris wrote:pipl aj hev a problem :O
predao sam papire neki dan i nisam primljen , sad ocu da se prijavim na vanredan studij...sutra namjeravam otic , cuo sam da treba pisat tu neku molbu :S ... ako mi moze neko rec kako to ide, kolko se cekaju rezultati i ... ocu li moc upast ko vanredan :D
pozz

Odmah ce ti reci (bar je tako ranije bilo) imas li uslova za vanredni studij ili ne, jer se racunao broj bodova koji si dobio prema ocjenama iz srednje. Ako da, platis i to je to. Sretno sutra.

Hvala drug , valjda ce bit dobro :S

Chuck Norris je polozio ustavno kod Duvnjaka. Odjednom.
semla

#1407 Re: Pravni fakultet

Post by semla »

Na vanredan studij se može upisti ko god hoće, al' bukvalno. Fino sklepaš molbu, ja taj i taj želim da se upišem na vanredan studij, jer nisam primljen na reodvan, spremiš uplatnicu 800 ili 400 KM, i sve će biti ok. Ništa se ti ne brini. Vanredno može i moja nana ako hoće.
elSaik

#1408 Re: Pravni fakultet

Post by elSaik »

Zar vam ne piše na spiskovima "Do tog-i-tog boda redovni; kandidati sa tim-i-tim brojem, redovni samofinansirajući; a svi ostali vanredan studij"?
Mr.Chuck Norris

#1409 Re: Pravni fakultet

evo ljudi uletih i ja u te varedne (koje ushicenje :o :P ) ... sad na redu ganjanje "papirologije" ... posto predajem kao vanredan student treba mi index, 2 slicice, uplata 8 glava ... a nije mi jasno trebam li odradit i :
-uplacivanje za taj "informacioni sistem" - 10 km
-vadit ljekarsko
-uplatit osiguranje

hvala , i ne zamjerite sto dosadjujem ... jednostavno glup za te stvari :D :D
silent_BoB

#1410 Re: Pravni fakultet

Post by silent_BoB »

mislim da sve to trebas odradit.....ma pitaj na studentskoj za svaki slucaj ;-)
ladyblue18

#1411 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

Mr.Chuck Norris wrote:evo ljudi uletih i ja u te varedne (koje ushicenje :o :P ) ... sad na redu ganjanje "papirologije" ... posto predajem kao vanredan student treba mi index, 2 slicice, uplata 8 glava ... a nije mi jasno trebam li odradit i :
-uplacivanje za taj "informacioni sistem" - 10 km
-vadit ljekarsko
-uplatit osiguranje

hvala , i ne zamjerite sto dosadjujem ... jednostavno glup za te stvari :D :D
Ljekarsko ti ne treba.
Miki123

#1412 Re: Pravni fakultet

Post by Miki123 »

Ja sam bio vanredan student - stari sistem. Odmah da kažem da na diplomi ne piše da li si vanredno ili redovno studirao.

Vanredan sam upisao jer sam u jednoj gimnaziji u provinciji bio vrlo dobar (neko je tu gimnaziju svrstao u 3 najbolje u državi par stranica ispred - totalno irelevantno). Sad ispred mene je redovna bila djevojka koja se iz mog razreda prebacila u gim u još manje mjesto i završila sa svim peticama. Ne moram ni govoriti da od prve godine nije makla :D ali je uzela mjesto nekome ko bi učio i redovno u roku završio fakultet. Fakultet sam završio u roku, tačno za 4 godine :D . Činjenica da sam bio vanredan me ni u čemu nije ometala. Išao sam na predavanja, polagao parcijalne ispite, radio klinike, baš kao i redovni studenti.

Prije početka svake godine odredio sam par predmeta za koje sam smatrao da su važni i čija sam predavanja pratio, polagao parcijalne ispite i zbog kvaliteta predavača dosta naučio i zapamtio, što je najvažnije.
Recimo, sa prve godine sam išao na par predavanja države i prava i istorije. Da ne bih slušao saltagu. bolje učiti u čitaonici :D

Nepostojanje prijemnog na pravu je i upisivanje 8483246789 studenata se što prije mora prekinuti. Zajebite vi to, moja gimnazija je bolja od tvoje itd. To apsolutno ništa ne znači. Dokaz su neki i "uglednih" sarajevskih, (dodaj grad) najboljih na svijetu gimnaziji, koji i dalje studiraju. Ja mislim da je na prijemnom ključni BHS jezik jer je sramota kako nepismenih kolega ima. Pa nagledao sam se dosta punomoći, ugovora, sastavljenih od advokata, presuda, rješenja itd, toliko nepismenih da to prosto bude oči. Ne govorim tu o nekoj nepismenosti koja bi bola oči nekom profesoru bosanskog jezika, nego elementarna nepismenost. I sad ovaj SirAmel kaže, šta kaže, ubjeđuje, dokazuje, dosađuje da to nema veze, nije važno.. :run:
semla

#1413 Re: Pravni fakultet

Post by semla »

ne moraš ni osigurnje plaćati, a informacioni sistem moraš.
Mr.Chuck Norris

#1414 Re: Pravni fakultet

semla wrote:ne moraš ni osigurnje plaćati, a informacioni sistem moraš.

thx ;)
semla

#1415 Re: Pravni fakultet

Post by semla »

znači sad plaćaš npr. prvu ratu 400 KM, index (upisni materijal) 30 KM, isss (informacioni sistem) 10 KM i to je to. A možeš umjesto onih 400 KM platiti 800 KM odmah. Trebaju ti još i dvije fotografije jedna za index jedna za upisni list. Fino popuni papire i uplatnice, oni na studentskoj nisu baš ljubazni, fini i miroljubivi.

ako ti trebaju knjige zdogovorit ćemo se.

eto buduće kolege/ice dobro nam došli.

jah i da se pohvalim očistila sam godinu. :mrgreen:
Mr.Chuck Norris

#1416 Re: Pravni fakultet

semla wrote:znači sad plaćaš npr. prvu ratu 400 KM, index (upisni materijal) 30 KM, isss (informacioni sistem) 10 KM i to je to. A možeš umjesto onih 400 KM platiti 800 KM odmah. Trebaju ti još i dvije fotografije jedna za index jedna za upisni list. Fino popuni papire i uplatnice, oni na studentskoj nisu baš ljubazni, fini i miroljubivi.

ako ti trebaju knjige zdogovorit ćemo se.

eto buduće kolege/ice dobro nam došli.

jah i da se pohvalim očistila sam godinu. :mrgreen:
:D al sam sad informisan ;) jos jednom hvala ... a te na studentskoj sminkere i babe u klimaxu ... dovest cemo u red :evil:
bajd veJ : cestitam :)
samosvoja

#1417 Re: Pravni fakultet

Post by samosvoja »

Miki123 wrote:Ja sam bio vanredan student - stari sistem. Odmah da kažem da na diplomi ne piše da li si vanredno ili redovno studirao.

Vanredan sam upisao jer sam u jednoj gimnaziji u provinciji bio vrlo dobar (neko je tu gimnaziju svrstao u 3 najbolje u državi par stranica ispred - totalno irelevantno). Sad ispred mene je redovna bila djevojka koja se iz mog razreda prebacila u gim u još manje mjesto i završila sa svim peticama. Ne moram ni govoriti da od prve godine nije makla :D ali je uzela mjesto nekome ko bi učio i redovno u roku završio fakultet. Fakultet sam završio u roku, tačno za 4 godine :D . Činjenica da sam bio vanredan me ni u čemu nije ometala. Išao sam na predavanja, polagao parcijalne ispite, radio klinike, baš kao i redovni studenti.

Prije početka svake godine odredio sam par predmeta za koje sam smatrao da su važni i čija sam predavanja pratio, polagao parcijalne ispite i zbog kvaliteta predavača dosta naučio i zapamtio, što je najvažnije.
Recimo, sa prve godine sam išao na par predavanja države i prava i istorije. Da ne bih slušao saltagu. bolje učiti u čitaonici :D

Nepostojanje prijemnog na pravu je i upisivanje 8483246789 studenata se što prije mora prekinuti. Zajebite vi to, moja gimnazija je bolja od tvoje itd. To apsolutno ništa ne znači. Dokaz su neki i "uglednih" sarajevskih, (dodaj grad) najboljih na svijetu gimnaziji, koji i dalje studiraju. Ja mislim da je na prijemnom ključni BHS jezik jer je sramota kako nepismenih kolega ima. Pa nagledao sam se dosta punomoći, ugovora, sastavljenih od advokata, presuda, rješenja itd, toliko nepismenih da to prosto bude oči. Ne govorim tu o nekoj nepismenosti koja bi bola oči nekom profesoru bosanskog jezika, nego elementarna nepismenost. I sad ovaj SirAmel kaže, šta kaže, ubjeđuje, dokazuje, dosađuje da to nema veze, nije važno.. :run:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Svaka cast!
Irm@

#1418 Re: Pravni fakultet

Post by Irm@ »

ja cu samo da kazem da sam od danas apsolventica :-D
sretno mladim kolegama ;-)
ladyblue18

#1419 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

Irm@ wrote:ja cu samo da kazem da sam od danas apsolventica :-D
Apsolvent postajes kad zavrsis sa slusanjem svih ispita koliko ja znam. :D
Eborg

#1420 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

ELSA BiH Mock Trials

ELSA BiH u saradnji sa Vijećem Evrope i Sarajevo Film Festivalom će tokom trajanja Festivala organizovati ELSA Mock Trials. Radi se o hipotetičkoj situaciji gdje su domaći organi zabranili emitovanje filma koji daje kritički osvrt na pitanje islama. Učesnici zauzimaju različite uloge u simuliranom suđenju koje se održava pri Europskom sudu za ljudska prava.

Čedomir Radnić, bosansko-hercegovački sudija Europskog suda za ljudska prava će voditi studente kroz ovaj proces kako bi osigurao da su ispoštovani standardi Vijeća Europe o slobodi izražavanja.

Aktivnost je rezultat zajedničke saradnje Vijeća Europe i ELSA BiH. Studenti koji žele učestvovati na ovom događaju više informacija mogu dobiti na OVOM LINKU.

ELSA Mock Trials @ Facebook
elSaik

#1421 Re: Pravni fakultet

Post by elSaik »

Tek od septembra. Onog tamo.
Irm@

#1422 Re: Pravni fakultet

Post by Irm@ »

ladyblue18 wrote:
Apsolvent postajes kad zavrsis sa slusanjem svih ispita koliko ja znam. :D
ja onda ne znam sto se studenti 4 godine nazivaju apsolventima :D nebitno ja htjedoh reci da je cista 3 godina i da sam cetvrta (bez obzira sto nisam uplatila 100 km - to je formalnost) :-D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1423 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

Irm@ wrote:
ja onda ne znam sto se studenti 4 godine nazivaju apsolventima :D nebitno ja htjedoh reci da je cista 3 godina i da sam cetvrta (bez obzira sto nisam uplatila 100 km - to je formalnost) :-D
nikad se oni nisu zvali apsolventima 8-) samo oni koji odslušaju sva predavanja... dakle apsolvent si faktički za godinu dana, a stvarno one iduće školske godine...
Irm@

#1424 Re: Pravni fakultet

Post by Irm@ »

dobro :D od radosti silne ocito sam pogrijesila :-D
elSaik

#1425 Re: Pravni fakultet

Post by elSaik »

Samo polako. S obzirom da je Duvnjak na četvrtoj ne vjerujem da će iko izbjeći status apsolventa.
Post Reply