McDonald's u Sarajevu???
- energIs
#1401 Re: McDonald's u Sarajevu???
Alta nista, Importanne nista, znaci ostaje nam samo City centar da se nadamo

- Lakat Jebić
#1402 Re: McDonald's u Sarajevu???
ma hajmo se mi utalit pa kupit tu franšizu (il kako se vec kaze po bosanski)... treba uzeti stvari u svoje ruke... 
-
A-ZO
#1403 Re: McDonald's u Sarajevu???
hajmo mi svi spakovati kofere i u njemacku, tamo je McD vec 40 godina, znaci da valja i vrijedi
- Lakat Jebić
#1404 Re: McDonald's u Sarajevu???
ma jok, u split je blizeA-ZO wrote:hajmo mi svi spakovati kofere i u njemacku, tamo je McD vec 40 godina, znaci da valja i vrijedi
-
A-ZO
#1405 Re: McDonald's u Sarajevu???
Lakat Jebić wrote:ma jok, u split je blizeA-ZO wrote:hajmo mi svi spakovati kofere i u njemacku, tamo je McD vec 40 godina, znaci da valja i vrijedi
ali naglasak je na 40
- Lakat Jebić
#1406 Re: McDonald's u Sarajevu???
sad se moze diskutovati da li se isplati prevaliti toliki put samo radi tradicije...A-ZO wrote:Lakat Jebić wrote:ma jok, u split je blizeA-ZO wrote:hajmo mi svi spakovati kofere i u njemacku, tamo je McD vec 40 godina, znaci da valja i vrijedi
ali naglasak je na 40
-
A-ZO
#1407 Re: McDonald's u Sarajevu???
u njemackoj je trenutno 1343 mekdonaldsa (podatak iz 2009)
fudbalskim zargonom Germany-Bosnia 1343 : 0
e jesmo suplji ko crkveno zvono
fudbalskim zargonom Germany-Bosnia 1343 : 0
e jesmo suplji ko crkveno zvono
- Baltazar_khan
-
A-ZO
#1409 Re: McDonald's u Sarajevu???
ima ovakvih extrema koliko hoces, a da nikad nisu ni vidjeli McD 
- Baltazar_khan
#1410 Re: McDonald's u Sarajevu???
To stoji, ali činjenica je ta da fast food povećava masuA-ZO wrote:ima ovakvih extrema koliko hoces, a da nikad nisu ni vidjeli McD
-
jOFLA
#1411 Re: McDonald's u Sarajevu???
.
Last edited by jOFLA on 14/07/2010 14:09, edited 1 time in total.
-
A-ZO
#1412 Re: McDonald's u Sarajevu???
normalan covjek ili porodica bi svracali 5 do 10x godisnje, ali sipak, ne mozemo ni jednom, nikadBaltazar_khan wrote:To stoji, ali činjenica je ta da fast food povećava masuA-ZO wrote:ima ovakvih extrema koliko hoces, a da nikad nisu ni vidjeli McD
- Baltazar_khan
-
A-ZO
#1414 Re: McDonald's u Sarajevu???
gomila raje se bavi sportom i ima najnormalniju kilazu, samo nam fali onaj merak kada tacno u bobu znas sta ces dobiti za svoje pare
kod nas ces vrlo rijetko dobiti tacno ono sto narucis, uvijek je neko razocarenje, neka greska, neki nedostatak...
nedavno narucih pilecu salatu u jednom nasem grilu, dadoh 7KM i ne dobih nikakav sos jer je NESTALO
McD je prije pola vijeka prebolio te amaterske devijacije
kod nas ces vrlo rijetko dobiti tacno ono sto narucis, uvijek je neko razocarenje, neka greska, neki nedostatak...
nedavno narucih pilecu salatu u jednom nasem grilu, dadoh 7KM i ne dobih nikakav sos jer je NESTALO
- Baltazar_khan
#1415 Re: McDonald's u Sarajevu???
Pa dobro, McDonald`s je gigant za ove naše griloveA-ZO wrote:gomila raje se bavi sportom i ima najnormalniju kilazu, samo nam fali onaj merak kada tacno u bobu znas sta ces dobiti za svoje pare
nedavno narucih pilecu salatu u jednom nasem grilu, dadoh 7KM i ne dobih nikakav sos jer je NESTALO![]()
I meni je velika želja da se otvori ovako nešto kod nas, nekako se osjećam da živim u kakvoj provinciji kad vidim da nema toga kod nas a ima ga u Srbiji i Hrvatskoj. Nadam se da će se što prije otvoriti, da pojedem šta pileće tamo
- Edin H.
#1416 Re: McDonald's u Sarajevu???
Mc ChickenBaltazar_khan wrote:Pa dobro, McDonald`s je gigant za ove naše griloveA-ZO wrote:gomila raje se bavi sportom i ima najnormalniju kilazu, samo nam fali onaj merak kada tacno u bobu znas sta ces dobiti za svoje pare
nedavno narucih pilecu salatu u jednom nasem grilu, dadoh 7KM i ne dobih nikakav sos jer je NESTALO![]()
McD je prije pola vijeka prebolio te amaterske devijacije![]()
I meni je velika želja da se otvori ovako nešto kod nas, nekako se osjećam da živim u kakvoj provinciji kad vidim da nema toga kod nas a ima ga u Srbiji i Hrvatskoj. Nadam se da će se što prije otvoriti, da pojedem šta pileće tamo
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#1417 Re: McDonald's u Sarajevu???
McD je odavno postao najobicniji kokosarnik
od kad su uveli piletinu, ribu i cimbur nisam uso u njih
ja ne mogu zamislit da sjedim u cevabdzinci mezim cevapa a iz kuhinje mirise srdela na gradele...
a kad su uveli kafu ja se zijanio...
ko je vidio uz cevape kahvenisat
...bruka...
popijes jogurt, zalijes kafom i namah u cenifu ....
od kad su uveli piletinu, ribu i cimbur nisam uso u njih
ja ne mogu zamislit da sjedim u cevabdzinci mezim cevapa a iz kuhinje mirise srdela na gradele...
a kad su uveli kafu ja se zijanio...
ko je vidio uz cevape kahvenisat
popijes jogurt, zalijes kafom i namah u cenifu ....
-
A-ZO
#1418 Re: McDonald's u Sarajevu???
Lokacija najzad poznata, kampanja u pripremi
..."McDonald's je vodeći svjetski ugostiteljski lanac sa više od 31.000 restorana, koji dnevno uslužuju oko 52 miliona ljudi u preko 110 zemalja. McDonald's je društveno odgovorna kompanija. Briga za lokalnu zajednicu je uklopljena u našu poslovnu strategiju. Samo kroz humanitarni fond "Ronald McDonald Dobrotvorna Kuća", u toku 2005. godine upućeno je više od 50 miliona dolara pomoći onima kojima je bila najpotrebnija. McDonald's ima svoje simbole po kojima je lako prepoznatljiv u cijelom svijetu. Oni bude pozitivne emocije i olakšavaju izgradnju dugoročnih, stabilnih odnosa sa gostima. To su: zlatni lukovi, Ronald McDonald, globalna ambalaža, logo kompanijskog humanitarnog fonda "Ronald McDonald Charity House", i velika crvena kutija za pomfrit. McDonald's proizvodi su kvalitetni, raznovrsni i ukusni. Sarađujemo sa partnerima koji posluju po najvišim profesionalnim i etičkim standardima. Promocije se zasnivaju na istinitim podacima o hrani, sastavni element im je zabava, a cilj održavanje povjerenja postojećih i privlačenje novih gostiju. One su usklađene sa McDonald's brendom. Našim gostima posjeta McDonald's restoranima predstavlja jedan vid druženja i zadovoljstva koje sebi poklanjaju. Između McDonald's restorana i gostiju postoji i emotivna veza, koja potvrđuje da su uspješni samo oni brendovi koji izrastu u robnu marku koju volimo"...
SCC na Marindvoru, kod 4. stuba:

..."McDonald's je vodeći svjetski ugostiteljski lanac sa više od 31.000 restorana, koji dnevno uslužuju oko 52 miliona ljudi u preko 110 zemalja. McDonald's je društveno odgovorna kompanija. Briga za lokalnu zajednicu je uklopljena u našu poslovnu strategiju. Samo kroz humanitarni fond "Ronald McDonald Dobrotvorna Kuća", u toku 2005. godine upućeno je više od 50 miliona dolara pomoći onima kojima je bila najpotrebnija. McDonald's ima svoje simbole po kojima je lako prepoznatljiv u cijelom svijetu. Oni bude pozitivne emocije i olakšavaju izgradnju dugoročnih, stabilnih odnosa sa gostima. To su: zlatni lukovi, Ronald McDonald, globalna ambalaža, logo kompanijskog humanitarnog fonda "Ronald McDonald Charity House", i velika crvena kutija za pomfrit. McDonald's proizvodi su kvalitetni, raznovrsni i ukusni. Sarađujemo sa partnerima koji posluju po najvišim profesionalnim i etičkim standardima. Promocije se zasnivaju na istinitim podacima o hrani, sastavni element im je zabava, a cilj održavanje povjerenja postojećih i privlačenje novih gostiju. One su usklađene sa McDonald's brendom. Našim gostima posjeta McDonald's restoranima predstavlja jedan vid druženja i zadovoljstva koje sebi poklanjaju. Između McDonald's restorana i gostiju postoji i emotivna veza, koja potvrđuje da su uspješni samo oni brendovi koji izrastu u robnu marku koju volimo"...

Last edited by A-ZO on 15/02/2010 05:03, edited 1 time in total.
- Toto
#1419 Re: McDonald's u Sarajevu???
A-ZO wrote:Lokacija najzad poznata, kampanja u pripremi![]()
..."McDonald's je vodeći svjetski ugostiteljski lanac sa više od 31.000 restorana, koji dnevno uslužuju oko 52 miliona ljudi u preko 110 zemalja. McDonald's je društveno odgovorna kompanija. Briga za lokalnu zajednicu je uklopljena u našu poslovnu strategiju. Samo kroz humanitarni fond "Ronald McDonald Dobrotvorna Kuća", u toku 2005. godine upućeno je više od 50 miliona dolara pomoći onima kojima je bila najpotrebnija. McDonald's ima svoje simbole po kojima je lako prepoznatljiv u cijelom svijetu. Oni bude pozitivne emocije i olakšavaju izgradnju dugoročnih, stabilnih odnosa sa gostima. To su: zlatni lukovi, Ronald McDonald, globalna ambalaža, logo kompanijskog humanitarnog fonda "Ronald McDonald Charity House", i velika crvena kutija za pomfrit. McDonald's proizvodi su kvalitetni, raznovrsni i ukusni. Sarađujemo sa partnerima koji posluju po najvišim profesionalnim i etičkim standardima. Promocije se zasnivaju na istinitim podacima o hrani, sastavni element im je zabava, a cilj održavanje poverenja postojećih i privlačenje novih gostiju. One su usklađene sa McDonald's brendom. Našim gostima posjeta McDonald's restoranima predstavlja jedan vid druženja i zadovoljstva koje sebi poklanjaju. Između McDonald's restorana i gostiju postoji i emotivna veza, koja potvrđuje da su uspješni samo oni brendovi koji izrastu u robnu marku koju volimo"...
![]()
Jel ovaj McD humanitarna organizacije ili su prehrambena industrija? Meni je ovo sumljivo. Sa svacime se isprse i fale osim sa pljeskavicama?
-
A-ZO
#1420 Re: McDonald's u Sarajevu???
prevelika dobit i vazda u plusu...
- Toto
#1421 Re: McDonald's u Sarajevu???
pa nece se jest njihova dobit i plusoviA-ZO wrote:prevelika dobit i vazda u plusu...
- karanana
#1422 Re: McDonald's u Sarajevu???
a vidim da je proradila i dobro poznata bosnjacka poduzetnost:
Naziv domena: mcdonalds.ba
24.09.2009 / licni projekat
Korisnik naziva domena:
Zlatko Sabljakovic
505 viteske brigade 45
77220 Cazin
Izvor: nic.ba
Korisnik naziva domena:
Zlatko Sabljakovic
505 viteske brigade 45
77220 Cazin
- Toto
#1423 Re: McDonald's u Sarajevu???
karanana wrote:a vidim da je proradila i dobro poznata bosnjacka poduzetnost:
Korisnik naziva domena:
Zlatko Sabljakovic
505 viteske brigade 45
77220 Cazin
svaka mu cast
-
jOFLA
#1424 Re: McDonald's u Sarajevu???
.
Last edited by jOFLA on 14/07/2010 13:44, edited 1 time in total.
- minjonja
#1425 Re: McDonald's u Sarajevu???
zlatko, volim te