Dešavanja u Srbiji

Post Reply
pesak

Post by pesak »

pita wrote:
pesak wrote:Sad je bio u Poligrafu neki Goran Jesic, bivsi clan GSSa, pa usao u DS, predsednik valjda opstine Indjija...koja je veoma uspesna kao...
Covek je takve gluposti izdeklamovao, da sam htela da se ispovracam. A najodvratnije mi je bilo kad je tresnuo da je srpski nacionalista. :shock: Pa ne mogu da verujem. Bio je neki funkcioner u GSS-u . Koji pad. Koji retard. Koja kukavica.
Jos ovaj Jugoslav /voditelj/ na b92, mrtav hladan , na kraju emisije pozele nesto kao "ugodno vece". :shock:
Boze, gde ja zivim... :(
A gdje zivis....ako si u Srbiji...dobro je samo da nisi u Bosni :D ...nema nigdje gore nego u bosni...svi to kazu dok sjede i piju kavu :-)
pravo da ti kazem, nisam sigurna...jeste vam tesko, ali...
vi imate buducnost, vi cete uci u evropu, srbija ne. srbija ce u rusiju. :shock:
pravoslavlje je smrtonosno.
mi smo ovamo istocni blok, a vi cete biti u nato-u i evropi, zajedno sa hrvatskom , makedonijom i td...ne brzo kao hrvatskal, ali ipak.
mi cemo biti crna rupa.
dok se ne demokratizuje rusija, nece ni srbija.
za jedno dvadeset godina... :shock: :roll: :sad:
ako i tada... :(
StLouis

Post by StLouis »

Slovenija priznala Kosovo.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

Post by dr.gog »

Image
Fair Life

Post by Fair Life »

pesak wrote:...
pravo da ti kazem, nisam sigurna...jeste vam tesko, ali...
vi imate buducnost, vi cete uci u evropu, srbija ne. srbija ce u rusiju. :shock:
pravoslavlje je smrtonosno.
...
Ovo me podsjeti na jedan moj razgovor sa jednim od vojnika RS u vrijeme
kad sam bio zatvorenik u logoru Batkovic.

Kaze on meni:
"Kad izadjes iz ovog logora ti ces prijatelju u Svijet !! A gdje cu ja poslije
svega ??"

PS Samo da napomenem da je taj vojnik bio moj stari prijatelj koji mi ni
danas nije mrzak.... cak sta vise... drag mi je, izvanredan covjek.

Nego... evo nesto za pogledati...

http://www.speedyshare.com/843598306.html
simi5

Post by simi5 »

muha_sa wrote:pesak-ne foliraj :D :D sad ce nama simi5 istinu iz kurira prenjet :D :D
Pesak i ja se po nekad ne slažemo, recimo za mene je odluka o priznavanju države Kosovo potpuno neprihvatljiva, ali se u vezi ove situacije sa vladom slažemo. Čitava igra koju sad igraju Koštunica i Nikolić je sračunata da se odgodi usklađivanje zakonodavstva sa EU do završetka privatizacije. Trenutno su na tenderu mnogi hoteli, banje, nekoliko uspešnih banaka i GENEKS koji je neverovatno slabo procenjen.

Danas je zahtevom da se skupština izjasni o rezoluciji koja blokira dalje evrointegracije RS u saradnji sa DSS i SPS formirala novu skupštinsku većinu. Privremeni prekid sednice radi izjašnjavanja vlade je u stvari potpuna paraliza sistema koja mora da sezavrši odlukom DSS da li će u koaliciju sa RS i SPS ili će ostati pri svom izvornom programskom opredeljenju za saradnju sa EU.

U biračkom telu DSS većina je raspoložena za EU, čak i koalicioni partner DSS, Dragan Marković Palma je za saradnju sa EU, ali je sami vrh stranke vrlo duboko upleten u saradnju sa SPS i praktično pod kontrolom Mire Marković.

Inače pošto te toliko intrigira ja nisam stranačka pešadija. Ja mislim svojom glavom, vrlo sam obaveštena, pratim dnevno 5 novina u Srbiji, tri u BiH i tri u Hrvatskoj.
Last edited by simi5 on 05/03/2008 23:11, edited 1 time in total.
pesak

Post by pesak »

Neki pricaju da ce kraj srpskim stradanjima da bude kad budemo doveli kralja... :roll:
mada, moguce je...dovoljno smo konzervativni ..
ma pojma nemam.
zatvoricu se u sebe nacisto.
ne moze se vise ziveti sa ovim vestima.
nema kraja
a sve se ponavlja.
glavno da je tv b92 poceoo opet da prikazuje velikog brata. :roll:
ne treba vise gubiti vreme na budale.
trebace im mnogo, mnogo vremena da shvate najobicnije stvari.
a vise se nema vremena.
pesak

Post by pesak »

Kad pogledas, u Srbiji se ustvari nista i ne desava.
Samo to da nikako ne mozemo da predjemo u civilizaciju... :roll:

simi, dovoljno je da citas samo peru lukovica i gledas coraxove karikature.
u srbiji nema slobodnih novina. svejedno je koliko novina citas.

na pr.
s leva na desno- kostunica, tadic :lol: :lol:

Image
Last edited by pesak on 05/03/2008 23:24, edited 1 time in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

Samo veselo... zabava je tek pocela.

Image
pesak

Post by pesak »

to ti je ruzno.
Fair Life

Post by Fair Life »

pesak wrote:to ti je ruzno.
Placheeeeeem... i plakacu gorkooooooo...
muha_sa

Post by muha_sa »

simi5 wrote:
muha_sa wrote:pesak-ne foliraj :D :D sad ce nama simi5 istinu iz kurira prenjet :D :D
Pesak i ja se po nekad ne slažemo, recimo za mene je odluka o priznavanju države Kosovo potpuno neprihvatljiva, ali se u vezi ove situacije sa vladom slažemo. Čitava igra koju sad igraju Koštunica i Nikolić je sračunata da se odgodi usklađivanje zakonodavstva sa EU do završetka privatizacije. Trenutno su na tenderu mnogi hoteli, banje, nekoliko uspešnih banaka i GENEKS koji je neverovatno slabo procenjen.

Danas je zahtevom da se skupština izjasni o rezoluciji koja blokira dalje evrointegracije RS u saradnji sa DSS i SPS formirala novu skupštinsku većinu. Privremeni prekid sednice radi izjašnjavanja vlade je u stvari potpuna paraliza sistema koja mora da sezavrši odlukom DSS da li će u koaliciju sa RS i SPS ili će ostati pri svom izvornom programskom opredeljenju za saradnju sa EU.

U biračkom telu DSS većina je raspoložena za EU, čak i koalicioni partner DSS, Dragan Marković Palma je za saradnju sa EU, ali je sami vrh stranke vrlo duboko upleten u saradnju sa SPS i praktično pod kontrolom Mire Marković.

Inače pošto te toliko intrigira ja nisam stranačka pešadija. Ja mislim svojom glavom, vrlo sam obaveštena, pratim dnevno 5 novina u Srbiji, tri u BiH i tri u Hrvatskoj.[/quote]

uvErio sam se u tvoje mišljenje :D

ovo si ti napisala-zar ne bre :D

Imaš pravo na svoje mišljenje naravno, ali Čeda Jovanović nije ni demokrata koga proganjaju zbog ideja, ni tehnokrata koji je nešto genijalno uradio dok je bio u vrhu vlasti, nego kriminalac. Njegova zasluga je što su ubice Zorana Đinđića pušteni iz zatvora gde su bili zbog otmice i iznude 5 000 000 evra, što Mira Marković nije uhapšena sa svojim mužem nego nam se svima smeje iz Podmoskovlja, što je droga iz trezora Komercijalne banke prodata a sečka spaljena, što je Tapi ubijen da ne bi rekao kome je sve falsifikovao dokumenta... Nemoj da te zaluđuju rečima. Postoje ozbiljni razlozi zašto oni koji praate političku biografiju Čede Jovanovića ne veruju u njega.
pesak

Post by pesak »

Fair Life wrote:
Pa nije lepo da mrzis neke koji ti nisu ni krivi ni duzni. Da je to ismejavanje nekih turbo-folk kretena, pa da razumem. Ovo su ti obicni seljaci, nista drugo- etno muzika.
Verovatno si se gadno napatio u logoru, ali, ovi ti nisu krivi. I nije lepo jedva cekati neciju propast, mislim na obican narod. To sam ja uvek strogo delila. Nikad nisam zelela lose nijednom narodu kao takvom, vec samo rezimu. Svi znaju koliko ja . sto kaze simi5 , pljujem po srbskim manifestacijama :roll: ...ali, ovo su ti obicni srpski seljaci...nista drugo.

To me podseca na jedan dogadjaj koji se davno desio, ali sam ga ja jako dobro zapamtila. Naime, nekud sam putovala vozom. Uvek volim da dzedzim u hodniku,setam se i gledam kroz prozor...i tako ja stojim i uzivam u mirnom pejzazu..prolazili smo kroz neko selo, pored rampe, na kojoj je cekao neki seljak na kolima koja je vukao konj. Odjednom, strasan prasak, konj se propeo, seljak se izbezumio, mogao je konj da poleti prema vozu, i da bude tragedija, toliko se uplasio. Seljak ga je jedva smirio. Cujem buku sa prozora u hodniku voza, koji je bio pored mene, cujem albanski, smeju se , uzivaju, gledajuci scenu sa seljakom, i onda ukapiram da su oni ustvari bacili nekakve flase iz voza direktno na put ispred konjskih nogu. :shock: ..to je eksplodiralo kao bomba...bila sam zgrozena i zinula sam u njih. Pitala sam ih -pa zasto ste to uradili ? oni se pokupise i udjose u kupe, ne zarezujuci me , smejuci se i uzivajuci u svom junackom delu. Mislim... :roll:
Taj tvoj spot mi lici na to.
Fair Life

Post by Fair Life »

pesak wrote:
Fair Life wrote:
Pa nije lepo da mrzis neke koji ti nisu ni krivi ni duzni. Da je to ismejavanje nekih turbo-folk kretena, pa da razumem. Ovo su ti obicni seljaci, nista drugo- etno muzika.
...
Prezirem... ne mrzim.

Nisu me ucili da mrzim.
pesak

Post by pesak »

Fair Life wrote:
pesak wrote:
Fair Life wrote: Placheeeeeem... i plakacu gorkooooooo...
...
Prezirem... ne mrzim.

Nisu me ucili da mrzim.
pa nije lepo ni da prezires..i to su ljudi..pogotovu ovi sa slike..obicni, jadni ljudi..nisu nikakve ubice.
mozda je vreme da naucis i nesto drugo-sam.

Neither for one's own sake
nor on behalf of another
does a wise person do harm
NaN
Such a one is rightly called
just, virtuous and wise.
Fair Life

Post by Fair Life »

Dosta mi je slusanja kukumavcenja iz Srbije.
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Fair Life wrote:Dosta mi je slusanja kukumavcenja iz Srbije.
Niko te ne tjera da ih slusas, samo preskoci temu.A ni sa Bosnom nisi odusevljen, prema tome mozes i to slobodno da preskocis, svakako ne zivis i ne mislis da zivis ikada u njoj.Posveti se nekoj drugoj blizoj destinaciji, Tajland je nekako zemlja svega i svacega.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

Post by pici »

fantom slobode wrote:
Fair Life wrote:Dosta mi je slusanja kukumavcenja iz Srbije.
Niko te ne tjera da ih slusas, samo preskoci temu.A ni sa Bosnom nisi odusevljen, prema tome mozes i to slobodno da preskocis, svakako ne zivis i ne mislis da zivis ikada u njoj.Posveti se nekoj drugoj blizoj destinaciji, Tajland je nekako zemlja svega i svacega.
Tajland mu je nekako preblizu,de malo ljevlje na "Djevicanska ostrva" :D a "BerMuda" phlacu za njime :D
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

je li ima iko išta o albnaskoj mafiji

treba mi za seminarski

HVALA PUNO
pesak

Post by pesak »

Vlada negativno o predlogu SRS-a :-D
6. mart 2008. | 06:32 -> 15:07 | Izvor: B92
Beograd -- Vlada Srbije je dala negativno mišljenje o predlogu rezolucije koju je predložila Srpska radikalna stranka.

Sednica vlade Srbije (FoNet, arhiva)
Protiv pozitivnog mišljenja glasalo je 15 ministara, a za sedam ministara, saznaje B92. Predlog rezolucije o zaštiti integriteta i suvereniteta Srbije u odnosima sa međunarodnim organizacijama, posebno sa Evropskom unijom predložila je Srpska radikalna stranka, a podržali su je poslanici iz DSS-a i Nove Srbije.

S druge strane, stranke DS i G17 plus odbijaju takvu rezoluciju, jer smatraju da je ona usmerena na prekid daljih pregovora sa Evropskom unijom.

U sopštenju Vlade Srbije koje je stiglo u našu redakciju, stoji da je razmotren predlog rezolucije o zaštiti teritorijalnog integriteta Republike Srbije u odnosima sa međunarodnim organizacijama.

"Ministarstvo spoljnih poslova dalo je negativno mišljenje o tekstu Rezolucije, dok je Ministarstvo za Kosovo i Metohiju iznelo pozitivno mišljenje. Većinom glasova Vlada Srbije je usvojila mišljenje Ministarstva spoljnih poslova", navodi se u kratkom saopštenju Vlade.

Petrović: Održati stabilnost

Dušan Petrović (FoNet, arhiva)
Ranije danas, ministar pravde Dušan Petrović je ukazao na razlike u stavovima oko evropskih integracija.

"Mi imamo vrlo ozbiljne razlike u pogledu na, po mom mišljenju, jedno suštinsko pitanje za Srbiju, a to je da li je za državu korisno da nastavimo proces približavanja EU, ili ne. Verujem da je neophodno da mi, kao zemlja, ne dozvolimo da uđemo u izolaciju, da bismo povećali životne izglede građana", izjavio je ministar pravde.

Petrović je izrazio nadu da će vlada opstati, ali kaže i da postoje određeni uslovi za to.

"Ukoliko budemo uspeli da nađemo zajednički jezik oko ove teme, nadam se da će Vlada nastaviti da postoji. Ukoliko ne, mislim da ćemo vrlo brzo moći da vidimo kakva je perspektiva političkih odnosa", rekao je Dušan Petrović.

Odlučuje se većinom glasova

Vlada Srbije odluke donosi većinom glasova. U ovom slučaju, u prednosti su Demokratska stranka i G17 plus.

Karta u rukavu premijera Koštunice je Poslovnik o radu Vlade, koji mu daje pravo da prekine sednicu Vlade dok se ne usaglase stavovi o nekom pitanju. U tom slučaju, još jedna institucija u Srbiji dospeva u blokadu, koju jedino mogu da reše izbori.

Dušan Petrović kaže da će se u narednih nekoliko dana znati da li parlament želi novu vladu, ili Srbiji predstoje novi izbori.

"Bilo bi dobro da održimo stabilnost političkih prilika. Izbori, po mom dubokom uverenju, nikada ne mogu da budu šteta. Ali, mi smo imali izbore nedavno. To su bili predsednički, ali na tim izborima, sa referendumskom izlaznošću, građani su vrlo jasno dali podršku politici koja znači da mi u isto vreme treba da se približavamo Evropi i da branimo Kosovo", rekao je on.

Petrović smatra da je većina građana za približavanje Evropskoj uniji.

"Predsednik Tadić je dobio izbore. Mislim da je raspoloženje građana isto takvo. Ako neko želi da proveri raspoloženje na parlamentarnim izborima, onda to ne može biti sprečeno“, kaže ministar pravde.

Nikolić: I Brisel otežava situaciju

Direktor centra za proučavanje alternativa Milan Nikolić kaže da je ovo jedna od najozbiljnijih kriza u vladajućoj koaliciji, jer treba da bude doneta odluka da li će Srbija krenuti ka Evropskoj uniji ili samoizolaciji.

"Mislim da je veoma štetno da se o takvim stvarima odlučuje sada, kada smo još svi u traumi zbog gubitka Kosova. To treba odložiti za neka mirnija vremena, kad budemo malo hladnije glave. Ovog časa to samo odgovara radikalima i moguće da neko u DSS-u misli da to odgovara i njima, jer približava parlamentarne izbore. Što su oni bliži kosovskoj traumi, to će radikali, DSS, SPS i Nova Srbija imati veću prednost“, smatra Nikolić.

Milan Nikolić kaže da političku krizu u Srbiji dodatno otežava i ponašanje Brisela.

"Mislim da oni ne razumeju dubinu traume gubljenja Kosova. Mislim da se ponašaju i ignorantski i arogantno. Time nanose veliku štetu svojim evropskim partnerima u Srbiji. Ja bih od njih očekivao mnogo više razumevanja", rekao je Nikolić.
Frankyee

Post by Frankyee »

"Mislim da oni ne razumeju dubinu traume gubljenja Kosova. Mislim da se ponašaju i ignorantski i arogantno. Time nanose veliku štetu svojim evropskim partnerima u Srbiji. Ja bih od njih očekivao mnogo više razumevanja", rekao je Nikolić.

Pa dokle ce ovi u Srbiji da se ponasaju toliko bezobrazno. Umjesto da Srbiji uvode sankcije jer krije Mladica ovaj Nikolic ocekuje "razumevanje". Da li srbi razumiju dubinu traume Genocida u BiH ??????

Bezobrazluk jedan obicni
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

Post by pici »

Pa mora se sad dok su usijane glave,usijanim glavama sasut hladan tuš,svako cekanje je sve veci manevar za Koštunjićija i SRS.Treba udariti tamo gdje boli a to je integracija u EU.Cekanje samo produbljava agoniju.

P.S Umjetniče jesil to nasao kakav kanal za nabavku opojnih sredstava,de prosnjiraj vezu i meni da smo u talu :D
pesak

Post by pesak »

umetnik u gladovanju.. :lol:
umetnik u trazenju.. :lol:
zavrzlama

Post by zavrzlama »

sve ovo sto se desava u Srbiji je uvertira za gradjanski rat u srbiji i desavanje naroda u rs-u...bez revolucije nema sloma velikosrpske ideje...

Pocet ce nasiljem na sjeveru Kosova...ubistvima nesrba u unutrasnjosti srbije i Dodikovim secesionizmom u BIH..kostunjavi i grobar nece dati vlast i privilegije bez rata i sile....
krivorijek

Post by krivorijek »

Velikosrpska ideja je vec dobila u par navrata dobro po guzici. Sanse (za ostvarivanje u praksi) su joj u buducnosti jos manje (mah, ne da se poredit) nego one od prije 20 godina. Nikakvom se revolucijom ne da ta ideja slomiti. Prezivice ona i nas i nasu djecu, samo sto ce u buducnosti (nadam se) okupirat manji broj glavica, ovih besprimjerno bistrih, znas vec, prepoznas ih odmah po veselom duhu, hipi bradama i lomom sto uvijek ostaje iza njih.
pesak

Post by pesak »

Rece mi drugarica, koja nije Srpkinja da su javili na b92 da se u slucaju nekog loma, ljudi druge nacionalnosti jave svojim ambasadama , da se evakuisu. :shock:
Blago njima. A gde normalni Srbi da idu ? Koliko je do sad normalnih Srba pobeglo iz Srbije ? Ovde ce ostati samo kreteni. :sad:
Sad ce izgleda nova bezanija...
Zalosno. Vidim koliko je malo normalnog sveta ostalo u Srbiji- u odnosu na 91. godinu, na primer.
Evo vest, gradjani Srbije kupuju najskuplji benzin u regionu.
Sve je najskuplje.
To je prica koja stoji iza price o Kosovu i velikoj Srbiji uopste.
Opsta kradja.
Kosovo za patike . Kradja na veliko.
A odgovarace samo one dve bednice.
Post Reply