Ljubav je....

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
PalaSa Marsa

#1401 Re: Ljubav je....

Post by PalaSa Marsa »

:roll: :roll: Garant je vakat da se desi neka evolucija. :D :lol:
Treba disat' 'nol'ko kol'ko mo's izdahnut'.. (Po nekoj logici gledanja, moje skromne inteligencije. ) :D
kolega

#1402 Re: Ljubav je....

Post by kolega »

i opet mi kaži da govorim u tvoje ime :D
PalaSa Marsa

#1403 Re: Ljubav je....

Post by PalaSa Marsa »

kolega wrote:i opet mi kaži da govorim u tvoje ime :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: laku noc :zzzz:
kolega

#1404 Re: Ljubav je....

Post by kolega »

hajde, lahka ti noć i lijepi snovi, ... vjerovatno ćeš brojati svoje ovčice, hajde povedi i moje bijelo janje :D
ljubav_aha

#1405 Re: Ljubav je....

Post by ljubav_aha »

ljubav je...drug...kolega...prijatelj do kraja zivota :-D
kolega

#1406 Re: Ljubav je....

Post by kolega »

ljubav ...

... aha :)

ljubav_aha

#1407 Re: Ljubav je....

Post by ljubav_aha »

kolega wrote:ljubav ...

... aha :)

aha :)
bosniandizdar

#1408 Re: Ljubav je....

Post by bosniandizdar »

Paaa... simpatichna predstava i postavka ljubavi kroz prethodne postove.
Simpatichna i duhovita po akterima.Ono...stranstveni Golf-igrach nastoji ubaciti golf-sku kuglicu u shubu.Ali...kuglica se zainatila iii...jok...ni sluchajno u shubu.Iznerviran ,golf-igrach ,opetovanjem u neposluhu...uzima kuglicu...premeche je...obrche...zagleda...i sve ko' neshto trazi u kuglici.Onako..pita se ...choshkasta je,pretvrda je,bushna je,premekana je...i koji pa dzavo u njoj zirka dok ja udaram???
Prizemljuje je!! Loptica se kotrlja i ni ljiljan joj ne smeta !!! Ono ...trava je pokoshena...strnjika odstranjena...a ona svoje ..pjeva li pjeva dok nije usmjeravana.
Eh...pita se Golf-igrach...da ne felerujem po smjeru udarca!!??? Na tome se scena zdogotovi i ostasmo uskracheni po zapitanosti ljubavi Golf-skog igracha i pasije mu kroz igru datim rekvizitima.Istina je posljednja!!!
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#1409 Re: Ljubav je....

Post by Dado dijasporitus »

Beg_Babic wrote:Svakog jutra stavlja ružu na jastuk ženi već 60 godina

Britanac Tom Šovelton (87) iz jednog malog mesta nedaleko od Londona, koji je u braku već 60 godina, tokom svih tih decenija svakog jutra na jastuk svoje supruge stavlja crvenu ružu kao dokaz ljubavi...
Svakog jutra uz ružu njegova supruga dobija i nežan poljubac, baš kao i svake večeri pred spavanje, prenela je lokalna štampa. „Čitavog života živeli smo i radili zajedno i znamo da su mali pokloni koje činimo jedno drugom veoma važni. Proživeli smo već 60 srećnih godina“, izjavila je Džoan Šovelton koja ima 83 godine. Ona i njen muž upoznali su se 1. januara 1946. godine, a u brak su stupili 1949. Šovelton svoj svakodnevni gest ne smatra nečim izuzetnim.

Image

Image
Ihh sto se kompota moglo napraviti od tih ruza. :-?
djana h

#1410 Re: Ljubav je....

Post by djana h »

bosniandizdar wrote:Paaa... simpatichna predstava i postavka ljubavi kroz prethodne postove.
Simpatichna i duhovita po akterima.Ono...stranstveni Golf-igrach nastoji ubaciti golf-sku kuglicu u shubu.Ali...kuglica se zainatila iii...jok...ni sluchajno u shubu.Iznerviran ,golf-igrach ,opetovanjem u neposluhu...uzima kuglicu...premeche je...obrche...zagleda...i sve ko' neshto trazi u kuglici.Onako..pita se ...choshkasta je,pretvrda je,bushna je,premekana je...i koji pa dzavo u njoj zirka dok ja udaram???
Prizemljuje je!! Loptica se kotrlja i ni ljiljan joj ne smeta !!! Ono ...trava je pokoshena...strnjika odstranjena...a ona svoje ..pjeva li pjeva dok nije usmjeravana.
Eh...pita se Golf-igrach...da ne felerujem po smjeru udarca!!??? Na tome se scena zdogotovi i ostasmo uskracheni po zapitanosti ljubavi Golf-skog igracha i pasije mu kroz igru datim rekvizitima.Istina je posljednja!!!
Ipak si mogao zavrsiti i smjestitiu tu lopticu :D ,zaista,da li je istina posljednja?
dada-bis

#1411 Re: Ljubav je....

Post by dada-bis »

Dado dijasporitus wrote:

Britanac Tom Šovelton (87) iz jednog malog mesta nedaleko od Londona, koji je u braku već 60 godina, tokom svih tih decenija svakog jutra na jastuk svoje supruge stavlja crvenu ružu kao dokaz ljubavi...
Svakog jutra uz ružu njegova supruga dobija i nežan poljubac, baš kao i svake večeri pred spavanje, prenela je lokalna štampa. „Čitavog života živeli smo i radili zajedno i znamo da su mali pokloni koje činimo jedno drugom veoma važni. Proživeli smo već 60 srećnih godina“, izjavila je Džoan Šovelton koja ima 83 godine. Ona i njen muž upoznali su se 1. januara 1946. godine, a u brak su stupili 1949. Šovelton svoj svakodnevni gest ne smatra nečim izuzetnim.

Image

Image
:shock: zbog kompota bosanke ne dobijaju ruže na jastuku....poguzije :P
Dado dijasporitus

#1412 Re: Ljubav je....

dada-bis wrote:
Dado dijasporitus wrote:

Image

Image
:shock: zbog kompota bosanke ne dobijaju ruže na jastuku....poguzije :P
Pa dobro znas da put do muskog srca vodi kroz stomak. A i sto bi samo vi uzivale u ruzama. Moze li neki kompromis. Danas na jastuku sutra u tegli. 8-)
Dado dijasporitus

#1413 Re: Ljubav je....

kiki-miki wrote:Evo prvi put čuh ovdje da se pravi kompot od ruža.Znam za sok koji me uvijek podsjeti na djetinjstvo i moju rahmetli nanu.A rijetke su te ruže šećerke danas.
Pa zapravo nepravi se kompot vec slatko, ali se svakako moze zameziti. :D Sjecam se, dido moj pravio.
kolega

#1414 Re: Ljubav je....

Post by kolega »

šta je ovo, sve ko da je palo sa marsa i izhavješćeno pita za đulbešećer, ... kod hadžinice na ručak i tamo o pravljenju slatka pričajte, ovde se o ljubavi govori :D

... a gdje je ljubav :)

PalaSa Marsa

#1415 Re: Ljubav je....

Post by PalaSa Marsa »

kolega wrote:šta je ovo, sve ko da je palo sa marsa i izhavješćeno pita za đulbešećer, ... kod hadžinice na ručak i tamo o pravljenju slatka pričajte, ovde se o ljubavi govori :D

... a gdje je ljubav :)

:-) :-) Ovo po ovom' dodje k'o Marsovci izhavjesceni, auh kolega. :-) :mrgreen:
kolega

#1416 Re: Ljubav je....

Post by kolega »

koliko se sjećam ti nisi pitala za đulbešećer :D
todd_smith

#1417 Re: Ljubav je....

Post by todd_smith »

ljubav je igra hormona
suspect_zero

#1418 Re: Ljubav je....

Post by suspect_zero »

''Jer ljubav udari cesto tamo gdje ne treba
I kad joj se covjek najmanje nada''
bosniandizdar

#1419 Re: Ljubav je....

Post by bosniandizdar »

Ipak si mogao zavrsiti i smjestitiu tu lopticu :D ,zaista,da li je istina posljednja?[/quote]

Kako 'Djana" znash da sam mogao??? Trebao jesam...jel?? Ma,i sama hitnja je nagacija istine i dobrog.Stoga...kontinuitet nije prekinut .Sve je u kretanju ...pa i sama statichnost kao forma nekretanja i odraz diskontinuiteta.Pretinci ,zivota nam,nisu dani za svagda!!! Jedni se zatvaraju po inerciji odbacivanja svega onog shto nije kroz ljubav zazvano i time daju prostora osjetilnom za otvaranje novih nam pretinaca sa chvrshcom i realnijom gradzom.Jeli ovo krug ili uzlazna linija???Eeeh... teshko je covjeku ,datim relativnim, odgovoriti apsolutno.
Nihta bolje nije niti sa tvojim upitom o istini i zadovoljavanju znatizelje po istom.
Istina je (ova sada i mnome) da noshen pretincom ,o kojem zborih,chesto u mislima(a bogme i stvarnim koracima)hitam stazama datim kroz vremensko pojmom"THE END".Eto...istinom sam (krajnjom)dok trazim po oziljcima u sebi zapise prostorom nedavnog mi bitisanja.Nekako s.proljecha zov budzenja plavi i chovjek hrli tom zovu ne pitajuchi o krajnjem ishodu ili o istini kao zadnjoj.Nishta posebno vech istovjetno milionima jedinki.Poseban je sam upliv i taj trenutak po uplivu individue neponovljiv i neprimjenljiv na druge.U tom i takvom budzenju(skorashnjem) ...ovaj sadashnji prolazi sredinom datom kroz budzenje i otvara pretinac pohranjenog zanosa s' pochetka proljeca.Istina je i kao posljednja i kao u kontinuitetu da sam stazom bio.Danas je jesensko lishche po istoj i to je istina po faktu.Nekada je to lishche(s proljecha)kroshnjom drveta bilo i to je istina kroz kontinuitet.Istina je i klupa u aleji moje shetnje i tkanje joj zivota kroz dah mi...kroz uzdah joj...kroz svileni dodir njenih ruku...kroz urezivanje inicijala tog trenutka ...kroz glasove sa strane koji su se stapali u uzvisheno nama datim i rastapali Vuchiju krvolochnost...kroz...
Dushu mi prostrtu na klupi i njenioj suzi na istoj koju danas,upravo danas,trazim mjesto gdje se uspokoji otrgnuvshi se od njenog izvora.Nije trag teshko prepoznati...to je istina...nije teshko ni uzrok prepoznati... i to je istina...ali je teshko sve to razumjeti ...i to je istina.
Istina je i negacija lazi i licemjera po istom i da istina caruje kao posljednja...i to je istina.Bez obzira kako tko percipirao istinu zazvanu razumom i osjetilnim kroz karakter.Kontinuitet istine chesto prelazi u diskontinuitet i tom linijom prelazimo u vode dobra i zla koji su uveliko chinioci ljubavi .Et' odoh ja daleko i nashiroko "Djana"..ne hateri.Pozdrav
PalaSa Marsa

#1420 Re: Ljubav je....

Post by PalaSa Marsa »

kolega wrote:koliko se sjećam ti nisi pitala za đulbešećer :D
PA nemoj mi onda Marsovce stavljat' u kontekst. :-) :mrgreen:
kolega

#1421 Re: Ljubav je....

Post by kolega »

nek' nam vrate Haseta i Brus Lija :D
bosniandizdar

#1422 Re: Ljubav je....

Post by bosniandizdar »

Zar te ovo frapira "hadzinice"???
Otkud frapantnost kod zene HADZOM danoj???
Zar te ovo unespokojava???
Otkud nespokojstvo zeni HADZOM danoj???
ZAr te ovo zluradom chini ???
Otkud zluradost zeni HADZOM danoj???
ZAr te ovo sretnom chini i hurme DZenetske sobom prinosish???
Moj naklon ..ptici Dzenetskoj i sofri se priklanjam
Tebi hurmo ljudskog spjeva:
Nisam sklon izmishljanu
Sklon sam razmishljanju
Podredzen ljubavi i emotivnim opredmechen
Sve je istina zazvana istinskom distancom
Sve je u meni ...sve traje...i sve postoji kao fakt trajanja
Jesam li te ohavizo????

P.S.Nije li ovo tvoja misao "hadzinice":
"Svi smo mi drolje i samo trgujemo.Naprijed"
U koji trezor smjestiti tvoju orjentaciju????
djana h

#1423 Re: Ljubav je....

Post by djana h »

bosniandizdar wrote:Zar te ovo frapira "hadzinice"???
Otkud frapantnost kod zene HADZOM danoj???
Zar te ovo unespokojava???
Otkud nespokojstvo zeni HADZOM danoj???
ZAr te ovo zluradom chini ???
Otkud zluradost zeni HADZOM danoj???
ZAr te ovo sretnom chini i hurme DZenetske sobom prinosish???
Moj naklon ..ptici Dzenetskoj i sofri se priklanjam
Tebi hurmo ljudskog spjeva:
Nisam sklon izmishljanu
Sklon sam razmishljanju
Podredzen ljubavi i emotivnim opredmechen
Sve je istina zazvana istinskom distancom
Sve je u meni ...sve traje...i sve postoji kao fakt trajanja
Jesam li te ohavizo????

P.S.Nije li ovo tvoja misao "hadzinice":
"Svi smo mi drolje i samo trgujemo.Naprijed"
U koji trezor smjestiti tvoju orjentaciju????
Nemoj biti tako strog @bosniandizdar,o ljubavi pisemo.@hadzinica nezna da imas i ljepsih i razumljivijih postova,na nekim drugim mjestima ;-) Ovi ovdje su malcice otuzni,kao i da dozu ljutnje imaju?
Bullet Tooth Tony

#1424 Re: Ljubav je....

Post by Bullet Tooth Tony »

Image

:D :D
Dado dijasporitus

#1425 Re: Ljubav je....

kiki-miki wrote:
Dado dijasporitus wrote:
kiki-miki wrote:Evo prvi put čuh ovdje da se pravi kompot od ruža.Znam za sok koji me uvijek podsjeti na djetinjstvo i moju rahmetli nanu.A rijetke su te ruže šećerke danas.
Pa zapravo nepravi se kompot vec slatko, ali se svakako moze zameziti. :D Sjecam se, dido moj pravio.

Možeš li mi reći u kojem dijelu naše zemlje se to pravilo?
U Krajini. A sto pitas ?
Post Reply